Dodaj do ulubionych

Gdzie by pojechać

12.11.24, 20:36
W terminie 1-6 stycznia? W Pl pewnie będzie szaroburo, na zagranicę daleką trochę krótko. Narty odpadają z przyczyn zdrowotnych.
Obserwuj wątek
    • qwirkle Re: Gdzie by pojechać 12.11.24, 21:01
      Do spa. Właśnie siedzę w jednym ze Zdrojów w Polsce, gdzie mam dobry dojazd i wykupiłam sobie całkiem miły pakiet.
      • swiezynka77 Re: Gdzie by pojechać 12.11.24, 21:31
        Ale co robić w takim spa, pójdę na basen i masaż to 2 godziny a dalej...?
        • qwirkle Re: Gdzie by pojechać 12.11.24, 21:39
          Spa miewają pakiety - z x zabiegami. + basen i sauna. Gdybym nie musiała czekać na bardzo ważny telefon, spałabym od ponad godziny. Przyjechałam tu wyspać się.
          • qwirkle Re: Gdzie by pojechać 12.11.24, 21:43
            I żeby jeść mi podali, i żeby starali się, żeby było mi dobrze... jednym słowem, żeby skakali kolo mnie
            • qwirkle Re: Gdzie by pojechać 12.11.24, 21:49
              A jutro po zajęciach z rana pójdę na spacer poddychać w tężni/koło tężni.
    • kadfael Re: Gdzie by pojechać 12.11.24, 21:29
      1-6 stycznia, to już pewnie trudno kupić coś sensownego. A ja, podobnie jak poprzedniczka, bym wybrała jakieś spa
      • wiosennedni5 Re: Gdzie by pojechać 14.11.24, 22:53
        Jakie spa polecacie?
        • pytajacakinga Re: Gdzie by pojechać 15.11.24, 09:52
          wiosennedni5 napisała:

> Jakie spa polecacie?

Grand Lubicz spa w Ustce fajne spa dobre jedzenie i nad morzem o tej porze nie będzie tłumów.
          Bylam dwa razy więc polecam
      • riki_i Re: Gdzie by pojechać 14.11.24, 23:03
        kadfael napisała:

> 1-6 stycznia, to już pewnie trudno kupić coś sensownego. A ja, podobnie jak pop
        > rzedniczka, bym wybrała jakieś spa

Ja proponuję zagranicę z biura turystycznego. Wylot tuż po sylwestrze, to może być już jakaś spora przecena. Ja bym celował w maksymalnie wypasiony hotel 5* /AI w Turcji. Temperatura tam to maks 14 stopni, chętnych mało, a te hotele działają całorocznie i poza sezonem są tanie jak barszcz. Oczywiście, gdyby miało być z Sylwestrem, to co innego i takie coś jest wściekle drogie, ale -powtórzę się- z wylotem 1 stycznia powinno być już taniutko.
        • riki_i Re: Gdzie by pojechać 14.11.24, 23:04
          I spa w takim hotelu tez jest !!!
    • princesswhitewolf Re: Gdzie by pojechać 12.11.24, 21:35
      Madera, pd Teneryfa. Cieplo
      • swiezynka77 Re: Gdzie by pojechać 15.11.24, 09:33
        myślałam o Maderze, ale deszcz może padać?
        • kasiamat00 Re: Gdzie by pojechać 15.11.24, 09:59
          Madera w styczniu bedzie dosc chlodna, jesli chcesz sie wylezec w wodzie, to koniecznie hotel z basenem z podgrzewana woda.
        • qwirkle Re: Gdzie by pojechać 15.11.24, 10:10
          Madera jest piękna
    • abckontogazeta Re: Gdzie by pojechać 12.11.24, 22:23
      Spa, w zimie, chyba nie, rozchorujesz się . Lepsze ciepłe kraje, ale cena pewnie będzie z sufitu, i szok termiczny przy powrocie też nie zdrowy, bez ciężkiej anginy tuż po powrocie się nie obejdzie. Najlepiej siedzieć w domu, zwykle między świętami lepszy program.
      • homohominilupus Re: Gdzie by pojechać 14.11.24, 23:06
        abckontogazeta napisała:

> Spa, w zimie, chyba nie, rozchorujesz się .

Jesteś moją matką?

Lepsze ciepłe kraje, ale cena pewni
        > e będzie z sufitu, i szok termiczny przy powrocie też nie zdrowy, bez ciężkiej
        > anginy tuż po powrocie się nie obejdzie. Najlepiej siedzieć w domu, zwykle mię
        > dzy świętami lepszy program.
      • kanna Re: Gdzie by pojechać 15.11.24, 10:31
        Uwielbiam spa w zimie smile
        Jak jadę w lecie, to mam poczucie, że sauna się marnuje ;P jakby jeszcze śnieg spadł.. raz mi się tak zdarzyło, leże sobie w jacuzzi i patrzę na zaśnieżony park... cudo.

No, ale ja korzystam ze spa totalnie, czyli: spędzam cały dzień, krążąc między basenem, jacuzzi, sauną, leżakiem. No i jak masuję się na biczach, to tez porządnie, czyli żeby każdy kawałek ciała obmasować, to z godzina będzie.
        • homohominilupus Re: Gdzie by pojechać 15.11.24, 10:36
          No przecież że w zimie najlepiej. A najlepiej po długim spacerze w śniegu i zimnie.

A jakie cudne saunowanie pamiętam na Suwalszczyźnie, chlodzilismy się w śniegu po kolana i przeręblu.
    • mag-la-swag Re: Gdzie by pojechać 14.11.24, 22:46
      Jakis fajny city break niedaleko w Europie.
    • wena-suela Re: Gdzie by pojechać 15.11.24, 09:39
      Cypr albo Malta.
      • kanna Re: Gdzie by pojechać 15.11.24, 10:32
        Malta jest cudowna, po pierwsze wszędzie dojeżdżasz miejskim autobusem, po drugie będą szopki, a po trzecie mają M@S z wyprzedażami big_grin
    • nangaparbat3 Re: Gdzie by pojechać 15.11.24, 10:12
      Z Wrocławia można polecieć do Bari. Ale nie wiem, gdzie mieszkasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka