brenda_bee 17.11.24, 14:07 Czy mogę któreś z nich zamówić z wyprzedzeniem np. na następny dzień, z dowolnego punktu ( czyli nie z tego miejsca, w którym jestem)? Może i głupie pytanie ale nigdy tak nie zamawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eagle.eagle Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 14:17 Można, przynajmniej Uber ma taką możliwość, jest na aplikacji. Nie z każdego też miasta, warto samemu sprawdzić . Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 14:34 Tak. Bolt, Uber i FreeNow mają takie opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
paola.brunetti Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 14:50 Można, ale przygotuj się na to, że w ostatniej chwili kurs zostanie odwołany. Mąż miał tak we FreeNow, o mało nie spóźnił się na lotnisko, a pieniądze z karty pobrali i potem trzeba było się z nimi użerać o zwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 15:42 mam wrazenie, ze to odwolywanie w ostatniej chwili to plaga od jakiegos czasu i dla mnie powod rezygnacji z takich uslug. Niestety kilka razy mialam problemy wlasnie przez takie odwolywanie i to niezaleznie od korporacji. A juz zamowienie w nocy graniczy z cudem, co chwile sie dostaje powiadomienie, ze albo nie jest dostepny albo odwoluja. Nocny autobus jest pewniejszy (oczywiscie przy zalozeniu, ze cos jezdzi w danej okolicy). Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 16:52 Free Now często odwołuje kursy, januszex jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
zarin Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 15:35 Technicznie tak, jest taka opcja w aplikacji, w praktyce najczęściej odwołują takie kursy w ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna211272 Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 15:41 W uber jest taka opcja ale nie probowalam,bojac sie wlasnie tego odwolywania .Tak na marginesie calkiem niedawno odwolala mi przejazd na lotnisko o 3 w nocy normalna korporacja .Szczesliwie zadzwonili i dodatkowo ja zawsze jezdze z zapasem czasowym wiec dojechalam Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 15:43 mnie o polnocy kilka korporacji taksowkowych powiedzialo, ze czas oczekiwania to ok 2h. Odpowiedz Link Zgłoś
zarin Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 15:47 Tak to niestety wygląda. Np. w całym Poznaniu znam tylko jedną korporację, gdzie wiem, że przyjadą w w jakimś realnym czasie. Reszta to totalna loteria. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna211272 Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 15:49 Tylko, ze ja zamowilam dzien wczesniej wlasnie po to zeby mogli sie przygotowac i myslalam ,ze ten kurs jest gwarantowany . Ale chyba to tak nie funcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 19:56 Niestety nie. Ja tez sie juz tak kilkukrotnie nadzialam i w tanszych i w normalnych drozszych korporacjach. Niewaznie czy zymawiasz na teraz czy z wyprzedzeniem, odmawiaja bardzo czesto i jest to bardzo wkurzajace jak ma sie wyliczony czas i jakies plany. Od lat nie jezdzilam autobusem nocnym, jakos nie mialam potrzeby i w ostatnim czasie zaczelam korzystac, bo jezdza wg rozkladu jazdy i autobusy sa przewidywalne w przeciwienstwie do taksowek. I normalni ludzie jezdza a z dawnych lat pamietalam ze jakies podpite towarzystwo czesto jezdzilo nocnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 20:06 Mi kiedyś wytłumaczono jak to działa to wcześniejsze zamawianie. Zamawiasz taxi na następny dzień. Rezerwacja trafia gdzieś tam. Następnego dnia rano przed godziną przez ciebie zamawianą (15-20 min jakoś tak) sprawdzają czy jest ktoś wolny i niedaleko ciebie. Jak jest to masz szczęście i taxi przyjedzie. Jak nikogo nie ma to taxi odwołana. Kiedyś tak właśnie mnie załatwili. Ja myślałam, że jak z dużym wyprzedzeniem zamawiam to mam kurs na 100 procent. Myliłam się. Inna korporacja o tyle była fair, że czasem przysyłała taxi z korporacji współpracującej. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 20:32 Kurs zamówiony wcześniej i tak zaczyna być realizowany na 15 minut przed godziną realizacji. Dopiero wtedy szukają kierowcy, który je zrealizuje. Podobnie działa pyszne.pl. Zamawiam dostawę jedzenia na "za dwie godziny", powiedzmy że na 14.00. O 13.30 dostaję powiadomienie, że restauracja przyjęła moje zamówienie, zaczyna je realizować i przyjadą na 15.00. Pół godziny Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 21:01 Jak na lotnisko to nie ubery tylko porządna korporacja taksówkarska. U mnie się sprawdziła w Warszawie pod numerem: 22 19 625 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Bolt i uber- pytanie mam 17.11.24, 23:06 Nie tylko na lotnisko i nie tylko w Warszawie. Jeżdżę staroświeckimi korporacjami, nigdy mi nikt nie odwoływał, w nocy nie czekam dłużej niż 20/30 minut. Jak jest oblężenie to dziewczyny dzwonią do zaprzyjaźnionej korporacji i "pożyczają" od niej taksówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Bolt i uber- pytanie mam 18.11.24, 08:13 Spokojnie mozna dojechac uberem, teraz wiekszosc taksowkarzy jezdzi i dla taxi i dla bolta/ubera. Wystarczy nie zamawiac z wyprzedzeniem tylko przed planowanym wyjazdem sprawdzic w aplikacji, czy jakis bolt jest dotepny. Jak tak to kliknac, jak nie to zadzwonic po taksowke. Odpowiedz Link Zgłoś