Dodaj do ulubionych

gruba ciepła piżama - z czego powinna być?

03.12.24, 11:36
Chciałam kupić bardzo ciepłą piżamę męską dla kogoś, kto w nocy marznie (szczuplutki starszy pan). Z czego powinna być? Myślałam, że z polaru, i taką znalazłam. Ale w komentarzu ktoś napisał, że się elektryzuje i że się nie nadaje na gołe ciało.
Obserwuj wątek
    • qwirkle Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 11:37
      Gruba flanela? Barchan?
    • elinborg Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 11:51
      Z flaneli, takiej grubszej
      Polar dla mnie się nie nadaje na piżamę, bo sztuczny
    • czarna_kita Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 11:53
      Flanela ale taka z bawełny nie z poliestru.
    • berdebul Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 11:56
      Flanela. Wszystkie sztuczne włókna, w tym polar, będą się elektryzować i kleić do człowieka. Są polarowe podszyte bawełną i to trochę pomaga, ale flanela przyjemniejsza.
      Albo wełna. Tylko trzeba poszukać przyjemnej.
    • gris_gris Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 12:02
      Z bawelnianej flaneli, najlepiej szczotkowanej. Zwykle sa w Uniqlo, ale teraz nie widze online. Swietne sa tez z Muji, mam stamtad i letnie, i zimowe pizamy. Tu jest z flaneli bawelnianej meska: www.muji.eu/products/mens-side-seamless-flannel-pyjamas-19385

Mam tez z flaneli pol na pol bawelna z wiskoza z innej firmy, ale nie ma wersji meskiej.

• wiosennedni5 Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 12:05
        Co wy za strony wynajdujecie?
        • danaide2.0 Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 13:24
          Takie, co mają nawet stacjonarne sklepy, a nie tylko jeden krój modelki powielany w nieistniejących kiecach.
    • mallard Z Pewexu 03.12.24, 12:08
      .
    • pepsi.only Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 12:10
      Uwielbiam z polaru!
      ,ale to musi być taki fajny, milutki polar, czyli najlepiej dotknąć, pomacać
      (bo coś mega sztucznego w dotyku też miałam, i nie...)
      • berdebul Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 12:49
        Istnieje coś takiego jak “polar bawełniany”, ale większość polarów to pet i inne tworzywa sztuczne.
        • pepsi.only Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 16:08
          Nigdy nie spotkałam się z czymś takim jak bawełniany polar. Będę szukać.
          Ja mam taką, 100%poliester,
          kocham ją!
          śpię całą zimę, nie pocę się w niej, jest mięciutka, milusia i bardzo ciepła:
          www.italianfashion.pl/snow-komplet-damski-dlugi-rekaw-dlugie-spodnie.html?utm_source=lamoda&utm_medium=cpc&utm_campaing=cpc&lam_trk_start=283111292_fMWkY1lHPGbrSrj3&utm_term=cpc5
          https://www.italianfashion.pl/media/catalog/product/cache/c0d78707224fea2d3a19618ed52851cd/s/n/snow_komplet_damski_dl_dl_druk_dan00320_www_2.webp
    • koronka2012 Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 12:14
      W lidlu mają być flanelowe, do tego miękkie skarpety do spania
    • 1matka-polka Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 13:23
      Niech się ubierze na cebulkę.
    • ichi51e Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 13:43
      Najcieplejszą to będzie wełniania np merynos. Ale flanela bawełniana też styknie. Jest też welur bawełniany ale to ciężko będzie coś z tego znaleźć.
      A merynos będzie cienki a cieply
      • ichi51e Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 13:43
        Uwaga należy dokładnie sprawdzać metki bo “z merynosem” i “z merynosa” to nie jest to samo
    • mama-ola Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 14:32
      Dzięki
    • malaperspektywa Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 14:45
      Z polaru to na pewno nie. Sztuczne i nie oddycha. Flanela moim zdaniem będzie ok.
      • pepsi.only Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 16:09
        Zależy jaki polar.
    • nangaparbat3 Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 14:49
      Gruba flanela, 100% bawełny, bardzo przyjemna.
      Len też dobrze grzeje, ale to dla amatorów.
    • mamamisi2005 Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 16:06
      Najcieplejsza jaką mam, to z bawełnianego weluru. Zakładam tylko na wyjazdach w niedogrzanym wiejskim domku. W warunkach domowych piżama welurowa jest dla mnie zbyt ciepła i wolę flanelowe, mimo że w sypialni mam dość chłodno.
    • bywalec.hoteli Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 16:22
      beduiński sekret: najlepsza i najcieplejsza piżama to ta z wielbłądziej wełny, wyściełanej kozią moszną wink
    • princy-mincy Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 17:35
      Ja jestem szczupłą i wiecznie marznę.
      Flanela nie dla mnie- spocę się w niej i mi potem jeszcze bardziej zimno.
      U mnie lepiej się sprawdza gruba kołdra (zimowa) w bawełnianej poszwie i do tego bawełniana piżama.
      Moja córka lubi spać w cieple i tez nie daje rady z polarem ani flanela
    • net.sandra Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 18:34
      Na samą myśl, że miałabym spać w polarze czy jakimkolwiek innym plastiku , robi mi się słabo. Tylko 100% bawełna.
      • la_felicja Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 19:57
        To samo. Kupiłam niedawno przez niedopatrzenie nocną koszulę z domieszką poliestru. Obudziłam się w nocy jak w rozgrzanym piecu, chociaż w sypialni mam zimno
        To już wolałabym spać nago, zawinąć się w kołdrę jak w śpiwór
    • szare_kolory Re: gruba ciepła piżama - z czego powinna być? 03.12.24, 18:58
      Gruba flanela. Jeśli pan jest mobilny i ma zwyczaj chodzenia w piżamie po domu, to może jakaś lekka narzutka i ta już z polaru. Jakiś bezrękawnik albo lepiej polarowy sweterek/ kurtka. Polar jest sztuczny i na gołe ciało będzie nieprzyjemny. A może jakiś Koć elektryczny? Albo termofor? Teraz można kupić fajne termoforki, otulone jakąś tkaniną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka