Dodaj do ulubionych

Ja prdl...

07.12.24, 16:52
Janusz Waluś, zabójca Chrisa Hrabiego wrócił dziś do Polski. Morderca skazany najpierw na śmierć, która została mu zmieniona na dożywocie, ale wyszedł po 30 latach z więzienia w RPA.
Kto go powitał na lotnisku? Grzegorz Braun, "nasz europoseł".
W słowniku kulturalnego człowieka brakuje słów, żeby to skomentować.
Dla zainteresowanych tematem polecam genialną książkę Cezarego Łazarewicza o JW.
Obserwuj wątek
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 07.12.24, 16:52
      Haniego, ty durny słowniku.
      • karmello29 Re: Ja prdl... 08.12.24, 13:43
        bardzo_wredna_dziewucha napisała:

> Haniego, ty durny słowniku.

Już szukałam po google Hrabiego xd
    • angazetka Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:07
      Przypomnę, że Walusia zaprosił do swego programu Krzysztof Stanowski, jakże wspaniała gwiazda dziennikarstwa. Bezwzględny wobec trzeciorzędnych celebrytek, chcący gościć mordercę.
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:54
        angazetka napisała:

> Przypomnę, że Walusia zaprosił do swego programu Krzysztof Stanowski, jakże wsp
        > aniała gwiazda dziennikarstwa. Bezwzględny wobec trzeciorzędnych celebrytek, ch
        > cący gościć mordercę.
        >

Seriooooooo? Ja mam od dawna jak najgorsze zdanie o Stanowskim, ale to mi się w głowie nie mieści.
        • borsuczyca.klusek Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:56
          No serio, nawet jego właśni obserwatorzy na Twitterze się zburzyli
          • alicia033 Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:58
            borsuczyca.klusek napisała:

> nawet jego właśni obserwatorzy na Twitterze się zburzyli

to dobrze.
            • znowu.to.samo Re: Ja prdl... 07.12.24, 18:58
              Może mu oglądalność spadła, a tacy kontrowersyjni goście mogą ją podnieść
              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 08.12.24, 00:52
                znowu.to.samo napisała:

> Może mu oglądalność spadła, a tacy kontrowersyjni goście mogą ją podnieść
                >

Ale czy to go jakoś tłumaczy?
                • hrasier_2 Re: Ja prdl... 08.12.24, 14:06
                  To to samo co ta pani. Wracają do wolnego kraju praworządności www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://gazetaolsztynska.pl/1120001,Jolanta-Lange-wrocila-do-kraju-Gdzie-sie-odnalazla.html&ved=2ahUKEwiI2oGanpiKAxXpDRAIHe1xC4sQFnoECBoQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw0P0GmjH6S0Gsr5O4Zzi6nD
    • pupu111 Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:12
      Nie kojarzę sprawy, ale oglądałam niedawno na YT kanał z prawdziwymi historiami kryminalnym i, i było o 14 latku, który został skazany za zabicie koleżanki na karę dożywotniego więzienia w USA. Ten kraj jest chory, nie wiem jak to możliwe, przecież to dziecko jeszcze.
      • alicia033 Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:16
        pupu111 napisał(a):

>Ten kraj jest chory, nie wiem jak to możliwe, przecież to dziecko jeszcze.

no to doinformuj się, że Polska jest tak samo chora bo piss wprowadził prawo pozwalające na sądzenie czternastolatków jak dorosłych.
        A bodnar, taki odważny w nieściganiu pisich złodziei, "jakoś" nie ma odwagi złożenia projektu likwidującego te haniebne zmiany.
        • taje Re: Ja prdl... 07.12.24, 18:35
          Ależ Ci ten Bodnar zalazł za skórę. Prawie bardziej niż Ziobro.
          • mizantropka_20 Re: Ja prdl... 07.12.24, 19:08
            I Tusk. I Tusk, chyba jej śmieci na wycieraczkę podrzucają...
            • alicia033 Re: Ja prdl... 08.12.24, 01:30
              mizantropka_20 napisała:

> I Tusk.

no raczej. Jak ostatnio sprawdzałam to nadal on firmuje swoją twarzą i nazwiskiem to, co się w Alejach Ujazdowskich 1/3 odjaniepawla.
              • mizantropka_20 Re: Ja prdl... 08.12.24, 06:31
                A ciebie to jakoś osobiście krzywdzi? Nie sądzę. Nawet nie mieszkasz w Polsce i odjaniepawlanie Tuska cię w najmniejszym stopniu nie dotyczy. Zaczynasz się konsekwentnie wpisywać w zacne grono mąkowej, malgosi, demodee i reszty tego tałatajstwa, szkoda, bo niegłupia z ciebie kobieta. Reasumując dymisz, dla samego dymienia.
                • alicia033 Re: Ja prdl... 08.12.24, 11:17
                  mizantropka_20 napisała:

> Nawet nie mieszkasz w Polsce i odjaniepawlanie Tuska cię w najmniejszym stopniu nie dotyczy.

a nie, nie, nie, nie, nie. Już ponad rok temu uzgodniłam z iwles, że mieszkam w Pcimiu Dolnym. Więc się updatuj w tym zakresie. Jak potrzebujesz w tym zakresie pomocy i wsparcia, to załóż sobie kółko z araceli, lauren6 i sumire. No i iwles, oczywiściesmile. One już przez to przeszły, tak samo, nie mając żadnych argumentów wyskakiwały z "ale ty tu nawet nie mieszkasz". Jestem pewna, że udzielą ci wsparcia w tym procesie.
                • demodee Re: Ja prdl... 08.12.24, 18:59
                  > Zaczynasz się konsekwentnie wpisywać w zacne grono mąkowej, malgosi, demodee i reszty tego tałatajstwa,

Nie wiem, jak reszta, ale ja mieszkam w Polsce.

Piszesz o mnie per "tałatajstwo", bo piszę rzeczy, które Ci się nie podobają? I nie masz argumentów, więc tyle Twojego, że sobie poprzezywasz?
          • alicia033 Re: Ja prdl... 08.12.24, 01:25
            taje napisała:

> Ależ Ci ten Bodnar zalazł za skórę.

Tak. Bo to on jest odpowiedzialny za brak rozliczeń m.in. właśnie zera. Po wyborach miało być lepiej a już 10 miesiąc przekonujemy się, że na odcinku ministerstwa sprawiedliwości jest równie źle jak było. I jeżeli się to szybko nie zmieni, to tym bardziej się nie zmieni, bo KO nie wygra wyborów prezydenckich. Tak, przez to właśnie, co robi (a raczej: czego nie robi bodnar).
            • zona_glusia Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:34
              Mam wrażenie, że za dużo oglądasz Giertycha lub kanałów z nim związanych (lub popierających go), bo z tych środowisk tak ostra krytyka Bodnara się wywodzi. A Giertych bardzo chciał być ministrem sprawiedliwości.
              Oczywiście, jest to krytyka częściowo słuszna, bo można było zrobić więcej.
              • alicia033 Re: Ja prdl... 08.12.24, 10:26
                zona_glusia napisał(a):

> Mam wrażenie, że za dużo oglądasz Giertycha

co do giertycha to można sobie samemu sprawdzić, że niejeden tu post popełniłam o tym, że jego słowo znaczy mniej, niż zero. Zdecydowanie nie jest to bohater z mojej bajki, nie raz i nie dwa pisałam, że dla takich, jak on nie powinno być miejsca w życiu publicznym, decyzję Tuska o wzięciu go na listę wyborczą ostro tu zjechałam (aj, no i znowu pojechałam po Tusku...).

> lub kanałów z nim związanych (lub popierających go), bo z tych środowisk tak ostra krytyka Bodnara się wywodzi.

przyznaję, oglądam, Pińskiego (a jak brakuje mi bardzo niskiej rozrywki i chcę się pośmiać, to i Wiejski wpadnie. Jakość jego analiz budzi we mnie nieodmienną wesołość. I dla jasności - nie jest to komplement.), natomiast co do giertycha kompletnie się z nim nie zgadzam i, powtórzę - życzę mu wylotu z życia publicznego.

> Giertych bardzo chciał być ministrem sprawiedliwości.

tu mogę tylko napisać: i bardzo dobrze, że nie został.

> Oczywiście, jest to krytyka częściowo słuszna, bo można było zrobić więcej.

a przypomnij, co do tej pory w ogóle zrobiono?
                Przeszukano zerom dom (i od marca ciiiiiiiiiisza w tej sprawie, a zdaje się, że znaleziony materiał wystarczał do postawienia paru zarzutów), wsadzono parę pionków z Funduszu Sprawiedliwości i RARS, a no i przedstawiono zarzuty wybuchowemu komendatowi głównemu (których "nie zrozumiał"), bo usiłowali czymś zakryć podwójny blamaż prokuratury w sprawie aresztu dla romanowskiego i orzeczenia neosędziów SN w sprawie barskiego. Ale już aktu oskarżenia przeciwko panu granatnikowi "jakoś" się jeszcze nie udało do sądu wysłać. A to już 3 miesiące od postawienia zarzutów... Ktoś mi przypomni, ile to już razy musiał pofatygować się do prokuratury kaczyński? morawiecki? ziobro? (nie, choroba to żadna przeszkoda, dzięki samemu panu z.) sasin? cieszyński? dworczyk? Obajtek ostatnio drugi raz poszedł, poprzednio był jakoś w maju, ale w obu przypadkach nadal nie ma żadnego postępowania przeciwko niemu. Za to prokurator Wrzosek ma teraz więcej całkowicie kuriozalnych postępowań dyscyplinarnych, prowadzonych przez ziobrowych prokuratorów pod wodzą korneluka (może powinien zmienić nazwisko na "barski"?) niż miała za zera. Bodnar publicznie akceptuje łamanie tajemnicy adwokackiej przez podległego mu prokuratora. Ponoć taki wielki specjalista od ochrony praw człowieka. Serio? Jeszcze trochę i Trzaskowski naprawdę nie będzie miał czego szukać w wyborach prezydenckich.
                • zona_glusia Re: Ja prdl... 08.12.24, 22:29
                  Dzięki za wyjaśnienia. Odniosłam najwyraźniej błędne wrażenia.
      • angazetka Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:17
        Ale wiesz, że to wątek o dorosłym mordercy skazanym w RPA?
      • malia Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:17
        a co to ma wspólnego z tematem???
      • czcigodnystarzec Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:22
        pupu111 napisał(a):
        > przecież to dziecko jeszcze.

Pewnie od maleńkości jak narozrabiał, to słyszał głos matki: odczepcie się od niego, przecież to dziecko!
      • 3-mamuska Re: Ja prdl... 08.12.24, 01:58
        pupu111 napisał(a):

> Nie kojarzę sprawy, ale oglądałam niedawno na YT kanał z prawdziwymi historiami
        > kryminalnym i, i było o 14 latku, który został skazany za zabicie koleżanki na
        > karę dożywotniego więzienia w USA. Ten kraj jest chory, nie wiem jak to możliw
        > e, przecież to dziecko jeszcze.

Jak ktoś komus osboera zycie w wieku lat 14 to przestaje być dzieckiem ba przestaje być czlowiekiem.

Jakos chlopak ktory zamordowal swoja ciezarna dzieczynę zaplanowal to przyszykował sie aprawdził co mu grozi i ty smiesz twierdziclć ze to biedne dzieciatka.
        • paskudek1 Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:06
          Łatwo odbierasz innym człowieczeństwo...
          • j_malec Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:51
            Odebranie komuś człowieczeństwa - jak tak można. Odebrać komuś życie - ależ on był jeszcze dzieckiem, co on mógł rozumieć mając 14 lat (!).
            • paskudek1 Re: Ja prdl... 08.12.24, 10:07
              j_malec napisał:

> Odebranie komuś człowieczeństwa - jak tak można. Odebrać komuś życie - ależ on
              > był jeszcze dzieckiem, co on mógł rozumieć mając 14 lat (!).

Czy JA GDZIEKOLWIEK napisalam że odebranie komus życia jest ok? Nie. Napisałam że łatwo odbiera komuś człowieczeństwo. Raz że to rodzi niebezpieczeństwo, że i jej ktoś łatwo to człowieczeństwo odbierze a dwa, że zaczniemy żyć w złudnym przekonaniu, że mordują nie ludzie ale jacyś "oni". Nie, mordują LUDZIE. Tak istnieją ludzie źli, zdeprswowani, ale to nadal ludzie.
              • j_malec Re: Ja prdl... 08.12.24, 11:01
                Oczywiście, że tak nie napisałaś. Jeżeli tak to odebrałaś, to przepraszam.
                Ale trzeba znać proporcje. Jak w takim razie, nazwiesz człowieka i jak go zaklasyfikujesz, jeżeli odbiera drugiemu człowiekowi życie. Dopuszcza się czegoś, czego nie można cofnąć i zabiera mu tak naprawdę wszystko co posiada. To nie jest odczłowieczenie ?
                • alicia033 Re: Ja prdl... 08.12.24, 11:09
                  to ja podrzucę wywiad w temacie:
                  weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,31511846,sedzia-sadu-najwyzszego-z-doswiadczenia-mowie-prawo-zwykle.html
                  • j_malec Re: Ja prdl... 08.12.24, 11:15
                    Ale to chyba, nie dotyczy morderstw, bo już na samym początku przeczytałem: "Z doświadczenia mówię: prawo zwykle nie przynosi spokoju poszkodowanym". Morderstwo zdecydowanie przynosi spokój poszkodowanym. Można nawet napisać, że są tak spokojni, jak nigdy wcześniej w życiu.
                    • alicia033 Re: Ja prdl... 08.12.24, 11:17
                      j_malec napisał:

> Ale to chyba, nie dotyczy morderstw,

dotyczy. Czytaj dalej.
                      • j_malec Re: Ja prdl... 08.12.24, 11:22
                        Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Prawo i wydany na jego podstawie wyrok, przynosi ulgę ZAMORDOWANEMU człowiekowi ? Chyba że uważasz, że zamordowany człowiek, nie jest poszkodowany. Ale to, jak by nie patrzeć, odbiera mu się człowieczeństwo ...
                        • alicia033 Re: Ja prdl... 08.12.24, 15:00
                          j_malec napisał:

> Prawo i wydany na jego podstawie wyrok, przynosi ulgę ZAMORDOWANEMU człowiekowi ?

czy mógłbyś przedstawić tok rozumowania, który doprowadził Cię do takiego wniosku? Bo zanim się odniosę chciałabym wiedzieć, jak doszedłeś do takiej interpretacji słów Wróbla, bo mnie się ona w głowie nie mieści.

> Chyba że uważasz, że zamordowany człowiek, nie jest poszkodowany.

tu wchodzimy na bagniste meandry semantyki. I tak i nie. Tak - bo stracił życie (nie "człowieczeństwo" a życie).
                          Nie - bo jest już martwy i nic mu już tego życia nie przywróci. Wyrok za jego zabójstwo (jakikolwiek by nie był) w żaden sposób na tego zabitego już nie wpłynie, wywiera wpływ wyłącznie na żywych (w przypadku mordercy - zabierając mu wolność, obciążając obowiązkiem zapłaty odszkodowania itd, w przypadku bliskich zamordowanego - ma wpływ na ich poczucia krzywdy, pamięci o zamordowanym itpitd).

> Ale to, jak by nie patrzeć, odbiera mu się człowieczeństwo ...

no, nie "człowieczeństwo" nie jest synonimem słowa "życie".
                        • taje Re: Ja prdl... 08.12.24, 15:13
                          j_malec napisał:

> Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Prawo i wydany na jego podstawie wyrok, przyno
                          > si ulgę ZAMORDOWANEMU człowiekowi ? Chyba że uważasz, że zamordowany człowiek,
                          > nie jest poszkodowany. Ale to, jak by nie patrzeć, odbiera mu się człowieczeńst
                          > wo ...

W ogóle nie o to chodzi. Poszkodowanym jest też rodzina czy bliscy ofiary. Czytałeś wywiad czy tylko tytuł? Zacytuję fragment

“Chodzi o to, żeby kara była proporcjonalna do winy, a nie do tragedii.

(…)

Rozumiem, że bliscy ofiar mogą czuć, że kara jest zbyt łagodna. To się powtarza też w medialnych sprawach. Czasem mam wrażenie, że nie da się znaleźć kary, która by usatysfakcjonowała osobę, która straciła swoją najbliższą osobę w strasznych okolicznościach. Kiedy mówimy o śmierci dziecka spowodowanej nieumyślnie czy kiedy pomyślimy o zabójstwie dziecka, w ogóle nie mogę sobie wyobrazić, co mogłoby być satysfakcjonującą karą. Nie da się żadnej miary znaleźć, która mogłaby wynagrodzić taką stratę!

(…)

Z doświadczenia mówię: prawo zwykle nie przynosi spokoju poszkodowanym. Tak samo zwykle nie przynosi spokoju surowość kary. Niezależnie od tego, na ile lat pójdą do więzienia sprawcy, ofiarom nic nie wróci życia.”
                • paskudek1 Re: Ja prdl... 08.12.24, 13:09
                  j_malec napisał:

> Oczywiście, że tak nie napisałaś. Jeżeli tak to odebrałaś, to przepraszam.
                  > Ale trzeba znać proporcje. Jak w takim razie, nazwiesz człowieka i jak go zakla
                  > syfikujesz, jeżeli odbiera drugiemu człowiekowi życie. Dopuszcza się czegoś, cz
                  > ego nie można cofnąć i zabiera mu tak naprawdę wszystko co posiada. To nie jest
                  > odczłowieczenie ?

Nazwę czliweikiem, który popełnił przestępstwo. Z jakich powodów, w jakich okolicznościach to już niech ocenia i sądzi SĄD.
      • husky_cat Re: Ja prdl... 08.12.24, 11:11
        Nie dziecko tylko morderca.
        Jeżeli 14 latek był wystarczająco dorosły by odebrać życie to powinien ponieść stosowną karę
        • taje Re: Ja prdl... 08.12.24, 15:04
          Jeśli już to zabójca. To sąd uznaje, czy czyn spełnia kwalifikację prawną morderstwa.
          • husky_cat Re: Ja prdl... 08.12.24, 15:31
            Skoro został skazany na dożywocie to chyba możemy przyjąć, że spełnia.
            • taje Re: Ja prdl... 08.12.24, 15:40
              Patrząc w retrospektywie, tak. Ale nie z automatu, tylko jego winę zbadał sąd i zastosował kryteria wskazane w prawie. I nawet wtedy jest człowiekiem (tak, morderca też jest człowiekiem).
              • husky_cat Re: Ja prdl... 08.12.24, 15:58
                Podobne rozmowy prowadzilam wielokrotnie ze znajomymi prawnikami ☺
                Mąż zwykle wtedy milczy...

Generalnie dla mnie morderca odbierając komuś życie, komuś kto jest człowiekiem i jego bliscy także, sam siebie pozbawia człowieczeństwa.
                I zdania nie zmienię.
                • paskudek1 Re: Ja prdl... 08.12.24, 16:39
                  husky_cat napisała:

> Podobne rozmowy prowadzilam wielokrotnie ze znajomymi prawnikami ☺
                  > Mąż zwykle wtedy milczy...
                  >
                  > Generalnie dla mnie morderca odbierając komuś życie, komuś kto jest człowiekiem
                  > i jego bliscy także, sam siebie pozbawia człowieczeństwa.
                  > I zdania nie zmienię.

Ty bardzo łatwo odbierasz komuś człowieczeństwo. Wg własnego uznania. Ja taka szybka w decyzjach nie jestem. Tym bardziej że, jak pisałam wyżej, jak uznamy że ktoś kto morduje czliweikiem nie jest, to bardzo łatwo dać się wpuścić w kanał myslenia magicznego "nam się to nie przydarzy". Zabójcą może okazać się każdy, nawet ten miły sąsiad z piętra niżej. Ba, nawet mu sami.
                  • husky_cat Re: Ja prdl... 08.12.24, 18:36
                    Wiesz, morderstwo to nie jest coś co się "przydarza".
                    Nie wiem o co chodziło w sprawie 14 latka z USA, ale polski morderca ciężarnej dziewczyny najpierw sprawdzał informacje w necie, a potem 20 razy ugodzil ja nożem. Faktycznie, każdemu może "się przydarzyć"...
                    Przydarzyć to się może najwyżej wypadek, ale właśnie po to by tego uniknąć osobiście jeżdżę zgodnie z przepisami.
    • nick_z_desperacji2 Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:31
      Ciekawe, czy jakby np. Wenezuelczyk doszedł do wniosku, że nas uratuje i odstrzelił Kaczafiego, to byłby traktowany jako bohater, witany na lotnisku przez kogoś oprócz służby więziennej i zapraszany na wywiady?
    • anajustina Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:44
      Ale on wrócił jako wolny człowiek czy w celu kontynuacji kary więzienia?
      • alicia033 Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:53
        anajustina napisała:

> Ale on wrócił jako wolny człowiek czy w celu kontynuacji kary więzienia?

w RPA został warunkowo zwolniony, czyli tu do więzienia nie trafi.
        • anajustina Re: Ja prdl... 07.12.24, 18:03
          No to faktycznie.
    • m78wt3c Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:48
      Czy to prawda że ambasada polska w RPA zapłaciła mordercy z bilet lotniczy do Warszawy ?

-
      "Okiem Wiejskiego"
      www.youtube.com/watch?v=8ImYfyIJnkM
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 07.12.24, 17:53
        m78wt3c napisała:

> Czy to prawda że ambasada polska w RPA zapłaciła mordercy z bilet lotniczy do W
        > arszawy ?
        >
        >
        > -
        > "Okiem Wiejskiego"
        > www.youtube.com/watch?v=8ImYfyIJnkM

Nie mieli innego wyjścia, Waluś został deportowany z RPA, więc powrót jest na koszt państwa.
        • anajustina Re: Ja prdl... 07.12.24, 18:03
          Ciekawe, gdzie zamieszka i z czego będzie żył.
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 07.12.24, 18:06
            anajustina napisała:

> Ciekawe, gdzie zamieszka i z czego będzie żył.

Może go Braun przygarnie i będzie utrzymywał, skoro to jego idol.
            • grzybdyrektor1 Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:56
              Będą go utrzymywać. Zrzutki na pomoc dla nazi już ruszły. W końcu ruską onuce poparło 100 tys osób, by robiła dymy w Pl iUE i normalizowała ruski światopogląd. Na razie jest 400 zł. Ale ten od celebrytki zrobi rekalmę i ruszą z kopyta szybciej.
              • grzybdyrektor1 Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:59
                A nie przepraszam, mój błąd zrzutka to wyłączyła. Na szczęście. Jednak nie zmienia to chęci pomocy nazi wśród tego środowiska.
      • husky_cat Re: Ja prdl... 08.12.24, 13:28
        Polska przyjęła swojego obywatela, przestepce, ale wciąż obywatela polskiego deportowanego z innego kraju.

Problem jest wtedy gdy kraje nie przyjmują swoich obywateli, których inni chcą deportowac
        • novembre Re: Ja prdl... 08.12.24, 18:47
          Ale on sie zrzekl polskiego obywatelstwa, starajac sie o warunkowe zwolnienie.
          • alicia033 Re: Ja prdl... 08.12.24, 19:08
            novembre napisała:

> Ale on sie zrzekl polskiego obywatelstwa, starajac sie o warunkowe zwolnienie.

nie, to południowoafrykańskiego obywatelstwa wtedy się zrzekł (w 2017).
            www.rp.pl/przestepczosc/art41549631-janusz-walus-wraca-do-polski-rzad-rpa-informuje-o-deportacji
    • grzybdyrektor1 Re: Ja prdl... 07.12.24, 18:28
      Jakoś po wystąpieniu młodzieżówki konfi mało co mnie dziwi. W sejmie padły takie słowa. Co do brałna, no też bez zdziwienia - kofokacapia i tyle. A ten od zero eksperet od celebrytek, razem z maturzystą mazurkiem ekspertem od wszystkiego też nie dziwi dla fejmu gotów zaprosić trynkiewicza. Taki mamy klimat mejza fotgrafuje się z wielkim bu, kolegą nowogrodzkiego i wstępuje do zakonu jp2. No to jest Polska teraz i świat (trump) i pomyśleć, że Clinton poleciał kiedyś za romans z Moniką...
      • taje Re: Ja prdl... 07.12.24, 19:00
        grzybdyrektor1 napisał:

> o jest Polska teraz i świat (trump) i pomyśleć, że Clinton poleciał kiedyś za r
        > omans z Moniką...

Przecież nie poleciał
        • grzybdyrektor1 Re: Ja prdl... 07.12.24, 19:27
          Dobra, doszło do impeachmentu,ostatecznie oddalono, ale wiadomo, że to złamało jego dalszą karierę.
          • al_sahra Re: Ja prdl... 08.12.24, 05:23
            grzybdyrektor1 napisał:

> Dobra, doszło do impeachmentu,ostatecznie oddalono, ale wiadomo, że to złamało
            > jego dalszą karierę.

Hę? A jaką “karierę” może mieć były prezydent poza założeniem fundacji, odwiedzaniem ofiar trzęsień ziemi, przyjmowaniem honorowych doktoratów i wygłaszaniem przemówień za setki tysięcy dolarów? Wszystko to Clinton robił z dużym sukcesem. Nota bene, on ma jedne z najwyższych stawek ze wszystkich mówców na świecie. Przez pierwszą dekadę po prezydenturze zarobił na przemawianiu ponad 100 mln dolarów. Jego rekord to $750k za speech dla Ericssona w Hong Kongu.
            • grzybdyrektor1 Re: Ja prdl... 08.12.24, 06:23
              Tak czy inaczej w oczach wielu zapisał się juz po tym jako mąż swojej żony. To był ogromny skandal, mówili o tym wszyscy i zdecydowanie osłabiło to jego pozycję.
              • al_sahra Re: Ja prdl... 08.12.24, 13:45
                grzybdyrektor1 napisał:

> Tak czy inaczej w oczach wielu zapisał się juz po tym jako mąż swojej żony.

Tak to jest w Polsce odbierane? Mąż swojej żony? Ciekawe, ale dalekie od rzeczywistości.

Nota bene, pamiętam, jak nie tak dawno na tym forum ktoś argumentował, że w czasie wyborów w 2016 r. Hillary była znana głównie jako żona swojego męża smile.

Jeśli chcesz powiedzieć, że kryteria (pozornej) przyzwoitości w polityce się zmieniły od tamtego czasu, to jak najbardziej się zgadzam, ale Clinton jest tutaj nienajlepszym przykładem, bo on z tej afery wyszedł w zasadzie bez szwanku (co akurat było kwestią osobniczą, a nie znakiem czasu).
    • abria Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:23
      oo.... to moze jego wystawia na prezydenta
      • raczek47 Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:35
        Tu jest artykuł
        oko.press/janusz-walus-morderca-kim-byl-chris-hani-jego-ofiara

Jeśli się link nie otwiera najlepiej wejść na oko.press bezpośrednio.
        • anajustina Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:56
          Ale co trzeba mieć w głowie, by usunąć przeciwnika publicznie? Myśleli, że im to ujdzie bezkarnie?
          • al_sahra Re: Ja prdl... 08.12.24, 13:47
            anajustina napisała:

> Ale co trzeba mieć w głowie, by usunąć przeciwnika publicznie? Myśleli, że im t
            > o ujdzie bezkarnie?

On przede wszystkim planował, że to zabójstwo ukręci łeb negocjacjom, które miały zakończyć apartheid. Pewnie spodziewał się, że czeka go status bohatera (po 30 latach jego oczekiwania częściowo się sprawdziły, tyle, że w innym kraju).
    • sueellen Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:44
      To ten gościu od gaśnicy w sejmie? Czemu mnie to nie dziwi?
      • raczek47 Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:57
        Braun? Tak.
        • sueellen Re: Ja prdl... 08.12.24, 11:19
          raczek47 napisała:

> Braun? Tak.

Gość wygląda na takiego który by chętnie sam pozabijał "przeciwników politycznych" tylko nie ma jak by to zrobić. To że wielbi mordercę wcale nie dziwi... Ale że się z tym nawet nie kryje? Miejmy nadzieję że się sam zaorze politycznie
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 08.12.24, 13:48
            sueellen napisała:

> raczek47 napisała:
            >
            > > Braun? Tak.
            >
            > Gość wygląda na takiego który by chętnie sam pozabijał "przeciwników polityczny
            > ch" tylko nie ma jak by to zrobić. To że wielbi mordercę wcale nie dziwi... Ale
            > że się z tym nawet nie kryje? Miejmy nadzieję że się sam zaorze politycznie

Mnie naprawdę szczerze opadły ręce, Brauna znamy nie od dziś, ale witanie na lotnisku mordercy jednak wyszło poza skalę tego, co ten typ odwala.
          • paskudek1 Re: Ja prdl... 08.12.24, 14:04
            sueellen napisała:

> raczek47 napisała:
            >
            > > Braun? Tak.
            >
            > Gość wygląda na takiego który by chętnie sam pozabijał "przeciwników polityczny
            > ch" tylko nie ma jak by to zrobić. To że wielbi mordercę wcale nie dziwi... Ale
            > że się z tym nawet nie kryje? Miejmy nadzieję że się sam zaorze politycznie

Naiwna jesteś. Jego sympatykom to się bardzo spodoba.
      • anajustina Re: Ja prdl... 08.12.24, 09:57
        On chyba jest nawet europosłem?
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 08.12.24, 13:49
          anajustina napisała:

> On chyba jest nawet europosłem?

Owszem jest. Właściwe wg jego nomenklatury to chyba eurokołchoźnikiem, za to z bardzo dobrą pensją.
          • alicia033 Re: Ja prdl... 08.12.24, 15:07

> Owszem jest.

cusz, jeszcze jeden kamień* do ogródka zaniechań bodnarowej prokuratury.

*) tak, wiem, że prawidłowo wyrażenie brzmi "kamyczek do do ogródka" ale słowo "kamyczek" to na poglądy brauna zdecydowanie zbyt mała waga.
      • 71tosia Re: Ja prdl... 08.12.24, 18:57
        Problem ze Walus ze swymi rasistowsko-nazistowskimi poglądami ma dużo więcej wielbicieli niż Braun-gaśnica.
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 09.12.24, 18:46
      A jak ktoś chce sobie wraz ze mną rzygnąć, to polecam wpis Młodzieńcy Wszechpolskiej na X.
      • malia Re: Ja prdl... 09.12.24, 19:15
        ja tam mogę rzygnąć, ale jakbyś chciała kontynuować to polecam wpis Marianny S - witaj w domu biały bracie
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 09.12.24, 19:18
          malia napisała:

> ja tam mogę rzygnąć, ale jakbyś chciała kontynuować to polecam wpis Marianny S
          > - witaj w domu biały bracie

... Nawet nie chcę na to patrzeć.
      • anajustina Re: Ja prdl... 09.12.24, 20:21
        Gdzie oni tam patriotyzm widzą?
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 09.12.24, 23:46
          anajustina napisała:

> Gdzie oni tam patriotyzm widzą?

Może w tym, że Waluś zabił komunistę?
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Ja prdl... 09.12.24, 23:53
      To jeszcze dopiszę: moim zdaniem zapraszanie JW do kanału zero to dawanie głosu człowiekowi, który powinien być na zawsze zapomniany.
      Ale, że zapraszają do kanału, to znaczy, że wcale nie jest taki zły, więc ośmiela się innych do wypowiadania poglądów, które "normalnie" byłyby głęboko wstydliwe. To jest kpina.
      • paskudek1 Re: Ja prdl... 10.12.24, 08:06

> To jeszcze dopiszę: moim zdaniem zapraszanie JW do kanału zero to dawanie głosu
        > człowiekowi, który powinien być na zawsze zapomniany.
        > Ale, że zapraszają do kanału, to znaczy, że wcale nie jest taki zły, więc ośmie
        > la się innych do wypowiadania poglądów, które "normalnie" byłyby głęboko wstydl
        > iwe. To jest kpina.

Ale on jest zapraszany bi, zarówno twórcy kanału, jak i jego odbiorcy mają bardzo podobne poglądy jak ten zapraszany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka