nangaparbat3 27.12.24, 23:11 Ktoś widział? Podobała się? Właśnie wróciłam i wciąż jeszcze kręci mi się w głowie od tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Emilia Perez 27.12.24, 23:18 A gdzie widziałaś, bo polska premiera jest dopiero 28 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Emilia Perez 28.12.24, 00:04 Nie, takie bardziej studyjne, przedpremierowo. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Emilia Perez 28.12.24, 00:07 Bardzo jestem ciekawa, jak Ci się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Emilia Perez 29.12.24, 20:31 Byłam, obejrzałam. Bardzo mi się podobał, przede wszystkim autentycznie mnie wzruszył (nie każdemu się to udaje, nawet jeśli temat z definicji mnie ruszający). Historia w sumie prosta, liniowo opowiedziana, bez falbanek i doczepów narracyjnych. Jak w starej dobrej tragedii. Sama historia już jakoś do mnie przemówiła, ma moc. Ale bez wzmocnienia w postaci muzyki nie byłoby efektu. O ile na początku byłam zniesmaczona że to musical (nie lubię, a nie doczytałam w necie), o tyle potem ryczalam jak bóbr poruszona emocjonalnie właśnie siłą muzyki, tekstów i sugestywnego wykonania. A pani grająca główną rolę wymiata. Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Emilia Perez 28.12.24, 20:50 Nigdy wcześniej nic podobnego nie widziałam, choć oglądam mnóstwo filmów. Żeby nie spojlerować - ogranie takiego tematu taką akurat konwencją to złoto. Dla odważnych, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Emilia Perez 28.12.24, 22:57 Właśnie obejrzałam i jeszcze trawię. Zaskoczyło mnie w sumie tylko to, że film był w konwencji musicalu. Ale był dobry, naprawdę dobry. Zresztą, już po zwiastunach było wiadomo, że będzie znakomicie. I było. Tylko kajam się, bo nie poznałam Seleny Gomez, trochę się pani jednak przytyło. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Emilia Perez 28.12.24, 23:07 Btw. a w Sylwestra idę m.in. na "W pokoju obok", spodziewam się kolejnego małego arcydzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Emilia Perez 31.12.24, 00:33 Byłam z mężem na filmie Almodovara. Piękny, wzruszający film, niby historia jakich wiele, a jest niesamowicie dobrze opowiedziana. Odpowiedz Link Zgłoś