figa_z_makiem99 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 12:23 Mam koleżankę wzrostu 150 cm, pulchniutką i z baby face, 10 lat młodszą ode mnie i nie ma zmarszczek, chomików, można ją pomylić z 20 latką i nie po ciemku i nie w kurtce nie maluje się, ubiera się na sportowo i jej twarz się nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 13:22 Znam jedną. Kokeżanka z pracy. Ma 158 cm i ubiera się w Smyku. Sylwetka szczupła, biust mały, ale jest proporcjonalna.Twierdzi, że w dziecięcych sklepach taniej, mniejszy VAT na ubrania dziecięce. Ubiera się raczej na sportowo. O dziwo, normalnie to wygląda, bo wybiera takie bardziej klasyczne rzeczy w stonowsnych kolorach. Ale to chyba wyjątkowa osobowość. Odpowiedz Link Zgłoś
monikasnorlax Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 13:33 Tak, Azjatki. Kto zna, ten wie. Ale to jest chyba kwestia rasowa. Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 13:47 Poznałam kiedyś czarnoskórą dziewczynę i pomyślałam sobie, że ma 27 lat. Okazało się, że ma...54... Zbierałam szczękę z podłogi. Druga to moja daleka kuzynka. Drobna, filigranowa, z błyszczącymi włosami. Kiedy wychodziła za mąż i rodziła dzieci sama wyglądała jak dziecko. Pamiętam, że bardzo źle wspominała pobyt na porodówce, bo wszyscy brali ją za nieletnią i były różne komentarze. Potem, do 45 roku wyglądała na studentkę. Teraz, po 50 widać delikatne zmiany, ale i tak wygląda pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 14:30 Znam (przez ekran) mężczyznę. Thomas Brodie-Sangster się zwie. 34 lata, a nadal twarz dziecka. Wyhodował se wąsa - i wygląda jak dziecko z wąsem. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 14:36 Facet, który nam wykańczał mieszkanie, też tak wyglądał- tylko z brodą. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 15:12 Taki układ nie. Ale 50-latki wyglądające na 30-latki już tak. Nigelli Lawson dawałam maks trzydziestkę, kiedy zaczęłam oglądać jej programy, a miała wtedy właśnie koło pięćdziesiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 16:44 A ja Gosi Rozenek ponad 40, a miała dopiero 30. Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 15:25 Może nie 40 która wygląda na 20 ale miałbym 70 która wygląda na 40 Sprawdźcie sobie Sofię Rotaru z Rosji, na przykład: www.youtube.com/watch?v=Sm4uNPyH1ps Oczywiście tam chirurg ostro działał. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 16:34 Znam jedną 55 plus, wygląda na góra 35. Nic nie rób. Geny Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 19:46 Mam taką znajomą, wypisz wymaluj Calista Flockhart .Znam ją od lo, metr 160 w kapeluszu, zawsze mega szczupła, fryzura też podobna do Ally mcbeal. I cały czas jest , taka "dziewczęca" Odpowiedz Link Zgłoś
drilka Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 14:10 O tak, też znam taką kobietę tylko włosy ma długie. Nie wygląda na swój wiek Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 20:06 Czytajac wpisy wychodzi na to ze najlepiej byc drobniutkim,niskim i filigranowym Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 22:14 i chodzić bez makijażu z niedoskonałościami cery Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 20:07 Reese Witherspoon. Wśród polskich celebrytek młodo moim zdaniem wygląda Chodakowska. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka5 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 20:34 Ratownik medyczny wziął mnie za córkę mojego męża. Ja mam 50 lat, on 55. Ale....nie ma się co cieszyć i wyciągać zbyt pochopnie entuzjastycznych wniosków, co do świeżej urody, bo pomyłka nastąpiła jak mąż miał zawał i wyglądał adekwatnie do stanu zdrowia, była noc i kiepskie światło, a ja byłam w koszuli nocnej w kotki. Przy okazji, może się komuś przyda- zawał przedniej ściany serca może objawiać się wyłącznie silnym bólem brzucha i dziwnym kolorem twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 23:45 Lemonka, jak się czuje mąż? A jak Ty? Tak, mój tato też miał takie objawy przy zawale, jak przy niestrawności. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 20:36 Zauważyłam bardzo nieciekawą sytuację - znikają za nic moje wpisy. Komu aż tak bardzo przeszkadza neutralny komentarz?? Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 20:42 Napiszę raz jeszcze tutaj o tym, co uważam w tej kwestii i powtórzę usunięty komentarz. Mam nadzieję, że to błąd techniczny i każdy jest traktowany z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 20:51 Np. ta aktorka koreańska moim zdaniem nie wygląda na swój wiek, tylko zdecydowanie młodziej. Kiedy zobaczyłam ją w serialu po raz pierwszy, myslałam, że ma ze 25 lat, a tu w fabule, że niby 9-10 więcej. Aż musiałam wyguglać. Obecnie jest 40+ Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 21:03 Nie znam. Można po 40 tce wyglądać na kobietę po 30 tce ale na 20 latkę nie. Może dlatego że wiem jak wyglądają 25 latki to mi się nie myli. Nie wiem skąd ambicja żeby wyglądać jak 25 latka Ja tam sobie odejmuje 2-4 lata, jak uzupełniam jakieś formularze zapisu i się cieszę Mało ambitnie, wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
razdwatrzy333 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 21:16 W pracy spotkalam kobiete ktora ma 102lata i zyje, jest samodzielna, kontaktowa(ciekawe jak wygladala w wieku 40lat) jej corka 70plus wyglada na 50plus, mysle ze po prostu niektorzy maja takie geny, dobre geny. Niktorzy umieraja w wieku 50lat, niektorzy w dobrym zdrowiu dozywaja 102lat, mi nie zalezy zeby wygladac jak 20latka ale do 100ki chcialabym dozyc Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 21:41 Myślę, że młodzieńczo wyglądające 40-latki przeszkadzają starszemu pokoleniu bądź rówieśnikom, rówieśniczkom, chcącym w nich zobaczyć bezwzględnie rozpadlinę - babulinę. Z zawiści o czyjeś geny, zadbany i świeży wygląd. Walczę z chamstwem ageizmu w różnych sferach, na razie skutecznie. Po to, żeby żaden obcej, mizogin więcej nas nie poniżał z powodu wieku. Ale dostrzegam jednocześnie, że kobieta kobiecie wilkiem i pojawiają się skrajne postawy. Od mających nieobiektywny obraz własnej osoby, jak wspomniane influencerki, po typowo polskie pogrążanie i stereotypizacje. Zawsze znajdą się osoby po 40, które będą wyglądały młodziej lub o wiele młodziej, choć na razie nie jest to masowa tendencja. A wynik świadomego podejścia, aktywnego i harmonijnego trybu życia oraz 'mlodnienia' pokolenia 40 + i każdego późniejszego w odniesieniu do ich babek i matek. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 22:06 Koleżanka z pracy 50+, chyba pochodząca z Singapuru, ale głowy sobie nie dam obciąć. Sama mając około 34 oceniłam ja na jakieś 6-7 lat młodsza ode mnie i wyraziłam zdziwienie, że w tym wieku jest już tak wysoko na szczeblu kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 22:09 U mnie w pracy, oczywiście Azjatka. Przepiękna kobieta. Nie dawałam jej więcej niż 30-32 (dałabym jej nawet sporo mniej gdyby nie to, że wiem że ma dzieci). Niedawno się dowiedziałam że ma 49 lat. Mam wrażenie, że 18latki są idealizowane. Najczęściej albo mają jakieś jednak syfki/ pryszcze albo wieczorowo pomalowane, nikły procent na piękną porcelanową cerę (własnej końce 2 tygodniową serię szkoleń dla szkół średnich i studentów licencjata i byłam otoczona taką młodzieżą) Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 00:01 Ja też mam takie wrażenie. Kobieta w każdym wieku jest piękna, nie tylko jako nastolatka, jeśli dba o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Nastolatki 40+ 18.01.25, 13:34 18 letnie kobiety mają często zupełnie inną budowę ciała, postawę, mięśnie. Kobieta 40+ musi czynnie uprawiać sport, żeby ujść za młodsza o te 10 lat... Żeby ciało wyglądało na 20-25, to trzeba już poważnie w nie inwestować w szerokim tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 23:19 Nie znam nikogo, kto w wieku 35+ wygląda na poniżej 25. Spotkałam pojedyncze jednostki, które wyglądały dużo młodziej niż ich metryka, ale nigdy tak młodo. Młodość i jej świeżość rysów jest jednak niedopodrobienia, nawet przy najlepszych genach i trybie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 23:42 Jedyna watpliwosc pt czy to 40 czy studentka mam wtedy gdu kobieta jest niska,cdrobna i ma zaniedbana twarz tylko wted sie zastanawiam czy to mloda kobieta ale brzydka z problematyczna cera czy poprostu kobieta po 40. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 06:51 Mam koleżankę w pracy, która jest świeżo po czterdziestce i wygląda na 25 właśnie. Kombinacja pięknej młodo wyglądającej skóry i roześmianych oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 08:01 Natalia Vodianova, ostatnio zaczęłam przeglądać jej instagrama po tym jak przeczytałam niusa że wyhaczyla kolejnego miliardera rodząc mu dzieci i biorąc z nim ślub. Laskama 4 dzieci, 42 lata i twarz studentki Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 08:06 Ma pięcioro dzieci, pierwsze urodziła jako 19-latka, ostatnie jak miała 34 lata. Była i jest przepiękna i nie uległa pokusie zmieniania twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 10:12 Takiej twarzy się nie zmienia. Piękna jest, tak jak Lena Perminova (przy czym ta po korekcie nosa i ust). Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 08:08 No jednak nie. Jest, faktycznie śliczna, i nie wygląda na tą czwórkę dzieci, ale i na studentkę też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 12:13 A Wg mnie wygląda na bardzo zadbana i piękna 40 Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 12:20 Chyba mamy mocno zniekształconą wizję tych nieszczęsnych czterdziestolatek. Jeśli jakiś osiemnastolatek zacznie podrywać czterdziestolatkę, myśląc, że to jego rówieśniczka, to wtedy możemy powoli zacząć wierzyć, że ktoś faktycznie wygląda na osiemnastkę. Prawda jest taka, że wiele czterdziestolatek wygląda ładnie i młodo, bo niedawno urodziły dzieci, wciąż są na etapie pieluch, mają aktywne życie, chodzą na pilates czy siłownię, dbają o siebie. Może decydują się na delikatny botoks, chodzą na masaże… A my wciąż porównujemy czterdziestolatki do tego, co znamy z serialu Czterdziestolatek. Znam kobiety po trzydziestce, które wyglądają jak stare matrony, ubierają się jak ich własne matki, mają niekorzystne fryzury. Z drugiej strony są kobiety po czterdziestce, które biegają ultramaratony (tak, tak, Riki), dopiero co urodziły dziecko i są na zupełnie innym etapie życia i wyglądają też inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 12:27 Raczej porównujemy do całego zbioru kobiet w tym wieku. I jak weźmiemy ten zbiór to zdecydowanie więcej jest nieaktywnych fizycznie niż aktywnych, takich które niespecjalnie dbają o cerę, nie korzystają z medycyny estetycznej, słabo się odżywiają, nie mają czasu na odpowiedni odpoczynek, nie używają kremów z filtrem, za to wiele z nich zaliczyło wiele lat palenia papierosów (w latach 90. bardzo popularna używka) lub podsmażania się w solariach. Tak samo jak więcej jest 40-letnich facetów z nadwagą, nieruchawych, ze zmarchami i w kiepskich ciuchach. Odpowiedz Link Zgłoś
pogodzona_1234 Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 11:29 Pisałam o sobie w jakimś innym wątku o starzeniu się. Do mniej więcej 42 roku życia dawano mi tak 8-10 lat mniej, ale bez przesady, nigdy nie uważano że mam 20 czy 25 lat. Ale później wiek okołomenopauzalny zaczyna wszystko weryfikować . Ja jestem z frakcji petite (160 cm i drobna sylwetka), twarz mam/miałam okrągłą typu baby face przez długie lata (wydaje się że mam jakiś wschodni gen bo w ogóle nie wyglądam na Słowiankę).Co ciekawe, to że ogólnie przez około 20 dorosłych lat zawsze uważano mnie za kogoś młodszego, powodowało wiele kompleksów zwłaszcza na gruncie zawodowym (co taka smarkula może wiedzieć). Obecnie, za miesiąc kończe 50 lat i nadal niektórzy uważają że nie wyglądam jak typowa 50.tka, ale już raczej nikt się nie dziwi że moje dorosłe dzieci to moje dzieci - tak jak jeszcze 10 lat temu. Z baby face zaczynają opadać policzki, robią mi się chomiki i trójkąt młodości się odwrócił Sylwetka nadal szczupła co powoduje efekt z tyłu liceum z przodu muzeum XD. Ostatnie lata to oprócz wejścia w menopauzę, ciężkie przeżycia, śmierci w rodzinie, ciężkie przewlekłe choroby, szpitale, terapie, więc to na pewno miało wpływ na wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 11:34 To chyba lepiej niż muzeum z każdej strony, albo co gorsza ruiny starożytne Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 17:22 Wiesz, ponoć, jak się nie ma co pokazać, to się du.pę pokazuje, więc przynajmniej tu się cały czas możesz jeszcze załapywać, nie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Nastolatki 40+ 17.01.25, 06:29 DÓÓ.pę warto pokazać zawsze uśmiechniętą. A nawet frapującą w okularach, czy odciśniętym monoklem, jeśli ma to komuś dodać elo-kwencji, 'błyskotliwości'.. ;D Odpowiedz Link Zgłoś