wakacje_50 29.01.25, 21:27 Ratunku! Dziś dziewczyna z recepcji w klubie fitness powiedziała do mnie "proszę pani", choć wszyscy mówią do siebie na ty. Czy to już czas, żeby się czołgać w wiadomym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wakacje_50 Re: Proszę pani 29.01.25, 21:55 Jasne, że tak. Ale w smutnych i niebezpiecznych czasach temat z dudy i trochę dla beki nie jest zły Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Proszę pani 29.01.25, 21:57 Ja bym się ucieszyła. Nie cierpię się tykać z obcymi ludźmi. Ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Proszę pani 29.01.25, 21:36 no to raczej równia pochyła już - spróbuj z botoksem i HRT, może jeszcze uda się reanimować tego trupa przez jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Proszę pani 29.01.25, 21:36 Mnie właśnie zaskoczyło, że pojawiłam się pierwszy raz w klubie i dziewczynki na pewno młodsze niż moje własne, od wejścia mówią do mnie "na ty". Dziwnie, i w pierwszym odruchu- czy to było na pewno do mnie? ale błyskawicznie się przestawiłam Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Proszę pani 29.01.25, 21:38 Ja jestem chyba zramolała bo nie lubię z marszu tego tykania. Sama też, nawet do młodych dorosłych, mówię na pan/pani. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Proszę pani 29.01.25, 21:53 Najstraszniejsze doświadczenie: na konwentach fantastyki młódź obsługująca mówi do mnie "proszę pani". Raz, że starość, dwa, że ta dzisiejsza młodzież nie zna już zasady, że na konwentach ludzie są na ty. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Proszę pani 30.01.25, 09:52 Tak samo starsi nie znają konwencji wynikającej z netykiety, że w internecie jest się na ty. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Proszę pani 30.01.25, 10:00 Na sali fitness też wszyscy są na ty. Taki zwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Proszę pani 29.01.25, 22:55 Haha, też tak mam. W imieniu moich podstawówkowych kolekcjonerów umawiam się czasem na jakieś wymiany kart kolekcjonerskich. Zawsze do tych studenciaków mówię per "ty", a oni do mnie uparcie "proszę pani" 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Proszę pani 30.01.25, 06:21 Mi kiedyś pani dała kluczyk do szatni męskiej, w sumie to dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Proszę pani 30.01.25, 09:22 Mnie jakiś czas temu nastoletnie dziewczątko chciało ustąpić miejsca w autobusie . O matko! Chyba już czas Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Proszę pani 30.01.25, 10:39 Mnie młody człowiek ustąpił niedawno miejsca w autobusie. Grzecznie podziękowałam i usiadłam. Mam nadzieję, że mu ten zwyczaj pozostanie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Proszę pani 30.01.25, 09:44 Do mnie tylko byli uczniowie i uczennice zwracają się per "pani" w siłowni. Ale pewnie lada moment ten krąg się poszerzy. Odpowiedz Link Zgłoś