primula.alpicola 30.01.25, 20:24 Właśnie skończyłam oglądać pierwszy odcinek. Pan właśnie odkrył, że ma do czynienia ze skazaną wielokrotnie stalkerką, i przyjął zaproszenie do znajomych na fb. Czy ktoś może mi wyjaśnić ten mechanizm? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Reniferek 30.01.25, 20:28 Wydawal się przestraszony kiedy klikał "confirm" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reniferek 30.01.25, 20:33 Mam na myśli punkt widzenia twórców, nie bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Reniferek 30.01.25, 20:33 Obejrzyj całość, tam się potem wszystko składa Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Reniferek 30.01.25, 20:41 Jestem na 2 odcinku, i bardzo nie chcę obwiniać ofiary, ale, kurde, CO Z NIM NIE TAK? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Reniferek 30.01.25, 20:43 Zobaczysz... Ten serial specjalnie jest tak zrobiony i nikogo nie wybiela Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Reniferek 30.01.25, 22:07 primula.alpicola napisała: > CO Z NIM NIE TAK? Praktycznie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Reniferek 31.01.25, 09:14 azalee napisał(a): > primula.alpicola napisała: > > > CO Z NIM NIE TAK? > > Praktycznie wszystko Tak, praktycznie wszystko. Właśnie skończyłam. Ostatnia scena, noooo, no. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Reniferek 30.01.25, 20:42 "Czy ktoś może mi wyjaśnić ten mechanizm? Dlaczego?" Będzie to wyjaśnione w serialu, cały mechanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Reniferek 30.01.25, 20:47 Tylko ostrzegam serial kopie w głowę bez znieczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Reniferek 30.01.25, 22:18 Stresc nam potem, albo niech ktos napisze uprzedzajac ze spojler. Ja nie mam zdrowia ani czasu na ogladanie takich psychodramow, ale zawsze to lepiej wiedziec co sie u ludzi odpindala. Ps myslalam, ze bedzie o sextoyu Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Reniferek 31.01.25, 10:37 boogiecat napisała: > Ps myslalam, ze bedzie o sextoyu Po obejrzeniu serialu, na dzwiek slowa "reniferek" ostatnie o czym pomyslalabys to seks Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Reniferek 31.01.25, 00:14 primula.alpicola napisała: > Będą ofiary śmiertelne!?😱 Bez trupów tez nie oglądam ale jestem ciekawa co to za mechanizm nakazujący przyjmowanie stalkerow do grona znajomych na Facebooku 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Reniferek 30.01.25, 20:50 Podbudowuje jego ego, moze ciekawość. Moze dobroc serca. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Reniferek 30.01.25, 23:57 3-mamuska napisała: > Podbudowuje jego ego, moze ciekawość. Też to bym obstawiała > > Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Reniferek 30.01.25, 21:01 Dla mnie największym zgrzytem tego serialu jest wizualny wiek bohatera. Dopiero później się dowiedziałam ze typ jak to się dzialo miał 2 z przodu a nie 4. Co trochę tłumaczy sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Reniferek 31.01.25, 00:19 Czytam właśnie recenzje a tam: Był nękany łącznie 41 071 mailami, 350 godzinami wiadomości głosowych, 744 tweetami, 46 wiadomościami na Facebooku i 106 stronami listów. Kurczę, pan naprawdę nie wiedział że istnieje guziczek blokuj na wszystkich tych platformach a na listach skreśla się odbiorcę i pisze RTS? Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Reniferek 31.01.25, 00:35 To Ty pytałaś o pranie, co zrobić, żeby się nie gromadziło? Zakładam, że serialu nie widziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Reniferek 31.01.25, 08:07 mondovi napisała: > To Ty pytałaś o pranie, co zrobić, żeby się nie gromadziło? Zakładam, że serial > u nie widziałaś. > Tak, i jeszcze jak umyć garnek po budyniu... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Reniferek 31.01.25, 09:01 Popatrz na ematkę. Są panie, ktore tutaj są nękane. A jednak wracają i pozwalają sobą pomiatać. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Reniferek 31.01.25, 11:10 " blokuj na wszystkich tych platformach a na listach skreśla się odbiorcę i pisze RTS?" Obejrzyj serial, to się dowiesz. Guziczek "blokuj" stalkera nie powstrzymuje. Zakłada nowe konta, kupuje nowe numery telefonu, przesiaduje pod miejscem pracy, pod miejscem zamieszkania, wydzwania do rodziny, śledzi partnera/partnerkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Reniferek 01.02.25, 00:49 Eee tam eee tam. Nie takie rzeczy się przeżyło. Jednego raz zrzuciłam że schodów. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Reniferek 01.02.25, 18:46 "Eee tam eee tam. Nie takie rzeczy się przeżyło. Jednego raz zrzuciłam że schodów." Widocznie jesteś zdrowa psychicznie i nie doświadczyłaś mega-traum w życiu. Bohater serialu zmaga się ze zdrowiem psychicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Reniferek 31.01.25, 04:58 Nie rozumiem tego serialu, dla mnie jest on nierealny, w każdej chwili chłopak mógł powiedzieć stop. On bardziej szukał kontaktu z nią niż ona z nim, przynajmniej na początku, choć później też. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Reniferek 31.01.25, 05:43 Nie za bardzo. Szkotka Fiona Harvey- to prawdziwą Martha. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Reniferek 31.01.25, 06:02 Wiem że to jest na faktach, ale i tak jest dla mnie nie realne że można w coś takiego samemu, z własnej woli wejść, nie wiadomo po co. Dla mnie to on ją prowokował i to on to wszystko zaczął i ciągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Reniferek 31.01.25, 12:28 "jest dla mnie nie realne że można w coś takiego samemu, z własnej woli wejść, nie wiadomo po co. Dla mnie to on ją prowokował i to on to wszystko zaczął i ciągnął." Przecież w serialu jest to dokładnie wyjaśnione, co go kierowało - i dlaczego zachowywał się tak, a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Reniferek 31.01.25, 12:48 Szkotka Fiona Harvey prawnik. Pozwała Netfliksa. W czerwcu złożyła pozew w Sądzie Rejonowym Stanów Zjednoczonych dla Centralnego Okręgu Kalifornii. Jak podaje portal Deadline, ustalono już datę procesu, który ma potrwać około dwa tygodnie. Harvey i przedstawiciele giganta streamingu spotkają się na sali sądowej 6 maja 2025 roku. Można wyszukać sobie necie jej historię w prześladowaniu polityka. Sam jestem ciekaw jak dla Marthy się to skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Reniferek 31.01.25, 18:23 "Pozwała Netfliksa." Owszem. Ale głównie dlatego, że postać Marty była (według mniej) na tyle podobna do niej samej, że bez problemu została zidentyfikowana przez internautów. Netflix rozpoczął każy odcinek zdaniem "to prawdziwa historia". Gdyby napisali "serial na podstawie/na motywach prawdziwej historii", to nie mieliby teraz problemów prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nellamari Re: Reniferek 31.01.25, 06:15 Obejrzyj sama do końca. Dobry jest, jeden z najlepszych z zeszłego roku na N. Odpowiedz Link Zgłoś
00zxc00 Re: Reniferek 31.01.25, 23:13 Zgadzam się. To dobry serial bo nie ma tu „dobrych” i „złych”. Ale jak widać większość ludzi właśnie tego oczekuje po filmach - że będzie wiadomo kto jest bohaterem pozytywnym a kto negatywnym. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Reniferek 31.01.25, 11:13 Dowiesz się po kilku odcinkach. Czy mam spoiler zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
serei Re: Reniferek 31.01.25, 12:20 fajny serial, nie ma potrzeby analizować każdego odcinka bo zwrot akcji potem zryje łeb Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Reniferek 31.01.25, 13:02 Właśnie jestem w trakcie, dlatego nie będę czytać wątku . Też uderzyła mnie jakaś bezradność tego faceta, ale podobno wszystko wyjaśni się potem. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Reniferek 31.01.25, 13:54 Oj, on tylko przyjął zaproszenie....będzie się działo....🤣 Odpowiedz Link Zgłoś