Dodaj do ulubionych

Fałszywi kominiarze

06.02.25, 15:18
Czy do ematek zapukali już "kominiarze'' z kalendarzem? Ja wiem, że to oszustwo ale już kolejny rok - jak pan mi wyrecytuje wierszyk to dam kilka złotych🤣🤦
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 15:41
      Raz zapukali, nic nie dałam i zgłosiłam do straży, ogłosili na swoim Facebooku, by nie płacić. Od tego czasu już ich nie było.
    • anorektycznazdzira Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 15:44
      alesz ofszem i... przekonali mi męża, żeby nabył kalendarz big_grin
      kalendarz jednakowoż ma wymiar edukacyjny, bo z tyłu jest opracowanie na temat czadu i zaczadzenia, co zatem warto przeczytać
    • marta.graca Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 15:45
      Raz zapukali, nic nie dałam i zgłosiłam do straży, ogłosili na swoim Facebooku, by nie płacić. Od tego czasu już ich nie było.
    • asia_i_p1 Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 15:48
      Pukają i niestety kiedyś ich spławialiśmy, a teraz przyjazność syna wobec świata to uniemożliwia. Nim ja się zbiorę do lodowatego "nie dziękuję", on już się przywita i zainkasuje kalendarz, więc mnie pozostaje już tylko zapłacić, klnąc w duchu.
    • no_name33 Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 16:17
      Prawdziwy kominiarz jest tak zarobiony, że nie ma czasu latać z kalendarzami. Nienawidzę oszustów, dlatego nie kupuje.
    • z_lasu Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 18:11
      U nas tacy nie chodzą. U nas chodzą najprawdziwsi strażacy. Nie wiem czy przyjmują gotówkę, dają (oprócz kalendarzy) ulotkę z linkiem do zrzutki. A na kalendarzu jest numer konta.
    • karyna-z-radzymina Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 18:13
      Jak to oszustwo???? Co roku kupujemy! I jeszcze za guzik się łapiemy w drzwiach, bo zawsze kominiarze w kominiarskich mundurach je nosza
      • danaide2.0 Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 19:22
        No właśnie! Nie wnikałam, czy prawdziwi, dwa złote za kalendarz to jak darmo! Gorzej, gdyby sprzedali jakiś nieaktualny.
        • marta.graca Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 19:26
          Dwa złote? U mnie były za min. dychę i jeszcze takie paskudnie brzydkie, grafik płakał, jak projektował.
          • imponderabilia20 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 03:47
            Hmmm... Ja raz dałam 2 zł, a w zeszłym roku 3 (inflacja).
    • bene_gesserit Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 18:58
      Raz chodzili. Nawet nie otworzyłam, to mi powiedzieli, że szczęścia mieć w życiu nie będę. I co? W następnym roku się Kostusze spod kosy wywinęlam. To ile jest to ich szczęście do kupienia warte? Pewnie na wódkę zbierają, a babom po domach głupoty wciskają, joł joł
      • kk345 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 08:24
        W jaki sposób ci to powiedzieli, skoro nie otworzyłaś? Kopali w drzwi i wrzeszczeli?
        • marta.graca Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 08:25
          Przez domofon może?
    • primula.alpicola Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 09:06
      Nie zapukali.
      Za to co roku przychodzą z kalendarzem strażacy pożarni, biorę żeby ich wspomóc, ale niestety kalendarze nudaaaa, a nie że na każdy miesiąc apetyczny strażak topless, ze szczenuaczkiem w objęciach🙄
      • hrasier_2 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 09:27
        primula.alpicola napisała:

> Nie zapukali.
        > Za to co roku przychodzą z kalendarzem strażacy pożarni, biorę żeby ich wspomóc
        > , ale niestety kalendarze nudaaaa, a nie że na każdy miesiąc apetyczny strażak
        > topless, ze szczenuaczkiem w objęciach🙄
        No strażakom to można by dać, ale fałszywym kominiarzom to już nie. Dwa złote za guzik szczęście to nie jest duża kasa😁
        • primula.alpicola Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 09:29
          Fałszywy kominiarz, to i szczęście fałszywe
          • hrasier_2 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 11:29
            "Szczęście trzeba rwać jak świeże wiśnie
            Potem przyjdzie mróz
            I szczęście pryśnie. Znasz to- Tadeusz Faliszewski.
    • arthwen Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 11:18
      Nie, w tym roku nie. Ale owszem, chodzą co roku, ja zawsze mówię, że nie, nie potrzebuję kalendarza, do widzenia.
    • kachaa17 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 14:13
      A czy Ci kominiarze to chodzą też po blokach? Bo właśnie sobie przypomniałam, że jak mieszkałam w Warszawie w bloku to wtedy przychodzili.
      • 35wcieniu Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 14:57
        Więc jaki jest logiczny wniosek, będący odpowiedzią na Twoje pytanie?
        • kachaa17 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 15:45
          Może Ty mi powiedz? W Warszawie mieszkałam 15 lat temu, teraz mieszkam w innym mieście w bloku i nigdy do mnie nie przyszli.
          Pytam czy chodzą, o czas teraźniejszy. Nie ma to jak okazja do poczucia się lepszymi czymś kosztem.
      • kamin Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 15:58
        A czemu mają nie chodzić?Wszędzie gdzie mieszkałam w bloku tam bywali.
        • kachaa17 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 16:10
          U mnie właśnie nie chodzą.
    • ministra_prawdy Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 15:51
      Nienawidzę oszustów i żul musi być żulem, żebym mu dała 2 zł na piwo, a nie "kominiarzem".
    • kamin Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 16:01
      W kontekście twojej walki z ludźmi dającymi napiwek za wykonaną dobrze usługę, przyznanie się do wspierania wyłudzaczy naprawdę zadziwia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka