imponderabilia20 06.02.25, 15:18 Czy do ematek zapukali już "kominiarze'' z kalendarzem? Ja wiem, że to oszustwo ale już kolejny rok - jak pan mi wyrecytuje wierszyk to dam kilka złotych🤣🤦 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.graca Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 15:41 Raz zapukali, nic nie dałam i zgłosiłam do straży, ogłosili na swoim Facebooku, by nie płacić. Od tego czasu już ich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 15:44 alesz ofszem i... przekonali mi męża, żeby nabył kalendarz kalendarz jednakowoż ma wymiar edukacyjny, bo z tyłu jest opracowanie na temat czadu i zaczadzenia, co zatem warto przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 15:45 Raz zapukali, nic nie dałam i zgłosiłam do straży, ogłosili na swoim Facebooku, by nie płacić. Od tego czasu już ich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 15:48 Pukają i niestety kiedyś ich spławialiśmy, a teraz przyjazność syna wobec świata to uniemożliwia. Nim ja się zbiorę do lodowatego "nie dziękuję", on już się przywita i zainkasuje kalendarz, więc mnie pozostaje już tylko zapłacić, klnąc w duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 16:17 Prawdziwy kominiarz jest tak zarobiony, że nie ma czasu latać z kalendarzami. Nienawidzę oszustów, dlatego nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 18:11 U nas tacy nie chodzą. U nas chodzą najprawdziwsi strażacy. Nie wiem czy przyjmują gotówkę, dają (oprócz kalendarzy) ulotkę z linkiem do zrzutki. A na kalendarzu jest numer konta. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 18:13 Jak to oszustwo???? Co roku kupujemy! I jeszcze za guzik się łapiemy w drzwiach, bo zawsze kominiarze w kominiarskich mundurach je nosza Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 19:22 No właśnie! Nie wnikałam, czy prawdziwi, dwa złote za kalendarz to jak darmo! Gorzej, gdyby sprzedali jakiś nieaktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 19:26 Dwa złote? U mnie były za min. dychę i jeszcze takie paskudnie brzydkie, grafik płakał, jak projektował. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 03:47 Hmmm... Ja raz dałam 2 zł, a w zeszłym roku 3 (inflacja). Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Fałszywi kominiarze 06.02.25, 18:58 Raz chodzili. Nawet nie otworzyłam, to mi powiedzieli, że szczęścia mieć w życiu nie będę. I co? W następnym roku się Kostusze spod kosy wywinęlam. To ile jest to ich szczęście do kupienia warte? Pewnie na wódkę zbierają, a babom po domach głupoty wciskają, joł joł Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 08:24 W jaki sposób ci to powiedzieli, skoro nie otworzyłaś? Kopali w drzwi i wrzeszczeli? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 09:06 Nie zapukali. Za to co roku przychodzą z kalendarzem strażacy pożarni, biorę żeby ich wspomóc, ale niestety kalendarze nudaaaa, a nie że na każdy miesiąc apetyczny strażak topless, ze szczenuaczkiem w objęciach🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 09:27 primula.alpicola napisała: > Nie zapukali. > Za to co roku przychodzą z kalendarzem strażacy pożarni, biorę żeby ich wspomóc > , ale niestety kalendarze nudaaaa, a nie że na każdy miesiąc apetyczny strażak > topless, ze szczenuaczkiem w objęciach🙄 No strażakom to można by dać, ale fałszywym kominiarzom to już nie. Dwa złote za guzik szczęście to nie jest duża kasa😁 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 09:29 Fałszywy kominiarz, to i szczęście fałszywe Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 11:29 "Szczęście trzeba rwać jak świeże wiśnie Potem przyjdzie mróz I szczęście pryśnie. Znasz to- Tadeusz Faliszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 11:18 Nie, w tym roku nie. Ale owszem, chodzą co roku, ja zawsze mówię, że nie, nie potrzebuję kalendarza, do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 14:13 A czy Ci kominiarze to chodzą też po blokach? Bo właśnie sobie przypomniałam, że jak mieszkałam w Warszawie w bloku to wtedy przychodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 14:57 Więc jaki jest logiczny wniosek, będący odpowiedzią na Twoje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 15:45 Może Ty mi powiedz? W Warszawie mieszkałam 15 lat temu, teraz mieszkam w innym mieście w bloku i nigdy do mnie nie przyszli. Pytam czy chodzą, o czas teraźniejszy. Nie ma to jak okazja do poczucia się lepszymi czymś kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 15:58 A czemu mają nie chodzić?Wszędzie gdzie mieszkałam w bloku tam bywali. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 15:51 Nienawidzę oszustów i żul musi być żulem, żebym mu dała 2 zł na piwo, a nie "kominiarzem". Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Fałszywi kominiarze 07.02.25, 16:01 W kontekście twojej walki z ludźmi dającymi napiwek za wykonaną dobrze usługę, przyznanie się do wspierania wyłudzaczy naprawdę zadziwia. Odpowiedz Link Zgłoś