myelegans1 Re: Jeszcze raz o Trumpie 10.02.25, 20:05 rozmowa ze zwolennikiem Felon 34 Cześć,” powiedziałem. „Zauważyłem twoją naklejkę Trumpa na zderzaku.” „Tak,” odpowiedział, trochę defensywnie. „Mam nadzieję, że nie będziesz miał nic przeciwko, jeśli zapytam, ale jestem ciekaw. Dlaczego go wspierasz?” „Wiem, że bywa trochę zbyt dużo,” powiedział zwolennik Trumpa. „Ale on jest udanym biznesmenem. A potrzebujemy udanego biznesmena na prezydenta.” „Skąd wiesz, że jest udanym biznesmenem?” zapytałem. „Bo zrobił fortunę.” „Naprawdę?” zapytałem. „Oczywiście. Magazyn Forbes mówi, że jest wart cztery i pół miliarda.” „To nie znaczy, że odniósł sukces,” powiedziałem. „Dla mnie oznacza,” odpowiedział zwolennik Trumpa. „Wiesz, w 1976 roku, kiedy Trump dopiero zaczynał swoją karierę, mówił, że jest wart około 200 milionów dolarów,” powiedziałem. „Większość tej kwoty pochodziła od jego ojca.” „To tylko potwierdza mój punkt,” powiedział zwolennik Trumpa. „Przemienił te 200 milionów w cztery i pół miliarda. Genialny człowiek.” „Ale gdyby po prostu włożył te 200 milionów do funduszu indeksowego i reinwestował dywidendy, dziś byłby wart dwanaście miliardów,” powiedziałem. Zwolennik Trumpa zamilkł. „A otrzymał około 850 milionów dolarów w subsydiach podatkowych, tylko w Nowym Jorku,” dodałem. Więcej ciszy. „On nie jest biznesmenem,” powiedziałem. „Jest oszustem. Mam nadzieję, że smakuje ci kawa.” Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Jeszcze raz o Trumpie 10.02.25, 22:10 Świetna puenta, ale nie dotrze, to są wyznawcy, fanatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Jeszcze raz o Trumpie 10.02.25, 22:42 "Ale gdyby po prostu włożył te 200 milionów do funduszu indeksowego i reinwestował dywidendy, dziś byłby wart dwanaście miliardów," tiaaa bo te wszystkie Trumpy dzieki ktorym pieniadze sie rozmnazaja tylko leza i patrza jak pieniadze same sie drukuja. Nieroby. > cztery i pół miliarda. Nieaktualne dane. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 06:36 Fakt, po coś się w prezydenty poszło. Portfel czuba będzie puchł wprost proporcjonalnie do zakresu czystek jakie przeprowadza Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Jeszcze raz o Trumpie 10.02.25, 21:20 engine8t napisał: > Zobaczymy teraz jakiego wy sibi eprezydenta wybierzecie i jak sie wam przy nim poprawi? dziatku <pun intended> w Polsce prezydent ma funkcję strażnika żyrandola. Nikt <no, poza piss-mafią, bo może ułaskawiać prawomocnie skazanych przestępców> tu nie oczekuje, że prezydent poprawi jego los, bo zwyczajnie nie ma tego w kompetencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Jeszcze raz o Trumpie 10.02.25, 22:00 alicia033 napisała: > engine8t napisał: > > > Zobaczymy teraz jakiego wy sibi eprezydenta wybierzecie i jak sie wam prz > y nim poprawi? > > dziatku <pun intended> w Polsce prezydent ma funkcję strażnika żyrandol > a. > Nikt <no, poza piss-mafią, bo może ułaskawiać prawomocnie skazanych przestę > pców> tu nie oczekuje, że prezydent poprawi jego los, bo zwyczajnie nie ma > tego w kompetencjach. > > > Ah, to teraz rozumiem skad u was taka panika i tyle uwagi poswiecie naszemu Prezydentowi. Nie macie swojego ktory moze podejmowac wazne decyzje i czujecie jak sieroty czy tez nam zazdroscicie Prezydenta - decydenta ktory wszystko moze i dlatego tak wazny dla Was jest nasz prezydent? A moze sa inne powody tych waszych goracych uczuc do naszego? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Jeszcze raz o Trumpie 10.02.25, 22:02 Ha ha, wasz prezydent i jego kumpel to wygibusy. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Jeszcze raz o Trumpie 10.02.25, 22:16 asia.sthm napisała: > Ha ha, wasz prezydent i jego kumpel to wygibusy. > A wasz prezydent to co potrafi i co moze zrobic? Zazdroscicie naszemu? No coz to w koncu Ameryka - Raj na Ziemi i marzenie wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: Jeszcze raz o Trumpie 10.02.25, 23:36 Robi stalinowska czystke, wszystko w imie woke, i instaluje swoich aparatczykow. Ruskie i chinczycy zacieraja rece, nie musza nic robic, Trump dostal wytyczne od Putina i je dzielnie realizuje W dzisiejszej czystce Trump odwołał całe zarządy czterech akademii wojskowych dla Armii, Marynarki Wojennej, Sił Powietrznych i Straży Wybrzeża, twierdząc, że „Nasze Akademie Wojskowe zostały infiltracyjne przez ideologów lewicowego woke”. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 00:51 myelegans1 napisała: > W dzisiejszej czystce Trump odwołał całe zarządy czterech akademii wojskowych d > la Armii, Marynarki Wojennej, Sił Powietrznych i Straży Wybrzeża, Well, moglo byc gorzej. So far "tylko" zwalnia ze stanowisk, nie skraca o glowe - dobry pan, eh. Dzis nie kupilam walentynkowych serduszek (peanut free) dla moich "clients", bo te cholerne serduszka Made in USA - I know - completely crazy & completely nonsensownie, no ale niechec rosnie. Znajomi odwolali Caribbean cruise, bo nie chca leciec do ani odplywac z Miami - podobno nie oni jedni, jak im wyznala ich travel agent Nie da sie ukryc, ze plan bycia Destructor Extraordinaire, DT realizuje bez ociagania & with gusto (sarcasm!) Life. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 01:59 Ktos zrobil analize, jezeli tylko10% kanadyjczykow zrezygnuje z podrozy turystycznych do USA, to strata 1miliarda USD. Keep it up, buy local, boycot Made in USA Mlody, ktory dostal grant for summer internship do NOAA z National Science Foundation zostal poinformany ze “your internship is currently on hold” s&*$t just got personal … Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 02:36 DT przez lata twierdzil, ze Obama byl urodzony w Afryce. Teraz ma goscia ktory URODZONEGO w Afryce, ktory zarzadza wszystkim, i jest de facto president. Wyglada na racism, ale to byl ZAWSZE rasizm. You can’t make this shit up… Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 02:44 Możecie się prześcigać w wyszukiwaniu cytatów, absurdów, niekonsekwencji i czystej głupoty. Trump nie lubi obcych i pedałów. To dzisiaj wystarczy. Do tego też sprowadza się popularność AfD w Niemczech. I równie zabawnym szpagatem, co antysemityzm zwolenników orangetana, jest fakt homoseksualizmu szefowej naziolskiej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 16:48 DT jako rasowy dewiant seksualny ze skłonnościami kazirodczymi jest postrzegany jako konserwatysta broniący tradycyjnych wartości.Ną komęt Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 18:49 I stojacy za nim murem Evangelican Christians, ktorzy zawziecie bronia moralnosci i wartosci chrzescijanskich, wzruszaja ramionami... bo przeciez nie glosowali na Jezusa, tylko na grzesznika.... gdyby Obama, Biden mieli 1% tego w biografii. ewangelicy "would lose their shit" Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 22:49 Jak się czuje pomarańczowym królem słońce całego świata. No i on go teraz poustawia, jeziorko przesunie i bloki pobuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 23:27 Musialo kobiecie byc bardzo ciezko go wychowywac: Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 23:36 Trump jest prymitywny, a tego wychować się nie da, zresztą to wychowanie dość wcześnie przeniesiono na zrozumiały mu dryl, w którym się czuł. Teraz w rozumieniu świata wychodzi mu prostactwo, co już może brakami starczymi intelektualnej pojemności. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 23:47 Zobacz co tu powiedzial dziennikarzowi... Normalnie co brak taktu: www.instagram.com/reel/DFDGmt3zIFa/?igsh=MTU2cHRobGthcWx0cQ== Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: Jeszcze raz o Trumpie 12.02.25, 04:19 princesswhitewolf napisała: > Musialo kobiecie byc bardzo ciezko go wychowywac: ona go nie wychowywala, byla w jego dziecinstwie nieobecna, bo byla psychicznie chora i hospitalizowana wiele razy w psychiatryku. . Osobowosciowo, byla niedostepna, zimna uczuciowo Ojciec byl psychopata, i sadysta, z mocnymi zaburzeniami osobowosci, wg ksiazki siostrzenicy Mary Trump. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jeszcze raz o Trumpie 12.02.25, 11:07 No to nie dziwota ze taki jest Donald zatem Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 02:50 Powtorze sie: latwo jest zniszczyc, zamknac, zabronic, zakazac ect. Duzo trudniej cos zbudowac, stworzyc, poukladac a potem rownie trudno rozwijac & keep maintained. DT jest na etapie 4latka, ktory wpadl do pokoju z poustawianymi LEGO structures. This one ugly, this one crooked, this one too short, this one too green - rozwala wszystkie - rzuca klockami, tupie nozkami. Fine. To jest etap #1. To jest ten najlatwiejszy etap! What's next? It's not going to be easy, as easy, at all easy ... Life. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 03:07 Monday trivia…. Kosztowalo nas, znaczy podatnikow, 15mln dolarow, zeby prezydent mogl sobie poogladac Super Bowl, tylko pierwsza polowe, bl druzyna ktorej kibicowal przegrywala I przegrala okrutnke, ale Elon Musk, eliminuje fundusze na pediatric cancer research… that checks out Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 03:12 Approval rating - do przemyslenia dla forumowych naczelnych hejterek Trump’s popularity has this week reached new heights, at 53 percent, including winning over one in five Democrats,' 'That comes after policies of this first few weeks from deportations and DEI, to tariffs. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 18:45 no i? Biden w tym samym czasie swojej prezydentury mial 57% poparcia. to sie nazywa miesiac miodowy. Srednia poparcia w pierwszym kwartale prezydentury to 61% liczac wszystkich prezydentow, wiec dupy nie urywa. Felon jest ponizej sredniej news.gallup.com/poll/203198/presidential-approval-ratings-donald-trump.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 21:55 W kwestii poparcia sprawy sie maja tak: www.instagram.com/reel/DFyKTNiveb6/?igsh=MTc4Z2pod2lsaWRtYg== Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 03:48 Napis nie wymaga tłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 05:59 Taaak, szeroki horyzont ograniczony do zachwytów nad podobnym sobie zdemenciałym dziadem. Braterstwo pampersów zobowiązuje, c'nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 06:02 >>>Ona wszystkich obraża i ma rację. Dzięki za uznanie, tak mam rację traktując piso/trampistów tak, jak na to zasługują.Tylko tobie wolno mącić, szczuć i mieszać na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jeszcze raz o Trumpie 11.02.25, 09:08 miaumia napisała: > Omyłkowo przeczytałam, że masz srom z napoleonki. Nie ma się czym chwalić, serio. Brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, to nie jest zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś