Dodaj do ulubionych

Zdrada -o co zapytać?

• bernadetta-pijaczka Re: Zdrada -o co zapytać? 20.09.26, 14:57
      Co za bzdura z tymi terapiami. Na lepsze by jej wyszło, gdyby sprzedała mu liścia.
    • enith Re: Zdrada -o co zapytać? 20.09.26, 17:30
      Pierwszą naiwnością jest myśleć, że na szczegółowe pytania o zdrady partner odpowie szczerze. Drugą naiwnością jest myśleć, że sprawę zdrad da się oczyścić raz na zawsze zabawą w 20 pytań na terapii. Cień zdrad pozostaje w związku na zawsze i potrafi wyleźć ze swojej nory w najmniej oczekiwanym momencie. Ja, gdybym znalazła się w takiej sytuacji, nie pytałabym o to, dlaczego zdradził, bo, jak ktoś już wyżej napisał, powód do ruchnięcia na boku dla chcącego zawsze się znajdzie, choćby i najbardziej prozaiczny. Pytałabym o przyszłość i jak wyobraża sobie walkę o odzyskanie choć minimum mojego zaufania. Czy zgadza się na pełną inwigilację do czasu, aż tego zaufania nabiorę. I czy honorowo weźmie na klatę moją decyzję, że rezygnuję z kontynuacji małżeństwa, jeśli mojego zaufania nie odzyska. Na trzy odpowiedzi "tak" MOGŁABYM rozważyć pozostanie w małżeństwie i obserwacje, jak partner się stara naprawić to, co tak koncertowo spyerdolił.
    • amsterdama Re: Zdrada -o co zapytać? 21.09.26, 12:25
      Jeśli to jest praca psychoterapeutyczna, to raczej nie chodzi o to, o co „ trzeba zapytać w takiej sytuacji”. Myślę, że poddana terapii ma sobie w ten sposób uświadomić jakieś rzeczy, np. to , co ją boli najbardziej. Nie ma co radzić, ponieważ nie wiemy, co jej w duszy siedzi.
      • ta Re: Zdrada -o co zapytać? 21.09.26, 12:43
        amsterdama :
        Rozpisalam się nie znając twojego postu, w którym mistrzowsko krótko napisałaś to, co mnie zajęło pół strony wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka