Dodaj do ulubionych

Co potrafią wasze pralki?

16.02.25, 19:16
Moja pralka potrafi wcisnąć nakrętkę na płyn do prania do nogawki dżinsów, do wysokości kolana.

Poprzednia potrafiła wyczarować pieniądze. W zasadzie co pranie choćby grosik znajdowałam w kołnierzu. Obecna w sumie też potrafi, ale jest skąpiradłem, nie wiem, czy przez kilka lat w sumie z pięć złotych z niej wyjęłam.
Obserwuj wątek
    • snakelilith Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:29
      Moja ma talent taneczny względnie ADHD, diagnoza jednak nie potwierdzona psychologicznie. Ciągle ją przesuwam, by stała równiutko i prawie po każdym praniu znajduję ją w innej pozycji. Raz przesuniętą w lewo, raz w prawo, raz wysuniętą jednym rogiem do przodu. Przy tym pląsaniu robi często supełki w nogawkach piżamy.
      • anajustina Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:59
        Moja też tak ma, to podobno normalne. Trzeba przed każdym praniem sprawdzać ustawienia nóżek.
        • mysiulek08 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 22:56
          normalne jest sprawdzanie ustawienia nozek przed kazdym praniem?? w jakim modelu??
          jak juz to albo zle wypoziomowana albo podloze 'za sliskie', moj bosch obecny od prawie 8 lat ani drgnal i nie zmienil pozycji (drewniany podest), poprzedni elektrolux a pozniej tez bosch, rowniez nie (beton)
          • anajustina Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:00
            W moim. Beko. Już więcej tej marki nie kupię. Tylko Bosch (choć lodówka padła po 3 latach).
            • mysiulek08 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:24
              i zalecaja to w instrukcji? niepojete

suszarka bosch padla po 6 latach, tzn miala nieusuwalny problem z odprowadzaniem wody, mimo dwoch wymian pompy (kondesacyjna bez pompy ciepla), przy suszeniu np recznikow czy poscieli, wylaczala sie sygnalizujac , ze nie moze wody odprowadzic (podlaczona do odplywu- przy zbiorniku bylo to samo', pomagalo wyjecie filtra i wymiennika ale wtedy pralnia w parze byla, z tego co wiem, dziala nadal ale jest uzywana na zewnatrz, na tarasie za domem - czeste lokalne rozwiazanie w malych domach

suszarka miele z pompa ciepla, zepsula sie po dwoch latach ( na gwarancji) pompa ciepla do wymiany, czekam juz kolejny miesiac za czescia

kupiona awaryjnie ( nie mozemy byc bez suszarki) samsunga - prosty model, zachowuje sie jak rozkapryszony bachor 🤬
              • anajustina Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 07:43
                Nie, nie zalecają. Twierdza, że to normalne. Sama na te nóżki wpadłam.
                • snakelilith Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 10:14
                  Wypoziomowanie nóżek u mnie nic nie da, bo ja mam w tym miejscu minimalnie nierówną podłogę. Fachowcy lata temu spartaczyli pracę przy wykładaniu płytek. Tego na pierwszy rzut oka nie widać, ale pralka wirująca na 1400 obrotów jednak wyczuwa, ciężar rozkłada się inaczej.
        • mava12 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 08:21
          >Moja też tak ma, to podobno normalne.

no...moja tak nie ma. Najwyższe obroty wirowania to 1300, ja ustawiam zwykle połowę, chcąc oszczędzać swoją odzież. Ale mąż "bierze wszystko" przy swoim praniu i pralka też zostaje w miejscu.
          Nie sprawdzam ustawienia nóżek. Natomiast "czasami" myję podłogę pod pralką, zresztą samą pralkę też.
          • anajustina Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 10:26
            Ja moja regularnie czyszczę.
      • heksa-aga Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 10:11
        Moja też.
        Jak idzie do przodu to hamuje ją kabel.
        Jak w bok to muszla.
        Podobno te węższe tak mają.
    • sueellen Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:30
      Moja pralka namiętnie zjada druty od staników. Jak się do nich dostać? Weszly chyba już ze cztery 🙄
      • gryzelda71 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:31
        Prac staniki w specjalnych powłokach.
      • kk345 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:32
        Kup woreczek do prania bielizny
        • sueellen Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:11
          Mam kilka takich woreczków. I zapominam ich używać.
      • oleo34_ol Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 21:00
        Staniki wkladam do znoszonych rajstopo-podkolanowek. Nigdy drut nie wyszedl.
      • novembre Re: Co potrafią wasze pralki? 18.02.25, 07:30
        Uwazalabym, w ten sposob zalatwilam kiedys mamie wizyte serwisanta uncertain
    • asia.sthm Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:31
      Moja niczego nie umie wyczarować. Raz tylko zegarek Omega oddała po jednym praniu. Skarpety jak żarła tak żre.
    • danaide2.0 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:33
      Moja potrafi piszczeć jak myszka.
    • alpepe Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:34
      Moja z wiekiem robi fochy, że jej niewygodnie włożyłam wsad. Nieraz muszę z pięć razy pokręcić bębnem, by mi przestała płakać, że za dużo/za mało i w związku z tym sama sobie mam prać. Bosch.
      • asia.sthm Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:40
        > Bosch.

Like a Bosch 😆
    • agnes_gray Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:35
      Moja czasami zamienia się w fabrykę piany, z szuflady wychodzi ciąg piany jak z jakiegoś pianomatu.
      • asia.sthm Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:39
        To i ogolić może. Co ci się bęcie tyle piany marnować
    • asiairma Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:45
      Ty lepiej spytaj co ja potrafię dzięki moje pralce. Programować!*

* "żart" inspirowany dzisiejszymi tematami forum
    • ewka.n Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 19:51
      Moja ma umiejętność przenoszenia do innego wymiaru skarpet, ale tylko tych od pary powodując ich zdekompletowanie. Jest dosyć powszechna, w internetach są miliony świadectw, ale jej biegłość w tym temacie jest wprost zadziwiająca. Robiłam nawet doświadczenia dorzucając do prania już zdekompletowane skarpetki i nigdy żadna nie została zniknięta przy jednoczesnym owdowieniu jakieś nieszczęśniczki od pary.
      • beata985 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 20:05
        To, to chyba każda pralka potrafi. ..pokrywek za dużo czasami nie masz w stosunku do pojemników? Bo ja i owszem 🫣😳🤣
        • kk345 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 21:53
          Ja mam nadmiar pojemników w stosunku do pokrywek. Może twoja czarna dziura pojemnikowa wychodzi u mnie w spiżarni?
          • beata985 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 22:27
            Wszystkie możliwości są prawdopodobne
      • sueellen Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:15
        A może te skarpetki materializują się w innych domach?
        Mam cały worek skarpetek nie do pary. Ciągle dokładam nowe i co jakiś czas sprawdzam czy się przypadkiem. Ale ten skarpetkowy Tinder nie dobiera żadnej pary. Coraz więcej i więcej singli. To naprawdę dziwne
        • kocynder Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 08:47
          A myślałam, że to tylko moja tak ma!!! surprised Od lata zbierałam i kilka dni temu wygrzebałam z szuflady 24 (!!!) pojedyncze skarpety, z czego 4 żadnego z domowników a jedna dziecięca - w trakcie ostatniego półrocza nie było w moim domu ŻADNEGO dziecka w stosownym wieku!!!
          Może zorganizujmy, nie wiem, jakąś wystawę singielskich skarpet i z przeglądu kilku domów da się dobrać JAKIEŚ pary?
          • ewka.n Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 19:00
            kocynder napisała:

> pojedyncze skarpety, z czego 4 żadnego z domowników
            > a jedna dziecięca - w trakcie ostatniego półrocza nie było w moim domu
            > ŻADNEGO dziecka w stosownym wieku!!!
            > Może zorganizujmy, nie wiem, jakąś wystawę singielskich skarpet i z przeglądu
            > kilku domów da się dobrać JAKIEŚ pary?
            >

A może oprócz tworzenia skarpecianego tindera pomóżmy też współczesnym fizykom? Pewnie w życiu by na to nie wpadli, żeby szukać w pralce:

Tunel czasoprzestrzenny (ang. wormhole), początkowo też nazywany mostem Einsteina-Rosena – hipotetyczna właściwość topologiczna czasoprzestrzeni będąca rodzajem „skrótu” pomiędzy co najmniej dwoma obszarami Wszechświata lub rodzajem mostu łączącego wszechświaty. Tunele czasoprzestrzenne są przedmiotem poszukiwań i sporów współczesnych fizyków. Nie zanotowano dotąd żadnych obserwacji wskazujących na ich istnienie, choć ogólna teoria względności Alberta Einsteina dopuszcza istnienie tuneli w niektórych modelach czasoprzestrzeni.

Najwyraźniej pralka Kury akurat tego nie potrafi, bo w przeciwnym razie już mielibyśmy znajomą noblistkę (z fizyki) big_grin

pl.wikipedia.org/wiki/Tunel_czasoprzestrzenny
            • kocynder Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 19:14
              Zawołać Kurę do wątku!!! Ja mogę zaprosić do siebie celem badań! Nieodpłatnie! Wystarczy mi satysfakcja, że pomogłam do Nobla!
          • turbinkamalinka Re: Co potrafią wasze pralki? 18.02.25, 07:28
            kocynder napisała:

> A myślałam, że to tylko moja tak ma!!! surprised Od lata zbierałam i kilka dni temu wy
            > grzebałam z szuflady 24 (!!!) pojedyncze skarpety, z czego 4 żadnego z domownik
            > ów a jedna dziecięca - w trakcie ostatniego półrocza nie było w moim domu ŻADNE
            > GO dziecka w stosownym wieku!!!
            > Może zorganizujmy, nie wiem, jakąś wystawę singielskich skarpet i z przeglądu k
            > ilku domów da się dobrać JAKIEŚ pary?
            >

Przebiję. Moja pralka niedawno wyczarowała rajstopy damskie. Skąd one się wzięły nie mam pojęcia. Ostatni raz rajstopy miłam na sobie jako 12-13 latka
            • kocynder Re: Co potrafią wasze pralki? 18.02.25, 10:16
              No, tunel czasoprzestrzenny jak nic! Kto może zawołać Kurę???!!! Szykujemy dla niej nagrodę Nobla z fizyki!!! Nie wiem jak Turbinka, ale ja zgadzam się udostępnić swoja pralkę do badań nieodpłatnie! Ba, nawet mogę się zobowiązać do parzenia i dostarczania badającej kawy!
    • heca007 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 20:05
      Poprzednia pralka potrafiła wyjść z pralni sciana Podczas wirowania. Gdyby nie kabel to poszłaby sobie do garażu. Oczywiście to była wada i musieliśmy ją naprawić. Obecna każdą kapsułkę czy tabletkę wrzuconą na dno bębna i tak na koniec upchnie w kołnierzu drzwiczek tongue_out
    • beata985 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 20:08
      Moja potrafi tak zakręcić bębnem, że jak zapomnę...a zapominam w zasadzie Non stop.....zapiąć poszwy od kołdry to wszystko....dosłownie wszystko jest w tej poszwie.
      Ale może w sumie to normalne jest.
      • mika_p Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 20:16
        Chyba każda. Którąś pościel mam z guzikami, a nie z suwakiem, jeden guzik zaginął w akcji - trochę jej to utrudnia, ale wepchnie ile może
      • sueellen Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:16
        U mnie to samo. Poszwy na kołdry muszą być zamykane przed praniem
    • berdebul Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 20:44
      Moja pralka potrafi wk…rzyć. Kłamie jak z nut i zmienia czas prania, wiecznie coś chce - kalibracja, czyszczenie bębna, czyszczenie filtra, cuda na kiju. Sprzęt domowy, który wiecznie wymaga uwagi.
      • sueellen Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:17
        Najgorzej kiedy wyświetla że została minuta do zakończenia, a w rzeczywistości ta minuta trwa 5 minut.
        • beata985 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:37
          Co tam 5....u mojej jedna minuta potrafi trwać 10....jeżeli wstawię takie pranie przed pracą i źle oszacuję czas no to pozamiatane. Na dodatek kiedyś chciałam ją w tym momencie wyłączyć....Oj...tu jakiś diabeł wkroczył....nie dało się jej otworzyć w ogóle....musialam całe pranie puścić od początku..teraz już się pilnuję
          • alpepe Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 08:55
            Poszukaj, gdzie masz otwieranie awaryjne, a jest takie ustrojstwo, zapewniam. U mnie obok filtra, na dole, ciągnie się za plastik i dźwignia otwiera.
            • beata985 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 09:50
              Ok, sprawdzę akurat muszę filtr wyczyścić
            • beata985 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 19:30
              alpepe napisała:

> Poszukaj, gdzie masz otwieranie awaryjne, a jest takie ustrojstwo, zapewniam. U
              > mnie obok filtra, na dole, ciągnie się za plastik i dźwignia otwiera.
              >
              No to tak....faktycznie jest jakieś ustrojstwo, najprawdopodobniej to o czym piszesz, natomiast byłam się tego mocniej pociągnąć żeby czegoś nie urwać. Póki wszystko działa to nie szukam wrażeń ale dobrze na przyszłość wiedzieć.
              Korzystałaś już z tego? Mam tym szarpnąć czy jak?
      • heca007 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 19:29
        Moja suszarka tak wydłuża cykl. Patrzysz, że zostało 6 minut. Przychodzisz po 10 (suszarka stoi w piwnicy, nie słychać pikania) a na wyświetlaczu jeszcze... dwanaście sciana
    • miaumia Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 21:15
      Moja pralka potrafiła przedłużać cykle prania bez pytania, magicznie zmieniać strukturę odzieży, rozpaść ulubione buty tak, że zostały osobno narto- podeszwy ( na szczęście nie były drogie, około 500 zł).
      Zjeść gwiezdny pył z czapki i kurtki, tańczyć z dywanikami, bawić w chowanego kota, stonować żywe wcześniej kolory bez uprzedzenia ( według zaleceń beżowych dam), włączyć program dodatkowy, kiedy ustawiłam główny czy nagle wystartować bez powodu ;p

• anajustina Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 21:35
        I to jest prawdziwa eMatka! Podaje, niby że przypadkiem, od niechcenia, cenę (wiem, że w tej kategorii to "żadna" cena), i nonszalancko komentuje, że na szczęście niedrogo. Kocham Was, dziewczynki, za te odlotowe klimaty. YMMD.
        • kk345 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 21:54
          Doceń, ze ta akurat forumka kreuje się dodatkowo na genialne 16-letnie dziewczę...
          • beneficia Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 08:12
            > Doceń, ze ta akurat forumka kreuje się dodatkowo na genialne 16-letnie dziewczę
            > ...
            Cóż, nieudolnie, bo co jakiś czas wychodzi zboczony ochlej.
            • miaumia Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 13:18
              Mylą Ci się Twoje kreacje albo już rzeczywistości wink
              Nie interesują mnie kobiety, a tym bardziej Ty ;p
              • miaumia Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 13:18
                Pod tym względem*
        • miaumia Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 22:09
          No niestety, skromny budżet studentki tylko na takie egzemplarze pozwala wink
          • anajustina Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 22:44
            No tak.
    • maslova Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 21:48
      A moja pralka na zakończenie prania gra piękną melodyjkę "Die Forelle" Franza Schuberta 🙃🙃🙃
      • miaumia Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 22:15
        Artystka ;p
    • simonna Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 21:50
      O moją się kiedyś oparłam i włączyłam sygnalizację zakończenia prania ( piszczy). Pojęcia nie mam jak to wyłączyć.
      • beata985 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 21:58
        simonna napisała:

> O moją się kiedyś oparłam i włączyłam sygnalizację zakończenia prania ( piszczy
        > ). Pojęcia nie mam jak to wyłączyć.

A to akurat znajdziesz w googlu
        • alpepe Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 22:45
          Albo w instrukcji.
    • mysiulek08 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 22:05
      to ja mam grzeczne boschątko 🙃
      stoi stabilnie, nigdzie sie nie wybiera, skarpetek w inny wymiar nie przenosi, nie wtlacza prania w poszwe ani kapsulek w kolnierz (nie uzywam kapsulek), niczego nie placze, nawet niezbyt czesto domaga sie czyszczenia bebna ale robi to delikatnie mrugajac swiatelkiem, czasami cos sie jej czasem pokielbsi i tyle

za to suszarki z piekla rodem 🤬
      • mika_p Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:29
        O rany, Mysiulku, czyli twoja pralka potrafi ci służyć!
        • mysiulek08 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:44
          sprobowala by nie 🤣🙃
      • mysiulek08 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:45
        * z czasem pokielbasi
    • tanebo0001 Re: Co potrafią wasze pralki? 16.02.25, 23:29
      Moja jest kiepska. Ciągle przegrywa w szachy.
    • bei Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 02:23
      Moja na razie grzecznościai milusia, i cichutka uczynna, pierze wg ustawionych programow. Stoi i nie przesunie się ani o milimetr.
    • evee1 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 08:22
      Jak ja bym chciała, żeby moja śpiewała na koniec prania, ale ma już chyba z 15 lat, więc trudno wymagać, bo to pralka starej daty.
      Natomiast ciekawi mnie fenomen znikających skarpetek. Moje dzieci już prawie 30-letnie, więc całe dzieciństwo za nami, a od tych 30 lat piorę dla 5 osób i nie przypominam sobie, żeby nam kiedykolwiek jakaś skarpetka zaginęła. Może dlatego, że ja bardzo lubię prać i skarpetki nie chcą mi robić przykrości?
      • snakelilith Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 10:16
        Przyznam się, że mi też nie nigdy nie zginęła skarpetka. Nigdy, w żadnej pralce. Pewnie też dlatego, że lubię prać.
        • chatgris01 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 12:40
          Mnie też nigdy nie zginęła skarpetka w żadnej pralce i też lubię prać big_grin
          • mysiulek08 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 19:18
            mnie tez nie i tez lubie prac

czasami boschątko pochwale, czasami uslyszy kilka soczystych ojczyznianych slow tongue_out to jak jest czas czasami sie pokielbasi) a kolejka prania czeka ale ogolnie chyba sie lubimy tongue_out
    • feniks_z_popiolu Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 08:30
      Moja pralka niekiedy (niezbyt często ale jednak) odwirowuje tak głośno, że mam wrażenie startu rakiety kosmicznej 😞.
      Współczuję wtedy sobie ale i sąsiadom.
    • mava12 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 08:32
      do mojej pralki zasadniczo nie mam uwag poza tym, że przy pierwszym praniu (o czym kilka razy tu pisałam) wciągnęła troczki od bluzy syna, do swojego wnętrza. Takie troczki zakończone plastikiem, jak sznurówki...moze dlatego wciągnęła? A że to było pierwsze pranie to często zaglądaliśmy do łazienki pt. "jak nowa pralka pierze" i w porę pralkę zatrzymaliśmy.
      te troczki owinęły się wokół osi, na którym osadzony jest bęben pralki, oczywiście oś ZA bębnem, w środku pralki. Mąż przez kilka dni uwalniał bęben z tych troczków, wyciągając je szydełkiem (moim) przez dziurki bębna. Klął jak szewc ale udało się, na tyle, że pralka już pierze dobrych 10 lat, bez zarzutu. Od tamtego czasu wszelakie troczki wyciagam przed praniem z bluz (i czegokolwiek) i wkładam w oddzielne woreczki.
      Ale te troczki zapamiętam do końca życia.
      • mysiulek08 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 19:21
        i potem je wciagasz? chyba by mnie szlag trafil

nie latwiej i szybciej przeszyc te troczki na szwie kaptura czy spodni? nie pamietam kiedy trafily sie 'luzne' w jakims ciuchu, zawsze sa przeszyte zeby sie nie wyciagnely
        • chatgris01 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 19:32
          Ja bym włożyła całą tę sztukę odzieży z troczkami do zapinanej siatki do prania, one są w różnych wielkościach (w takich dużych piorę polary).
        • heksa-aga Re: Co potrafią wasze pralki? 18.02.25, 10:09
          To jeszcze gorzej. Mi raz wciągnęło i cała bluza była uwięziona. Sznurki musiałam odciąć - nie miałam szydełkawink - ile się dało tyle z pralki wyjęłam a reszta została w czeluściach. Bluza dostała nowe sznurki z dużymi zakończeniami.
          • kocynder Re: Co potrafią wasze pralki? 18.02.25, 10:13
            Szydełko jest niezmiernie ważne ZAWSZE. Już Chmielewska pisała, w jednej ze swoich powieści... wink
            • heksa-aga Re: Co potrafią wasze pralki? 18.02.25, 13:15
              Ale za to - jak przystało na pralkę slim (33cm) nie zażera się skarpetkami.
              Nie żre i się rusza... hmm czy to jakaś aluzja 🙄
    • kochamruskieileniwe Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 16:01
      Klasyka gatunku
    • novembre Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 16:02
      Suszarka mi czasem placi za dobrze wykonana robote. Oraz pieknie rozprostowuje jednorazowe chusteczki, w sumie mozna uzyc ponownie, tyle ze jednowarstwowe...smile
    • tol8 Re: Co potrafią wasze pralki? 17.02.25, 18:40
      Sztampowo zjada skarpetki
      • evee1 Re: Co potrafią wasze pralki? 18.02.25, 03:32
        Pewnie sama jesteś sobie wina, bo może nie lubisz prać, patrz posty powyżej.
    • scarlett74 Re: Co potrafią wasze pralki? 18.02.25, 08:36
      Moja ciągle nienażarta i ze smakiem wciąga skarpety...http://emots.yetihehe.com/1/mniam.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka