Dodaj do ulubionych

Tadeusz Batyr

• hrasier_2 Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 12:07
      Wchodzi książka Rafaello. Książka, która ma formę wywiadu-rzeki została napisana wraz z Donatą Subbotko, wieloletnią dziennikarką "Gazety Wyborczej", a jej premiera zapowiedziana jest na 9 kwietnia. Dostarczony przez wydawcę opis gwarantuje, że pozycja "odkrywa kulisy życia publicznego oraz prywatnego tego wpływowego polityka", w niemal hagiograficzny sposób ukazując postać prezydenta Warszawy. Można się już zapisywać.
      • daniela34 Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 12:30
        No i co wobec? Przypomnieć ci, taniusi, wywiady-rzeki Pana Jarozbawa?
      • kaki11 Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 12:42
        Tak, widziałam chyba na Xie i w sumie co z tego? czytać nie będę, ale nie widzę problemu w tym, że wychodzi wywiad rzeka polityka.
        • daniela34 Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 12:48
          No bo nie ma w tym żadnego problemu. Wywiady - rzeki Kaczyńskich też się ukazywały. Taniemu cosik zadzwoniło (tu książka i tam książka, kartki papieru, zszyte, albo klejone, oprawione, znaczy - to samo), więc o tym napisał. Może suweren kupi, że wydanie pod pseudonimem książki, a następnie wychwalanie jej pod prawdziwym nazwiskiem, a następnie chodzenie do kurwizji, by znowu pod pseudonimem (i z zamazaną twarzą i zmienionym głosem) wychwalać samego siebie to zupełnie to samo co zwyczajne wydanie wywiadu-rzeki.
          Ale jak ktoś ma ze dwie szare komórki to jednak widzi różnicę.
          • kaki11 Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 13:11
            Właśnie dlatego interesuje mnie jaki on widzi w tym problem. Bo dla większości ludzi, to jest właśnie "no wydaje to wydaje, ma prawo przecież", ale jak się taniemu to skleja z historią Batora chwalącego Nawrockiego i Nawrockiego opowiadającego o spotkaniach z Batorem, to już nie wiem, i liczę na jakieś rozrysowanie z jego strony 😉
            • riki_i Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 13:20
              A co on ma do rozrysowywania? "Rafaello zły, bardzo zły, Batyr dobry, bardzo dobry!" Jak owce u Orwella... Taki idzie przekaz z TV Republika i dla ich głównego targetu ludzi z zaawansowaną demencją jest to przekaz skuteczny.
              • daniela34 Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 13:23
                Mastalerek wczoraj u Olejnik próbował z Józefem Bąkiem. To już lepsze było.
              • daniela34 Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 13:25
                Swoją drogą, jak pięknie było widać przekazy dnia w sprawie śmierci Pani Skrzypek.
                Przekaz "a gdyby to wasza matka" najbardziej doceniam.
              • clara.veritas Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 13:40
                riki_i napisał:

>Taki idzie przekaz z TV Republika i dla ich główneg
                > o targetu ludzi z zaawansowaną demencją jest to przekaz skuteczny.

Gorzej, jesli ten target z demencją przychodzi tu na forum i wkleja, jak hrasier powyzej (oraz w innych watkach) te przekazy bez ladu, skladu, a nawet związku z tematem. Ja nawet rozumiem, ze taki rodzaj terapii zajeciowej jest wygodny dla personelu osrodka, ale administracja forum powinna cos z tym zrobić, bo ileż mozna?
              • hrasier_2 Re: Tadeusz Batyr 21.03.25, 07:40
                riki_i napisał:

> A co on ma do rozrysowywania? "Rafaello zły, bardzo zły, Batyr dobry, bardzo do
                > bry!" Jak owce u Orwella... Taki idzie przekaz z TV Republika i dla ich główneg
                > o targetu ludzi z zaawansowaną demencją jest to przekaz skuteczny.
                Dobrze że jest stacja Republika. Bo nic by się nikt nie dowiedział, panie filozofie. Trzaskowski dla Polski to porażka. Sam się przekonasz kiedyś. A tak przelewanie wody na próżno.
      • 71tosia Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 13:19
        A Subbotko to pseudonim czy może pani chce zostać prezydentem? Bo jak nie to co ma to wspólnego z tematem dyskusji?
      • lauren6 Re: Tadeusz Batyr 19.03.25, 18:22
        Myślę, że będzie mniejszym stekiem bzdur niż Porozumienie przeciw monowładzy.
    • demodee Re: Tadeusz Batyr 21.03.25, 07:34
      > Niestety nie mogę znależć na necie tego wywiadu dla telewizji, w którym Batyr z zasłoniętą twarzą wychwala Karola Nawrockiego.

Ja nie mam linka, ale widziałam ten wywiad w telewizji (książki nie czytałam). Okazał się zabawny, jak się już wiedziało, że autor nawiązuje do samego siebie w innej postaci.

Fajnie, że w polscy pisarze to zbiór niejednorodny i my, czytelnicy, nie jesteśmy skazani wyłącznie na śmiertelnie poważne blanki lipińskie i biorących życie serio remigiuszów mrozów!

• alicia033 Re: Tadeusz Batyr 21.03.25, 07:46
        demodee napisała:

> i my, czytelnicy, nie jesteśmy skazani wyłącznie na śmiertelnie poważne blanki lipińskie i biorących życie
        > serio remigiuszów mrozów!

no proszę, kto by pomyślał, że masz aż takie poczucie humoru, trolliszcze!
      • hrasier_2 Re: Tadeusz Batyr 21.03.25, 07:49
        demodee napisała:

> > Niestety nie mogę znależć na necie tego wywiadu dla telewizji, w którym B
        > atyr z zasłoniętą twarzą wychwala Karola Nawrockiego.
        >
        > Ja nie mam linka, ale widziałam ten wywiad w telewizji (książki nie czytałam).
        > Okazał się zabawny, jak się już wiedziało, że autor nawiązuje do samego siebie
        > w innej postaci.
        >
        > Fajnie, że w polscy pisarze to zbiór niejednorodny i my, czytelnicy, nie jesteś
        > my skazani wyłącznie na śmiertelnie poważne blanki lipińskie i biorących życie
        > serio remigiuszów mrozów!
        Zona Nikosia dopiero po artykule Onetu wyraziła oburzenie. Reszta to jest wiadro pomyjów wylewane na kandydata prawicy. Zwłaszcza w tym czasie, gdy zagrożone jest bezpieczeństwo Polski. A poza igrzyskami i zamykaniem opozycji, nic się w Polsce nie dzieje, by się łatwiej żyło. Nie przestrzeganie prawa i łamanie konstytucji. Negowanie naszego bezpieczeństwa z NATO. I cała reszta bezprawia.
        >
        >
        • iwles Re: Tadeusz Batyr 21.03.25, 07:58

Zagrożone bezpieczeństwo Polski???
          Gdy prezydentem jest Duda?
          Niemożliwe!

Fajnie jest patrzeć i czytać, jak wszyscy z takim lekceważeniem oceniacie negatywnie prezydenturę Dudy w opozycji do cudownego kandydata obywatelskiego 🤣
      • iwles Re: Tadeusz Batyr 21.03.25, 08:09
        Och, mam nadzieję, że kupiłaś książkę Obajtka?
        Nikt biedaczkowi nie chciał wydać, więc miesiąc temu założył sobie wydawnictwo na dwa słupy (pisowski dziennikarz, który rozpierdzielił radiową trójkę Świetlik i pani "dziennikarka" Marta Radziach, którą Obajtek obdarzyl stanowiskiem dyrektora public relations w Orlenie).

Wiec spytam - jak twoje wrażenia po lekturze? Bo przeczytałaś już, prawda?
    • m78wt3c Re: Tadeusz Batyr 21.03.25, 10:51
      Nawrocki : "Ja kilka książek napisałem".
      Taa , bo ja pisażem jestem prosze pani. I naókoffcem jest tysz.
      natemat.pl/595931,nawrocki-o-kulisach-powstawania-ksiazki-batyr-byl-potrzeba-chwili
      • iwles Re: Tadeusz Batyr 21.03.25, 11:25

Hue hue.

Większość dotyczy jego pracy doktorskiej - musiał mieć publikacje książkowe i artykuły - do czego wykorzystał swoje miejsce pracy - IPN w Gdańsku - i tam też wszystkie jego publikacje "historyczne" były wydane, a były to fragmenty jego doktoratu. Nic więcej ponad to.
        Albo... Nikosia tongue_out
        Nawet w książce sportowej, której był współautorem, pisał o Nikosiu. Co fascynacja, to fascynacja big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka