Dodaj do ulubionych

Karol Tadeusz

20.03.25, 22:51
Dziś dwie mądrości kandydata obywatelskiego.
1. U Holeckiej w Republic- "sprawa pani Wrzosek nie jest w kręgu moich zainteresowań".
Tak, to wiemy, wolisz klimaty gangów i domów publicznych.
2. W Brukseli, na spotkaniu z Meloni- "jestem pewien, że zostanę prezydentem".
Obserwuj wątek
    • husky_cat Re: Karol Tadeusz 20.03.25, 23:28
      Zastanawiam się jakim cudem ten typ w ogóle zdał maturę, o skończeniu studiów nawet nie wspominając...
      • rb_111222333 Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 03:31
        Ja też.
        • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 07:09
          Ale to, że kandydat na jakieś stanowisko jest pewien swej wygranej świadczy o braku jego wykształcenia?

Bo człowiek z maturą powiedziałby: "startuję na prezydenta/kierownika działu/kierowniczkę biura, ale wiem, że nie wygram, więc robię to tylko dla rozrywki?"
          • husky_cat Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 11:25
            Tu nie chodzi o jego pewność, ale o to, że "nie uważa nic" niemal na każdy temat, o jego fascynację gangsterami, co kojarzy się z nizinami społecznymi i intelektualnymi oraz o jego wychwalanie Karolka jako Tadzio i Tadzia jako Karolek, a wymysleni przyjaciele tp jest cos z czego ludzie wyrastają w przedszkolu.
            To tak na początek ☺
            • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:01
              > że "nie uważa nic" niemal na każdy temat,

Ale jak to na każdy? Jeździ po Polsce, wygłasza jakieś mowy do wyborców, o czym mówi? Jakieś tematy chyba porusza?

> o jego fascynację gangsterami, co kojarzy się z nizinami społecznymi i intelektualnymi

No bez przesady! Martin Scorsese nakręcił mnóstwo filmów o gangsterach, osadzał w nich wybitnych aktorów, ci ludzie kojarzą CI się z "nizinami społecznymi i intelektualnymi"? Bo tworzyli filmy o gangsterach?

> jego wychwalanie Karolka jako Tadzio i Tadzia jako Karolek,

Mnie to akurat bawi, takie wywiady z przymrużeniem oka oraz z tego oka puszczaniem dla wtajemniczonych.

To fajnie, że poważny prezes poważnej instytucji ma poczucie humoru. Bo nie każdy je ma.
              • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:06
                > poważny prezes poważnej instytucji

Ale kto? Bo chyba nie bohater tego wątku...
                • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:14
                  > Ale kto?

"od 2021 prezes Instytutu Pamięci Narodowej".
                  pl.wikipedia.org/wiki/Karol_Nawrocki
                  • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:16
                    Z której strony on jest poważny?
                    • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:21
                      No przecież podałam linka do wikipedii. Ma poważny życiorys poważnego człowieka, dorobek naukowy, publikacje, praca społeczna itd. Na podstawie wikipedii można powiedzieć - nudziarz. A w jednym wywiadzie pokazuje się jako jajcarz.
                      • riki_i Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:43
                        demodee napisała:

> No przecież podałam linka do wikipedii. Ma poważny życiorys poważnego człowieka
                        > , dorobek naukowy, publikacje, praca społeczna itd.

Przecież to wszystko to jest wioska potiomkinowska. Równie poważne co doktorat Jakiego.
                        • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:55
                          Ale masz jakieś dowody, że "W 2013 na Uniwersytecie Gdańskim na podstawie rozprawy pt. Opór społeczny wobec władzy komunistycznej w województwie elbląskim 1976–1989 uzyskał stopień doktora nauk humanistycznych. Jego promotorem był Grzegorz Berendt. Recenzentami pracy doktorskiej byli: prof. Antoni Dudek oraz prof. dr hab. Wojciech Polak" to była ustawka? A promotor i recenzenci byli zastraszeni czy szantażowani?
                          • riki_i Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:30
                            demodee napisała:

> Ale masz jakieś dowody /.../

> Recenzentami pracy doktorskiej byli: prof. Antoni Dudek oraz prof.
                            > dr hab. Wojciech Polak" to była ustawka? A promotor i recenzenci byli zastrasze
                            > ni czy szantażowani?

Napisałem pozytywną recenzję, bo ta praca pewne minimalne standardy, stawiane pracom doktorskim spełnia - powiedział.

wiadomosci.wp.pl/dudek-ujawnia-o-kim-mowil-nawrocki-postanowiono-go-zwolnic-7112199095032544a
                            • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:35
                              Czyli praca spełniała standardy stawiane pracom doktorskim, więc prof. Dudek ocenił ją pozytywnie. Gdzie tu potiomkinowska wioska?
                              • iwles Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:42

Przeciez to kumple z pracy: Dudek, Berendt i Nawrocki.
                                • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 07:22
                                  > Przeciez to kumple z pracy: Dudek, Berendt i Nawrocki.

To, że pracują w jednym miejscu pracy, nie oznacza, że są kumplami. K.Nawrocki podobno wywalił z roboty A.Dudka, więc tego...
                                  • iwles Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 07:35

No nie, masz rację, oni nawet nie wiedzieli, że razem pracują!
                      • iwles Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:08
                        demodee napisała:

> Ma poważny życiorys poważnego człowieka
                        > , dorobek naukowy, publikacje, praca społeczna itd.

"jako jeden z pierwszych, zajął się tematyką przestępczości zorganizowanej w PRL. — Opowiadał ciekawie o gangsterach i przemytnikach. Okazało się, że z częścią z nich zetknął się jako student, pracując na bramce w jednym z trójmiejskich lokali, stąd referat był tak barwny — dodaje wykładowca UG."

Oto masz źrodlo dorobku naukowego i publikacji 🤣
                        • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:12
                          > stąd referat był tak barwny

Referat, który student Nawrocki napisał w ramach pracy semestralnej?
                          • iwles Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:15
                            demodee napisała:

> > stąd referat był tak barwny
                            >
                            > Referat, który student Nawrocki napisał w ramach pracy semestralnej?

Czyli to nie Nawrocki pisał o Nikosiu? 😮

• demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:26
                              > Czyli to nie Nawrocki pisał o Nikosiu?

K.Nawrocki o Nikosiu napisał książkę. Pod pseudonimem, zresztą.
                              lubimyczytac.pl/ksiazka/4843292/spowiedz-nikosia-zza-grobu

A Ty, iwles, piszesz o jakimś referacie.
                              pl.wikipedia.org/wiki/Referat
                              • iwles Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:33

Referat był zalążkiem książki.
                                Widac dobrze się czuł w towarzystwie kolegów z czasów studiów i stąd zdobył materiały do książki.
                                No chyba ze uwazasz, że cała książka to wymysl jego wyobraźni.

A co powiesz o jego dorobku naukowym?
                                Mam nadzieję, że wygłaszając swoją opinię, dokonałaś analizy jakościowej, prawda?
                                • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:44
                                  > No chyba ze uwazasz, że cała książka to wymysl jego wyobraźni.

Jeśli księgarz umieszcza książkę w dziale "beletrystyka", to znaczy, że zmieszana jest tam prawda i zmyślenie. Autor książki może pisać o swoich doświadczeniach i umieszczać je w akcji książki. Może opisywać postaci fikcyjne, postaci prawdziwe, mieszać cechy prawdziwych z wymyślonymi itd.

> A co powiesz o jego dorobku naukowym? Mam nadzieję, że wygłaszając swoją opinię, dokonałaś analizy jakościowej, prawda?

Niestety, nie zdążyłam. Ubiegli mnie profesorowie Grzegorz Berendt, Antoni Dudek oraz prof. dr hab. Wojciech Polak.
                                  • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:47
                                    Ale to, że oni to zrobili, nie oznacza, że nikt inny nie może.
                                  • iwles Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:06
                                    demodee napisała:

> Niestety, nie zdążyłam. Ubiegli mnie profesorowie Grzegorz Berendt, Antoni Dude
                                    > k oraz prof. dr hab. Wojciech Polak.

To znaczy nie potrafisz powiedzieć nic na temat zalinkowanego przez siebie "dorobku naukowego" w Wikipedii?
                                    To skąd wniosek, że to "poważny człowiek z dorobkiem"?
                                    • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:12
                                      Zwłaszcza że Wiki twierdzi, że Nawrocki napisał kilkadziesiąt artykułów naukowych i popularnonaukowych, wszystkich Dudek i spółka chyba nie zawłaszczyli i można ocenić?
                                      • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:20
                                        > i można ocenić?

Oczywiście, że można. Jeśli chcesz podważyć pozytywne opinie o tych kilkudziesięciu artykułach naukowych i popularnonaukowych, skrytykować je i przeciwstawić się zawartym w nich opiniom, to zrób to koniecznie. Czekamy na efekt Twojej pracy!
                                        • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:26
                                          Ale to ty masz o nich opinię na podstawie dokładnie niczego, więc może przeczytaj którykolwiek?
                                          Ja opinii nie mam, przyznam, bo nie czytałam i czytać nie mam zamiaru (obecnie, rozumiesz, redaguję coś znacznie bardziej dla mnie ciekawego), a pogląd, że Nawrocki jest niepoważnym człowiekiem, wywodzę z czego innego.
                                    • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:16
                                      > To skąd wniosek, że to "poważny człowiek z dorobkiem"?

Wnioskuję to na takiej samej podstawie, jak to, że poniżej linkowany człowiek jest poważny i z dorobkiem. Chociaż powszechnie znane jest jego zdjęcie z językiem na wierzchu, zupełnie, jakby był przedszkolakiem.
                                      pl.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein
                                      • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:25
                                        Einstein był alfonsem i nie płacił za wynajmowane pokoje? Nie wiedziałam.
                                        • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:38
                                          > Einstein był alfonsem i nie płacił za wynajmowane pokoje? Nie wiedziałam.

Myślałam, że piszemy teraz o tym, czy przeciętny człowiek może ufać autorytetom naukowym oceniającym prace doktorskie, czy musi sam dysertacje przeczytać i zrozumieć. Co do tego ma afera z pokojami służbowymi - nie wiem.

Czy K.Nawrocki parał się stręczycielstwem? To poważny zarzut, mam nadzieję, że dowody na to też masz poważne.
                                          • riki_i Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 21:04
                                            Nawrocki to dzban do sześcianu, wystarczy na niego spojrzeć i go posłuchać, ale Koleżanka Demodee, będzie wpierać, że przecież "ma tytuły i dorobek".

No jakby to krótko i treściwie skomentować? Tu jest po prostu Polska. Pracując wiele lat na uczelniach widziałem wielu kompletnych idiotów ze stopniami i tytułami naukowymi. Jednego z nich przyprowadził w mojej obecności do dyrektora instytutu ojciec biznesmen i zarekomendował mu następującymi słowami "To kompletny kretyn, jakoś z trudem skończył studia, ale zupełnie do niczego się nie nadaje, niech go Pan weźmie, wpłacę dowolną sumę na instytut." Faktycznie wpłacił darowiznę, a potem synek robił za kierowcę pana dyrektora wożąc go codziennie suv-em ufundowanym przez tatusia. Minęło od tamtego czasu jakieś 15 lat co najmniej (może nawet ze dwadzieścia?) i niedawno się przypadkiem dowiedziałem, że ów syn - faktycznie kompletny kretyn, z tą opinią jego rodzonego tatusia nie polemizował absolutnie nikt- z pomocą pana dyrektora jest już doktorem habilitowanym! No więc takie to mamy kadry w polskiej "nauce" i kolega Wielkiego Buu, Batyr-Nawrocki pięknie się wpisuje w ten pejzaż.

Ps. I więcej z Tobą Demodee pisał na ten temat nie będę. Chwal sobie dalej Jarozbawa i jego menażerię wyciągniętą z borsuczej nory.
                                            • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 07:17
                                              > I więcej z Tobą Demodee na ten temat pisał na będę.

Ależ riki, rób jak chcesz! Przecież nie będę łkać w poduszkę, bo "więcej ze mną na ten temat pisać nie będziesz".

> Nawrocki to dzban do sześcianu, wystarczy na niego spojrzeć

To jest rzeczywiście bardzo rzeczowa ocena człowieka! Spoglądasz, i od razu wiesz - dzban!

> go posłuchać,

Rozumiem, riki, że wysłuchałeś przynajmniej jednego wykładu lub innego wystąpienia naukowego dr.Nawrockiego, jesteś specjalistą w dziedzinie, której to wystąpienie dotyczyło, i możesz je ocenić jako głupie. A jak na to wystąpienie zareagowali inni słuchacze? Czy dr Nawrocki został wybuczany lub wyklaskany, czy tylko Ty jeden oceniłeś je negatywnie?

> Pracując wiele lat na uczelniach widziałem wielu kompletnych idiotów ze stopniami i tytułami naukowymi.

Współczuję doświadczeń. Ja, studentką będąc, też poznałam wielu uczonych płci obojga i, o ile mogłam mieć różne opinie na ich temat jako ludzi, jedni byli śmieszni, inni straszni, to nigdy nie przyszło by mi do głowy, by podważać wiarygodność ich stopni i tytułów naukowych. W ten sposób rzuciłabym przecież cień wątpliwości na wagę mojego własnego tytułu, nieprawdaż?

Opowieść o biznesmenie, jego synu i SUVie jest bardzo barwna, ale jaki ma związek z dorobkiem dr.Nawrockiego? Też miał ojca biznesmena i SUVa?
                                          • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 21:15
                                            Nie, piszemy o tym, skąd pomysł, że Nawrocki jest poważnym człowiekiem. Ty masz zabawny pomysł, że świadczy o tym doktorat. No nie big_grin
                                            • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 07:30
                                              > Ty masz zabawny pomysł, że świadczy o tym doktorat.

Być może niejasno się wyraziłam. Uważam, że K.Nawrocki jest poważnym naukowcem, o czym świadczy jego doktorat, natomiast jako pisarz jest jajcarzem, o czym świadczy wywiad dotyczący książki.
                                              • iwles Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 07:39
                                                demodee napisała:

> natomiast jako pisarz jest jajcarzem, o czym św
                                                > iadczy wywiad dotyczący książki.

Inna jego książka:

Karol Nawrocki: Sprawa kwidzyńska 1982: internowanie, pobicie, proces.

No jajcarz ten Katolek, że ach!
                                                Takie śmieszne książki napisał.

• demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 08:20
                                                  > Takie śmieszne książki napisał.

Książka "Sprawa kwidzyńska 1982: internowanie, pobicie, proces" nie jest chyba pozycją beletrystyczną, tylko naukową? Czyli zaliczymy ją do poważnego dorobku naukowego dr.Nawrockiego, a nie do pozanaukowej działalności pisarskiej uprawianej pod pseudonimem "Tadeusz Batyr", nieprawdaż?
                                                  • iwles Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 08:43

Książka o Nikosiu też beletrystyką (wg twojej definicji) nie jest 🤷‍♀️
                                                  • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 09:00
                                                    Dlaczego nie?
                                                  • iwles Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 09:42
                                                    demodee napisała:

> Dlaczego nie?

Mądrzejsi od ciebie przydzielili ją do innego gatunku. Cóż ja na to poradzę? 🤔

• demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 10:33
                                                    > Mądrzejsi od ciebie przydzielili ją do innego gatunku.

No to się zgubiłam.

To w końcu można powoływać się na autorytet "mądrzejszych" czy trzeba wszystko osobiście przeczytać i przemyśleć, żeby móc na ematce wydawać sądy?

Co zaś do "Spowiedzi zza grobu", to rzeczywiście najpierw przeczytam, a potem się wypowiem. Gdyż czytanie książek to moje ulubione zajęcie. Więc wrócimy jeszcze, iwles, to tego tematu.
                                                  • iwles Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 11:59

Boszszsz
                                                    Opinie możesz wydać, opinia jest twoim subiektywnym osądem o treści.
                                                    Natomiast o tym, jaki to jest rodzaj literatury decydują konkretne fakty. Przeciez o wierszu nie powiesz, że to nowela, a o reportażu wojennym, że to fantasy.
                                                  • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 12:32
                                                    > Przeciez o wierszu nie powiesz, że to nowela

No raczej nie powiem, bo to są zupełnie inne byty. Wiersz jest sposobem organizacji tekstu, a nowela to gatunek literacki.

Jeśli natomiast obracamy się w obrębie tej samej organizacji tekstu (powiedzmy - prozy) i tego samego rodzaju literackiego (powiedzmy - epiki), to już trzeba się będzie zastanowić, czy jakiś utwór jest reportażem czyli opisuje rzeczywistość istniejącą realnie (bitwę, życie gangstera) czy też powieścią/opowiadaniem czyli opisuje fikcję. Przykładem może być H.Sienkiewicz, który, opisując w "Krzyżakach" bitwę pod Grunwaldem, opiewa dzieje Witolda i Urlicha von Jungingen (postaci historycznych), ale także Zbyszka czy Maćka z Bogdańca (postaci fikcyjnych).

Dlatego zakwalifikowanie "Spowiedzi zza grobu" do odpowiedniego gatunku może być trudne, bo nawet po przeczytaniu książki, czytelnik może nie wiedzieć, co Tadeusz Batyr zmyślił (elementy powieści), a gdzie napisał prawdę (reportaż). Być może ocenić mógłby to jedynie Nikodem Skotarczak?...
                                                  • iwles Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 13:13

No widzisz, dziunia, ktoś mądrzejszy już wymyślił, czym charakteryzyluje sie wiersz, czym nowela, a czym opowiadanie, powieść, czy reportaż.
                                                    Przyjmij do wiadomosci i nie kłopocz główki.
                                                    Nawrocki nie jest pisarzem, a ta ksiazka o Nikosiu nie jest beletrystyką 😁
                                                  • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 13:34
                                                    > Przyjmij do wiadomosci i nie kłopocz główki.

Już dawno przyjęłam do wiadomości, czym charakteryzuje się wiersz, czym nowela itd, co nie przeszkadza mi jednak przeczytać książki Batyra i wyrobić sobie na ten temat własnego zdania.

Ale Ty, iwles, oczywiście robić tego nie musisz, nie będziesz na ematce przepytywana z treści, więc "nie kłopocz główki" zagadnieniami z literaturoznawstwa i ugotuj makaron, umyj bidet albo bądź pożyteczna w inny sposób.
                                                  • iwles Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 13:39

Wyrobienie sobie zdania na temat treści nie ma nic wspólnego z tym, do jakiego rodzaju literatury ksiażka ta została sklasyfikowana. Tym bardziej, że autor sam twierdził, że to biografia 🤪
                                                  • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 18:07
                                                    > Tym bardziej, że autor sam twierdził, że to biografia

Chociaż na okładce napisał, że spowiedź...
                                                  • demodee Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 08:24
                                                    > Wyrobienie sobie zdania na temat treści nie ma nic wspólnego z tym, do jakiego rodzaju literatury ksiażka ta została sklasyfikowana.

Ma jak najbardziej.

Żeby poprawnie sklasyfikować dzieło literackie, trzeba poznać jego treść. Sugerowanie się tytułem może być mylące. Przykłady: "Autobiografia Alicji B.Toklas", "Wywiad z wampirem", "Plastusiowy pamiętnik".
                                                  • nick_z_desperacji2 Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 13:28
                                                    iwles napisała:

>
                                                    >. Przeciez o wierszu nie powiesz, że to nowela, a o reportażu wojennym, że to fantasy.
                                                    >
                                                    Jakby była potrzeba, to akurat ona powie, nawet jej powieka nie drgnie. Jeszcze będzie zdziwiona pytać "ale dlaczego nie?'"
                                                  • nick_z_desperacji2 Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 10:38
                                                    demodee napisała:

> Gdyż czytanie książek to moje ulubione zajęcie.
                                                    A próbowałaś kiedyś jeszcze zrozumieć, co czytasz? Bo można odnieść wrażenie, że z tych książek niewiele wynosisz.
                      • mizantropka_20 Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 14:08
                        I dla ciebie alfons/jajcarz, to odpowiedni kandydat na prezydenta? Czy jest na sali lekarz???
                        • demodee Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 07:48
                          Ale masz dowody na to, że K.Nawrocki działał w branży sutenerskiej?
                          • riki_i Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 10:16
                            demodee napisała:

> Ale masz dowody na to, że K.Nawrocki działał w branży sutenerskiej?

Dowodów dostarczyła Twoja ulubiona partia PiS.

Dowód liczy 72 strony i nazywa się „Karol Nawrocki i jego środowisko. Analiza zagrożeń wizerunkowych w kontekście ewentualnego startu prezesa IPN w wyborach prezydenckich 2025". Został przygotowany specjalnie dla Wielkiego Jarosława Polskę Zbawa.

W konkluzji dokumentu czytamy "Stanowisko Nawrockiego jest nie do obronienia. Nie uda się tego tematu zamknąć narracją o przypadkowych znajomościach i przypadkowych zdjęciach. Jeśli ktoś poświęci czas i pieniądze [może] zniszczyć wizerunek kandydata PiS na prezydenta".

A o załatwianiu prostytutek przez Batyra-Nawrockiego masz w reportażu Piotra Głuchowskiego, który publikowała "Wyborcza". Jego koleżka Masiak vel "Wielki Buu" oprócz skazania za porwanie (miał w areszcie status przestępcy niebezpiecznego), jest wiązany przez prokuraturę właśnie z trójmiejskim gangiem sutenerów.

Ciekawa jest reakcja tego dzbana na pisowski przecież raport o nim samym. Gdy fragmenty raportu opublikował Onet (całość można pobrać w pdf-ie ze stron Wyborczej*) Batyr-Nawrocki ograniczył się do następującego komentarza na X/Twitterze "Kłamali, kłamią i będą kłamać! Zapowiadając start w wyborach, wiedziałem, że będzie atak. Nic mnie nie złamie w walce o zwycięstwo". Kto kłamie debilu? Twoi koledzy partyjni z Trójmiasta?

*wyborcza.pl/7,75398,31509641,wyborcza-ujawnia-co-jest-w-raporcie-o-nawrockim-mamy-caly.html
                            (Osoby z prenumeratą mogą w treści artykułu pobrać plik w pdf-ie , btw towarzysze partyjni przygotowali ów raport w wersji dla zdemencialego emeryta , dużo zdjęć, najważniejsze fragmenty wyboldowane itp. , wspaniałe mają zdanie o możliwościach intelektualnych prezesa).
              • husky_cat Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:55
                Tak, wygłasza mowy, przekazy dnia, na pytania nie odpowiada bo "nie uważa nic"
                Zresztą podobnie jak Mentzen, którego każdy z minimalna wiedzą na temat ekonomii oniesmiela.

MS to reżyser a nie polityk, filmy to nie koledzy w rodzaju Wielkiego Bu.

To niech Karolek zostanie kabareciarzem i opowiada historyjki z przymrużeniem oka. Na prezydenta, zwłaszcza w obecnych czasach, to mój kot ma większe kwalifikacje.

Poważny prezes? Piszesz o tym pajacu od "apartamentu miłości"?😂

demodee napisała:

> > że "nie uważa nic" niemal na każdy temat,
                >
                > Ale jak to na każdy? Jeździ po Polsce, wygłasza jakieś mowy do wyborców, o czym
                > mówi? Jakieś tematy chyba porusza?
                >
                > > o jego fascynację gangsterami, co kojarzy się z nizinami społecznymi i in
                > telektualnymi
                >
                > No bez przesady! Martin Scorsese nakręcił mnóstwo filmów o gangsterach, osadzał
                > w nich wybitnych aktorów, ci ludzie kojarzą CI się z "nizinami społecznymi i i
                > ntelektualnymi"? Bo tworzyli filmy o gangsterach?
                >
                > > jego wychwalanie Karolka jako Tadzio i Tadzia jako Karolek,
                >
                > Mnie to akurat bawi, takie wywiady z przymrużeniem oka oraz z tego oka puszczan
                > iem dla wtajemniczonych.
                >
                > To fajnie, że poważny prezes poważnej instytucji ma poczucie humoru. Bo nie każ
                > dy je ma.
                • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:25
                  > MS to reżyser a nie polityk

Martin Scorsese to reżyser, a Tadeusz Batyr to pisarz, Scorsese'a nie uważa się za przedstawiciela patologii, bo tworzy filmy o gangsterach, dlaczego więc Batyra za takiego uważasz?
                  • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:27
                    Pisarz. Mocne słowo.
                    • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:32
                      > Pisarz. Mocne słowo.

Raczej neutralne. No chyba, że w Twojej bańce uważane jest za przezwisko, jak "kujon", na przykład.
                      • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:36
                        Jestem redaktorką, ogarnij się.
                        Raczej nie szafuję słowem "pisarz" - nie każdy autor książek nim jest.
                        • demodee Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:56
                          > Jestem redaktorką, ogarnij się.

Dlaczego mam się ogarniać, skąd mam wiedzieć, jaki masz zawód!

> Raczej nie szafuję słowem "pisarz" - nie każdy autor książek nim jest.

Jeśli ktoś napisał chociaż jedną książkę, to, według Publicznych Służb Zatrudnienia, jest pisarzem.
                          pl.wikipedia.org/wiki/Pisarz

Serio jesteś redaktorką?
                          pl.wikipedia.org/wiki/Redaktor
                          • iwles Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 21:09
                            demodee napisała:

> Jeśli ktoś napisał chociaż jedną książkę, to, według Publicznych Służb Zatrudni
                            > enia, jest pisarzem.

Tadeusz Batyr z zawodu jest pisarzem???
                            • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 07:45
                              > Tadeusz Batyr z zawodu jest pisarzem???

"Pisarz – osoba tworząca dzieła literackie, przynależna do języka, w którym pisze".
                              pl.wikipedia.org/wiki/Pisarz
                              • iwles Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 08:05

To jest wyjaśnienie wg Publicznych Służb Zatrudnienia, na które wyżej się powołujesz???
                          • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 21:14
                            > Dlaczego mam się ogarniać, skąd mam wiedzieć, jaki masz zawód!

Bo pisałam to nawet w tym wątku.
                            I nie wiem, po co mi te linki do wiki. Napisałam (jako współautorka) trzy książki, nie jestem pisarką. Nawrocki też nie jest pisarzem.
                            • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 07:57
                              > Bo pisałam to nawet w tym wątku.

Być może, nie zwróciłam uwagi, bo wątek nie jest o Tobie tylko o K.Nawrockim/T.Batyrze.

> Napisałam (jako współautorka) trzy książki, nie jestem pisarką.

To możliwe, jeśli były to książki kucharskie. Ale to bez znaczenia, bo wątek nie o Tobie, angazetko, tylko o K.Nawrockim/T.Batyrze.

> Nawrocki też nie jest pisarzem.

K.Nawrocki (jako T.Batyr) napisał książkę, która zaliczana jest do beletrystyki. Jest więc pisarzem i, nawet jeśli nie zgadzasz się z poglądami politycznymi autora książki, to nic na to nie możesz poradzić. Bo zaliczenie książki do kategorii beletrystyki (lub nie), to zagadnienie literaturoznawcze, nie polityczne.
                              • iwles Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 08:04

Nie, książka zaliczana jest do "reportaży".
                              • angazetka Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 09:32
                                Pouczaj mnie dalej w zakresie dziedziny, w której jestem od dwóch dekad, to zabawne.
                                • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 10:35
                                  > Pouczaj mnie dalej w zakresie dziedziny, w której jestem od dwóch dekad

Ależ ja Cię nie pouczam, przecież zgadzam się z Tobą, że nie każdy (współ)autor tekstu pisanego jest pisarzem.
                  • husky_cat Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:36
                    Nie uważam Batyra za pisarza 😂
                    • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 07:58
                      > Nie uważam Batyra za pisarza

Wolno Ci.
                  • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 11:32
                    > Scorsese'a nie uważa się za przedstawiciela patologii, bo tworzy filmy o gangsterach

Ale dlaczego przywołuję przykłady zza Oceanu? Przecież na naszym polskim podwórku mamy drugi przykład doktora nauk humanistycznych, który pisze książki osadzone w środowisku złodziejów, morderców, szpiegów, dziewczyn ulicznych, ekskluzywnych prostytutek oraz ścigających ich przedstawicieli służb prawa i porządku. Tym naukowcem-pisarzem jest dr Marek Krajewski.
                    • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 11:42
                      Marek Krajewski został nagrodzony "Paszportem „Polityki” (2005), Nagrodą Księgarzy „Witryna” za najlepszą książkę 2005 oraz Nagrodą Wielkiego Kalibru dla najlepszej powieści kryminalnej 2003, (...) pisarz został wybrany Ambasadorem Wrocławia. 21 października 2015 roku został odznaczony Srebrnym Medalem „Zasłużony Kulturze Gloria Artis”.

Zdobył niemiecką Nagrodę im. Georga Dehio (Georg Dehio-Buchpreis[8]) za twórczość literacką (2016). W 2019 odznaczony przez prezydenta Andrzeja Dudę Medalem Stulecia Odzyskanej Niepodległości. W 2023 roku otrzymał Złotą Odznaką Honorową Wrocławia i tytułem honorowego obywatela Wrocławia. W 2024 uhonorowany tablicą w Alei Pisarzy przy Galerii Książki w Oświęcimiu".

I tych wszystkich nagród nie dostał za badanie prozodii greckich zapożyczeń u Plauta, lecz za mistrzowski opis świata zbrodni w międzywojennej Rzeczpospolitej. Ale dla Ciebie, husky cat, M.Krajewski pewnie jest uosobieniem "nizin społecznych i intelektualnych"...

Więcej w linku:
                      pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Krajewski_(pisarz)
                      • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 17:51
                        > mistrzowski opis świata zbrodni w międzywojennej Rzeczpospolitej.

Rzeczpospolitej i Niemczech, oczywiście.
                    • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 11:44
                      "Złodziei ", oczywiście, nie "złodziejów", ale także oszustów, morderców oraz porywaczy.
                    • nick_z_desperacji2 Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 13:31
                      demodee napisała:

> > Scorsese'a nie uważa się za przedstawiciela patologii, bo tworzy filmy o
                      > gangsterach
                      >
                      > Ale dlaczego przywołuję przykłady zza Oceanu?
                      Skleroza galopująca? Sama zaczęłaś o Scorsese.
                      • demodee Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 19:09
                        > Sama zaczęłaś o Scorsese.

Sama zaczęłam o M.Scorsese, ale się połapałam, że lepszym przykładem jest M.Krajewski. Bo Polak, pisarz i doktor nauk humanistycznych.
                        • nick_z_desperacji2 Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 20:49
                          Aha, czyli Ty mogłaś, ale od inny wymagasz większego rozgarnięcia? Szanuję za realną ocenę własnych możliwości intelektualnych.
            • tania.dorada Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:16
              husky_cat napisała:

> oraz o jego wychwalanie Karolka jako Tadzio i Tadzia jako Karolek, a
              > wymysleni przyjaciele tp jest cos z czego ludzie wyrastają w przedszkolu.
              > To tak na początek ☺

Pretensje z dudy, myślę że ten kandydat na przykład nawiąże znacznie silniejszą niż dotychczas współpracę z San Escobar, bo Polacy do tej pory robili sobie z tego jakieś heheszki i w ogóle traktowali ten kraj niepoważnie.
      • bmtm Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 12:05
        Ma przyjemną barwę głosu... Czy to tylko moja opinia?
        • silenta Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:21
          Nie tylko twoja, prezesowi też się podoba.
      • jowita771 Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 13:04
        O obecnym prezydencie też nie raz tak pomyślałam.
        • husky_cat Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 13:24
          Faktycznie, ja też.
          Mimo wszystko, Karol Tadeusz, kolega Wielkiego Bu, przebija nawet Adriana
          • riki_i Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:49
            youtu.be/sgVJb2oeoQ8?si=RLvXeQzmhIBwjhhk

Karol z Tadeuszem jeszcze niejedno nam pokażą!

😀
            • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 20:27
              Karol z Tadeuszem, jak w "Miodowych latach"...
              • riki_i Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 19:19
                Tamci byli dużo sympatyczniejsi. 😉
    • m78wt3c Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 13:19
      https://bi.im-g.pl/im/48/50/1e/z31788616V,Andrzej-Rysuje---PAN-TADEUSZ.jpg
      karczycho i dres
    • hrasier_2 Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:47
      puciapucia92 napisał(a):

> Dziś dwie mądrości kandydata obywatelskiego.
      > 1. U Holeckiej w Republic- "sprawa pani Wrzosek nie jest w kręgu moich zaintere
      > sowań".
      > Tak, to wiemy, wolisz klimaty gangów i domów publicznych.
      > 2. W Brukseli, na spotkaniu z Meloni- "jestem pewien, że zostanę prezydentem".
      A co sądzisz o Rafałe Kazimierzu? Nadaje się. Też doktór i też będzie pisał książkę..
      • daniela34 Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 18:59
        Sądzę, że to bardzo dobry kandydat
        Ale od Puci to byłaby lepsza nawet małpa x brzytwą.
      • puciapucia92 Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:19
        Rafał Kazimierz ma mój głos w tych wyborach.
        Jego książkę zamówiłam, przynajmniej pisze pod własnym nazwiskiem.
        • m78wt3c Re: Karol Tadeusz 22.03.25, 22:02
          Coś zastanawiająca i niezdrowa u Don Alfonso ta fascynacja "Nikosiem".
          dziennikbaltycki.pl/dobry-slon-batyr-i-kamuflaz-nawrockiego-dlaczego-kandydat-pis-udawal-kogos-innego/ar/c1p2-27387233
          • demodee Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 07:58
            Dziwaczny artykuł.

Dziennikarz robi zarzut autorowi książki, że świat przedstawiony nie taki, jak trzeba, i że tenże autor przybrał pseudonim.

Pewnie nigdy nie słyszał ten dziennikarz o takich postaciach jak Litwos, Karen Blixen, Joe Alex, Bolesław Prus, Emile Ajar?
            • nick_z_desperacji2 Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 10:41
              Może gdyby autor nie chwalił kandydata a kandydat autora udając dwie różne osoby byłoby łatwiej?
      • angazetka Re: Karol Tadeusz 21.03.25, 19:29
        Książka z premierą na 9 kwietnia jest od dawna napisana wink
    • demodee Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 07:38
      > A Krajewski jest kandydatem obywatelskim na prezydenta

O ile wiem, nie jest, ale może być w przyszłych wyborach i też ematka stwierdzi, że prezydent RP nie powinien fascynować się światem przestępczym?
      • nick_z_desperacji2 Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 10:24
        Teoretycznie ja też kiedyś mogę być kandydatką, tak jak i mój sąsiad i sprzedawczyni z żaby. Więc może skupmy się na obecnych kandydatach.
    • demodee Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 07:46
      > bronisz gangusa jak niepodległości.

Przeszłość gangsterską trzeba kandydatowi udowodnić, mam nadzieję, że potrafisz to zrobić, bo jeśli ten człowiek czyta ematkę, to spokojnie może Cię pozwać.

Co zaś do "obrony jak niepodległości", to tak, bronię swobody twórczej.Człowiek może napisać książkę na dowolny temat (np. o gangsterach). Czasy cenzury, kiedy to władza narzucała tematy twórcom się skończyły, że tak sparafrazuję D.Tuska.
    • attiya Re: Karol Tadeusz 23.03.25, 08:05
      Czyli wie, że wybory zostaną sfałszowane
    • taki-sobie-nick Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 01:34
      Jak dla mnie dwaj główni kandydaci występują właściwie bez sensu.

Nawrocki mówi to, co myśli PiS (reparacje + wielka Polska + wielki naród + ochrona rodzin + niskie podatki + dbamy o niepełnosprawnych [ ale jedynie utrzymując WTZ-y] etc. etc.)

Trzaskowski analogicznie mówi swoje.

Tzw. plankton i tak nie ma szans.

W zasadzie jedyne spotkania, jakie z lgicznego punktu widzenia mają sens, to spotkania z Mentzenem, bo jego ludzie jeszcze tak dobrze nie znają.
      • angazetka Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 08:11
        Uważasz, że ludzie słabiej znają Mentzena niż noname'a Nawrockiego?
        • taki-sobie-nick Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 21:28
          angazetka napisała:

> Uważasz, że ludzie słabiej znają Mentzena niż noname'a Nawrockiego?
          >
          Ja osobiście znam słabiej. Co do Nawrockiego, to naprawdę wszystko jedno, czy to jest Nawrocki, Czarnek czy Tarczyński, i tak powtarza podczas wieców w kółko to samo. Wybrano go, bo Czarnek jest bucem, a Tarczyński wygląda, jakby za chwilę miał dowalić rozmówcy.

Rozumiem, że tobie zależy na tym, żeby Nawrockiemu znaleźć jeszcze to i owo.
          • livia.kalina Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:45
            każdemu normalnemu człowiekowi zależy, żeby o każdym kandydacie znać prawdę.
            • hrasier_2 Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 23:22
              livia.kalina napisała:

> każdemu normalnemu człowiekowi zależy, żeby o każdym kandydacie znać prawdę.
              >
              Ta jasne. Jak jest kopanina w necie i specjalne grupy co hejtują danego kandytata. Nie wiem czy jesteś taka naiwna, czy udajesz. Media każdy w swoją stronę.
              • livia.kalina Re: Karol Tadeusz 25.03.25, 00:38
                Jak rozumiem, czujesz się w obowiązku być czynnym uczestnikiem hejterskich grup? No wiec wyobraź sobie, ze normalni ludzie na takich grupach nie bywają. I nie jest to wynikiem naiwności.
    • m78wt3c Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 19:31
      oj , Karolu i ty Tadeuszu
      "śledziu"
      www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/karol-nawrocki-i-jego-znajomy-neonazista-klopoty-z-pamiecia-kandydata-pis/t6e6cp4,79cfc278
      • riki_i Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 21:09
        Podobnież narasta troszki jakby panika wśród najważniejszych pisiorów odnośnie tego "kandydata obywatelskiego". big_grin

Ps. Jeśli Batyr nie wejdzie do drugiej tury, to chyba jednak trup Jarozbawa spłynie rzeką - jak sądzicie? W końcu jak pisano chyba w tym wątku (albo w sąsiednim, już nie pomnę) wystawienie Pani Szydło, Pana Czarnka czy nawet Pana Morawieckiego kompromitacją na pewno by nie było, a "broszka" w naszym skretyniałym społeczeństwie miałaby nawet niejakie szanse na wygraną.... sad
        • angazetka Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 21:25
          Ktoś też (nie pamiętam, czy na ematce) dziwił się celnie, że nie dało się znaleźć w PiS-ie jakiegoś zwykłego kandydata typu profesor na uczelni, wujek/dziadek w AK, nudny biogram.
          • riki_i Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:33
            angazetka napisała:

> Ktoś też (nie pamiętam, czy na ematce) dziwił się celnie, że nie dało się znale
            > źć w PiS-ie jakiegoś zwykłego kandydata typu profesor na uczelni, wujek/dziadek
            > w AK, nudny biogram.

Tak jak Stalin w końcówce swego panowania złapał obsesję przeciwko lekarzom i Żydom, tak Jarozbaw głęboko zniechęcił się do prawdziwych profesorów (twory profesoro-podobne typu Czarnek pomijam). Jak wiadomo, wywalił z Parlamentu Europejskiego różnych Legutków i Krasnodębskich, którzy mimo rozmaitych fiksacji , dorobek naukowy i pewien (zwichrowany) format intelektualny jednak mieli.

Mimo wszystko, w szukaniu bezwolnej kukły o zerowych wpływach w partii, Jarozbaw wyraźnie przeszarżował. Nie dość, że kandydat wypisz wymaluj przypomina Nikodema Dyzmę, to jeszcze gdyby jakimś cudem został prezydentem, na milion procent olałby polecenia Kaczyńskiego. To byłaby kolejna prezydentura z Panem Krzepickim, Wachowskim itd. na tylnym fotelu (z tym, że biorąc pod uwagę całokształt obrazu Pana Batyra spodziewałbym się raczej na owym miejscu jakiejś wyjątkowo obrzydliwej i zdegenerowanej postaci z zaplecza trójmiejskiego półświatka).

Ps. Ponadto format intelektualny Batyra jest taki, że nie zdziwiłaby mnie akcja typu "przemyt koki w samolocie rządowym" po przyjacielskiej wizycie u zaprzyjaźnionego senatora w Kolumbii. big_grin
            • daniela34 Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:39
              Oraz ułaskawienia dla rozmaitych kolegów Tadzia z półświatka płynęłyby szerokim strumieniem. Trzeba byłoby zatrudnić Reksia do nabijania pieczęci.
              • daniela34 Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:42
                Swoją drogą, mógłby ten Karol Tadeusz wymyślić lepsze wytłumaczenie niż "poznałem podczas wykładów w areszcie."
                Panie Karolu Tadeuszu, nie chcę panu rujnować wizji świata, ale wszystkie wejścia do AŚ są ewidencjonowane. To się da sprawdzić, naprawdę!
                • riki_i Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:48
                  No przecież już sprawdzono. Rzeczniczka Służby Więziennej się wypowiedziała. Nie miał żadnych wykładów w tym areszcie. Tępe prymitywne kłamstwo.
                  • daniela34 Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:51
                    Wiem, że sprawdzono. Trzeba być idiotą, żeby podać taką wymówkę, którą w minutę pięć można sprawdzić.
                    • riki_i Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:54
                      No toż piękne określenie "dzban" jest chyba najłagodniejszym, jakie można użyć wobec tego "kandydata obywatelskiego". wink
                    • iwles Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 23:14

I tak jest za każdym razem, kiedy chce udowodnić samodzielne myślenie 😁
                      • m78wt3c Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 23:28
                        iwles napisała:

>
                        > I tak jest za każdym razem, kiedy chce udowodnić samodzielne myślenie 😁

To przez wyrażne u niego braki intelektualne i mikro urazy głowy na skutek uprawiania boksu. A może i dodatkowo przez zażywanie różnych "suplementów" bokserskich po których rosną np karczycha ale zmniejsza się pojemność i jakość mózgu.
                        Zastanawia mnie to jak przy takim mężu z takimi poglądami i takimi kumplami jego żona mogła pracować w kontroli skarbowej. Czy pracodawca i służby sprawdzają ją teraz tak profilaktycznie i na wszelki wypadek gdyż ona tkwi w bardzo dziwnym środowisku. Obywatele mogą słusznie być zaniepokojeni osobami pracujacymi w kontroli skarbowej o takich kontaktach via mąż.
                • hrasier_2 Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:53
                  daniela34 napisała:

> Swoją drogą, mógłby ten Karol Tadeusz wymyślić lepsze wytłumaczenie niż "poznał
                  > em podczas wykładów w areszcie."
                  > Panie Karolu Tadeuszu, nie chcę panu rujnować wizji świata, ale wszystkie wejśc
                  > ia do AŚ są ewidencjonowane. To się da sprawdzić, naprawdę!
                  Rikusiowi to się nie dziwię. Co ma chłop do roboty. Ale ty adwokat. Mój znajomy to nie ma czasu na nic. Będzie bogaty. Wracając do Rafele- Z dzisiejszej wypowiedzi Trzaskowskiego wynika że tylko on może zostać prezydentem ,bo ma niezbędne doświadczenie w dyplomacji i polityce na której zjadł zęby. Oczywiście tylko on może usiąść w fotelu w Białym Domu i rozmawiać z prezydentem USA, bo mocno tkwi w polityce międzynarodowej a w kraju jego prezydentura w Warszawie to pasmo sukcesów😁

• riki_i Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:56
                    Taniusza, możesz teraz jedynie taśmowo produkować posty nie na temat, żeby rozwodnić meritum wątku.

Bo Twój kandydat to już niestety 'trafiony zatopiony".
                    • riki_i Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 23:03
                      www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/zle-wiesci-dla-karola-nawrockiego-polacy-krytycznie-oceniaja-jego-postawe-sondaz/945x7f3,79cfc278

Już 30% wyborców PiS-u uważa, że Batyra trzeba wymienić na innego kandydata.
                  • daniela34 Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:58
                    hrasier_2 napisał:

> daniela34 napisała:
                    >
                    > > Swoją drogą, mógłby ten Karol Tadeusz . Ale ty adwokat. Mój znajom
                    > y to nie ma czasu na nic. Będzie bogaty.

Taniusza, już taka skleroza??? Przecież to twój zięć był wg ostatniej wersji. Zdegradowałeś go na znajomego?

• m78wt3c Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:43
              Wyobrażmy sobie że np. "śledziu" albo "wielki bu" zostałby szefem kancelarii prezydenta , a dlaczego nie ?
              • riki_i Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 22:52
                No. Oto kadry kancelarii prezydenta Batyra

https://gromda.pl/wp-content/uploads/2024/12/GROMDAtv-ZOBACZ.jpg
                • m78wt3c Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 23:04
                  Może to jest foto z castingu na szefa kancelarii prezydenta Karola Tadeusza ?
                  • iwles Re: Karol Tadeusz 24.03.25, 23:19

To raczej wszyscy bliscy znajomi Tadeusza, których Cenckiewicz poznał dzięki Nawrockiemu.
    • m78wt3c Re: Karol Tadeusz 25.03.25, 09:34
      Z tego Karola to jeden wielki mem i polewka.
      www.youtube.com/watch?v=Td3-fz70znk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka