Dodaj do ulubionych

Garnitur dla nastolatka

26.03.25, 21:03
Drogie, doradźcie proszę - gdzie kupię garnitur dla 13-latka? Syn chce na bal 8klafisty i E8, nie chce marynarki i spodni osobno (myslalam o czarnych spodniach i np. aksamitnej marynarce).
Młody ma 175 cm i waży 60 kg - szczypior taki, typowo męskie garnitury będą chyba za duze.
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: Garnitur dla nastolatka 26.03.25, 21:26
      Reserved
      • miurielamirsa Re: Garnitur dla nastolatka 26.03.25, 22:38
        Mój od małego chodzi w garniakach i najlepsze kupuje w lojalnych rybkach
    • geez_louise Re: Garnitur dla nastolatka 26.03.25, 21:28
      Zara
    • little_fish Re: Garnitur dla nastolatka 26.03.25, 21:29
      Reserved, zara
    • poicale05 Re: Garnitur dla nastolatka 26.03.25, 21:43
      Niekoniecznie, mój był mniej więcej taki, może minimalnie wyższy ale ważył właśnie koło 60 kg i o dziwo kupiliśmy mu garnitur w normalnym lokalnym sklepie z garniturami smile Co prawda z całego wielkiego sklepu pasowały na niego chyba dwa garnitury, ale za to pasowały idealnie, nic nie trzeba było poprawiać. Aż byłam w szoku że to możliwe, bo spodziewałam się potężnych problemów
    • rosie Re: Garnitur dla nastolatka 26.03.25, 21:48
      Ja bym jednak zaryzykowała wizytę w sklepie z typowo męskimi garniturami. Rozmiarówka jest szeroka i wzory młodzieżowe też są. Jeden garnitur już kupowałam na E8, teraz młodszy jest w ósmej klasie. Wysoki i szczupły, garnitur po starszym jest za luźny, weź pod uwagę, że młody szybko wyrośnie, nie warto kupować " na zapas". Nam sprzedawca dobrze doradził, powiedział, żeby brać dobrze dopasowany, bo i tak za rok go nie założy. I miał rację, szkoda tylko że na młodszego nie pasuje.
      • dekoderka Re: Garnitur dla nastolatka 26.03.25, 21:56
        Lancerto
    • wzosia Re: Garnitur dla nastolatka 26.03.25, 22:19
      Nie wiem skąd jesteś. W Warszawie mogę polecić centrum Łopuszańska 22 . Kupowaliśmy garnitur na studniówkę. Mój syn ma 175 ale waży 52kg. I znaleźliśmy. W cenie zwęzili spodnie ale nie musieli dużo zwężać. Jest tam kilka sklepów i pewnie coś znajdziecie. A jak nie z Warszawy to nie wiem.
    • czarna_kita Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 08:03
      W sklepie z garniturami dobiorą do młodego. Mój syn był wysoki i szczupły i pani w sklepie dobrała mu spodnie od innego kompletu i marynarkę od innego ( z tego samego fasonu i koloru ). Do tego od razu buty, koszule, pasek i muszkę. Za jednym wyjściem po garnitur był cały ubrany, cenowo było też spoko.
      Minęło 6 lat a on nadal w ten garnitur wejdzie 😆
    • tanebo0001 Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 08:07
      Ile ma wzrostu? 195?
      • fibi00 Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 17:17
        Jak byk stoi że 175...
        • tanebo0001 Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 17:20
          To już można kupować w dziale dla dorosłych.
    • kanga_roo Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 08:48
      mojemu synowi w ósmej klasie kupowałam w HM. miał wtedy 170 cm wzrostu i ważył około 50 kg. do tego była pandemia, więc sama mierzyłam marynarkę smile
      HM jest fajny, bo marynarkę i spodnie kupuje się osobno, nawet jak stanowią de facto komplet. to ułatwia dopasowanie rozmiaru takim młodym osobom. no i wychodzi niedrogo.
      btw, córka też miała "garnitur" z HM, tyle że damski.
    • bigimax4444 Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 17:04
      Next.pl
    • tanebo0001 Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 17:13
      sklep.pawo.pl/pl/1033-garnitury-chlopiece?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIhMHp1dOqjAMVYlaRBR0roAtlEAAYASAAEgIJFPD_BwE
    • filutek.von.glutek Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 18:37
      Dzięki za wszystkie sugestie i podpowiedzi!
    • arthwen Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 19:06
      Mój podobny wzrostowo, waga trochę niższa i kupiliśmy w zeszłym roku normalnie w Pavo. Gorzej z koszulą, bo okazało się, że garniak owszem, ale koszul na jego rozmiar nie mają.
      Oblecieliśmy pół galerii i chyba w któreś normalnej sieciówce z ciuchami kupiliśmy, ale nie pamiętam w której.
      • rosie Re: Garnitur dla nastolatka 29.03.25, 11:14
        U nas na rynku jest Pan, który ma świetne koszule, umie też doradzić, wystarczy że spojrzy i jakby miał miarkę w oczach. Każdy rozmiar można przymierzyć a do domu dostaje się fabrycznie zapakowaną. I koszulę młodemu dobrał.
    • miki.20105 Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 19:17
      Kubenz, Bytom. Mój syn zawsze był garniturowy ze powodu koncertów w szkole muzycznej. Kupowałam na Vinted dla mojego szczuplaka 176 cm wzrostu i 53 kg wagi. Wszystkie wymiary są zawsze na metkach. Trzeba pytać czy były przerabiane. Za 300 zł kupiłam 4 garnitury w różnych kolorach. Niektóre raz ubrane
    • mamamisi2005 Re: Garnitur dla nastolatka 27.03.25, 19:56
      Mojemu synowi kupuję w Vistuli. Jest bardzo szczupły, rozmiary mało chodliwe, więc w bardzo okazyjnych cenach z końcówek kolekcji ma gatunkowo świetne ubrania z włoskiej wełny w cenie poliestru.
    • filutek.von.glutek Re: Garnitur dla nastolatka 29.03.25, 19:59
      Kupiliśmy garnitur w HM - uznaliśmy że skoro młody użyje go na balu ósmoklasisty i na egzaminie to nie będziemy kupować nic droższego bo i tak zaraz wyrośnie.
      Garnitur ładnie leży, nie trzeba nic poprawiać i dopasowywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka