Dodaj do ulubionych

Pokój w standardzie

12.04.25, 18:44
Kończę krótki urlop i na drogę powrotną rozglądam się za atrakcyjnymi miejscami,które można jutro obejrzeć. I znalazłam na przykład całkiem wypasiony klasztor z pustelnią🙂 Urlop w pustelni by wam pasował? Pokoje mają w standardzie podstawowym i standardzie przeora🙂serio.
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Pokój w standardzie 12.04.25, 18:52
      Moi rodzice byli w Tyńcu na takim weekendzie, z medytacjami i wykładami.
      • riki_i Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 10:20
        marta.graca napisała:

> Moi rodzice byli w Tyńcu na takim weekendzie, z medytacjami i wykładami.

Znajoma pani, która po alko lubiła się sponiewierać przygodnym seksem w toalecie lub całonocną akcją z dwoma panami naraz, którzy wyjęli ją z klubu, w ramach 'oczyszczenia' jeździła potem sobie do Tyńca.
    • lajtova [...] 12.04.25, 18:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • freja08 Re: Pokój w standardzie 12.04.25, 19:22
      Byłam kiedyś w czymś takim i było dziwnie, w dodatku łazienka była wspólna na korytarzu, bo cele mnisie wiadomo że nie miały łazienek. W pokoju były tylko dwa łóżka i umywalka, której się brzydziłam bo z pewnością robiła wielu osobom za pisuar. Podczas pobytu wystąpiła dodatkowa atrakcja w postaci burzy z piorunami, która skończyła się brakiem prądu w całym miasteczku. 🙈 Spędziliśmy noc w klasztorze w egipskich ciemnościach, bez żadnych rozrywek i z niedziałającym internetem w telefonach. Nigdy więcej.
      • ga-ti Re: Pokój w standardzie 12.04.25, 19:26
        Ale to chyba o to chodzi, by się odciąć od mediów, wyciszyć, zadumać nad swym losem...
        Nigdy nie byłam, nie czuję takiej potrzeby, ale znam kogoś, kto był, wrócił zadowolony, wypoczęty psychicznie.
      • marta.graca Re: Pokój w standardzie 12.04.25, 19:55
        A jakich rozrywek oczekiwaliście w klasztorze?
        • raczek47 Re: Pokój w standardzie 12.04.25, 23:02
          Z ciekawości- jedną noc tak.Żeby doświadczyć czegoś nowego. Dłuższy urlop w jakimś klasztorze- nigdy.
        • freja08 Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 08:41
          Poczytać chciałam, ale bez prądu odpadało. Nie wolno czytać w klasztorze?
          • marta.graca Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 09:06
            No, ale brak prądu to nie wina klasztoru.
            • freja08 Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 10:28
              A czy ja gdzieś piszę że jest? Po prostu drugi raz bym czegoś takiego nie wybrała. Brak prądu w hotelu, gdzie masz dostęp do recepcji która powinna ci w takiej sytuacji ogarnąć jakieś świeczki to nie to samo co pobyt w klasztorze z dala od cywilizacji i pokoju z mikroskopijnym okienkiem, które nawet rano ledwo wpuszczało światło dzienne i bez nikogo z obsługi po 16:00.
      • bigimax4444 Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 00:30
        Klasztor kojazy mi sie z malo rozrywkowym miejscem , no ale ludzie sa rozni z roznymi oczekiwaniami, w zasadzie to mogli braciszkowie chociaz zalatwic jakiegos karla polykacza ognia na rozswietlenie ciemnosci, moze jakis paintball gokardy a tu nic
        • memphis90 Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 09:08
          Co to są gokardy?
          • krwawy.lolo Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 09:22
            Piernikowe serduszka z Malborga. Albo z Fromborga.
    • danaide2.0 Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 00:39
      Kiedyś wynajęłam pokój - celę? - u sióstr w dawnym przytułku (obecnie Domie) Św. Kazimierza, gdzie zmarł Norwid.
      Uważałabym na słowo "atrakcyjny" - klimat w pewnym sensie był, ale nie byłam na takim etapie w życiu, by móc to docenić.
    • krwawy.lolo Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 08:45
      Kiedyś czytałem o wypoczynkowych obozach koncentracyjnych w Anglii.
      Guglać mi się nie chce.
    • pepsi.only Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 08:46
      A w życiu... takie cele nie są dla mnie. I nie chodzi o brak wygód- nie jestem wymagająca, chodzi o miejsce, klimat, i to, kto na tym miałby zarabiać.
    • ichi51e Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 08:47
      Mi się wydaje że mi by odpowiadało. Nuda nic się nie dzieje widzę że to pobudza kretywnosc
    • imponderabilia20 Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 10:26
      Spałam kiedyś w klasztorze w górach chyba w Serbii ale nie jestem pewna. Przyjechałem w nocy. Wstałam rano by pójść na 5 do cerkwi. Wychodzę a zewsząd byłam otoczona górami spowitymi mgłą. Niesamowite wrażenie. Na krańcu świata.
    • anorektycznazdzira Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 10:40
      Ja bym mogła. Przemyślałabym tylko kiedy konkretnie, bo uważam, że na to trzeba mieć odpowiedni czas i moment. No i wydaje mi się, że poza tym sama albo wcale.
    • eglantine Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 10:44
      Czasem jest to wyłącznie chwyt marketingowy. Ten apartament z celą ma niewiele wspólnego.
      www.hotelpodklasztorze.pl/hotel/pokoje/cela-przeora-pokoj-superior
    • imponderabilia20 Re: Pokój w standardzie 13.04.25, 10:46
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka