Dodaj do ulubionych

Wasze wpadki telefoniczne

10.05.25, 11:24
Moja ostatnia. W stresie dzwonie do urzedu (tak mi sie wydaje, bo naciskam (tak mi sie znow wydaje) ostatnie polaczenie, ktore mi przerwalo. Ok jest muzyczka, zglasza sie pani (nie dokladnie jej slucham, przyznaje.
Ja:"Dzien dobry, mowi xy. Mam podac numer ubezpieczenia zdrowotnego?"
W telefonie chwila ciszy, pozniej babka dostaje ataku smiechu i odpala:
" Prosze pani, tu firma kominiarska, nie potrzebny nam pani numer ubezpieczenia..." Brakowalo tylko by dodala "nie te kominy czyscimy" 🤦‍♀️ Moj paluch widocznie nacisnal numer ponizej i wyszlo jak wyszlo. 😂 Wasze?
Obserwuj wątek
    • imponderabilia20 Re: Wasze wpadki telefoniczne 10.05.25, 11:27
      Przecież to zwykła pomyłka, a nie wpadka.
    • pursuedbyabear Re: Wasze wpadki telefoniczne 10.05.25, 11:37
      Czy wątek o anemii oraz poprzedni o kradzieży już zostały porzucone?
      I czy już przestałaś wkurzać się na kominiarzy, że ci zawracają szlachetną sempiternę?
      I przede wszystkim - co na to psi?
    • malia Re: Wasze wpadki telefoniczne 10.05.25, 11:41
      Mnie autentycznie dziwi twój komentarz do tej zwykłej omyłki
      • glasscraft Re: Wasze wpadki telefoniczne 10.05.25, 12:07
        Przeciez to w typowym stylu Anny "z igly - widly". I ciagle ten sam schemat - jak poprzedni dramatyczny watek nie pojdzie w pozadanym kierunku, trzeba zalazyc kolejny - o dudzie Maryni (z oczywistym elementem dramatyzmu jak "wpadka" i sonda "a wy/wam/wasze?").
        • anomaliapogodowa81 Re: Wasze wpadki telefoniczne 10.05.25, 15:43
          Ale jest klasyczny epilog jej wątków z założenia humorystycznych, otóż cały autobus smiał się i klaskał a reszta ulicy trzymała się za brzuchy i dokazywała big_grin
      • hrasier_2 Re: Wasze wpadki telefoniczne 11.05.25, 14:21
        malia napisała:

> Mnie autentycznie dziwi twój komentarz do tej zwykłej omyłki
        Czyli co. Mnie dziwi że ty się tu dziwisz.. Zamiast dziwić się gdzie indziej.
        • malia Re: Wasze wpadki telefoniczne 11.05.25, 15:35
          Prosze pani, tu firma kominiarska, nie potrzebny nam pani numer ubezpieczenia..." Brakowalo tylko by dodala "nie te kominy czyscimy" czyli to, co powyżej.
          Rozumiem, że ciebie nie dziwi, w końcu sprośne i prostackie żarty, to to co was łączy
    • kochamruskieileniwe Re: Wasze wpadki telefoniczne 11.05.25, 12:47
      Wpadką jest, gdy dzwonisz do kogoś o nazwisku Gering (taka pisownia), gdy odebrał ktoś inny- poproszenie do telefonu Goebbelsa
    • turbinkamalinka Re: Wasze wpadki telefoniczne 11.05.25, 14:16
      A co to za wpadka? Zwykła pomyłka. Wpadką byłoby gdybyś zadzwoniła do psiego zada i powiedziała "kochanie mam twój zegarek" a odebrałby twój były mąż. A nie sorry były nieodebrałby.
    • hrasier_2 Re: Wasze wpadki telefoniczne 11.05.25, 14:19
      andallthat_jazz napisała:

> Moja ostatnia. W stresie dzwonie do urzedu (tak mi sie wydaje, bo naciskam (tak
      > mi sie znow wydaje) ostatnie polaczenie, ktore mi przerwalo. Ok jest muzyczka,
      > zglasza sie pani (nie dokladnie jej slucham, przyznaje.
      > Ja:"Dzien dobry, mowi xy. Mam podac numer ubezpieczenia zdrowotnego?"
      > W telefonie chwila ciszy, pozniej babka dostaje ataku smiechu i odpala:
      > " Prosze pani, tu firma kominiarska, nie potrzebny nam pani numer ubezpieczenia
      > ..." Brakowalo tylko by dodala "nie te kominy czyscimy" 🤦‍♀️ Moj paluch widocz
      > nie nacisnal numer ponizej i wyszlo jak wyszlo. 😂 Wasze?
      Dzisiaj wygrałaś. Ciebie nikt nie przebije. Nie mam takich wpadek telefonicznych😁
    • nangaparbat3 Re: Wasze wpadki telefoniczne 11.05.25, 15:52
      Przed godziną telefon o mało mi nie wpadł do muszli, ale jakimś cudem złapałam go w locie. Liczy się?
      • la_felicja Re: Wasze wpadki telefoniczne 11.05.25, 22:14
        To nie była wpadka, to była prawie-wpadka smile
    • la_felicja Re: Wasze wpadki telefoniczne 11.05.25, 22:16
      Pani dostała ataku śmiechu? Bardzo profesjonalne i obyte osoby tam zatrudniają...
      • alpepe Re: Wasze wpadki telefoniczne 11.05.25, 22:43
        To jest firma kominiarska...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka