dramatika Re: Eurowizja 13.05.25, 23:52 Eurowizji nie będą ogadać, ale żeby obejrzeć wszelkie "debaty prezydenckie", czyli dokładnie to samo, to zarywały pracę, udawały, że pracują, lub wynajmowały opiekunki Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Eurowizja 14.05.25, 08:37 dramatika napisał(a): > Eurowizji nie będą ogadać, ale żeby obejrzeć wszelkie "debaty prezydenckie", c > zyli dokładnie to samo, to zarywały pracę, udawały, że pracują, lub wynajmowały > opiekunki Każde słowo w twoim poście to czysta prawda, tak właśnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Eurowizja 14.05.25, 06:48 Nie śledzę, nie oglądam Eurowizji. Pod wpływem tego wątku obejrzałam jednak Steczkowską i przyznać muszę, że nie było źle. Głównie podziwiam dynamikę, uklad choreograficzny no i kondycję p.Justyny. Bo tekst to raczej średnio zrozumiały, ale to już specyfika współczesności. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Eurowizja 14.05.25, 11:28 Melodii nie ma, tekst nieznany. Grunt że wygibasy na scenie i ładny od strony wizualnej. Po co komu jakaś melodia itp? Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Eurowizja 14.05.25, 18:05 O to to. Ja bym wyslala Maryle! Wyobrazacie sobie Kolorowe Jarmarki, albo Niech zyje bal? Zgarnelaby 100% glosow! Odpowiedz Link Zgłoś
gamma76 Re: Eurowizja 14.05.25, 07:47 a Ukraina? Mi się bardzo podobała, oni przeważnie mają super numery Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 14.05.25, 08:08 No nie wiem. Ile można tego folku? Justyna też się z 15 lat spóźniła z tym pogańskimi klimatami. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 18.05.25, 13:12 No tak, Ukraina postawiła tym razem na coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Eurowizja 18.05.25, 13:34 > Justyna też się z 15 lat spóźniła z tym pogańskimi klimatami. i lateksem. Z drugiej strony moglo byc duuzo gorzej, co wiekszosc uczestnikow udowodnila. Wlasciwie udowadnia co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 18.05.25, 13:55 Swoją droga była jedyną, która mogła sobie na tak obcisłe ubranko pozwolić (bo inne panie to chyba lustra nie mają). Odpowiedz Link Zgłoś
morekac1 Re: Eurowizja 18.05.25, 15:07 Chyba Malty i Finlandii nie oglądałaś... ubrań rodem z "przyjęcie Playboya" było tam więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Eurowizja 14.05.25, 08:49 Wlasnie wygooglalam sobie te piosenke. Justyna ma niewatpliwie wiele talentow, duzy plus za taniec, gre na skrzypcach, wybitny wokal. Natomiast utwor, no coz. Wielkie szol i swiatla. Wole sluchac piosenek kiedy rozumiem o czym sa. Tu zrozumialam tylko " gaaajaaaaaa" Jestem laikiem wybaczcie🤷🏻♀️ Ale Eurowizja ma wlasnie takie kwiatki i sporo ludzi chce to ogladac. Finalu ogladac nie bede,chociaz w poprzednich latach zdarzalo mi sie. Bardzo lubie do dzis np piosenke Fransa i jego wygrana Eurowizje w 2016 roku chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Eurowizja 14.05.25, 10:35 Justyna głosowo nieciekawie wypadła jak na Justynę oczywiście. W moim odczuciu jao całośc nie jest źle ale mogołby być lepiej, biorąc pod uwagę Steczki potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Eurowizja 14.05.25, 09:52 Oglądałam dla mnie Estonia bo mnie rozśmieszyła i pomysłowa i w ogóle odsłuchałam sobie jeszcze rano. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Eurowizja 14.05.25, 11:27 Linia melodyczna utworu Steczkowskiej jest po prostu żadna. Efekty wizualne mnie nie obchodzą bo to już wyłącznie kwestia techników i przygotowania komercyjnego. Co komu po utworze pozbawionym ciekawej linii melodycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Eurowizja 14.05.25, 13:24 Jakby mi za to zapłacili, to bym obejrzała. Za darmo, to nikt mnie nie zmusi. Zwłaszcza do słuchania wycia Steczkowskiej. Nie cierpię tej kobity, zmanierowanej do granic możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Eurowizja 14.05.25, 15:53 Moi faworyci to Czechy, Izrael i Grecja. Justyna Steczkowska. Świetna figura. Początek piosenki tak bardzo skopany, że nie wybroniła go reszta utworu. Zobaczymy jak wypadnie w finale. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Eurowizja 14.05.25, 18:33 Przeważnie oglądam tylko finały. Steczkowska to nie moje klimaty, ale cenię ją za nieprzeciętne możliwości wokalne. Chociaż ten utwór to akurat niestety średnio je eksponuje. Ale występ jako całość uważam w sumie za udany i fajnie, że innym też się podobał na tyle, żeby weszła do finału. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac1 Re: Eurowizja 15.05.25, 20:30 Mnie ta piosenka strasznie męczy - ta kobieta ma tyle energii, że mam wrażenie, że oglądam jakiś aerobik czy coś w tym stylu. Podziwiam za samo to. I jeszcze z tym lataniem pod sufitem, to przypomina mi się film o islandzkim zespole na Eurowizji 😀 i cały czas czekam ha katastrofę... Ale sam występ spodobał mi się, dużo lepszy niż występ Luny w zeszłym roku (było blado i bezbarwnie, i była smętna piosenka nie zapadająca w pamięć). Odpowiedz Link Zgłoś
butkasuflera Re: Eurowizja 14.05.25, 18:54 będę finał ogladać , takie guilty pleasure team Litwa Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Eurowizja 14.05.25, 19:01 A ja czekam, czy pani z Finlandii pofrunie na tluczku. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Eurowizja 15.05.25, 08:26 www.facebook.com/zbychugrabowskistandup/posts/pfbid0cqHVTHaRxY5mAE2nnNU41rhrrzQTLUab61szFpwc2WaogyJxYGJUMbTk8N1mYpF7l Odpowiedz Link Zgłoś
trzebasiebawic Re: Eurowizja 15.05.25, 15:46 Pierwszy raz od dawna śledziłam atmosferę przed półfinałami, oraz sam półfinał Eurowizji. Będę również oglądać drugi półfinał i sam finał. Będę, bo mi się nudzi. Będę, bo wkręciłam się jak w "Marimar", a wkręciłam się przez Justynę S. Mam dość wszechobecnej krytyki rodaków na jej osobę i jej utwór na Eurowizję. Ciekawe czy w innych krajach też tak tradycyjnie rzygają na eurowizyjnego kandydata? Trochę bardziej jak przegrywa, trochę mniej jak punktuje. Justyna włożyła w przygotowania dużo pracy i wyszło dość profesjonalnie. Nie wiem czy dobrze słyszałam, ale zacięła się na początku piosenki na niskich dźwiękach, które w jej ustach brzmią trochę nienaturalne. Nie jestem zadowolona z braku skrzypka (altowiolisty???), który dodawał utworowi tego czegoś. Mimo to, wspieram i mam nadzieję, że spełni swoje oczekiwania i zajmie dla Polski wysokie miejsce. Nie rozumiem, czemu miała ochotę po raz drugi wziąć udział w tym konkursie, ale podejrzewam, że chciała poprawić swój wynik sprzed lat, bo jest perfekcjonistką i gdzieś jej tamten wynik ciążył. Nie rozumiem tego wiadra pomyj, jakby to był konkurs szopenowski przed pałacem samego króla. Czym jest aktualnie Eurowizja, każdy wie, każdy widzi i każdy słyszy. Co decyduje o wynikach każdy wie, widzi i słyszy. Cieszę się, że nie reprezentuje Polski kolejna nijaka pioseneczka. Jusia ma najwięcej odsłon na YouTubie, oraz insta i dość dobrze wypadła w oczach dziennikarzy eurowizyjnych. Ekspertki od emisji głosu oceniły jej występ bardzo dobrze, więc wypada wyżej sobie cenić ich opinie niż samozwańczych ekspertek z forum. Moje typy oprócz Polski: 1.Austra. Długo, długo nic. 2. Grecja 3.Niemcy 4.Estonia (jako beka z konkursu) 5. Hiszpania (ta dziewczyna jest tak urocza, że wszystko mi jedno co śpiewa). 6.Francja. 7. Włochy. 8. Albania (ciekawe, ale nudne kiedy się słucha po raz enty) 9. Izrael 10.Ukraina Nie kupuje fenomenu Szwecji, uważam, że gdyby taką piosenkę zrobił inny kraj, nie przeszedłbym nawet półfinału. UK, wyje dla mnie niesamowicie, aż do bólu głowy. Czekam na wykonanie Malty, Litwy oraz Montenegro aby rozważyć je w swojej 10 faworytów. *Malta ma ciekawą pozycje ale skakanie na piłeczce mnie odrzuca. Jestem ciekawa Litwy, oraz Montenegro na żywo. Izraela jestem również ciekawa na żywo. Mówiąc szczerze mam dylemat z tym krajem i jego udziałem w konkursie. Sama propozycja może oscylować koło 2/3 miejsca, także na mojej liście. Pozdrawiam wszystkie zniesmaczone damy 🫦🫦🦹 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Eurowizja 15.05.25, 16:53 Szczerze mówiąc, to ja też nie rozumiem tego świętego oburzenia występem Justyny. Moim zdaniem zarówno sama piosenka, jak i występ całkiem trafnie wpisuje się w klimat tego freak show, jakim od ładnych paru, jeśli nie parunastu lat, jest Eurowizja. A świadczy o tym fakt, że występ Polski został zauważony już podczas samego półfinału. Prezenterki podchodziły do polskiej reprezentacji kilka razy, wspominały o facetach tańczących w szpilkach itp. Nie jestem ekspertem, być może Justyna mogła zaśpiewać lepiej, muzyka moim zdaniem trochę ją zagłuszała, ale występ nie przeszedł bez echa, a dokładnie o to w półfinałach chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 15.05.25, 16:58 Dodajmy jeszcze, że Justyna pojechała na konkurs głosami samych widzów i to miała znaczną przewagę nad drugim miejscem. Więc pierwszy raz od dawna możemy powiedzieć, że nie było żadnego kumoterstwa i wyborów przy zielonym stoliku. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Eurowizja 15.05.25, 17:02 > Prezenterki podchodziły do polskiej > reprezentacji kilka razy, wspominały o facetach tańczących w szpilkach itp. Bardzo uroczy moment z tymi mechatymi kapciami jako balsam po szpilach. Znakomity komentarz tancerza że prawdziwy facet w szpilkach zatańczy bez szkód. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Eurowizja 15.05.25, 17:36 Wygooglalam sobie Estonie😂😂😂 I czemu Tommy mial taki dlugi krawat? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Eurowizja 15.05.25, 17:46 astomi25 napisała: > Wygooglalam sobie Estonie😂😂😂 > I czemu Tommy mial taki dlugi krawat? > Żeby się z Trumpem pościgać. Zobaczysz jak pomarańczowy się nie da pokonać 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Eurowizja 15.05.25, 20:33 Piosenka niestety jest pełna nawiązań do pewnego kultu na S. Nie dziwi mnie więc jej popularność na Eurowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Eurowizja 15.05.25, 20:58 Podobno Austia wygra. Justynie szczerze kibicuję. Podobają mi się kostiumy, dynamizm, ogień i szoł. Piosenki nie jestem w stanie zapamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Eurowizja 15.05.25, 21:15 Oglądacie dziś? Australia😂😂😂. Poproszę o taki shaker! Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 15.05.25, 21:35 Jestem. I jestem team Austria . Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 15.05.25, 21:38 Normalnie przypomniał mi się rok 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 15.05.25, 21:48 Mnie się Austria w ogóle nie podoba, ale pewnie wygra skoro wszyscy tak obstawiają 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 15.05.25, 21:48 Btw. mówiłam, że dzisiaj będzie mocniejszy półfinał. Już kilka naprawdę dobrych piosenek się pojawiło. Litwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 15.05.25, 21:53 Aaaaa, , Malta! Moje oczy! I uszy! Mercy! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 15.05.25, 22:01 A ten bit nie wydaje wam się mocno znajomy? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Eurowizja 15.05.25, 22:22 Izrael też ma w sobie coś bardzo znajomego... Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Eurowizja 15.05.25, 22:48 W refrenie, prawda? Z jakąś polską piosenka mi się kojarzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Eurowizja 15.05.25, 21:53 Oglądam, ale póki co nic mnie nie zachwyciło. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 15.05.25, 22:39 Aaaaaa, Finlandia, niech ta pani już lepieij nie dochodzi No dobra, to ja dziś bym wzięła Australię Czarnogórę Austrię Grecję Litwę! Gruzję Luxemburg! Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Eurowizja 15.05.25, 23:26 OJP Finlandia i Malta w finale Do zobaczenia w sobotęl Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Eurowizja 15.05.25, 22:39 Podobały mi się Armenia i Czechy. Bardzo słabo w tym roku 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Eurowizja 15.05.25, 22:43 Serbski książę też był niezły. Młodziutka Francuzka też ładnie śpiewała, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Eurowizja 15.05.25, 22:40 No taki komentarz miałam wpisać😁. Ogólnie Australia górą, haha! Grecja mi się też podobała, reszta mi się zlała w jedno. Odpowiedz Link Zgłoś