skarlet.gdzie.jest 15.05.25, 17:41 Jest to mój kandydat i oddam swój głos Jednak. Chciałabym poznać wasze obawy. Oto moje: nie przemawia do mnie restrykcyjne założenia zielonego ładu oraz fantasmagoria o podkarpackim węźle komunikacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarlet.gdzie.jest Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:03 Mniemam, że uważasz mnie za skrytoprzeciwnika. Absolutnie. Zwyczajnie, nikt nie jest doskonały, a kandydat na prezydenta to nie garnitur szyty na miarę. Trzymając się analogi. Materiał mi odpowiada, fason, kolor również, ale poszetka i szerokość szluwek nie. Niby nic, a jednak nie jest to produkt idealny. Owszem można nanieść poprawki i właśnie o nie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:05 Poprawki jak deszcz wiosenny, oczyszczają, dają blask. Każda linia, każde słowo, z nimi nabierają kras. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:08 skarlet.gdzie.jest napisała: > > Trzymając się analogi. > a i szerokość szluwek nie. analogii, szlufek najpierw poszukaj swoich wad, bo masz je jak na dłoni Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:09 Ok, naniosłabym ci te poprawki, ale nie mam czerwonego długopisu pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:10 Długopis tańczy w jego dłoni, przelewa myśli, sny, marzenia. Nie ma barier, nie ma końca, gdy pisanie staje się natchnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:13 pani.asma napisała: > Długopis tańczy w jego dłoni W sensie, że Duda? 😮 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:14 Wszechwładny jest po prostu, jak nawet Dudą potrafi zakrecić Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:15 Jeden pyta, drugi słucha, świat się zmienia w rytm rozmowy. Każdy wers to nowa droga, każdy dzień to cel gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:15 ale zboczeństwo, tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:40 iwles napisała: > pani.asma napisała: > > > Długopis tańczy w jego dłoni > > W sensie, że Duda? 😮 > W sensie ze Asma zwariowała. Nigdy nie podzielałam jej poglądów, ale pisała w pewnym sensie logicznie. Do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:14 Naprawdę mówisz analogi i szluwek? Tak to wymawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:16 no wlasnie niemcy przeciez nie wymowia SZ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:18 Chyba wolę, jak mówisz do mnie wierszem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:32 pani.asma napisała: > no wlasnie niemcy przeciez nie wymowia SZ Serio ? 😮😮😮 Czyli nie mówią: schreiben? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:34 Skąd się wzięła w takim razie w polskim szynka… 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:35 Asma sie filmow patriotycznych nie naogladala wiec nic nie wie bidulka Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:42 pani.asma napisała: > no wlasnie niemcy przeciez nie wymowia SZ > Ale wymówią „f”. Nawet Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
skarlet.gdzie.jest Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:44 F. Zadko używam tego slowa Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 17:56 Rafał idzie przez świat szeroki, czasem słońce, czasem mrok. Każdy minus w jego drodze, to nauka, to nowy krok. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:00 asma, przestań bo ci sakiewka (od rubelków) pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
skarlet.gdzie.jest Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:05 Nie ma ideałów, a wiedza o tym świadczy, że racjonalnie myślimy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:30 pani.asma napisała: > Rafał idzie przez świat szeroki, czasem słońce, czasem mrok. Każdy minus w jego > drodze, to nauka, to nowy krok. > On jest lepszy od Słońca Peru. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:41 Co to jest słońce Peru, taniarado? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:47 Tusk wielibyśmy odwiedził Peru i został odznaczony orderem Słońce Peru. Nie mam pojęcia, w czym Słońce Peru miałoby być gorsze od Orła Białego, ale tak to zostało przez prawą stronę skomentowane, strasznie mu za ten order dokuczali, oczywiście nie biorąc pod uwagę, że jednocześnie obrażają Peruwiańczyków, kogo to zresztą obchodzi 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:59 Jasne. Nie liczę niemieckich odznaczeń i co robi dla nich. Widać to było w pociągu do Ukrainy. Mamy prezydencję w Unii i jakby jej nie było. Słońce świeci. I mogę to udowodnić. Nocą jadącego kierowcę oślepiają jadący z przeciwka . Po tym jak kierują nasi kierowcy Boni, Vincent. Jasne jest, że oślepia ich geniusz Tuska. Ten jego zastępca to jeszcze lepszy. Tylko niech nie wychodzi już z Warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 23:07 pani.asma napisała: > Rafał idzie przez świat szeroki, czasem słońce, czasem mrok. Każdy minus w jego > drodze, to nauka, to nowy krok. I ma 'tajemniczych" pomocnikow. NIELEGALNA KAMPANIA W INTERNECIE - TROPY PROWADZĄ DO PO Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 23:14 Weź ty idź z tymi śmieciami na prawicowe forum. Nie macie tam jakichś? Biedaczyska. To sobie załóżcie sami, społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 12:09 malgosiagosia napisała: > pani.asma napisała: > > > Rafał idzie przez świat szeroki, czasem słońce, czasem mrok. Każdy minus > w jego > > drodze, to nauka, to nowy krok. > > I ma 'tajemniczych" pomocnikow. > > Trąbią o tym od paru dni. Nawet Hołownia zabrał głos. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:08 Jak to twój kandydat i oddasz głos to po wuj drazyc temat. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:09 Mówisz o tym zielonym ładzie, co to PiS niby krytykował, ale podpisał? Odpowiedz Link Zgłoś
laluga Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:15 1 to, że jest PO. Będzie jak Duda klepał Tuskowi wszystkie ustawy. Gdyby teraz był prezydentem i trafiłaby do niego ustawa o składce zdrowotnej to by ją podpisał. 2 nie lubie go i mam pojęcia dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:35 >1 to, że jest PO. Będzie jak Duda klepał Tuskowi wszystkie ustawy. Gdyby teraz był prezydentem i trafiłaby do niego ustawa o składce zdrowotnej to by ją podpisał. Jak wygra Nawrocki być może PSL da się skusić PiSowi i Nawrocki, jak Duda, będzie podpisywał wszystko Kaczyńskiemu. Albo będą przyspieszone wybory i 1) wygra PiS, patrz wyżej 2) wygra PO i inni w stopniu umożliwiającym odrzucenie veta prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:19 Minusem jest ze go ubierają w ciemne granatowe garnitury. Wczoraj widziałam go pierwszy raz, w tv oczywiscie nie na żywo, w jaśniejszym, chyba szarym. O niebo lepiej. Tak. Wiem że to nie mistera wybieramy. Chciałam tylko konstrukrywnie odpowiedzieć na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:22 Jest mdly i nijaki. Taki ugrzeczniony. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:23 Czy nijakość go pochłonie, czy odnajdzie nowy blask? W głębi serca płonie iskra, która zmieni pusty czas. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:36 Same plusy. Wszystko zgodnie z doktryną Trzaskowskiego.Jestem raz taki, raz inny, wszystko zależy od mądrości etapu. Raz katolik, innym razem tęczowy ateista, a z czasem może zostanie muzułmaninem. Tylko Rafał. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:23 Ale im się pali pod stopami Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:24 tadam businessinsider.com.pl/wiadomosci/zaskakujacy-sondaz-prezydencki-tuz-przed-pierwsza-tura-wyborow-nawrocki-przegania/n8rsmx8?utm_term=autor_15&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=businessinsider-page-post&fbclid=IwY2xjawKS9BJleHRuA2FlbQIxMABicmlkETA1am0ycnNzS0tkM004dnA2AR7hCjpGotj59dwQXA6jb6fKrz1QhUSZhFkF7yaXtaP4nRZbTK4S_GZiZn_Jbw_aem_j9Hq87NN1BCMdj_EtgQQsA Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:30 Hmmmm czyli Nawrocki ma ponad 50 proc Trzaskowski o niecały procent mniej .ja się pytam gdzie jest Mentzen!! Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:38 Sorry, doczytałam Nawrocki nie wygrałby, ale przeszedłby do drugiej tury. A w drugiej turze wygrałby Trzaskowski. Czy zalinkowane przez asmę dane potwierdzają, że prezydentem zostałby Trzaskowski Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:48 Już wyżej Nanga zauważyła, że asma zwariowala. Jak ma być przy zdrowych zmysłach jak karol codziennie dostarcza dowodów, że jest lichwiarzem, alfonsem, kłamcą, oszustem, wyludzaczem itp Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:59 asma jest tak głupim trollem od lat, że nie bardzo rozumiem wpis nangi. Dzień jak co dzień Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 07:54 mocca25 napisała: > asma jest tak głupim trollem od lat, że nie bardzo rozumiem wpis nangi. Dzień j > ak co dzień Chodzi mi o to, ze wierszem, w dodatku strasznie mętnym. To novum. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:06 malia napisała: > Już wyżej Nanga zauważyła, że asma zwariowala. Jak ma być przy zdrowych zmysłac > h jak karol codziennie dostarcza dowodów, że jest lichwiarzem, alfonsem, kłamcą > , oszustem, wyludzaczem itp Spokojnie. Asma jest za doktorem Rafałem Trzaskowskim. Tyko tak udaje. Po dwóch polskich winach i po zakąszeniu jednego korniszona też go lubię😅 Odpowiedz Link Zgłoś
baatexja Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:06 Lepiej by się Kaczyńskiemu sprawdził jakiś postawny znający angielski z więzienia, sprawdzony by już był. Cudny jest ten wianuszek starych babć otaczający obywatelskiego. Cieszą się, że to nie od nich pożyczał. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:08 Cudne! chyba skopiuję i podam dalej )) Odpowiedz Link Zgłoś
mayolijka Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:54 Nie ekscytowałabym się nadmiernie sondażami. Czy ktoś jeszcze pamięta jaką przewagę w sondażach miał Komorowski w 2015? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 20:58 mayolijka napisała: > Nie ekscytowałabym się nadmiernie sondażami. Czy ktoś jeszcze pamięta jaką prze > wagę w sondażach miał Komorowski w 2015? Bo ludzie, nawet anonimowo, wstydzą się przyznać, że głosują na PIs ???? A kto pamięta,że w 2010 roku po wieczorze wyborczym poszliśmy spać z prezydentem Kaczyńskim, a obudziliśmy sie z Komorowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:37 O drugiej turze, zwycięskiej dla Trzaskowskiego, też czytałas? Tadam 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:50 Trzask reprezentuje opcję która podnosi wiek emerytalny, szczególnie biednym ciężko pracującym kobietom o 8 lat, chce sprowadzić imigrantów-nierobów na nasze utrzymanie i żeby kobiety się bały, pod pozorem zielonego ładu chce zakazać jazdy samochodami spalinowymi, zmusza do drogiej energii przez co zwykłe życie jest coraz droższe. Do tego opcja demoralizuaca - tęczowa. To że kłamcy i złodzieje to też jasne, ale to akurat podobnie do drugich konkurentów więc to się akurat sumuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:56 67-60=8??? Matury z matematyki się nie zdawało, co? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:57 ale 8 to tylko dla ciężko pracujących kobiet. Reszta 7 Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 23:02 a o wepchnięciu na siłę 6-ciolatków do szkół już się zapomniało ? połowa z nich to kobiety. Więc 7 lat w górę + 1 rok mniej w przedszkolu daje 8 lat dłuższej pracy. Pod platformerskim przymusem, kto tu aż tak nie znosi kobiet ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 23:19 Od kiedy istnieje obowiązek zaczynania pracy zaraz po szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 07:56 To by ukróciło notoryczne łamanie prawa wobec osób pełnoletnich będących uczniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 18:58 Moge nawet do 80 ale nie pod butem Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:14 I nadal oddasz na niego głos? No idź się spalić ze wstydu wyprawo za dychę. I niech ci się tęcza śni każdej nocy, żebyś pękła. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:02 Nie jestem fanką funky. Mógłby słuchać rocka, metalu, czegoś bardziej w moim stylu. No ale trudno, nobody's perfect Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:18 Jest zawodowym politykiem, a moje serce wciąż pamięta inne czasy. Ale to się nie wróci, lepszy przyzwoity zawodowy polityk niż niby-świeżynki, które potem okazują się szemranymi aferzystami. Ale nie powiem, że nie tęsknię. Ale już w 1999 roku zrozumiałam, że ci pierwsi politycy postsolidarnościowi są nie do powtórzenia. Kto dzisiaj pojedzie siedzieć w parlamencie, na który jadą rosyjskie czołgi? (przypominam - Kuroń, Germek i bodajże Michnik, w1991siedzieli w wileńskim budynku parlamentu, w którego stronę zmierzały radzieckie czołgi i zapowiedzieli, że się nie ruszą, jak ZSSR chce atakować ten parlament, to z nimi w środku). A zrozumiałam w dziesiątą rocznicę 1989 - najpierw na mównicę wyszedł Kwaśniewski, mówił z sensem, wyglądał porządnie, zero zarzutów. A potem na mównicę wszedł Mazowiecki, chudy, pomarszczony, z zaczeską zwianą wiatrem na jedną stronę i zaczął coś mamrotać w mikrofon i dotarła do mnie w pełni różnica między człowiekiem, który wybiera politykę jako pracę, biorąc pod uwagę zarobki, emeryturę, prestiż, a człowiekiem, który ją wybiera, kiedy jeszcze zarobić może co najwyżej wyrok więzienny. I akceptuję konieczność tych profesjonalistów, ale strasznie tęsknię za idealistami. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 08:11 Z jednej strony w pełni podzielam Twoje zdanie, sama wciąż tęsknię za rządem pana Mazowieckiego, a najsilniej to czułam, kiedy ministrem edukacji był Czarnek - bo pamiętam pana Samsonowicza, teraz pomyślałam - to profesor i to profesor - no właśnie! Tamci - Geremek, Mazowiecki, Kuroń, Michnik - ani przez chwilę nie myśleli, że przejmą władzę. Za swoją działalność mogli się spodziewać więzienia, wykluczenia, zakazu pracy czy publikacji. Albo, że im pobiją dziecko, bo ja pamiętam, jak naszli dom Kuronia i pobili Marcina. Ale nie do końca nazwałabym ich „idealistami”. Trochę niebezpieczne słowo, bo przecież wśród tegorocznych pretendentów mamy jednego niewątpliwie idealistę i jest nim Grzegorz Braun. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 08:19 Między nami, po cichutku, nie wierzę w idealizm Brauna. To jest troll pozainternetowy, jego celem jest, żeby ludzie o nim mówili i tak, jest za to w stanie zapłacić nawet kłopotami z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 08:38 No i w sumie nie wiem, śmiać się czy płakać, że takie osoby funkcjonujące przestrzeni publicznej i niektórzy traktują je serio. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:47 Nie ma takich minusów Trzaskowskiego, żeby mnie skłoniły do głosowania na alfonsa-lichwiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:57 Trochę minusów ma, ale w porównaniu rywalem, to ma same plusy, więc nie ma co rozpatrywać tych minusów. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 19:59 R.Trzaskowski nie nadaje się na prezydenta RP, ponieważ jest kosmopolitą zapatrzonym w Zachód i pragnącym robić karierę w Unii. Funkcja polskiego prezydenta to dla niego tylko trampolina do marzenia. A poza tym będzie podpisywał wszystko, co mu D.Tusk podsunie (choćby dlatego, że będzie się bał, że jak nie będzie mu posłuszny, to D.Tusk zaszkodzi mu w karierze unijnej). No sorry, ale prezydent Polski nie może uważać, że lotniska w Polsce są niepotrzebne, bo są przecież lotniska w Berlinie... Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 21:02 demodee napisała: > R.Trzaskowski nie nadaje się na prezydenta RP, ponieważ jest kosmopolitą zapatr > zonym w Zachód i pragnącym robić karierę w Unii. Funkcja polskiego prezydenta t > o dla niego tylko trampolina do marzenia. > > A poza tym będzie podpisywał wszystko, co mu D.Tusk podsunie (choćby dlatego, ż > e będzie się bał, że jak nie będzie mu posłuszny, to D.Tusk zaszkodzi mu w kari > erze unijnej). > > No sorry, ale prezydent Polski nie może uważać, że lotniska w Polsce są niepotr > zebne, bo są przecież lotniska w Berlinie... Nie wiem czym się łudzą w wyborze Trzaskowskiego. Przecież te wszystkie debaty, nawet od których się wykręcił to pokazały, że to pływak bez swojego zdania. Nawet ja jestem zdziwiony, że to taki słaby kandydat , miałki intelektualnie, często zaprzecza sam sobie, trudno doszukać się sens i logiki wypowiedzi, dużo sloganów i nic nie znaczącego ble, ble, język bardzo ubogi. Nie potrafi zaprezentować rzeczy ważnych, bezkrytyczny wobec poleceń Unii. W Warszawie z budżetem małego państwa, są dzielnice bez kanalizacji, nie potrafi dbać o mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 20:11 Lepszej jakości produkt swojego środowiska politycznego. Niestety, poza kandydatką lewicy, nikt inny nie kwalifikuje się nawet do rozważenia. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 20:28 > Niestety, poza kandydatką lewicy, Którą kandydatką? Kapitalistką J.Senyszyn? Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 20:39 Senyszyn nie biorę pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 20:50 A nie boisz się, że Magdalenę Biejat Donald Tusk połknie na śniadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 21:07 bmtm napisał(a): > Senyszyn nie biorę pod uwagę. Biejat. Pogratulować. Biejat uderza w Hołownię i Trzaskowskiego. Wojna pacynek, cała ta koalicja to jedna wielka małpiarnia. Myślisz że ona będzie niezależna? Marne szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 20:33 Co wy znowu po co chcecie głosować na kobiety nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 20:59 Mnie by się Biejat marzyła. Nie blokowałaby likwidacji pisowskich szkód w państwie, popierałaby dezabobonizację, i co najważniejsze (mam nadzieję) wygrawszy nie zeszmaciłaby się takjejdobomóżbogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 21:13 Ale Ty chyba nie będziesz głosował, lolo? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 20:41 Jest kompletnie nijaki. Jeżeli wydawało Wam się, że Duda jest sterowany radiem z Nowogrodzkiej, to przy Trzaskowskim jeszcze okaże się, że był to całkiem samodzielny człowiek. Jak to pisałem pięć lat temu: Trzaskowski był ujowym ministrem cyfryzacji; jest ujowym prezydentem Warszawy i będzie ujowym kandydatem na najwyższy urząd w państwie. Nie był ujowym europosłem tylko dlatego, że tam jak nie ma się jakiejś woli zaistnienia to po prostu można trwać i nikt na tą ujowość nie zwróci uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 21:04 To jest nieistotne. Ważne, że nie będzie hamulcowym. Ważne? O to w tych wyborach chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 06:27 Myślisz, sie lolo. Siedzisz poza krajem i serio tego nie widzisz?! Że jedni chcą nas wepchnąć w ręce Putina, a Trzaskowski to gwarancja Polski w UE. I o tym są te wybory! Chodzi o Polskę w UE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 07:04 Przecież o tym cały czas piszę. Obecny rząd, jak niedoskonały by nie był gwarantuje "waszą" (cokolwiek miało by to oznaczać) konstruktywną obecność w Unii. A gwarancją przetrwania tego rządu jest jedynie Trzaskowski. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 07:13 Nie znoszę pierwszej osoby liczby mnogiej, stąd cudzysłów i tekst w nawiasie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 07:15 Chyba drugiej osoby liczby mnogiej 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 07:34 No dobra, w ogóle nie lubię liczby mnogiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 21:11 profes79 napisał: > Jest kompletnie nijaki. Jeżeli wydawało Wam się, że Duda jest sterowany radiem > z Nowogrodzkiej, to przy Trzaskowskim jeszcze okaże się, że był to całkiem samo > dzielny człowiek. > Jak to pisałem pięć lat temu: Trzaskowski był ujowym ministrem cyfryzacji; jest > ujowym prezydentem Warszawy i będzie ujowym kandydatem na najwyższy urząd w pa > ństwie. Nie był ujowym europosłem tylko dlatego, że tam jak nie ma się jakiejś > woli zaistnienia to po prostu można trwać i nikt na tą ujowość nie zwróci uwagi > ... > Już któryś raz startuje na prezydenta i coraz gorzej wizerunkowo. Trzaskowski to wydmuszka medialna, jest tym co jego kreatorzy próbują tam wlać do środka. Trudno go nawet oceniać bo pozbawiony jest właściwości. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 08:13 Na szczęście nie mamy ustroju prezydenckiego. Najrozsądniej byłoby zlikwidować to stanowisko w Polsce, bo dubluje kompetencje ministra obrony i ministra spraw zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 10:59 Może wkładać kij w szprychy decyzji rządu, ale raczej nie przewidywano, że prezydent będzie antypaństwowy przy demokratycznych wyborach obywateli. Mnie bardziej zastanawia po co pisowy taki typ na tym stanowisku.. Raczej jakiekolwiek poruszanie się w przypisanych stanowisku kompetencjach byłoby niewykonalne i ośmieszające kraj takim przedstawicielem. Przy rozmowach z nim wszelcy dyplomaci i politycy musieli by mdleć z wrażenia jakie robi. Ale prezydent jest zwierzchnikiem wojska. I może to pis interesowało przy ich głoszeniu zamachu stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 11:51 > Mnie bardziej zastanawia po co pisowy taki typ na tym stanowisku.(...) Ale prezydent jest zwierzchnikiem wojska. I może to pis interesowało przy ich głoszeniu zamachu stanu. Może. Na pewno potrzebny jest im ktoś, kto będzie obficie korzystał z prezydenckiego prawa łaski. Dlaczego Kaczyński wybrał akurat Nawrockiego? Moim zdaniem, trzy powody zadecydowały: 1. Jego pozycja nie zagraża Kaczyńskiemu. Czarnek, nawet jako przegrany kandydat na prezydenta, mógłby przejąć partię 2. Nawrocki miał się spodobać wyborcom Konfederacji; Kaczyński zawsze dążył do tego, aby z prawej strony nie wyrosła mu zbyt silna konkurencja. 3. Nie pamiętam już, kto to twierdził, ale podobno Nawrocki podbił serce prezesa tym, że przekonał go, że zarówno jako szef IPN, jak i prezydent najlepiej zadba o pamięć Lecha Kaczyńskiego. Wracając do tematu wątku. Ktoś tam wyżej napisał, że jakiekolwiek wady ma Trzaskowski bledną one w porównaniu z charakterem Nawrockiego. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 12:09 Nawrocki to ma już profil, nie charakter. Ułaskawianie przed skazaniem już ma causa i to się ciągnie, a co w tym czasie załatwiał by przy swojej lotności i wiedzy w zasadach międzynarodowych, od interesów państwa, tajemnic - NATO, dyplomacji, stosunków, by najpewniej szybko było na delikt państwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 12:15 "Wracając do tematu wątku. Ktoś tam wyżej napisał, że jakiekolwiek wady ma Trzaskowski bledną one w porównaniu z charakterem Nawrockiego. Jaki koń każdy widzi. Tak samo z łamaniem praworządności w Polsce. Tyko trzeba temu koniowi ściągnąć klapki z oczów. Charakter czy dobry, czy zły nie ma znaczenia. Liczy się stanowczość. Akurat u Nawrockiego to zaleta. Bo nie zmienia poglądów jak Trzaskowski. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 12:30 Przypomnij mi ile Rafał razy był w Białym domu Bo mi wyleciało z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 12:54 pani.asma napisała: > Przypomnij mi ile Rafał razy był w Białym domu > Bo mi wyleciało z głowy Wyraźne pustki tam 😀 Trzaskowski jako Mayor of Warsaw wypowiadał się w amerykańskim kongresie Otrzymał zaproszenie👈 www.facebook.com/SlawomirNitras/videos/warto-pos%C5%82ucha%C4%87-rafa%C5%82-trzaskowski-w-izbie-reprezentant%C3%B3w-kongresu-stan%C3%B3w-zjednoc/1060657117809609/?locale=ms_MY www.youtube.com/watch?v=qv_VS7KvhNo Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 16:05 W kongresie to nawet ja się mogę wypowiadać przypomnij mi ile razy był w Białym domu???? PS Nie jako turysta ale na zaproszenie prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 16:06 No dawajcie jakieś dane nie mówcie że Rafałek 40 lat siedzi w polityce i nigdy nie był w Białym domu Szok i masakra Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 18:02 > jest ujowym prezydentem Warszawy a ty w ogóle mieszkasz w Warszawie? dlaczego wg ciebie, jest ujowym prezydentem miasta? Ani nie jest gorszym, być może lepszym, niz poprzednicy, też nie, nie widze jakichś specjalnych "upadków". Wybudował druga linie metra (to bardzo na + dla miasta), wybudował/buduje linię tramwają w dotychczasowej pustyni tramwajowej, miasto żyje i miasto działa. Co? miałby cię witać na rogatkach? to wtedy byłoby ok? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 22:23 Pierwszą decyzją Trzaska było anulowanie wszelkich bonifikat związanych z przekształceniem wieczystego użytkowania; drugim podpisanie deklaracji LGBT - takie były jego priorytety. On jest tak mdły i pusty, że zajmuje w tej konkurencji pierwsze, drugie i trzecie miejsce. Naprawdę swego czasu mając w wyborach wybór między nim a Jakim czułem się jakbym miał wybór między dżumą i cholerą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 22:30 Jaaaaasne. Nic nie robi dla miasta. Nic a nic. Zero rozbudowy, zero inwestycji, zero ulepszeń. Puknij się w główkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 21:03 Kreuje się na nowoczesnego, uśmiechniętego rowniache....zakłamany podnóżek Niemców. Mamy być jak zwykle tania siła robocza. Europa kończy się na Odrze Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 21:07 wrota.do.lasu napisała: > Europa kończy się na Odrze I nawet 8 lat pisu i 10 lat Dudy tego nie zmieniło? Czyli nie warto na nich głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 23:55 wrota.do.lasu napisała: > Kreuje się na nowoczesnego, uśmiechniętego rowniache....zakłamany podnóżek Nie > mców. Wow. Podpisałaś umowę o pisanie wpisów za wynagrodzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 06:31 wrota.do.lasu napisała: > Europa kończy się na Odrze O proszę! Jeśli mialabym taki swiatopoglad, to wiesz co zrobilabym na twoim miejscu spakowalabym walizkę i wyprowadziła się za wschodnią granice. Po xuj tu siedzisz, ruska onuco, skoro ci tak źle ?! Wypad do Moskwy, lub Mińska. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 17:00 Ciekawe skąd idiotyczna teza o ruskiej onucy? Lepiej nie potrafisz?Wzmacnianie polskiej gospodarki, niezależności to ciążenie w kierunku Rosji? Zmartwię cię to niemcy ciążą w kierunku rosji i prędzej czy później dogadają się Putinem bo potrzebują dla swojej gospodarki surowców. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 21:05 Brak niezależności. To jak jak z Nawrockim, głosowanie na nich, to głosowanie na kolejny długopis albo Tuska albo Kaczyńskiego. Nic prócz pustych deklaracji nie wskazuje, by umiał się odbić od Tuska bardziej niż Duda od Kaczyńskiego, i też nie oszukuję się, że DT by takiego chciał wystawić. Dla mnie bardzo niewiarygodne zmiany poglądów, i to, że tak naprawdę nie umie ich uzasadnić, w sposób który by mnie przekonał. To, że w niewygodnych dla niego sytuacjach - kiedy rozmawia choćby z nieprzyjazną redakcją, albo nawet w wywiadach i na debatach, teraz kiedy nie jest już tak wypoczęty jak na początku, tylko zmęczony, wychodzi z niego zwykła wyniosłość i bucowatość. No i że jest mniej lub bardziej ale powiązany z sporą ilością aferek obozu władzy. To są te historie, kogo gdzie zatrudnia, organizacja z tvp pierwszej debaty, rozpalająca się aferka z filmikami i NASKIEM. Nie umie się odciąć a jak już mus się wypowiedzieć, to jest 'nie wiem, nie słyszałem, ja się tym nie zajmuję'. No i na koniec, to nie jest człowiek łączący. Tak, zapowiada to, ale zapowiadać to sobie można, kiedy pomiędzy zapowiedziami wykorzystuje się wszystko by dogryźć opozycji, by nie pokazać się w ich mediach itd. Dla mnie to jest kandydat pewnie lepszy od Nawrockiego w ogólnym rozrachunku, zwłaszcza po tej jego aferze mieszkaniowej, ale nie dobry, wiarygodny kandydat. Mniejsze zło w drugiej turze. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 21:19 Trzaskowski i jego wyborcy traktują historię jako ciężar, a nie źródło tożsamości. Bezrefleksyjne naśladuje Zachod. bezkrytyczne przyjmowanie wzorców z krajów zachodnich (szczególnie Niemiec i Francji), nawet jeśli są one sprzeczne z interesem Polski. Trzaskowski nie widzi nic złego w byciu „Europejczykiem polskiego pochodzenia”, co świadczy o rezygnacji z tożsamości narodowej na rzecz kariery w strukturach unijnych. Lekceważenie interesów gospodarczych Polski – zbędnośc CPK (bo „jest lotnisko w Berlinie”) czy poparcie dla unijnych wyroków, nawet jeśli miałyby one doprowadzić do zamknięcia kopalni i utraty miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick CPK jest zbędne 15.05.25, 23:54 Bo są lotniska w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Gdańsku, Poznaniu etc. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: CPK jest zbędne 16.05.25, 17:02 Ty serio jesteś taka repa? Nie chodzi o lotniska dla przeciętnego Kowalskiego, pasażerskie. Już Ci rafcio mozg wyprał. Został drucik podtrzymujący kłapciate uszy Odpowiedz Link Zgłoś
rycerzowa1 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 15.05.25, 23:46 "Głosowanie nie jest małżeństwem tylko komunikacją miejską. Nie czekasz na tego "jednego jedynego", który jest absolutnie doskonały; czekasz na autobus i jeśli nie trafia się połączenie prowadzące bezpośrednio do celu podróży to nie stoisz w nieskończoność na przystanku - wsiadasz do autobusu, który dowiezie Ciebie najbliżej celu". Znalezione w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 07:54 LGBT, imigranci, sprzedaż kraju Odpowiedz Link Zgłoś
sky.1983 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 08:05 Jak dla mnie to mam wrażenie, że on nie chce być prezydentem. Szkoda, że Sikorskiego nie wystawili. Odpowiedz Link Zgłoś
vessss Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 08:12 Piękne, wszystkie szczury zbiegły się z nor w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Minusy Trzaskowskiego. Pytanie na serio. 16.05.25, 08:25 On jest potwornie zmęczony. Ale to minus kampanii, takich jak one obecnie przebiegaja. Słabo mi się robi jak pomyślę, ile pieniędzy i energii idzie nie w pare nawet, ale w jakieś opary absurdu Odpowiedz Link Zgłoś