Dodaj do ulubionych

Fajne miejsce w Polsce

17.07.25, 11:02
Chce odpocząć, zrelaksować się, ładne widoki pożądane, najlepiej w górach. Termin połowa września na kilka dni, znacie miejsce w którym będzie święty spokój, wygoda, fajny klimat i pięknie?
Obserwuj wątek
    • ivaz Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:09
      Międzygórze, potem długo, długo nic
      • bazia_morska Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:23
        Potwierdzam, ew Tatry, ale od strony Słowacji.

• arwena_111 Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:30
      W górach nie doradzę. Ale na pojezierzu brodnickim polecam Dworek Wapionka - ale pokoje w głównym budynku.

Pomiędzy dwoma jeziorami ( dużym i swoim prywatnym ). We wrześniu, poza sezonem super miejsce na naładowanie akumulatorów.
      W sezonie ( wakacje ) nie pojechałabym bo miejsce lubią rodziny z dziećmi - o ciszy możesz zapomnieć big_grin.
    • princesswhitewolf Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:46
      Ja bym we wrześniu pojechala poza Polske ze wzgl na cieplejsza pogode na poludniu PL
      • princesswhitewolf Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:46
        * poza PL
        • apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:58
          Olpa7- jeżeli nie masz nic przeciwko Beskidowi Sądeckiemu, to mogę polecić..
          - hotel Piwniczna Spa and Conference - fajny , klimatyczny, świetna strefa SPA, pyszne jedzenie. Nietanio - ale bardzo warto...
          - dużo taniej- mogę polecić pensjonat u znajomych górali, z tym że tam Spa nie ma. Są masaże. Ale śniadania.... to poematy....jajecznice od swojskich kur, rydze, swojski twaróg, a porcje takie,że mi starcza na śniadanie, obiad i kolację. Kameralny, nad potokiem- tylko cztery pokoje, nigdy tam nawet pół dziecka nie widziałam ani nie słyszałam.
          Jeżeli jesteś zainteresowana, podam namiary
          • homohominilupus Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 12:25
            A ja mogłabym prosić o namiary na zaprzyjaźnionych górali? 😉
            • apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 12:53
              Na prive'a czy tu wszem i wobec?
              A tam, niech będzie moja krzywda...pensjonat ,,Gawra" ,Wilcze Doły, Piwniczna.
              Nie ma ich na Bookingu, są na portalu ,,nocowanie", mają też stronę internetową.
              Ważna rzecz...u nich nie chodzi sie w butach po pensjonacie, bo mają jaśniutkie wykładziny. Buty zostawia się przy wejściu ( jest dla gości osobne), a chodzi się w skarpetkach, własnych kapciach lub na życzenie państwa dają jednorazowe.
              Czysciutenko, z podłogi można jesc, nie ma ryków, wrzasków, kulturalne imprezy bywają.
              Aż się boje polecić, bo potem sama się nie dopcham,,,,...
              • homohominilupus Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:45
                Dzięki!
      • olpa7 Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:54
        Nie ma szans, mam już dość wyjazdów na południe w tym roku, chce odpocząć u nas i chcę dosłownie na 4-5 dni. I żadnych samolotów big_grin Po takich wakacjach zawsze wracam bardziej zmęczona niż wyjeżdżam big_grin wcale mi nie zależy na pogodzie. W zasadzie wszystko między 10 a 20 stopni mnie zadowala
        • apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 12:00
          No to tak jak mnie.... Ja z frakcji ,,im zimniej tym lepiej". Jadę sie uspokoić, naładować baterię, a z atrakcji interesują mnie dwie: cisza i święty spokój.
        • wyprawa32768 Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:21
          olpa7 napisała:

> wcale mi nie zależy na pogodzie. W zasadzie wszystko między 10 a 20 stopni mnie zadowala

Bałtyk w lipcu byłby idealny.
          • olpa7 Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:26
            Bałtyku mam po kokardkę (uwielbiam go ale za często tam jeździmy)
    • swiecaca Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:19
      Rytro Perła Południa
      • apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:37
        Przez Rytro często przejeżdżam..serio fajny hotel?
        Jakoś nigdy jeszcze nie byłam.
        • swiecaca Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:51
          sam hotel nie jest wybitny bo to wyremontowany post PRLowski ośrodek. ale jest w pięknym otoczeniu,, ma basen, korty, przemiłą kadrę, wspaniałe jedzenie, duży ogród.
          • apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:54
            Muszę tam kiedyś zawitać, zwłaszcza że na trasie Kraków - Piwniczna zawsze go mijam.
            Dziękuję bardzo za polecenie.Apa
    • bmtm Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:42
      Żywiecczyzna to bardzo niedoceniony region. Jest dość fajny ośrodek Spa w Przyłękowie koło Żywca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka