olpa7 17.07.25, 11:02 Chce odpocząć, zrelaksować się, ładne widoki pożądane, najlepiej w górach. Termin połowa września na kilka dni, znacie miejsce w którym będzie święty spokój, wygoda, fajny klimat i pięknie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivaz Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:09 Międzygórze, potem długo, długo nic Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:23 Potwierdzam, ew Tatry, ale od strony Słowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:30 W górach nie doradzę. Ale na pojezierzu brodnickim polecam Dworek Wapionka - ale pokoje w głównym budynku. Pomiędzy dwoma jeziorami ( dużym i swoim prywatnym ). We wrześniu, poza sezonem super miejsce na naładowanie akumulatorów. W sezonie ( wakacje ) nie pojechałabym bo miejsce lubią rodziny z dziećmi - o ciszy możesz zapomnieć . Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:46 Ja bym we wrześniu pojechala poza Polske ze wzgl na cieplejsza pogode na poludniu PL Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:58 Olpa7- jeżeli nie masz nic przeciwko Beskidowi Sądeckiemu, to mogę polecić.. - hotel Piwniczna Spa and Conference - fajny , klimatyczny, świetna strefa SPA, pyszne jedzenie. Nietanio - ale bardzo warto... - dużo taniej- mogę polecić pensjonat u znajomych górali, z tym że tam Spa nie ma. Są masaże. Ale śniadania.... to poematy....jajecznice od swojskich kur, rydze, swojski twaróg, a porcje takie,że mi starcza na śniadanie, obiad i kolację. Kameralny, nad potokiem- tylko cztery pokoje, nigdy tam nawet pół dziecka nie widziałam ani nie słyszałam. Jeżeli jesteś zainteresowana, podam namiary Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 12:25 A ja mogłabym prosić o namiary na zaprzyjaźnionych górali? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 12:53 Na prive'a czy tu wszem i wobec? A tam, niech będzie moja krzywda...pensjonat ,,Gawra" ,Wilcze Doły, Piwniczna. Nie ma ich na Bookingu, są na portalu ,,nocowanie", mają też stronę internetową. Ważna rzecz...u nich nie chodzi sie w butach po pensjonacie, bo mają jaśniutkie wykładziny. Buty zostawia się przy wejściu ( jest dla gości osobne), a chodzi się w skarpetkach, własnych kapciach lub na życzenie państwa dają jednorazowe. Czysciutenko, z podłogi można jesc, nie ma ryków, wrzasków, kulturalne imprezy bywają. Aż się boje polecić, bo potem sama się nie dopcham,,,,... Odpowiedz Link Zgłoś
olpa7 Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 11:54 Nie ma szans, mam już dość wyjazdów na południe w tym roku, chce odpocząć u nas i chcę dosłownie na 4-5 dni. I żadnych samolotów Po takich wakacjach zawsze wracam bardziej zmęczona niż wyjeżdżam wcale mi nie zależy na pogodzie. W zasadzie wszystko między 10 a 20 stopni mnie zadowala Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 12:00 No to tak jak mnie.... Ja z frakcji ,,im zimniej tym lepiej". Jadę sie uspokoić, naładować baterię, a z atrakcji interesują mnie dwie: cisza i święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:21 olpa7 napisała: > wcale mi nie zależy na pogodzie. W zasadzie wszystko między 10 a 20 stopni mnie zadowala Bałtyk w lipcu byłby idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
olpa7 Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:26 Bałtyku mam po kokardkę (uwielbiam go ale za często tam jeździmy) Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:37 Przez Rytro często przejeżdżam..serio fajny hotel? Jakoś nigdy jeszcze nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:51 sam hotel nie jest wybitny bo to wyremontowany post PRLowski ośrodek. ale jest w pięknym otoczeniu,, ma basen, korty, przemiłą kadrę, wspaniałe jedzenie, duży ogród. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:54 Muszę tam kiedyś zawitać, zwłaszcza że na trasie Kraków - Piwniczna zawsze go mijam. Dziękuję bardzo za polecenie.Apa Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Fajne miejsce w Polsce 17.07.25, 13:42 Żywiecczyzna to bardzo niedoceniony region. Jest dość fajny ośrodek Spa w Przyłękowie koło Żywca. Odpowiedz Link Zgłoś