Dodaj do ulubionych

Co ile robicie odrost?

03.08.25, 08:42
Na pewno już taki temat był ale potrzebuje wiedzieć co ile robicie odrost mając siwe lub nie mając
Ja robiłam co 1,5 miesiąca ale teraz nie będę mogła tak często jeździć do mojej fryzjerki dam rade teraz wytrzymać 3 mce 🤔
Nie mam siwych jeszcze, ale odrasta mi mysi blond a chce mieć jasny więc teraz jestem 2 mce z tym odrostem i już się wkurzam .
Obserwuj wątek
    • larix_decidua77 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 08:50
      Co 3 tygodnie, ale lepiej byłoby co 2. Po 3 miesiacach mialabym kilkucentymetrowy odrost. To już wolalabym swój własny, nawet najgorszy kolor.
      • szarmszejk123 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:08
        Po 3 miesiącach miałabym pół głowy siwej:p
        • anajustina Re: Co ile robicie odrost? 04.08.25, 10:48
          Ja tak samo.
    • mikams75 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:09
      Co 2 miesiące tak mniej więcej, czasem przeciągnę dłużej. Umiarkowanie widoczny u mnie jest albo staram się go nie widzieć wink
    • but.first.coffee Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:40
      Co 6 tygodni, ale po 2 tygodniach już wyłazi. Mam na to spray i sprayuję.
      • zerlinda Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:45
        Też mam sprej ale nie używam. Bo jak spojrzę w lustro to szybko umawiam się do fryzjera. 3 miesiące to według mnie nierealne.
        • pytajacakinga Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:48
          zerlinda napisała:

> Też mam sprej ale nie używam. Bo jak spojrzę w lustro to szybko umawiam się do
          > fryzjera. 3 miesiące to według mnie nierealne.

Ale ten sprey nie działa na blond tzn nie farbuje na blond chyba🤔
          • zerlinda Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:20
            No ja mam brąz, ten sprej dobrze dobrany. Ale nie lubię jakoś uzywac. Do blondu też byly ale to trzeba zobaczyć, czy będzie odpowiednio kamuflujacy odcień.
    • krwawy.lolo Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:43
      Aha, znaczy nie masz nikogo, kto by Ci włosy pofarbował. Moja żona ma mnie, tudzież koleżanki. Fakt, w tym jedną fryzjerkę. Ale do niej chodzi podcinać. Ja podobno farbuję lepiej.
      • pytajacakinga Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:46
        krwawy.lolo napisał:

> Aha, znaczy nie masz nikogo, kto by Ci włosy pofarbował. Moja żona ma mnie, tud
        > zież koleżanki. Fakt, w tym jedną fryzjerkę. Ale do niej chodzi podcinać. Ja po
        > dobno farbuję lepiej.

Ja mam tak cieniutkie delikatne włosy że nawet większość fryzjerek potrafi je zniszczyć.Jak by mi mąż farbował to na pewno była bym łysa niestety.
        • krwawy.lolo Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 10:10
          Szczęściarz. smile
          Ja tego nienawidzę robić. Jestem chory, jak usłyszę "w piątek pofarbujesz mi włosy.
          Inna rzecz, że jestem chory, jak cokolwiek mam zrobić. 🤪
          • homohominilupus Re: Co ile robicie odrost? 04.08.25, 09:07
            No juz tak nie dramatyzuj. 5- 8 minut trwa nakładanie farby.
        • mikams75 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:06
          To kwestia farby a nie farbowacza.
        • majenkirr Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 12:59
          E tam, mój już ćwierć wieku mi farbuje i jeszcze nie jestem łysa😂
          Nawet narzekać już przestał.
    • swiecaca Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:47
      A w życiu tyle czasu. Naucz się sama farbować przedziałek
      • pytajacakinga Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:51
        swiecaca napisała:

> A w życiu tyle czasu. Naucz się sama farbować przedziałek

Nie kochana te czasy mam już dawno za sobą kiedy próbowałam i potem albo spalone albo odrost w innym kolorze no rudym itp problemy
        Fryzjerka mi farbuje na blond jasny blond i taki chce mieć a do innej boje się iść bo już miałam przeboje typu spalone .
        • swiecaca Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:56
          To może nie farbuj po całości tylko zrób pasemka jasne skoro nie masz jeszcze siwych? Nie będzie tak widać odrostu
    • zona_mi Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:52
      Co pół roku mniej więcej.
    • migafka357 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 09:59
      Jak farbujesz mysi blond na jasny blond, to zrób sobie gęste refleksy zamiast farby po całości, wtedy spokojnie da się iść do fryzjera co 3 miesiące na farbę. A i dla delikatnych włosów tak lepiej, wiem, bo też to przerabiam.
      • pytajacakinga Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:15
        migafka357 napisała:

> Jak farbujesz mysi blond na jasny blond, to zrób sobie gęste refleksy zamiast f
        > arby po całości, wtedy spokojnie da się iść do fryzjera co 3 miesiące na farbę.
        > A i dla delikatnych włosów tak lepiej, wiem, bo też to przerabiam.

Dzięki masz rację
        • blasckbird13 Re: Co ile robicie odrost? 04.08.25, 09:53
          Refleksy czy balejaż to jedno. Oprócz tego można, gdy odrost już drażni, a do wizyty u fryzjera daleko, lekko wyrównać odcień włosów jakimś dobrym jakościowo tonerem, który zdąży się zmyć do czasu następnego rozjaśniania.
    • mama-ola Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 10:29
      Niestety muszę częściej niż raz w miesiącu.
    • kachaa17 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:00
      Co 5-6 tygodni, po 6 już bardzo widać.
    • figa_z_makiem99 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:01
      Co dwa miesiące i farbuję na swój naturalny ciemny blond, mam już siwiejące włosy. Za każdym razem walczę z fryzjerem, żeby robił ciemniejszy i zimny kolor, bo włosy mi szybko jaśnieją od słońca i robią się suche bez farby (mam kręcone). Moim włosom przyciemnianie pomaga na kondycję.
      • figa_z_makiem99 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:03
        Odrost jest bardzo mało widoczny po 2 miesiącach, ale włosy bez farby robią się suche i wypłowiałe. Wina struktury włosa i pewnie siwych, bo są suche.
    • szarmszejk123 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:03
      Co 3 tygodnie.
    • dramatika Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:08
      Nie robię. W tym miesiącu udało mi się całkowicie zejść z farby i mam 100% naturalne lekko siwe. Nie wyobrażam sobie robienia odrostów co 3 tyg, a nawet co miesiąc.
      • mama-ola Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:21
        Pokażesz? Oczywiście z zasłoniętą twarzą.
        • dramatika Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 12:06
          Proszsz
          • mayoliijka Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 12:26
            Ładnie. Ja chyba mam niestety wiecej siwych.
            • dramatika Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 12:45
              mayoliijka napisała:

> Ładnie. Ja chyba mam niestety wiecej siwych.

Całkiem siwe też są OK, mnie też to czeka smile
              Generalnie od co najmniej pandemii jest moda, aby stare baby przestały się zamęczać farbami i jest coraz większa akceptacja siwych. Problem z zejściem z farby, ale są róże sztuczki, aby to nie wyglądało idiotycznie.
              • mikams75 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:09
                Ja próbowałam zejść ale u ciebie wygląda to ok, bo masz równo pojedyncze siwe, a ja mam kępki np. przy twarzy a z tyłu głowy wcale. W sumie to się zastanawiam jak by to zrobić, żeby mazać farbą same te kępki. Byłoby ok, ale farba jak się wypłukuje, to byłoby znowu bardzo nierówno z kolorem.
                • krwawy.lolo Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:13
                  Uwierzyłaś, że to jego zdjęcie? Gratuluję wiary.
                  • dramatika Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:33
                    krwawy.lolo napisał:

> Uwierzyłaś, że to jego zdjęcie? Gratuluję wiary.

😂
                  • bananananas Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 14:57
                    krwawy.lolo napisał:

Było do przewidzenia, że się będzie "uwiarygadniał" jako kobieta w najbliższym czasie.
                    • dramatika Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 15:28
                      bananananas napisała:

> Było do przewidzenia, że się będzie "uwiarygadniał" jako kobieta w najbliższym
                      > czasie.

Nick bananananas napisał od początku roku 77 postów, co daje średnio 3 posty na tydzień, ale czujny jak pies gończy i musi czytać pewnie wszystko w ramach obowiązków służbowych, skoro dotarł za mną aż do wątku o odrostach 😂
                      • mayoliijka Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 17:52
                        Przyznaj się, na okoliczność takich wątków masz w komputerze cały folder odpowiednich zdjęćsmile

dramatika napisał(a):

skoro dotarł za mną aż do wątku o odrostach 😂
                  • nangaparbat3 Re: Co ile robicie odrost? 04.08.25, 09:53
                    krwawy.lolo napisał:

No nie? Stara się chłopisko.
                • smietankowa33 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:20
                  Moim zdaniem te "kępki" wyglądają jeszcze lepiej niż równomiernie siwiejace, takie siwe pasemka. Podejdz do tego w ten sposób wink
                • dramatika Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:25
                  mikams75 napisała:

> Ja próbowałam zejść ale u ciebie wygląda to ok, bo masz równo pojedyncze siwe,
                  > a ja mam kępki np. przy twarzy a z tyłu głowy wcale.

Chyba każdy coś takiego ma - ja mam na czubku obok siebie pasmo brązowe naturalne, a obok prawie białe i to takie szerokie 😂 Noszę luźne upięcia i to się wyrównuje, do tego nie lubię rozpuszczonych.

• mayoliijka Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:09
                Wiem. Śledzę te trendy, ale na razie nie mogę się przemócsmile
                • dramatika Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:32
                  mayoliijka napisała:

> Wiem. Śledzę te trendy, ale na razie nie mogę się przemócsmile

No jak farbujesz na ciemno i masz całkiem siwe, to rzeczywiście może być ciężko.
                  U mnie było trochę mniej drastycznie, bo farbowałam na jasny brąz i ta różnica nie była taka duża, choć też wyglądało to przeciętnie, bo tych siwych to mam z 50%.
                  • mayoliijka Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:45
                    No nie, calkiem siwych to nie mam, moze tez z 50%, moze mniej (u ciebie wyglada jakby bylo mniej). Ja siwe wlosy mialam juz na studiach, wypatrywala mi je i wypominała - z wyrzutemsmile - moja świętej pamięci babcia, która miała pojedyncze siwe włosy aż do śmierci w wieku 86 lat. Teraz wlasnie dumam co z tym zrobić, bo moje odrosty szybko zaczynają wyglądać niedobrze, niestety, a nie jestem mentalnie gotowa na bycie siwą. Choć w perspektywie mam zupełnie białą głowę - jak mój tata, po którym mam włosy.

dramatika napisał(a):

> mayoliijka napisała:
                    >
                    > > Wiem. Śledzę te trendy, ale na razie nie mogę się przemócsmile
                    >
                    > No jak farbujesz na ciemno i masz całkiem siwe, to rzeczywiście może być ciężko
                    > .
                    > U mnie było trochę mniej drastycznie, bo farbowałam na jasny brąz i ta różnica
                    > nie była taka duża, choć też wyglądało to przeciętnie, bo tych siwych to mam z
                    > 50%.
                    • dramatika Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:49
                      mayoliijka napisała:

> nie jestem men
                      > talnie gotowa na bycie siwą.

Całkiem zrozumiałe, do tego co by nie mówić, siwy postarza smile
                      Zależy od osoby, ja jestem zbyt leniwa na farbowanie, do tego farbowanie ciemnych włosów to orka na ugorze - ciężko uzyskać równomierny kolor przy odrostach i zawsze kończy się albo z czarnym łbem, albo z jaśniejszymi u podstawy i ciemniejszymi na końcach wink
                      • mikams75 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 17:45
                        Trzeba dojść do wprawy z dobieraniem koloru i czasu trzymania. Odrost trzyma się długo, resztę włosów farbuje się krótko, bo farbowane końce mocno łapią kolor.
          • mama-ola Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 17:58
            dramatika napisał(a):

> Proszsz

Dziękuję. Ale masz długie włosy! I gęste. Farba nie zaszkodziła ich objętości.
    • mayoliijka Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:16
      Ja robie co 3 bo mam sporo siwych jak na swoj wiek, a nie znoszę ich, niestety.
    • rozwiane_marzenie Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:27
      Co miesiąc, czasem częściej.
    • autentyczka Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:52
      Co 2-3 TYGODNIE!?!
      Gdzie tak miesiące...sad
    • kanna Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:55
      Co 4 tygodnie. Ciemne włosy, odrost siwy, ale robię też refleksy, dlatego da się dotrwać do 4 tygodni. W 5 widać bardzo wyraźnie.
      • mayoliijka Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 12:27
        To taknjak u mnie. Wlasnie chyba tez musze przejść na jakies refleksy albo balejaż.

kanna napisała:

> Co 4 tygodnie. Ciemne włosy, odrost siwy, ale robię też refleksy, dlatego da si
        > ę dotrwać do 4 tygodni. W 5 widać bardzo wyraźnie.
        >
    • mika_p Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 11:56
      Trochę więcej niż miesiąc. Siwieję. Farbuję na ciepły brąz, trochę jaśniejszy niż naturalne
    • ginger.ale Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 12:17
      Co 4 tygodnie. Teraz będzie po 5 tyg. ze względu na urlop mojej fryzjerki i cieszę się, że ten 5-ty tydzień wypada na moim urlopie…
    • czarna_kita Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 12:51
      Co miesiąc. Inaczej widać siwy odrost którego jeszcze nie akceptuje.
    • majenkirr Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:01
      Tak mniej więcej co 2 miesiące.
    • smietankowa33 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:17
      Co ok miesiąc, ale lepiej byłoby co 3 tygodnie... Na szczęście farbuję sama henną, więc koszt mały, tylko trochę zabawy z tym jest. Nie lubię, ale odrostów nie lubię bardziej.
    • bei Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:36
      Co cztery tygodnie robię odrosty, ale jestem w stanie przeciągać do 6 tygodni.

Może użyj tonera ?- i wówczas doczekasz w komforcie psychicznym do tej wizyty.
      • swiecaca Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 14:04
        Toner nie rozjaśni
    • mamkotanagoracymdachu Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:51
      Jezu, do fryzjera co miesiąc?? Ile to czasu i pieniędzy?

Nie mam jeszcze siwych włosów, ale chyba wolałabym siwe niż siedzieć co miesiąc u fryzjera.
      • ginger.ale Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 13:59
        Nikt Cię przecież nie zmusza…
      • czarna_kita Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 14:03
        To nie jest obowiązkowe. Nie chcesz to nie chodzisz do fryzjera, nie farbujesz włosow. Farbują te co chcą.
        • mamkotanagoracymdachu Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 17:21
          czarna_kita napisał(a):

> To nie jest obowiązkowe. Nie chcesz to nie chodzisz do fryzjera, nie farbujesz
          > włosow. Farbują te co chcą.

No nie do końca, nawet tu w wątku widac, że część nie chce, ale farbuje, bo wydaje im się, że muszą.
          • mikams75 Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 17:47
            Ale to nie oznacza, że zostawiają kupę kasy u fryzjera.
          • mayoliijka Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 17:55
            Dlaczego od razu muszą? Mnie nikt nie zmusza, ale się sobie w niefarbowanych nie podobam.

mamkotanagoracymdachu napisała:
            >
            > No nie do końca, nawet tu w wątku widac, że część nie chce, ale farbuje, bo wyd
            > aje im się, że muszą.
            >
            >
      • simply_z Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 20:33
        Nie kazdy lubi siwe wlosy, ja nie cierpie.
    • princesswhitewolf Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 14:07
      Sa takie srodki do odrostu l'Oreal. Bardzo sobie chwala to rozni ludzie acz sama niw uzywalam. Farbuje na taki prawie jak mam, a siwych za suzo nie mam wiec odrostu szybko nie widac.

Co 4-5 tyg farbuje
      • kamin Re: Co ile robicie odrost? 03.08.25, 21:21
        Ale to jest taki spray? Miałam kiedyś coś w tym rodzaju, ale to było w pełni zmywalne. Co wiecej - wystarczyło się podrapać po głowie żeby mieć ciemne obwódki za paznokciami.
        • princesswhitewolf Re: Co ile robicie odrost? 04.08.25, 09:24
          Na nastepnej stronie wkleilam
      • mandre_polo Re: Co ile robicie odrost? 04.08.25, 09:24
        Spray robi plamy ale co kto uważa. Nie podobają mi się pomysły na ratowanie odrostu w domu bo widać inny kolor. Takie pomazane kolor na kolor.

Robię kolor w domu co 3- 4 tyg
        • mandre_polo Re: Co ile robicie odrost? 04.08.25, 09:27
          Pasemka też nie służą dobrym odbiorze przy siwych odrostach. Idąc za kimś kto tak robi odbiór jest na minus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka