krwawy.lolo Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 14:00 Ja tak robię odkąd pamiętam. Nie codziennie. Starzejąc się coraz rzadziej. Niemniej ten chwyt cofa mnie do dzieciństwa. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 14:20 krwawy.lolo napisał: > ten chwyt cofa mnie do dzieciństwa. Dlaczego? Natura przygotowuje cię psychologicznie na akceptację pampersów. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 14:11 i tym ręcznikiem/szmatą/co tam trzyma będzie tłukł rodzinę? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo [...] 03.08.25, 14:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 14:10 Skoro pytasz, nie wiesz. Ściskam kołdrę między palcami. Odkąd pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 14:17 krwawy.lolo napisał: > Ściskam kołdrę między palcami. Odkąd pamiętam. Kciuka też ssiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 14:49 a leżąc na plecach bawi się palcami u nóg Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 15:07 Ja też ściskam, to daje ASMR odkąd to w ogóle nazwali. Lubię miąć, giąć, gnieść, dotykać, szarpać, tulić, obejmować, różne przedmioty i powierzchnie. Uwielbiam też skakanie, bujanie się , rozciąganie, ściskanie bąbelków na folii, machanie, kręcenie czymś i kręcenie się wokół własnej osi. Ale to raczej wynika z nadwrażliwości i ADHD. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 15:19 Z nadwrażliwości, z zaburzeń integracji sensorycznej. Mogą towarzyszyć ADHD lub spektrum autyzmu ale nie muszą. Ale zakorzenione nawyki z dzieciństwa mogą nie wynikać z niczego poza nawykami z dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 15:21 Nie robię tak, ale czasem zasypiam z zamkniętymi w piąstki dłońmi albo na dinozaura. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 16:35 A skąd wiesz, że tak zasypiasz? Facet Ci mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 16:53 Pewnie po tym, że budzi się z zaciśniętymi i ją bolą dłonie albo nadgarstki. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 19:20 Chyba wiem w jakiej konfiguracji członków zasypiam Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 16:52 Ja też! A po takiej nocy mnie bolą nadgarstki, więc zaczęłam dodatkowa poduszkę brać "w objęcia" żeby te nadgarstki były prosto. Dodatkowo, śpię na boku, więc muszę mieć coś pomiędzy kolanami - zawinięta kołdrę np. Medonet mi poleca na to, zrobić test w kierunku autyzmu albo ADHD, robiłaś? :p Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 17:01 He? Ja też muszę mieć kołdrę między udami. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 17:08 I dobrze bo to pomaga bioderkom,kręgosłupowi,mięśniom Nasze ciała są mądre Ja mam od lat poduszkę-klin w tym celu Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 17:10 Uff! A te ręce? Robić test na autyzm? :p Zaciskam też szczęki. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 17:16 piataziuta napisała: > Uff! > A te ręce? > Robić test na autyzm? :p > Zaciskam też szczęki. O autyzmie nic nie wiem -ale to przejaw stresu. Dłonie ćwicz w dzień (często je zaciskamy a rzadko prostujemy)I spróbuj świadomie przed snem je rozprostować. Na zęby szyna. Szkoda szkliwa i ryzyka napięciowych bólów głowy. Ale to może tłumaczyć Twoje deficyty/problemy ze spaniem/samopoczuciem (wkuwem) Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 19:15 Nie zaciskam dłoni na tyle mocno żeby mnie coś bolało. Zgięte łapki dinozaura czasem trochę drętwieją w nadgarstkach. Ten dinozaur to podobno jakiś podejrzany jest, ale jeszcze się nie doczytałam o co chodzi. Mnie tam z nim dobrze Aha, bruksizmu nie mam, więc raczej wysypiam się zdrowo. Miałam i mam duże zaburzenia integracji sensorycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 19:18 Kołdra między nogami od dziecka. Mimo podeszłego wieku, małych skolioz w odcinku lędzwiowym i piersiowym nie mam jakich znacznych problemów z kręgosłupem. Chyba jak zwierzątko umiem się korzystnie ustawiać i układać Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 19:21 >Miałam i mam duże zaburzenia integracji sensorycznej. A podasz szczegóły? Ja jestem praworęczna i lewonożna. I mam mizofonię. To drugie mi czasem uprzykrza funkcjonowanie. Poza tym nie narzekam specjalnie, choć niektórzy ogarniają sporty szybciej ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 16:19 eat.clitoristwood Yufka, 05.05.19, 21:38 z "fil szarf". 🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 16:40 Po co? Ale masz męską łapkę... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 17:17 Ja napisałem tylko że męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 17:49 A ja nie zwróciłam uwagi. Może lubisz? To nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 17:56 A co mi tam. Bromans lepszy od romansu z ematką. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 18:05 Good point! Tylko Lolo raczej nie będzie chciał, bo ma wyraźną słabość do (wielu) kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 18:28 piataziuta napisała: > Good point! > Tylko Lolo raczej nie będzie chciał, bo ma wyraźną słabość do (wielu) kobiet. No bez żartów lolo ma słabość to ciebie i tylko dla ciebie się popisuje. Ale te harpie z zazdrosci go atakują 😝 Czasami zachowuje się nie racjonalnie i mnie też wkurza. Ale co tam męska solidarność. Nie ma tu dużo facetów na tym forum. Siema Ziutka. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 19:13 > Siema Ziutka. Spadaj, frajerze. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 18:20 tanebo0001 napisał: > Ja napisałem tylko że męskie. > Ale tak tęsknie...z tym trzykropkiem... Trochę jak józek o spoconych budowlańcach... Tanebo... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 18:28 No widzisz, jak tu fajnie. Takie głupiutkie kurki, towarzystwo w sam raz dla ciebie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
grazyny Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 18:42 tanebo0001 napisał: > Ale łatwo was strolować... > Najpierw mi zaimponowałeś, kiedy wylazłeś z klozetu, ale jak zwykle musiałeś wszystko zepsuć i stać się na powrót sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: eMatko, robisz tak? 03.08.25, 17:17 Kołdra pomiędzy kolanami jest świetna, pozwala zasnąć. A powyżej ud to nie wiem, ciąg powietrza wystarczy, bo lubię się odkrywać Odpowiedz Link Zgłoś