Dodaj do ulubionych

Zapisałam się do chirurga

03.08.25, 23:50
Na jutro. I nie pamiętam, gdzie się w końcu umówiłam😵‍💫.

Sprawdziłam w telefonie ostatnie połączenia z przychodniami (to było tydzień temu) i chyba wpadłam wtedy na durny pomysł, żeby po umówieniu wizyty jeszcze podzwonić i posprawdzać inne placówki.

No i teraz nie wiem gdzie mam jutro jechać.

Obserwuj wątek
    • budyniowatowe Re: Zapisałam się do chirurga 03.08.25, 23:58
      Od samego rana będziesz wydzwaniać po kolei i się pytać czy masz wizytę u chirurga w tym miejscu smile
    • arabelax Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 00:06
      moze rano jakoes przypomnienie Ci wyślą.
    • enia17 Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 05:06
      Też tak miałam!
      Podzwoniłam i znalazłam
      • antonina.n Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 21:46
        Wydzwaniałam od rana. Co dziwne, miałam kilku faworytów, a umówiłam się do calkiem innego miejsca.
    • wrota.do.lasu Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 08:16
      A w ike nie ma?
    • primula.alpicola Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 08:19
      Domyślam się że nie na NFZ? Bo mogłabyś sprawdzić na e- pacjent.
      A może Ci wyślą sms-a z przypomnieniem, to raczej standard obecnie.
      • anajustina Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 09:12
        Raczej z dzień, dwa dni wcześniej wysyłają...
        • kubek0802 Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 09:59
          Kiedyś tak pojechałam do ortopedy. Umówiłam się w jednej poradni, a pojechałam do innej bo myślałam, że do niej się umówiłam. Byłam tak przekonująca że mnie przyjęli.
          • jowita771 Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 12:26
            Ja pojechałam do okulisty z niewłaściwym dzieckiem. Mąż zdążył dowieźć na czas właściwą córkę i obie były niezadowolone, jedna się zaczęła bać, że zapiszą jej okulary, a bardzo nie chciała, a druga, bo już się cieszyła, że będzie mieć okulary i prawie już wybierała oprawki
            • anajustina Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 13:00
              I jak tu dziwić się rodzicom Kevina...
            • antonina.n Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 21:44
              Haha, wygrałaśsmile
      • antonina.n Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 21:44
        Nic nie wysłali,, niczego nie potwierdzali. Od rana wydzwaniałam do poradni i pytałam czy orzypaskiem nie jesteśmy dziś umówieni😁. W końcu znalazłam.
        • arabelax Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 21:47
          czyli to nie byl chirurg dla Ciebie?
          • antonina.n Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 21:58
            Niestety. Jednorazowa krótkotrwała relacja bez uczuć. . Przyznam, emocji było sporo, jednak powtórki nie będzie.
    • engine8t Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 21:53
      Tzn po zapisaniu sie do lekarza nie dostajesz pwiadowienia i przypomnienia o twojej wizycie?

Nic sie od lat 50 tych pd tym wzgledem nie zminulo pomimo ze macie smartfony i smart watche i wszytkie inne technologie?

U nas to przypominaja tydzien przed wizyta, potem dwa dni przed, dzien przed wysylaja SMSa i prosza o potwierdzenie (TAK/NIE) ze przychodzisz a i w dniu wizyty przypominaj godzine i nawet niektorzy informuja czy lekarz jest opozniony albo moze nawet przyjmuje przed ustalona godzina.
      U mojego to nwet jak jestes na parkingu to klikasz z ejestes i nie wstepusz do recepcji tylko idziesz pod drzwi i w kilka minut cie "biora"
      • antonina.n Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 22:02
        U nas ciągle niestety metalowe wyrka, karaluchy i salowe o niemiłej aparycji, kolejki od rana do wieczora, na wizytę „biorą” po znajomości. a co bardziej pechowi, po miesiącach oczekiwań i tak odchodzą z kwitkiem.
      • iwles Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 22:02

Nie każdy korzysta z usług geriatry w sprawie demencji.
        • engine8t Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 22:39
          iwles napisała:

>
          > Nie każdy korzysta z usług geriatry w sprawie demencji.
          >

Sama widac wiesz najlepeiej
          • iwles Re: Zapisałam się do chirurga 05.08.25, 00:21
            engine8t napisał:

> iwles napisała:
            >
            > >
            > > Nie każdy korzysta z usług geriatry w sprawie demencji.
            > >
            >
            > Sama widac wiesz najlepeiej

To nie mi przychodnia musi przypominać kilkanaście razy o wizycie lekarskiej. Spokojnie wystarczy raz.
      • mika_p Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 22:19
        I jesteś na 100% pewny, że tak, jak jest w twojej przychodni, jest w 100% innych przychodni w calutkim kraju?
        • engine8t Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 22:36
          mika_p napisała:

> I jesteś na 100% pewny, że tak, jak jest w twojej przychodni, jest w 100% innyc
          > h przychodni w calutkim kraju?
          >

A skad moge wiedziec? Musialbym kazda odwiedzic.
          Ale to ze lekarze i dentysci albo maja system automatyczny albo dzwonia aby potwierdzic jest na tyle norma ze nigdy nie spotkalem sie z innym czyms w czasie 40 lat mieszknia w roznych miejscach.
          Ale pewni sa i wyjatki.
          • mika_p Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 23:10
            Ale kilka twoich jednostkowych doświadczeń zestawionych z jednostkowym doświadczeniem Antoniny to już wystarczający powód, żeby z pogardą splunąć na cały kraj.

Po co ty tu w ogóle wchodzisz? Na pewno w twoim obecnym kraju jest wiele fantastycznych forów, do których ematka się nie umywa
            • engine8t Re: Zapisałam się do chirurga 04.08.25, 23:27
              mika_p napisała:

> Ale kilka twoich jednostkowych doświadczeń zestawionych z jednostkowym doświad
              > czeniem Antoniny to już wystarczający powód, żeby z pogardą splunąć na cały kra
              > j.
              >
              > Po co ty tu w ogóle wchodzisz? Na pewno w twoim obecnym kraju jest wiele fantas
              > tycznych forów, do których ematka się nie umywa
              >

Pokazywanie ze mozna cos robic lepiej to spluwanie?
              Po prostu nie bardzo rozumiem dlaczego tu akurat technologia nie dotarla? A moze dotarla tylko ludzie (pcjenci i lekarze) nie korzystaja?
              Bo np ludzie sie cholubia smartwatchami ze placa nimi w sklepie majac smartfona w kieszeni a wiec korzysc z tego jesli jest to mierna a tu sie okazuje ze ustalasz wizyte i lekarz sie z pacjemntem nie kontaktuje tzn ze mu nie zalezy aby wiedziec ze pacjent przyjdzie i jesli mu nie pasuje to odpowiednio wczesniej powiadomi aby mogli ten czas wykorzystac?
              No bo nie podejrzewam ze ciagle trzeba sie do lekarz zarejestrowac na jakis dzien a potem przyjsc rano i odczekac pol dnia w kolejce bo nie wiadomo kiedy zawolaja i kogo zawolaja i ze obecnie wizyty ustala sie na konkretna godzine poniewaz to mozna i czas to pieniadz ? I jak pacjent nie przyjdzie to lekarz siedzi w tupie nogami albo sie ciszy ze ma pol godziny wolnego?
            • angazetka Re: Zapisałam się do chirurga 05.08.25, 00:24
              Ale tam by musiał pisać po angielsku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka