niezwykladziewczyna 24.09.25, 09:24 Saturator, syfon. Macie? Używacie? Kranówę gazujecie, Na ile starcza nabój? Jestem ciekawa wszystkiego. Piszcie. Tyle pytań... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 09:41 Szekspir by się nie powstydził. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 09:43 Może i nie, ale nie o to pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 09:50 Nie odpowiadałem na pytania. Wyraziłem jedynie podziw. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 09:47 Najlepszym remedium na kaucję są... wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 09:51 Syfon starcza na długo generalnie polecam tylko że masz kolejny sprzęt a na blacie Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 10:04 Co tu pytać, specjalnie drogie nie jest, naboje można wymienić wszędzie i od ręki, gaz starcza na długo. Wodę mam dobrą, czasem filtruje w dzbanku. Czasem kupuje mineralną, ale dużo mniej niż poprzednio Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 10:40 Od 5 lat mam sodastream, mam 3 naboje, które starczą w sumie na pół roku. Nabicie jednego to teraz u mnie 20zl. Jestem zadowolona bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 18:47 Nie, bo wodę w butelkach kupuję po to, żeby pić wodę mineralną, a nie wodę gazowaną. Owszem, ta mineralna przy okazji jest gazowana, ale nie dla gazu ją kupuję. Kranówa mineralna nie jest nigdy nie będzie. Używam kranówy do gotowania i do gorących napojów, ale do picia, jako wodę, to tylko mineralna. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 18:54 Używam. Gazuję kranowę. Naboj starcza różnie, latem max miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Remedium na kaucję 24.09.25, 20:52 Nie mam. Kupuję mineralną dla minerałów. Odpowiedz Link Zgłoś
dolce-gabanana Re: Remedium na kaucję 25.09.25, 09:24 Mam soda stream i bardzo lubię, ale używam go do gazowania wody, do której później dolewam soku, czyli robię sobie domowe niezdrowe napoje gazowane. Nie wiem na ile wystarcza nabój, ale na długo. Latem używamy więcej, zimą mniej, więc trudno powiedzieć. Mineralną kupuję dla minerałów, wiec będę dalej kupować. Dla mnie oddawanie butelek nie jest jakimś wielkim problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: Remedium na kaucję 25.09.25, 09:54 Ja zostałam wielbicielką soda stream. Piję dużo więcej wody niż przedtem, bardzo lubię też z cytryną. Bardzo się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Remedium na kaucję 25.09.25, 10:41 Mam soda stream, uzywam i bardzo sobie chwale, naboj wystarcza na dlugo. Poza tym mam dobra wode w kranie, zrodlana. Uzywam szklanej butelki i na to bym zwrocila uwage, bo wiele saturatorow ma plastikowe butelki i nie ma opcji dokupienia szklanej, bo nie bedzie pasowac. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Remedium na kaucję 25.09.25, 11:02 Nie gazuję, nie kupuję plastikowych butelek. Remedium jest zakaz produkowania plastikowych butelek. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Remedium na kaucję 25.09.25, 20:29 atoness napisała: > Nie gazuję, nie kupuję plastikowych butelek. Remedium jest zakaz produkowania p > lastikowych butelek. W czym proponujesz półtoralitrową mineralną? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Remedium na kaucję 25.09.25, 21:00 powrócić do źródeł drzewiej mazowszankę kupowało się właśnie w szklanych (brązowych) butelkach Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Remedium na kaucję 25.09.25, 11:10 Mam, używam przefiltrowaną kranówkę. Czasem dolewam syropów. Nabój starcza na dość długo, trudno mi dokładnie powiedzieć na ile. Latem bardzo dużo gazujemy to może na miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Remedium na kaucję 25.09.25, 20:56 mam, używam, woda filtrowana, nabój wystarcza na 1,5-2 miesiące. Szukaj modelu ze szklaną butelką (plastikowe mają okres trwałości ok. 2 lat) Odpowiedz Link Zgłoś