Dodaj do ulubionych

Centrum mody w Nadarzynie

21.11.25, 20:27
Ja wiem, że Ematki nie jeżdżą w takie miejsca, ale może jakieś Wasze koleżanki, czy ... teściowe 😁
Potrzebuję się zorientować nieco zanim się wybiorę.
Czy są dostępne plany, mapki, żebym wiedziała, gdzie iść, a nie snuć się jak dziecko we mgle?
Czy te hale to takie podobne, jak swego czasu na Marywilskiej?
A może warto jednak na Marywilską pojechać?
Szukam sukni, łatwo nie będzie, melisa nie pomoże 🙈
Obserwuj wątek
    • eva_evka Re: Centrum mody w Nadarzynie 21.11.25, 22:06
      Mam blisko ale nie jeżdżę tam. Za to kilka razy w życiu zdarzyło mi się być q CH Ptak i suknie wtwdy kupiłam.
      • ga-ti Re: Centrum mody w Nadarzynie 21.11.25, 22:11
        O, dzięki, sprawdzę.
      • tania.dorada Re: Centrum mody w Nadarzynie 22.11.25, 01:04
        Kurde nie byłam nigdy w żadnym z tych trzech przybytków ale do dziś byłam przekonana że to trzy różne nazwy na jedno i to samo miejsce 🤯
        • mdro Re: Centrum mody w Nadarzynie 22.11.25, 12:09
          Ptak jest pod Łodzią, w Rzgowie. W Nadarzynie też się usiłował zagnieździć, ale bez powodzenia (potem były tam hale wystawowe, a po wybuchu wojny schronisko dla uchodźców; nie wiem, co jest teraz). Centrum mody w Nadarzynie jest po przeciwnej stronie drogi, od strony Piaseczna.
          Ja nigdy nie byłam, ale szwagier kupuje tam garnitury, jakaś damskie ubiory też są (siostrzenica sukienkę na wesele kupiła, ale ze dwa lata temu).
          • tania.dorada Re: Centrum mody w Nadarzynie 22.11.25, 14:58
            Dzięki, dobra kobieto. Czego to się człowiek nie dowiaduje na starość
    • boggi_dan Re: Centrum mody w Nadarzynie 22.11.25, 02:20
      Do tej spalonej hali przy Marywilskiej 44 ?
      • ga-ti Re: Centrum mody w Nadarzynie 22.11.25, 08:49
        No spalonej, ale mówią że handel tam powraca i "budy" się otwierają. Tylko nie wiem, czy faktycznie. Nie chcę jechać w ciemno.
        • default Re: Centrum mody w Nadarzynie 22.11.25, 10:03
          Owszem, jest handel na Marywilskiej, w takich "kontenerowych" pawilonikach. Ale mam wrażenie, że ci co handlowali takimi bardziej wyjściowymi ciuchami (suknie wieczorowe, balowe, eleganckie, garnitury) nie przenieśli się tam. Ale głowy nie dam, może nie zauważyłam, bo po prostu nie zwracałam uwagi, ja tam bywam po inne rzeczy - majtki, skarpetki, basenowe klapki....
          W każdym razie "miasteczko kontenerowe" jest i funkcjonuje.
          • ga-ti Re: Centrum mody w Nadarzynie 22.11.25, 10:50
            Dzięki za info!
            Ja balowej sukni potrzebuję, zostanie mi w ciemno do Nadarzyna jechać. Ech.
            • bylam.stara.mostowiakowa Re: Centrum mody w Nadarzynie 22.11.25, 13:36
              Może jeszcze zajrzyj na Łopuszańską 22? Tam jest sporo sukni na takie okazję, moja koleżanka kupiła sobie i córce na wesele, i dla córki na studniówkę.
              • ajr27 Re: Centrum mody w Nadarzynie 23.11.25, 22:44
                Potwierdzam Łopuszańską. Jest tego bardzo dużo i w lepszym guście niż te z Nadarzyna. I nie jest tak daleko
        • chocolate_dog123 Re: Centrum mody w Nadarzynie 22.11.25, 16:42
          Swego czasu, nie wiem jak teraz, wiele stylizacji z magazynu Avanti składało się z ciuchów z CM w Nadarzynie. I to były fajne ciekawe rzeczy, przynajmniej na zdjęciach.
    • pleszkazlasu Re: Centrum mody w Nadarzynie 23.11.25, 09:56
      O rany, bywałam lata temu.
      Napisz, czy pojechałaś i jak było. Ciekawa jestem, czy są tam jeszcze jakieś fajne rzeczy.
      Mam stamtąd kilka ulubionych do dziś ubrań - sukienka z dzianiny, beret wełniany, sweterek. A to już tyle lat!
      • eva_evka Re: Centrum mody w Nadarzynie 23.11.25, 10:59
        pleszkazlasu napisała:

> O rany, bywałam lata temu.
        > Napisz, czy pojechałaś i jak było. Ciekawa jestem, czy są tam jeszcze jakieś fa
        > jne rzeczy.
        > Mam stamtąd kilka ulubionych do dziś ubrań - sukienka z dzianiny, beret wełnian
        > y, sweterek. A to już tyle lat!

Pewnie masz te rzeczy wyprodukowane przez polską firmę z porządnych materiałów.
        • pleszkazlasu Re: Centrum mody w Nadarzynie 24.11.25, 18:01
          Beret jest wełniany, z filcowym kwiatkiem z przodu, bardzo fajny, no ale berety się za bardzo nie niszczą smile
          Te rzeczy być może i są polskie, gdyż zostały kupione w okolicach 2010 roku, kiedy jeszcze nie wszystko było chińskie.
          • bmtm Re: Centrum mody w Nadarzynie 26.11.25, 07:46
            Nie zgnił ci jeszcze?
            • pleszkazlasu Re: Centrum mody w Nadarzynie 26.11.25, 21:47
              Dlaczego miałby mi zgnić? Żadne ubranie mi nie zgniło.
              Może masz wodogłowie, ze gnije ci beret?
      • taki-sobie-nick Re: Centrum mody w Nadarzynie 23.11.25, 19:50
        pleszkazlasu napisała:

> O rany, bywałam lata temu.
        > Napisz, czy pojechałaś i jak było. Ciekawa jestem, czy są tam jeszcze jakieś fa
        > jne rzeczy.
        > Mam stamtąd kilka ulubionych do dziś ubrań - sukienka z dzianiny, beret wełnian
        > y, sweterek. A to już tyle lat!

Możesz podać markę i skład sweterka?
        • pleszkazlasu Re: Centrum mody w Nadarzynie 24.11.25, 17:59
          Nie mogę, gdyż te jakby papierowe metki ze składem obcinam od razu.
          Marki zaś sweterek nie posiada.
    • swiecaca Re: Centrum mody w Nadarzynie 23.11.25, 10:25
      W Nadarzynie są dwa miejsca. Jedno to takie duże hale, po prawej stronie od trasy jadąc od Warszawy. A centrum mody jest po lewej stronie od trasy i jest dużo mniejsze.
      • drogadodomu Re: Centrum mody w Nadarzynie 23.11.25, 22:39
        Byłam pewnie w czerwcu w zeszłym roku. Już po pożarze na Marywilskiej. Sklepów sporo. Na pewno można coś tam wybrać. Tylko mnie tak wkurzyła pani sprzedająca dobrymi radami, że po przymierzeniu trzech sukienek stwierdziłam, że opuszczam ten przybytek. Uwielbiam słuchać co prawdziwa kobieta mieć powinna w szafie. Sukienkę na ślub syna kupiłam w końcu na Łopuszanskiej22. Jest tam 5 czy 6 sklepów. W jednym można uszyć sukienkę. I jest sklep outlet z polskimi sukienkami. Czekam na nową Marywilską.
    • mandre_polo Re: Centrum mody w Nadarzynie 24.11.25, 20:47
      Byłam raz i udało się kupić kiedy już miałam dość. Te sukienki są dla matek panien młodych. Ceny też z kosmosu.
      A na Zalando nic ci nie pasuje?
    • ajajaj_toja Re: Centrum mody w Nadarzynie 27.11.25, 20:30
      Szukałam sukienki na wesele we wrześniu. Byłam m.in na Lopuszanskiej. Większość podobna, ceny kosmiczne. 700zl za kieckę na jeden wieczór? Dziekuje.Przymierzyłam tego DZIESIATKI. ostatecznie kupilam w Renee za jakies 100zl. Zebrałam sporo komplementów
      • eva_evka Re: Centrum mody w Nadarzynie 27.11.25, 21:15
        Masz piękną figurę ale ta sukienka jest straszna.
      • taki-sobie-nick Re: Centrum mody w Nadarzynie 27.11.25, 22:11

Zebrałam spor
        > o komplementów

Yyyy okropna kiecka.
    • trina45 Re: Centrum mody w Nadarzynie 27.11.25, 20:52
      do Han
      li Mirowskiej lub Maxmodallive
      • trina45 Re: Centrum mody w Nadarzynie 27.11.25, 20:53
        mialo byc Hali Mirowskiej cos mi klawiatura skaczesmile))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka