widosna 28.11.25, 18:04 Proszę doradźcie, krem dla 40 + , sucha, odwodniona, z mocnymi przebarwieniami. Polski producent, takie ciut z wyższej półki. Na prezent Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Krem 40 + prezent 28.11.25, 18:11 Jest nowy krem Resibo Night 01, właśnie odebrałam z paczkomatu, zapowiada się obiecująco Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Krem 40 + prezent 28.11.25, 18:28 Ja polecam - z nowości, dla mnie przynajmniej - takie fajne nasączane, nawilżające płatki do twarzy (nie maseczki w płachcie, nie płatki pod oczy - to coś innego). Stosuje się przez kilka-kilkanaście minut, jak maseczkę. Są okrągłe, można nałożyć kilka na raz. Nawilżają, rozjaśniają, w teorii także przebarwienia. Kupiłam kilka różnych i bawię się nimi. Koreańskie głównie, choć i polskie firmy zaczynają je wprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Krem 40 + prezent 28.11.25, 18:29 Kilka na raz - w sensie: na różne miejsca. Ja kładę na policzki, szyję i czoło, jak mam więcej czasu. Efekt mocnego nawilżenia i rozprasowania buzi jest po ok. 5 minutach już. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 28.11.25, 18:53 Jeden krem to trochę mało… Skóra na twarzy to najlepsze co mi się od natury trafiło, jest naprawdę gęsta, bez skłonności do zmarszczek i mało wymagająca, ale odkąd skończyłam 40 lat to muszę mieć kilka kosmetyków aby zawsze była nawilżona, elastyczna, promienna. Podstawowe kremy mam 3 (na dzień, na noc, z spf), ze 3 sera bez których nie byłoby tak dobrze jak jest, przynajmniej jeden tonik, jedną esencję, olejek i piankę do mycia, do tego różne maski w tubkach i płachtach… No i retinol i osobne kremy na powieki… Może to zboczenie, ale u mnie większość kobiet w otoczeniu chociaż część tego zboczenia przejęła albo nawet są bardziej szalone niż ja. Bardzo rzadko spotykam już osoby, które sądzą, że po 40-stce jednym kremem osiągnąć fajne efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Krem 40 + prezent 28.11.25, 21:37 Możesz napisać czego używasz? Zaciekawiłaś mnie Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 28.11.25, 21:46 A czego to ja nie używam… No taki standard wśród hobbystek- vit. C, ceramidy, niacynamid, peptydy, kwas hialuronowy, PDRN, retinol, śluz ślimaka, oleje… lubię te mazidła, wklepuję je błyskawicznie pomiędzy innymi czynnościami w łazience rano i wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Krem 40 + prezent 28.11.25, 22:38 Geez_louise - jesteś chyba moja siostra... Też mam zajoba na punkcie pielęgnacji twarzy i to od wczesnej młodośći. Fakt,że głównie przyczyniła się do tego ówczesna praca, w której musiałam być odstrzelona co dzień, więc kosmetyki pielęgnacyjne i do makijażu/ manicure były obowiązkowe. Tak mi zostało na zawsze. Jak w jednym z wątków czytam o kladzeniu się spać w makijażu, to aż scierplam...no za nic. Podobnie, jak u ciebie: olejek do demakijażu, maseczki,sera ( ale tylko dwa: retinol i kwasy), no i kremy- jak najtlustsze tlusciochy. Z polskich to chyba poradzę Nacomi z masłem shea, Sylveco z betaina, no i Resibo sa swietne. To sa kremy do cery suchej, co do przebarwien to nie mam pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 09:11 Dzieki! Obejrze te Sylveco (mialam od nich kiedyś kremy i byłam zadowolona), oraz Resibo (nie znam). Do Nacomi ja osobiście jestem zrażona bo kupiłam (sobie) z masłem Shea (już nie pamiętam który) ale jest tak mocno perfumowany, że mnie odrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 09:20 Najbardziej lubię kosmetyki koreańskie. Oni jakoś to robią, że nic nie pachnie, ale też nie śmierdzi, działa, ale nie podrażnia. Odpowiedz Link Zgłoś
milla7605 Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 19:31 A możesz polecić jakiś koreanski? Nigdy nie miałam, a słyszałam, że dobre są. I właśnie wolę ,żeby nie miały zbyt intensywnego zapachu, szczególnie te na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 22:29 To większość tego, co teraz mam w domu z koreańskich produktów. Jeszcze mam w lodówce płatki pod oczy i pół szuflady masek w płachtach, większość przypadkowych, bo mnóstwo firm daje je jako prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 22:30 Widać nazwy? Bo widzę na forum tak zmniejszona jakość, że połowa jest zamazana? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 22:47 > Widać nazwy? Bo widzę na forum tak zmniejszona jakość, że połowa jest zamazana? nie widac, forum bardzo pogarsza jakosc zdjec. napisz prosze nazwy firm Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 22:55 Anua: cosibella.pl/pl/products/anua-18239 cosibella.pl/pl/products/anua-18240 www.ladymakeup.pl/sklep/ANUA-Heartleaf-70-Intense-Calming-Cream-Kojacy-krem-do-twarzy-50-ml.html?gad_source=1&gad_campaignid=21133251325&gbraid=0AAAAADpfDSAbVZfg6sfw_W0osyFOdKvjR&gclid=Cj0KCQiA0KrJBhCOARIsAGIy9wBlgAWHivQKa30Pz5A0NHEnQY1SjUtqoLQP7MBS94Fwmc0esG75rGYaAipFEALw_wcB Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 22:59 Cosrx cosibella.pl/pl/products/cosrx-1197 cosibella.pl/pl/products/cosrx-1200 cosibella.pl/pl/products/cosrx-14083 cosibella.pl/pl/products/cosrx-4485 Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 23:05 cosibella.pl/pl/products/tirtir-20349?country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gad_campaignid=877051125&gbraid=0AAAAADKD5Tye-cyrNkIbLzo1FMIM_rGi6&gclid=Cj0KCQiA0KrJBhCOARIsAGIy9wAY3EVyIbRXIyWabjYMVMLR0Di0_THp_2dIKIWM4cT1AiPicxIFNfcaArBmEALw_wcB cosibella.pl/pl/products/skin1004-14135?query_id=6 cosibella.pl/pl/products/skin1004-19661?query_id=7 cosibella.pl/pl/products/holika-holika-2440?query_id=6 cosibella.pl/pl/products/beauty-of-joseon-13698?query_id=8 cosibella.pl/pl/products/medicube-24231?query_id=9 Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 23:14 Od razu mówię, że żadnym fachowcem od pielęgnacji nie jestem i raczej tułam się od jednej biegłej w tym osoby do drugiej, coś tam naoglądam się w Internecie, coś mi poleci jakas ekspedientka. I mimo takiego chaotycznego podejścia, kosmetyki koreańskie mnie jeszcze nie zawiodły. Działają, są bezzapachowe, mają idealne konsystencje, dają się nakładać warstwami i jeszcze nigdy nie zrobiły mi krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Krem 40 + prezent 30.11.25, 07:47 dziekuje! ja rozumiem, ze za nic nie odpowiadasz wiem, jak to jest - pytam z ciekawosci, bo mialam serie masek koreanskich i bardzo je lubilam (mediheal chyba sie nazywaly). Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 09:16 No nie, to zdecydowanie nie ja. Do 40-tki myłam twarz czymkolwiek, mógł być żel pod prysznic, wycierałam ostrym ręcznikiem i jak była trochę ściągnięta, to smarowałam ją jakimkolwiek balsamem do ciała jaki miałam w łazience 🤣 kilka dni po 40-tych urodzinach umyłam się jak zawsze, coś mnie twarz ciągnęła, patrzę w lustro, a tam zamiast “pupci niemowlaka” widzę szary, pomarszczony i czerwony na policzkach suchar! I się zaczęło. Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 09:09 No to ma być na prezent. Może być zestaw - krem na noc, na dzień, serum. Tak maks 450 - 500 zl razem. Dziewczyna używa jakiś tam kosmetyków ale wiem, że jakiś tanich, nie za bardzo dba o cerę. Chciałabym coś polskiego bo mieszka za granicą więc to byłoby miłe Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 09:18 No to kupiłabym serię dopasowaną do typu cery z Bielendy. Odpowiedz Link Zgłoś
pleszkazlasu Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 09:27 Na przykład Bielenda żółta seria. Wyjdzie dużo mniej niż 500 zł, możesz jej jeszcze dokupić fajny balsam do ciała czy inny szampon. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 09:31 Żółta jest cała ceramidowa? To pomieszałabym trochę, żeby były też inne składniki. Witamina c, niacynamid, peptydy. Teraz mają chyba jakieś serum z “igłami”, widziałam gdzieś reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 10:01 Miałam te igły, nawet mi się podobało, dopóki nie spowodowały mocnego podrażnienia. Za karę poszły na stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
pleszkazlasu Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 13:15 primula.alpicola napisała: > Miałam te igły, nawet mi się podobało, dopóki nie spowodowały mocnego podrażnie > nia. Za karę poszły na stopy. Igly na stopy, wyobraziłam to sobie 😯 Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 19:56 Ja nie wiem, co mi strzeliło do głowy, że nakupowałam sobie różnych pierdół z serii AI Bielendy. Pewnie cena. Ja i kolorowe kremy? Żółty z wit C zimą zużyłam na dekolt, niebieski pod oczy od razu mnie szczypał więc uwolniłam, mam jeszcze dwa, które nieotwarte chyba przekażę od razu dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 20:18 A ja Bielendy odżywczy krem na noc z ceramidami uwielbiam, zakupiłam w promocji 2 w cenie 1 i jestem cała happy. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 23:16 Żółte serum ceramidowe z Bielendy to jeden z lepszych ceramidów jakie kiedykolwiek miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
turkusowozlota Re: Krem 40 + prezent 28.11.25, 22:43 Może seria Nivea Luminous 630? Jest krem matujący na dzień, serum nawilżające (bardzo fajne, stosowalam), krem na noc, spf. Można kupić np dwa produkty, a jeśli podpasują to sobie osoba obdarowana dokupi wiecej z tej serii. Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 09:12 Ale to chyba nie jest polski producent? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Krem 40 + prezent 29.11.25, 09:27 Jak koniecznie polskie to zerknij może na kosmetyki Kingi Rusin, chyba nawet teraz promocja jest na Black Weekend. Ja akurat wolę używam obecnie Avene i Medik8, ale miałam też kiedyś kremy do Rusin i moja skóra reagowała dobrze. Krem na noc był treściwszy, na dzień mi nie podszedł. Dobierzesz też serum do kremu. Odpowiedz Link Zgłoś