Dodaj do ulubionych

brwi permanentne - do tych, które robiły

15.12.25, 15:31
jakie miałyście zalecenia? wydaje mi się że moja pani daje bardzo surowe - w stosunku do tego co widzę w necie:
- nie moczyć 5 dni
- bez sportu i alkoholu przez tydzień
- bez basenu i sauny przez 6 tygodni

i kiedy ten nadmiar odpadnie bo wyglądam jak antyreklama aktualnie
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 15.12.25, 15:41
      U mnie była instrukcja bez alkoholu przez 48 h. Nie jestem w stanie zupełnie nie moczyć, bo włosy jakoś umyć muszę.

U mnie od razu efekt był bardzo subtelny, nie trzeba było czekać na jakieś znaczne starcie się nadmiaru. Zaraz będą 3 tyg od zabiegu, mam wtedy wysłać zdjęcie do pani lingeristki i być może umówię się na korektę/wzmocnienie efektu.
      • hasty Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 15.12.25, 15:46
        Nie moczyć przez 5 dni, przecierać wacikiem co 2-3 godziny, bez alko przez 48 godz, z sauną nie pamiętam.
      • swiezynka77 Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 15.12.25, 15:49
        swinka-morska napisała:

> U mnie była instrukcja bez alkoholu przez 48 h. Nie jestem w stanie zupełnie ni
        > e moczyć, bo włosy jakoś umyć muszę.

ja myję z takim daszkiem dla dzieci na czole, odchylając głowę do tyłu
      • magnoliaa50_50 Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 15.12.25, 20:51
        swinka-morska napisała:

> U mnie była instrukcja bez alkoholu przez 48 h. Nie jestem w stanie zupełnie ni
        > e moczyć, bo włosy jakoś umyć muszę.
        >
        > U mnie od razu efekt był bardzo subtelny, nie trzeba było czekać na jakieś znac
        > zne starcie się nadmiaru. Zaraz będą 3 tyg od zabiegu, mam wtedy wysłać zdjęcie
        > do pani lingeristki i być może umówię się na korektę/wzmocnienie efektu.

Ale po kilku dniach robią się strupy i to okropnie wygląda. No i zależy co dla kogo jest subtelne, ja przez ok. 10 dni po zrobieniu brwi nie pokazuję się ludziom na oczy.
        • glanaber Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 15.12.25, 21:34
          magnoliaa50_50 napisała:

ja przez ok. 10 dni po zrobieniu brwi nie pokazuję się ludz
          > iom na oczy.

To na jak długo starczają PERMANENTNE brwi?
          • magnoliaa50_50 Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 15.12.25, 21:57
            Różne. Kiedyś robiłam dwa razy w roku. Ostatnio robiłam 3 lata temu i nadal wyglądają dobrze. Nie wiem czy to skóra się zmienia z wiekiem czy barwnik jest teraz lepszy.
        • mikams75 Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 16.12.25, 07:59
          Toz to dwa tygodnie urlopu w roku!
          A tak sobie myslalam, ze fajnie by bylo cos zrobic z brwiami. Juz wiem, ze nie zrobie.
          • magnoliaa50_50 Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 16.12.25, 08:59
            Zrób sobie w piątek po pracy. Wtedy wystarczy tydzień urlopu.
          • swiezynka77 Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 16.12.25, 09:03
            bez przesady, ja chodzę do pracy z tym. ale w przyszłości wezmę zdalną.

teraz zrobiłam po 2 latach i już prawie nic mi nie zostało z poprzedniego razu, muszę iść dodatkowo na korektę. w przyszłości chyba będę robić raz w roku lub max 1,5r, wtedy wystarczy jeden zabieg.
            • magnoliaa50_50 Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 16.12.25, 09:58
              swiezynka77 napisał:

> bez przesady, ja chodzę do pracy z tym. ale w przyszłości wezmę zdalną.
              >
              > teraz zrobiłam po 2 latach i już prawie nic mi nie zostało z poprzedniego razu,
              > muszę iść dodatkowo na korektę. w przyszłości chyba będę robić raz w roku lub
              > max 1,5r, wtedy wystarczy jeden zabieg.

Sama napisałaś, że wyglądasz jak antyreklama. Chcesz to chodzisz do pracy, ja nie chciałam. Nie zawsze wystarczy jeden zabieg. Często trzeba poprawiać po miesiącu.
    • geez_louise Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 16.12.25, 09:27
      Miałam nie myć ich tydzień, od 2 dnia przemywać solą fizjologiczną i kilka razy dziennie smarować jakimś specjalnym kremikiem, który nie miał podanego składu, a wyglądał na 99% wazeliny.

Od drugiego dnia po zabiegu miałam dość tego badziewia i używałam tej co zawsze delikatnej pianki do mycia twarzy a brwi smarowałam razem z resztą twarzy wszystkimi serami i kremami o łagodnym natluszajaco - nawilżającym składzie. Przez kilka dni nie używałam wcale, a przez kiły tygodni w okolicach brwi niczego drażniącego czy mocno działającego - witaminy c, kwasów, retinoidów. Brwi wygoiły mi się tak, że byłam kilka razy proszona o pozowanie do zdjęć reklamowych “patrzcie jak pięknie wyglądają nasze brwi na skórze tłustej, dojrzałej, po x- latach”
      • trina45 Re: brwi permanentne - do tych, które robiły 16.12.25, 23:56
        Przeciez juz wchodzi moda na slabe brwi , to po co robic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka