Dodaj do ulubionych

Naprawdę brzydka kobieta

07.01.26, 11:04
Czy znacie taką osobę, o której można powiedzieć, że jest naprawdę brzydka?
chodzi mi o fizyczność, wygląd.
Pytanie nasunęło mi się, bo koleżanka kiedyś powiedziała się tak o pewnej kobiecie, ja jej nigdy nie widziałam, a teraz przez przypadek miałam okazję poznać. I jestem bardzo zaskoczona, bo jest całkiem przeciętna, nie jest atrakcyjna, ale też nie brzydka.
Wydaje mi się, że takich osób nie ma, całkowicie brzydkich, a czy według Was jest coś co powoduje, że powiecie o kimś "Jaka ona brzydka".
Obserwuj wątek
    • amsterdama Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:18
      A najbrzydsze miasto to które?
    • apallosa Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:19
      Niestety tak...
      Miałam taką w klasie - dziewczyna miała strasznie,ale to naprawdę strasznie zniekształconą twarz, aż zapadniętą do środka. Nigdy u nikogo takiej nie widziałam,ani przedtem,ani potem.
      Co się z nią po skończeniu szkoły stało,nie mam pojęcia...
      • najbrzydszemiastowpl Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:37
        I ta twarz powodowała, że była tak brzydka?
        bo mi się wydaje, że przez to może nie być uznana, ze naprawdę brzydką, jasne, że nie będzie pięknością, ale nie będzie tez od razu uznana, za bardzo brzydką, tak samo jak kobieta niska, gruba, niezgrabna, to nie powoduje, że od razu jest uznana za bardzo brzydką.
        • la_felicja Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:41
          Ale uznana przez kogo? Przecież to jest subiektywne.
          • najbrzydszemiastowpl Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:47
            Ogólnie, na zasadzie, że kogoś widzimy i oceniamy: ona jest naprawdę brzydka, a nie, że nam się nie podoba np. jej otyłość, włosy lub twarz.
        • apallosa Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:01
          Tak- niestety.
          Nie potrafię tego zniekształcenia opisać, ale to była twarz ,jakby ktoś w półksiężyc od profilu z całej siły walnął czymś ciężkim. Oczy aż zapadniete w głąb, do tego bardzo nieladny, kaczy nos, szerokie,gumowe usta...
          Nie mam pojęcia, co sprawiło że taka była, ale w jej wypadku operacje plastyczne na koszt podatników nie byłyby kaprysem,a koniecznością.
          Nie przesadzam ani trochę, niestety...
    • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:38
      Z takich powszechnie znanych to chociażby Agata Wróbel, Dorota Wellman i Kelly Osbourne. Mało urodziwe są też córki Willisa i Moore. Bardzo brzydka jest też Kaja ze ŚoPW.
      • najbrzydszemiastowpl Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:45
        Żadną z tych wymienionych nie określiłabym jako naprawdę brzydka, a córki Moore, są maja fenomenalne figury, ładne zęby, szczupłe, zadbane.
        • lauren6 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:52
          > fenomenalne figury, ładne zęby, szczupłe, zadbane

Czyli gdyby nie pieniądze rodziców pozostałaby sama baza, która jest brzydka.
          • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:01
            One miały wyjątkowego pecha w loterii genetycznej. Gdyby wdały się w matkę byłyby super laskami. Gdyby były mężczyznami podobnymi do ojca byłyby samcami alfa. Gdyby były mężczyznami podobnymi do matki miałyby urodę pretty boy'a. Trafiła im się jednak combo płeć damska + męska uroda starego. smile
            • husky_cat Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 16:26
              Dokładnie i to wszystkie trzy.
              Ciekawe jak wyglądają jego córki z drugiego małżeństwa, też mają piękna mamę
            • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:32
              Swoją drogą córki Melanie Griffith również są bardziej podobne do swoich ojców ale im to akurat wyszło na plus.
              • husky_cat Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 15:31
                To prawda, według mnie Dakota jest naprawdę piękna
      • boggi_dan Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:45
        baenzai napisał:

> Z takich powszechnie znanych to chociażby Agata Wróbel, Dorota Wellman i Kelly
        > Osbourne. Mało urodziwe są też córki Willisa i Moore. Bardzo brzydka jest też K
        > aja ze ŚoPW.
        Nie ma brzydkich kobiet. Kobieta kochana i doceniana od razu staje się piękniejsza.

Magdalena Kordel, Wymarzony dom. Ale skąd ty możesz to wiedzieć.
        • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:32
          Serio podoba ci sie Agata Wróbel? Ale tak zupełnie serio? smile
          • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:33
            Nie jest brzydka. www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wiadomo-kto-kupil-medale-agaty-wrobel-chciala-je-sprzedac-w-,nId,8015966
            • krisdevalnor Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:36
              ansziy80 napisał(a):

> Nie jest brzydka. www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wiadomo-kto-kupil-medale-agaty-wrobel-chciala-je-sprzedac-w-,nId,8015966
              Niestwty ale te zdjecia potwierdzają, ze właśnie jak najbardziej jest brzydka. Okrągła glowa, szeroko rozstawione oczy, brzydki ksztalt brwi, brzydki nos, brzydkie usta.
      • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:53
        Chyba nie widziałaś brrzydkich kobiet. Wróbel jest pucułowata, ale twarz ma normalną. Wellman przeciętna babka w tym wieku. Osbourne normalna. Żadna z tych osób nie ma znieksztalconej twarzy
        • la_felicja Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:58
          Kelly Osbourne ma ogromną głowę. Jak ją pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że jest chora, niepełnosprawna
        • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:35
          To zapytaj swoich kolegów czy umówiliby się z tymi paniami. smile
      • malia Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:54
        Oczywiście, idziesz sobie, przed tobą te trzy kobiety, a twoja pierwsza myśl - jakie one są brzydkie smile
        https://cdn.plejada.pl/1/udHk9lBaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L3B1bHNjbXMvTURBXy8xMzhjOGMxMzMyYzk0YmJiMjExMGI5MTYyMjAxMWZiYy5qcGeSlQMAzLvNF3DNDS-TBc0JYM0E7N4AAqEwB6ExBA
        • husky_cat Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 16:29
          No są brzydkie, wyglądają jak przebrani mężczyzni. Niezależnie od figury, twarze mają męskie, nieładne
      • okruchlodu Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:57
        To jest właśnie ten Matrix, o którym pisałam w sąsiednim wątku.🤭
        • najbrzydszemiastowpl Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 12:24
          Na tym zdjęciu jest retusz, ale one maja piękne figury, wysokie, smukłe.
        • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:44
          Kilka tutejszych pań oceniło Stanowskiego jako mocno nieatrakcyjnego. A przecież chłop poza zakolami nie ma jakichś obiektywnych wad wyglądowych. Nikt mi nie wmówi, że jest mniej atrakcyjny niż taka Agata Wróbel.
          • okruchlodu Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:52
            baenzai napisał:

> Kilka tutejszych pań oceniło Stanowskiego jako mocno nieatrakcyjnego. A przecie
            > ż chłop poza zakolami nie ma jakichś obiektywnych wad wyglądowych. Nikt mi nie
            > wmówi, że jest mniej atrakcyjny niż taka Agata Wróbel.

Może te kilka pan ma wysokie standardy urodowe? Tak jak Ty! Różnica jest taka, że Tobie wydaje się, że Twoje standardy są standardowe a wszystkich kobiety ponadstandardowe.
      • krisdevalnor Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:32
        Zgadzam sie. Jeszcze np Manuela z Big Brothera. Dla mnie określenie "brzydka" odnosi sie tylko do twarzy, moze miec piekne zęby, super figurę i ogolnie byc zadbana ale nadal brzydka.
      • ponis1990 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 16:41
        No widzisz, a ja uważam Kelly i Dorotę za całkiem ładne kobiety. Ile osób, tyle gustów smile
    • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:50
      Znałam trzy. Jedna z bardzo dużą dysmorią twarzy plus haczykowaty nos. Druga o baardzo brzydkich rysach twarzy. Trzecia o dziwnej cerze i jakimś takim dziwnym wyglądze. Każda od dawna jest mężatką. Trzecia ma nawet męża Brazylijczyk.a
      • malia Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:57
        Brazylijczyka! łał
        • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 11:59
          Jak na kobietę bardzo brzydką posiadanie przystojnego faceta w typie południowca to naprawdę wow.
          • simply_z Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:10
            Coz...podpowiem to troche jak w przystojniakami z Turcji, wiekszosc Brazylijczykow nie jest tak przystojna jak w tych wszystkich telenowelach.
            • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:47
              Taki Ronaldinho był brzydki jak noc
      • m_incubo Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:17
        Nawet Brazylijczyka?! Szok!
    • dziunia.z.torunia Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:42
      Nie znam żadnej "naprawdę brzydkiej", jeśli mowa o samym wyglądzie

Gdy uważam, że ktoś ma mało atrakcyjny nos/figurę/włosy, ale osobą życzliwą i ogólnie spoko, widzę w nim to, co ma "ładniejsze", co mi się fizycznie podoba, każdy ma coś fajnego w sobie

U obrzydliwych charakterów ich mniej korzystne cechy fizyczne uwypuklają mi się w oczach
      • asia.sthm Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:25
        > U obrzydliwych charakterów ich mniej
        > korzystne cechy fizyczne uwypuklają mi się w oczach

Mam tak samo.
        Trumpa odbieram jako najbardziej odrzucajàcego typa na tej planecie. Fizycznie brzydzi już samym widokiem.
        Rekordowo brzydki.
        Wśród kobiet nie ma odpowiednika aż takiej brzydoty.
        • dziunia.z.torunia Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 15:15
          "Trumpa odbieram jako najbardziej odrzucajàcego typa na tej planecie. Fizycznie brzydzi już samym widokiem."

O, tak!
    • furiatka_wariatka Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:44
      Oczywiście, że istnieją brzydkie kobiety i brzydcy mężczyźni. Np taka Tori Spelling, mimo makijażu, figury i tak uważam, że jest brzydka. Nawet w młodości, w czasach Beverly Hills. Albo że znanych aktorów Barry Keoghan.
      Poza tym pełno brzydkich i przeciętnych ludzi na ulicach.
      • demodee Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:45
        > Np taka Tori Spelling,

Podzielam to zdanie.
      • furiatka_wariatka Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:48
        Doprecyzuje jeszcze, że określenie ladny/brzydki wg mnie dotyczy twarzy. Jeśli ktoś ma ładną figurę, to zazwyczaj mówi się, że jest zgrabny, czy przystojny. O kobiecie, która jest umalowana, ładnie ubrana można powiedzieć zadbana, ale niekoniecznie jest ładna, bo może mieć brzydką twarz. Ale i tak zazwyczaj ludzie oceniają całokształt, i często ktoś szczupły wysoki uchodzi za atrakcyjnego, nawet jeśli twarz ma bardzo przeciętną.
      • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:21
        Jak na razie nie pojawiło się żadne nazwisko naprawde brzydskiej kobiety.
        Wymieniacie kobiety przeciętne lub otyłe. Spelling jest kobietą przeciętną i tyle.
        • furiatka_wariatka Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:28
          ansziy80 napisał(a):

> Jak na razie nie pojawiło się żadne nazwisko naprawde brzydskiej kobiety.
          > Wymieniacie kobiety przeciętne lub otyłe. Spelling jest kobietą przeciętną i ty
          > le.

To kwestia subiektywna, widocznie jesteś bardziej łaskawa w ocenie.
          • okruchlodu Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:58
            Myślę, że warto też rozgraniczyć dwie kwestie. Ktoś może nam się nie podobać ale jednak powinniśmy umieć ocenić obiektywnie, że brzydki nie jest.

Rozumiem, że Tori Spelling nie będzie w typie każdego. Do grona kobiet bardzo brzydkich jednak absolutnie jej zaliczyć nie można.

Mnie np. nie podoba się Leonardo DiCaprio (a im starszy tym coraz bardziej mi się nie podoba). Nie mogę jednak ocenić go na brzydkiego. Mam świadomość, że obiektywnie, na faceta w wieku 50+ to wygląda bardzo dobrze, powyżej przeciętnej albo nawet topka.
            • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 15:22
              Mało która naprawdę brzydka osoba robi karierę w tv. Może w polityce by się ktoś znalazł.
              • chlodne_dlonie Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:57
                Grodzka..? wink
                • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:02
                  Pawłowicz, Sobecka, Kempa, Lubnauer.
                  • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:06
                    A z mężczyzn koszmarnie brzydki jest Terlecki. Przy czym on po prostu brzydko się zestarzał, bo w młodości wyglądał całkiem normalnie.

• chlodne_dlonie Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:12
                      Noooo, taka Kora np. była chyba nawet nim oczarowana.. wink
                      • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:52
                        Jak dla mnie w młodości gorzej niż na starość.
                    • li_lah Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 20:56
                      Uważam że w młodości wyglądał znacznie gorzej. Na starość to siwy dziadek jak każdy, a że ma worki i obwisła twarz, no cóż każdy prawie ma. Za to w młodości te włosy 😵‍💫
                      • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 21:11
                        li_lah napisała:

> Uważam że w młodości wyglądał znacznie gorzej.

Akurat faceci stylizowani na Jezusa zawsze mieli całkiem niezłe powodzenie (chociaż dawno takiego nie widziałem na ulicy).

>Na starość to siwy dziadek jak k
                        > ażdy, a że ma worki i obwisła twarz, no cóż każdy prawie ma.

On już w wieku około 60 lat bardzo źle wyglądał. Bez porównania chociażby z Kwaśniewskim, Cimoszewiczem czy Lindą.
                      • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 21:22
                        Miał mało atrakcyjną twarz. Teraz lepiej.
              • angazetka Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:03
                ansziy80 napisał(a):

> Mało która naprawdę brzydka osoba robi karierę w tv. Może w polityce by się kto
                > ś znalazł.

Oleksy? Kalisz?
            • jakornelia12345 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 15:25
              Każdy ma różne kryteria urody i brzydoty. Dla mnie akurat taki Sean Connery z lat sześćdziesiątych, grający Bonda, odpada całkowicie. Za to ten sam Sean Connery w Czerwonym Październiku z 1990 roku, wymiata.
            • elinborg Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 21:16
              okruchlodu napisała:

> Myślę, że warto też rozgraniczyć dwie kwestie. Ktoś może nam się nie podobać al
              > e jednak powinniśmy umieć ocenić obiektywnie, że brzydki nie jest.

>
              > Mnie np. nie podoba się Leonardo DiCaprio (a im starszy tym coraz bardziej mi s
              > ię nie podoba). Nie mogę jednak ocenić go na brzydkiego.

Ja tak rozróżniam, pewnie też nie jest to do końca obiektywne
              Już kiedyś pisałam, brzydki dla mnie jest Bradley Cooper, ale mam świadomość, że on brzydki nie jest, tylko ja go tak odbieram.
              Wydaje mi się, że obiektywnie brzydki jest Barry Keoghan (w moim odbiorze odstreczający).
              W drugą stronę Sarah Jessica Parker jest nieładna, ale ja ją odbieram jako bardzo atrakcyjną (niech będzie, że mlodszą wersję😉).
              Choć i niej pewnie decydują włosy i figura.
              Kiedyś był wątek o LP, ktoś tam napisał, że jest strasznie brzydka, po czym, za namową forumek posłuchal wywiadu z nią i napisał, że zmienia zdanie🙂. I tak to jest.
              .
              • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 21:26
                Zgoda. Moje przykłady osób (podobno) atrakcyjnych, które dla mnie są nieciekawe: Scarlett Johannson, Freddie Mercury.
                • li_lah Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 21:00
                  Też nie uważam Scarlett za ciekawą. Twarz ok, choć bez wyrazu, byłaby znacznie ogólnie ładniejsza gdyby miała smuklejszą figurę i z 10 cm więcej.
                  Ja za to nie mogę strawić Keiry Knightley - choć ma ładną rysy to za jej paskudną mimikę twarzy, do tego zawsze jest zgarbiona.
                  • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 21:25
                    dla mnie Johansson jest delikatnie mówiąc przeciętna. Aż dziw, że zrobiła tak wielką karierę w tak konkurencyjnym rynku filmowym jak USA.
                  • simply_z Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 21:25
                    Wtedy bylaby juz za wysoka...ona ma ok 170
                    • li_lah Re: Naprawdę brzydka kobieta 10.01.26, 22:20
                      Kto ma 170cm? scarlett ? W życiu.
              • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 21:29
                Kto to ta LP?
                • krisdevalnor Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 10:35
                  baenzai napisał:

> Kto to ta LP?
                  Też nie wiem
                  • simply_z Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 10:44
                    Piosenkarka
    • demodee Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 13:44
      A ja kiedyś poznałam towarzysko pewnego bardzo przystojnego faceta i jego nastoletniego przystojnego syna. Stereotypowo pomyślałam, że matka musi być piękna, a na drugie spotkanie przyszli całą rodziną i okazało się, że matka cechuje się urodą znacznie poniżej średniej krajowej.
    • bazia_morska Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:42
      Tak, ale to była osoba trochę mało zadbana, tzn. miała nieciekawe włosy, ale uważała je za atut, więc chodziła okryta taką peleryną z włosów o mysim kolorze, cera była w podobnym odcieniu i do tego bure ubrania. Odrobina kosmetyków, zmiana ubrań i byłaby całkiem atrakcyjną babką, bo była bardzo wysoka i miała fantastyczną figurę.
    • dni_minione Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:49
      Te naprawdę brzydkie najpierw by trzeba porządnie pomalować, pofarbować, uczesać i ubrać. W 9 przypadkach na 10 okazałoby się, że w takiej wersji zupełnie nie odstają od wszystkich innych.
      Niewiele kobiet po 30, a zwłaszcza po 40 wygląda naprawdę ładnie saute, bez choćby kremu bb wyrównującego koloryt i lekkiego muśnięcia rzęs. Faceci mają przerąbane, dopiero w dojrzałym wieku ratuje ich zarost.
      • simply_z Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 14:59
        Znam przypadek, w ktorym niestety nic sie nie da zrobic, poza operacja twarzy(?). Dziewczyna, w zasadzie kobieta jest zadbana, ma lekki makijaz, ladne kolor wlosow, niestety rysy oraz ksztalt glowy, cialo itp ma takie, ze nic z tym nie da sie zrobic na poziomie lekkiego odpicowania. Taka genetyka.
        • dni_minione Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 15:11
          To ten 1 przypadek na 10, gdy jest naprawdę źle. Tak jak u Torri Spelling. U niej są grane tak wielkie pieniądze, a czego by nie zrobiła, to szału i tak nie ma.
        • najbrzydszemiastowpl Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 17:52
          Dziwne i trochę bez sensu to co piszesz, że brzydka twarz, ale zadbana i lekko odpicowana, czyli ona jest przeciętna, nie jest ładna, piękna, tylko taka zwykła, i nie sądzę, że pierwszym określeniem było by JAKA ONA BRZYDKA.
          • simply_z Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 18:02
            Nie, uwierz mi, jest bardzo nieladna. Mimo zadbania..nic tutaj nie dalo ci sie zrobic.Natomiast ma mila osobowosc.
            • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:49
              Przeciętna. Kwestia gustu. Dla mnie np. Freddie Mercury był skrajnie brzydki, a dla wielu ikona faceta.
      • analoga_niet Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 17:49
        Przeciętna osoba bez makijażu wygląda po prostu przeciętnie a nie brzydko. Brzydka pomalowana kobieta jest brzydka kobieta z makijażem
        • chlodne_dlonie Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:59
          Otóż to.
    • pytajacakinga Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 15:10
      Nigdy bym nie powiedziała o kimś że jest brzydki,ale znam dwie takie kobiety
      • homohominilupus Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 15:36
        No to właśnie powiedziałaś
    • lodomeria Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 15:45
      A wiecie co, ja ostatnio byłam po raz pierwszy od 20 lat na basenie w Polsce, w małym miasteczku. Takim ze zjeżdżalniami i źródełkami więc narodu w swięta było sporo.

I kurczę, ludzie naprawdę brzydko/smutno wyglądali - na codzień chodzę na basen w wielkiej metropolii w bogatym kraju i naprawdę rzuciła mi się w oczy brzydota, zaniedbanie, brak aktywnosci fizycznej, piwno-kiełbasiana dieta...
      I w dodatku nikt się nie usmiechał, nikt z obcymi nie wymieniał grzecznosci...
      • demodee Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 15:59
        > I w dodatku nikt się nie usmiechał, nikt z obcymi nie wymieniał grzecznosci...

Specyfika tego kraju, że jesteśmy narodem introwertyków, więc ktoś, kto przyjechał z Włoch albo Hiszpanii uważa nas za ponuraków.

Ja bym nie mogła mieszkać na dłużej wśród południowców, a jakby ktoś obcy mnie na basenie zaczepiał, to już w ogóle wykluczone.
      • homohominilupus Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 16:14
        Żartujesz, prawda?
        • lodomeria Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 16:31
          Nie. Co wskazuje na to, że mogłabym żartować? I na czym niby ten żart miałby polegać?

• tania.dorada Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 16:32
      Steve Bannon.
    • bene_gesserit Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 16:33
      Mi się naprawdę brzydkie wydają takie bardzo, ale to bardzo zrobione kobiety. Nie że jakiś wypełniacz i botoksik tu i tam, tylko nieruchoma, gumowa maska z wielkimi wargami, gigantycznymi kośćmi policzkowymi, do tego rzęsy jak gąsienice, brwi jak rysowane flamastrem permanentnym i doczepy, nos tak wąski, że prawie go nie widać itd, niestety, bo dochodzą jeszcze modyfikacje ciała.

Ogarnia mnie na taki widok, na szczęście rzadki, uczucie obrzydzenia, ale potem zamienia się ono w fale współczucia, bo te biedne panie są moim zdaniem ciężko zaburzone.
      • tania.dorada Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 16:42
        A, Mar-a-Lago look. Ale myślałam że autorce chodzi o osoby au naturel.
    • annpierle Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 17:04
      Wydaje mi się, że to kwestia przyzwyczajenia. Zarówno te brzydkie jak i te piękne twarze tracą na wyjątkowości, jeśli widzi się (zna z ekranu) je już od jakiegoś czasu. Przynajmniej ja tak mamwink
      I te, które uważałam za naprawdę brzydkie jakoś wyładniały, i te piękne, które dech w piersiach zapierały swoją urodą, jakoś spowszedniały.
      No ale wątek jest o brzydkich kobietach, więc dla mnie takim przykładem jest Rossy de Palma. A z mężczyzn, francuski aktor Dominique Pinon.
    • panterarei Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 17:37
      Może nie z gatunku strasznie brzydkaq
      • panterarei Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 17:39
        (Za szybko wysłało)może nie bardzo brzydkie, ale z gatunku "czemuż aż tak podobna do ojca": Maria Seweryn, młoda Zaborowska, Maria Peszek, Mika Urbaniak
        • simply_z Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 18:00
          Szejbal.
          • panterarei Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:03
            O! Dokładnie
            • apallosa Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:12
              No właśnie, a ojciec całkiem,całkiem..
              Z tym,że pani Szejbal figurę ma bardzo dobrą.
        • analoga_niet Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:16
          To jest kobieta jedynie „nie bardzo brzydka”??? W takim razie ja powinnam jako przykład w tym wątku siebie podać 🙄 Po prostu przytyła po 50 i nie odmładza się na siłę ale ma ładne, regularne rysy twarzy
          • aandzia43 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:33
            MS jest dla mnie nieładna. Nie brzydka, po prostu nieładna w kierunku przeciętna. Od zawsze, to nie jest kwestia że korzysta w średnim wieku z medycyny estetycznej czy nie korzysta. Wkleiłaś akurat bardzo udane zdjęcie z młodości, wydobyto na nim cały jej niewątpliwy młodzieńczy urok. I piękny uśmiech.
            • aandzia43 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:37
              To nie są regularne rysy twarzy. "Regularne" zakłada jakąś harmonię, bez elementów za dużych lub za małych.
              • analoga_niet Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:43
                Zdecydowanie po tym wątku dochodzę do wniosku, że uważając się za przeciętą miałam o sobie zbyt wysoki mniemanie 🙄 Ale też dla innych jestem łaskawsza w ocenie
                • okruchlodu Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:50
                  Dla mnie większość z tych kobiet wymienionych w tym wątku jest po prostu przeciętna. Gdyby to były moje koleżanki to do głowy by mi nie przyszło myśleć o nich jako o tych brzydkich. Może kwestia bycia osobą publiczną sprawia, że ludzie zaczynają bardziej krytycznie oceniać atrakcyjność fizyczną?
                • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:51
                  Tu lecą nazwiska kobiet jak dla mnie przeciętnych albo nawet umiarkowanie ładnych- Schejbal, Seweryn, Kaczyńska, Spelling.
                  • aandzia43 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:13
                    Ładny czy nieładny (bo brzydki to już wyższy level) to często kwestia gustu czyli tolerancji lub uczulenia na jakieś charakterystyczne rysy twarzy. Dla mnie powyższe panie są przeciętne lub mało ładne, niektóre z nich seksowne.
                • aandzia43 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:19
                  analoga_niet napisała:

> Zdecydowanie po tym wątku dochodzę do wniosku, że uważając się za przeciętą mia
                  > łam o sobie zbyt wysoki mniemanie 🙄 Ale też dla innych jestem łaskawsza w ocen
                  > ie

Ja też uważam się za przeciętną ma twarzy, ale nie wiem jaką wystawiła bym ocenę facjacie aandzi43 gdybym ujrzała ją pierwszy raz w życiu tongue_out
                  • analoga_niet Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:27
                    Ja się domyślam jaką wystawiłabyś mi, bo mam zdecydowanie gorsze rysy twarzy od pań wymienianych tu jako brzydkie wink
                    • aandzia43 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:39
                      Hehe smile Nie wiadomo bo jest jeszcze coś takiego jak indywidualny gust. Dla mnie np. Buzek jest przeciętna w kierunku ładna, na pewno interesująca, a tu widzę że niektórym się nie podoba. Kelly Osborne ładna, Zborowska ładna, itd.
                    • simply_z Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 21:42
                      No nie, nie są brzydkie,niektóre nawet ładne, tylko w moim odczuciu wyglądają trochę męsko poprzez podobieństwo do ojca, natomiast nie odmawiam im urody.
        • ruscello Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 20:29
          Ja tak mam z Szejbal i Buzek
          • simply_z Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 21:04
            A ja również z Maggie Gyllenhaal...
    • tanebo0001 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 17:46
      najbrzydszemiastowpl napisała:

> Czy znacie taką osobę, o której można powiedzieć, że jest naprawdę brzydka?
      Obecny!
      • husky_cat Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:23
        Mój kolega z byłej pracy, naprawde brzydki, miał ksywke Shrek i wyobraź sobie, że miał powodzenie i naprawdę śliczną narzeczona, obecnie żonę.
        U mężczyzny to kwestia charakteru. I nie, nie był bogaty, dobra praca w korporacji, ale dziewczyna była zawodowo na jego poziomie
        • hosta_73 Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 10:16
          Mój kolega z byłej pracy, naprawde brzydki, miał ksywke Shrek i wyobraź sobie, że miał powodzenie i naprawdę śliczną narzeczona, obecnie żonę.

Też mam takiego kolegę. Bardzo brzydka cera, duży noc, małe oczy, no nieatrakcyjny facet (fakt, wysoki i szczupły co działa na korzyść), ale jego żona to piękna, filigranowa kobieta. Oboje są bardzo sympatyczni, a zwłaszcza on ma coś takiego w sobie, że jest bardzo lubiany i ludzie lubią z nim przebywać.
      • anomaliapogodowa81 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 11:05
        Czy ty mógłbyś wreszcie wstawić tu gdzie swoje zdjecie?
        Ciągle marudzisz, ze jestes brzydki, naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić aż taki brak urody, ktory mógłby byc powodem aż tak wielkich życiowych niepowodzeń.
    • zerlinda Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 17:51
      Tak, studiowałam z taką kobietą. Faktycznie miała brzydka, meska twarz i figurę też masywna. Natomiast była w związku, miała małe dziecko i była chyba o wiele szczęśliwsza niż wiele pięknych kobiet.
    • vessss Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:13
      Monika Tychy, Marta Kaczyńska, Korwin Piotrowska. I kilka sztuk na żywo. Część była urocza, inteligentna i nie widziało się tego braku urody. Nie wykluczam, że dwie pierwsze panie też emanuja urokiem, jedna też kasą i koneksjami...ale sposób bycia, rozmowy itp., Korwin Piotrowskiej pobrzydza ja w moich oczach jeszcze bardziej
      • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:42
        Pierwszej nie znam. Druga przeciętna, trzecia poniżej.
        • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:47
          Kaczyńska nieciekawie wygląda z profilu ale overall tragedii nie ma. Na pewno jest atrakcyjniejsza od obojga rodziców.
          • li_lah Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 00:03
            Kaczyńska ma zniszczoną skórę twarzy i nieciekawy nos. Ale jest drobnej atrakcyjnej postury co dodaje jej dużo uroku.
    • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:22
      Może jeszcze ta pani.

• kurt.wallander Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 01:39
        baenzai napisał:

> Może jeszcze ta pani.
        >

Ta pani zdecydowanie nie ma szczęścia do fryzjerów wink
        • homohominilupus Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 09:59
          Słuszne spostrzeżenie.

A z wiekiem rysy jej sie wyostrzyły i wygląda lepiej niż w młodości IMO
          • jakornelia12345 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 10:37
            Zgadzam się. Niektórzy ludzie z wiekiem wyglądają lepiej.
          • taje Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 22:40
            No nie. Mnie się najbardziej bardziej podoba na zdjęciu z 1991 (fryzurę pomijam).
            • kurt.wallander Re: Naprawdę brzydka kobieta 12.01.26, 00:12
              Ja bym ją widziała z burzą loków wink
    • ib_k Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 19:52
      Z kobiet dla mnie naprawdę brzydka była Maria Kaczyńska, jej córka Marta rownież, Agata Buzek, Lara Gessler, Szajbel. Z mężczyzn Karolak, zdecydowanie potem np. Kiersznowski, Chabior. To z tych znanych z tv.
      • chlodne_dlonie Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:05
        Maria Kaczyńska nadrabiała charyzmą, sympatycznym sposobem bycia.
        Nie nazwałbym jej brzydką.
        • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:09
          chlodne_dlonie napisała:

> Maria Kaczyńska nadrabiała charyzmą, sympatycznym sposobem bycia.
          > Nie nazwałbym jej brzydką.
          >

Oceniamy urodę a nie inne cechy.

Kaczyńska była brzydka, nawet w młodości.
          • chlodne_dlonie Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:11
            Dla mnie przeciętna.
            Agata Buzek za to..lub Lara Gessler.. no cóż.. mocno nieurodziwe, fakt.
      • analoga_niet Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:08
        Maria Kaczyńska moim zdaniem była zupełnie przeciętna, niewyróżniająca się. Nie widzę u niej niczego specjalnie brzydkiego
        • aandzia43 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:24
          Dla mnie też przeciętna. Poza tym miała sympatyczną twarz i nie wiem czy to kwestia jej osobowości, czy po prostu takie jak jej rysy nadają twarzy sympatyczny charakter.
      • chlodne_dlonie Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:09
        Co do mężczyzn wymienionych - zgoda. Przy czym Kiersznowksi i Chabior są dzięki fizys 'jacyś', charakterystyczni, zapamiętywalni. Ot, taka ironia losu - mężczyzna brzydki ma zdecydowanie łatwiej w życiu niż brzydka kobieta wink
        A Karolak..? Klasyczny pszenno-buraczany kartofel, niestety częsty typ wśród polskich facetów. Ciąża spożywcza to wręcz znak rozpoznawczy naszych 'panów' w pewnym wieku wink
        • li_lah Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 00:07
          Karolaka najbardziej szpeci nos.
          • baenzai Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 00:40
            Raczej kartoflana morda, uzębienie i grube dupsko.
            • m_incubo Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 08:04
              Szpeci go najbardziej nadwaga, bo nie jest "miśkowaty", co może się jeszcze podobać, tylko rozlazły. Bo poza tym wygląda jak 70% polskich mężczyzn, typowy ziemniak.
          • ib_k Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 16:16
            No cóż, dla mnie Karolak jest szpetny i z kategorii " przez szmatę bym nie dotknęła" ale być może jednak na taką ocenę wpływ ma ogólnie osobowość jaką prezentuje.
            • m_incubo Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 16:56
              No uroku mu z całą pewnością nie dodaje.
    • princy-mincy Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 20:37
      Dla mnie to raczej kwestia nieładna.
      Naprawdę brzydka jest Tori Speeling i być może też Bella Ramsey z Last of us.
      • ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 21:15
        Jak Spelling to z przekory wpiszę Scarlett Johansson.
      • grey_delphinum Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 21:19
        Tak czytam ten wątek... Jestem zdecydowanie brzydsza i mniej atrakcyjna od większości wymienionych tu kobiet (choc Agata Wrobel to jednak zupelnie inny typ urody). Prawie każda część mojego ciała ma jakis widoczny defekt. Oprocz tego nie mam ani charyzmy, ani seksapilu. Nie maluję się, bo nie umiem. Z pewnością uznalybyscie mnie za skończoną brzydulę.

Cale szczęście mój przystojny mąż od 35 lat ma klapki na oczach i jest mniej krytyczny od forumek z emamy 😉

Co do loterii genowej - córka wdala się w tatusia i wyrosła na piękną kobietę, a syn jest podobny do mnie, ale nadrabia rzezbą 😉
    • taki-sobie-nick Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 21:55
      A sztuczna [inteligencja]
      na to:

"Ugly woman" to obraźliwe i subiektywne sformułowanie. Postrzeganie piękna jest bardzo zróżnicowane i zależy od osobistych gustów oraz norm kulturowych. Koncentrowanie się na negatywnych cechach fizycznych lub używanie obraźliwego języka jest niekonstruktywne i krzywdzące. Zamiast tego, promowanie pozytywnego obrazu ciała, życzliwości i szacunku dla wszystkich ludzi, niezależnie od ich wyglądu, jest bardziej wartościowe.
      • taki-sobie-nick Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 21:56
        Postrzeganie piękna jest bardzo zróżnicowane i zależy od osobistych gustów oraz norm kulturowych.

Bardzo. Niemniej część osób się jednak nie mieści.
        • bene_gesserit Re: Naprawdę brzydka kobieta 07.01.26, 22:22
          ...zmienia się nie tylko w miejscu, ale i w czasie. Są jednak uniwersalne kryteria, np zdrowy wygląd (gładka skóra, kompletne uzębienie w dobrym stanie, ładne włosy), symetria ciała, szczególnie twarzy, kwestia proporcji twarzy i ciała (stosunek obwodu bioder do talii), tzw męski wygląd mezczyzn (grubsze rysy, kwadratowa szczeka itd) i kobiecy u kobiet itp. Nie to, żeby kultura i tu nie potworzyla wyjątków, ale co do zasady to te rzeczy są uniwersalne.
          • amaliancher Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 00:40
            Za mlodu zauwazylam ze w Polsce kobiety z ciemna cera ,nawet ja mialy dlugie nosy i szpiczaste twarze byly uwazane za ladne.Najgorzej mialy blade blondyny, musialy rysowac twarz.Teraz mlodziez jest juz wymieszana i kroluja brazowe wlosy , a cere teraz maja wszyscy blada.Laza z bladymi nogami , za mojej mlodosci ,to byl powod do wstydu.Rude teraz sa modne i eksponuja piegi , dawniej bylo to powodem rozpaczy.
    • backup_lady Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 09:49
      Tak, miałam taką koleżankę w liceum w klasie, miała brzydką twarz, dodatkowo cerę taką chropowatą, wargi takie jakby spuchnięte - co całość po prostu nie wyglądała dobrze. Przez to wszystko już w wieku nastu lat wyglądała jak 40letnia kobieta. Ale była dobrą koleżanką, lubiła się uczyć, poszła na medycynę, spotkałam ją z dziesięć lat po liceum, to była zadowolona bo dostała się na specjalizację, którą chciała i chyba właśnie miała rozpocząć staż czy pracę w jakimś super szpitalu pod względem tej specjalizacji.
      • danka88 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 09:59
        Znam taka jedną , wyszła za mąż po 50 tce . Skrzywdzona również imieniem. Jest otyła a jej oczy wyglądają jakby miała jakieś korzenie mongolskie
    • anomaliapogodowa81 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 10:56
      Znałam kiedyś jedną dziewczynę, to było ze 30 lat temu, ja byłam dzieciakiem a ona miała jakoś koło 18 lat.

Miała najbardziej obłędną figurę, w typie Naomi Cambell, no takie ciało pojawia sie raz na milion, do tego była wysoka i miała długie, przepiękne, gęste blond włosy.

Przy tym twarz miała nieprzeciętnie nieatrakcyjną: wielki, nieforemy nos, usta cieniutkie kreseczki i małe, bardzo blisko osadzone oczy.
      Natura z niej totalnie zadrwiła.

Faceci za nią szaleli, opędzić się nie mogła.
      Dzisiaj pewnie załatwiłaby sprawę chirurgią plastyczną.
      Ciekawi mnie czasem, jak jej sie losy potoczyły.
      • analoga_niet Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 11:07
        Chirurgia nie zmieni położenia oczu, może pomóc jak problemem jest brzydki nos, ale sam układ kości, rozstaw i wielkość oczu są nie do ruszenia. Oczywiście można coś poprawić, ale efekt nie będzie super
        • anomaliapogodowa81 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 11:21
          Oczu oczywiscie nie, ale w jej przypadku korekta nosa i ust juz sporo by zrobiła.
          To była twarz w typie Agaty Buzek, tylko jednak sporo jeszcze mniej atrakcyjna.
          • analoga_niet Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 11:26
            To się tak wydaje, też myślałam że ubocznym skutkiem wyleczenia wady zgryzu będzie poprawa urody, a jak miałam nieładną twarz tak mam tylko że przestało mnie permanentnie boleć. Oczywiście można coś poprawić ale to jest mało efektywne bo wymaga mnóstwo wysiłku i kosztów żeby było o kilka procent lepiej
            • aandzia43 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 15:52
              Nie wiem jaką miałaś/masz wadę zgryzu i na ile ją wyleczyłaś, ale wszystkie znane mi kobiety którym udało się w dużym stopniu lub całkowicie zlikwidować poważniejsze wady ortodontyczne wyglądały dużo dużo lepiej niż przed leczeniem. Efekt jest wyraźny.
            • taje Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 22:47
              Gru - czy Ty trolujesz? Widziałam Twoje zdjęcie i to chyba sprzed operacji zgryzu i byłaś już wtedy bardzo atrakcyjną kobietą. Wkurza mnie takie mizdrzenie się.
              • analoga_niet Re: Naprawdę brzydka kobieta 10.01.26, 22:29
                Jak zrobię 50 ujęć to jedno da się wybrać 🙄 w lustrze czy na pierwszym ujęciu to jest dużo gorzej. Ja się uważam za przeciętną, ale jak widzę podawane tu przykłady brzydkich kobiet to się przeceniam najwyraźniej… z pewnością mam gorsze proporcje i rysy twarzy niż Maria Seweryn, Maria Kaczyńska czy kilka innych tu podanych przykładów. Oczywiście porównuję w analogicznym wieku
                • taje Re: Naprawdę brzydka kobieta 10.01.26, 22:53
                  ?! To jest chyba klasyczny przykład proszenia się o głaski. Przecież Ty jesteś i zawsze byłaś (nawet przed operacją) bardzo atrakcyjną kobietą - dziewczęcy, młody typ urody! Zaczynam się zastanawiać, czy Ty sobie jaja z nasz robisz, czy naprawdę masz zaburzony ogląd samej siebie?
                  • analoga_niet Re: Naprawdę brzydka kobieta 10.01.26, 23:02
                    Jake głaski? Znakomita większość tutaj nie wie, jak wyglądam, więc nie mogą ocenić, za to widzę jak oceniają inne kobiety. Miło że mnie tak oceniasz, ale też zdaję sobie sprawę że zapewne widziała jedno że starannie wyselekcjonowanych ujęć które uznałam za dopuszczalne do podzielenia się ze światem.
                    • taje Re: Naprawdę brzydka kobieta 10.01.26, 23:07
                      Widziałam kilka, twarzy i sylwetki, dostępnych na internecie (instagram etc) i uważam, że jesteś bardzo atrakcyjna - mówię absolutnie szczerze i dziwi mnie Twoja reakcja. Chciałabym mieć taki typ urody jak Twój.
                  • kot.z.kosmosu Re: Naprawdę brzydka kobieta 12.01.26, 02:07
                    taje napisała:

> ?! To jest chyba klasyczny przykład proszenia się o głaski. Przecież Ty jesteś
                    > i zawsze byłaś (nawet przed operacją) bardzo atrakcyjną kobietą - dziewczęcy, m
                    > łody typ urody! Zaczynam się zastanawiać, czy Ty sobie jaja z nasz robisz, czy
                    > naprawdę masz zaburzony ogląd samej siebie?
                    >

Ja uważam, że to kokieteria. Przecież jest bardzo atrakcyjną kobietą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka