Dodaj do ulubionych

Profesor i ks. Olszewski rusza proces

21.01.26, 07:34
Na pewno nasz forumowy ekspert prawny Alicia władzuchna 03 😀 wie co o tym sądzić.
Myślicie, że pójdzie gładko?
Obserwuj wątek
    • feniks_z_popiolu Re: Profesor i ks. Olszewski rusza proces 21.01.26, 07:36
      Przepraszam PROFETO w tytule oczywiście
    • alicia033 Re: Profesor i ks. Olszewski rusza proces 21.01.26, 07:46
      feniks_z_popiolu napisał:

> Na pewno nasz forumowy ekspert prawny Alicia władzuchna 03 😀 wie co o tym sądzić.

Oczywiście.

> Myślicie, że pójdzie gładko?

A coś wskazuje na to, że oskarżeni przyznają się do winy? Jak tak, to powinno pójść gładko i alfons z prawem łaski będzie mógł szybko wkroczyć. Jak nie, to standardowo, będzie gra na przewlekanie (oby jedynie ze strony obrony) i czekanie na powrót kumpli do władzy.

Czy mogę ci jeszcze jakoś pomóc, żar-ptaku?
      • feniks_z_popiolu Re: Profesor i ks. Olszewski rusza proces 21.01.26, 08:04
        Władzuchno 😀 liczyłam na bardziej pogłębioną analizę ale i tak dzięki za odpowiedź.

A na temat sędzi Justyny Koski- Janusz coś napiszesz?
        • alicia033 Re: Profesor i ks. Olszewski rusza proces 21.01.26, 08:37
          feniks_z_popiolu napisał:

> A na temat sędzi Justyny Koski- Janusz coś napiszesz?

Jest legalnie powołana, mam nadzieję, że będzie prowadziła ten proces tak sprawnie, jak tylko procedura karna na to pozwala.
      • boggi_dan Re: Profesor i ks. Olszewski rusza proces 21.01.26, 08:06
        alicia033 napisała:

> feniks_z_popiolu napisał:
        >
        > > Na pewno nasz forumowy ekspert prawny Alicia władzuchna 03 😀 wie co o ty
        > m sądzić.
        >
        > Oczywiście.
        >
        > > Myślicie, że pójdzie gładko?
        >
        > A coś wskazuje na to, że oskarżeni przyznają się do winy? Jak tak, to powinno p
        > ójść gładko i alfons z prawem łaski będzie mógł szybko wkroczyć. Jak nie, to st
        > andardowo, będzie gra na przewlekanie (oby jedynie ze strony obrony) i czekanie
        > na powrót kumpli do władzy.
        >
        > Czy mogę ci jeszcze jakoś pomóc, żar-ptaku?
        >
        Nagminnie obrażasz prezydenta Polski. Wstyd. By był akt łaski musi być wyrok. A to daleka droga do tego. Na ten czas sąd ma problemy ze skompletowaniem ławników. Są jeszcze przyzwoici ludzie w Polsce.
        • alpepe Re: Profesor i ks. Olszewski rusza proces 21.01.26, 08:10
          Ale ten z Profeto ani Batyr do nich się nie zaliczają.
        • alicia033 Re: Profesor i ks. Olszewski rusza proces 21.01.26, 08:50
          boggi_dan napisał:

> Nagminnie obrażasz prezydenta Polski.

O, a to udało się wreszcie ustalić rzeczywisty wynik pierwszoczerwcowych wyborów i "klepną" to Sąd Najwyższy? Bo to coś, przed czym błaźnił się bodnar w lipcu nie tylko Najwyższym ale w ogóle żadnym sądem nie jest. To kiedy, taniusza, to było? Bo jak nie, to on jest takim prezydentem, jak ja papieżem.

Ale raduje🤣🤣🤣, że przynajmniej do was dotarło, że do zastosowania prawa łaski musi istnieć prawomocny wyrok sądu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka