Dodaj do ulubionych

KSEF idzie na sukces

28.01.26, 09:59
Od poniedziałku próbuje nadać uprawnienia księgowej oraz kilku kontrahentom w Ksefie.
Jest to możliwe przed produkcyjnym uruchomieniem wersji 2.0 ksefu. Znaczy się powinno być to możliwe.
Jedyne co widzę to nie działający moduł uprawnień i certyfikatów.
Oj będzie się działo...Będzie zabawasmile

Obserwuj wątek
    • tilijka123 Re: KSEF idzie na sukces 28.01.26, 10:01
      Były informacje w necie, że nie będzie działał do końca miesiąca. Podobno łączą ksef 1.0 z 2.0.
    • alpepe Re: KSEF idzie na sukces 28.01.26, 10:50
      Ja próbowałam to zrobić w niedzielę, bo wiedziałam, że do lutego będzie przerwa techniczna. I co? I trzy razy weryfikacja się nie udała i mnie wywalało, pewnie inni też wtedy na gwałt próbowali. Poddałam się, w lutym to zrobię, trudno.
    • angazetka Re: KSEF idzie na sukces 28.01.26, 10:58
      Mnie księgowa napisała, żeby się nie martwić i czekać do lutego.
    • nenia1 Re: KSEF idzie na sukces 28.01.26, 11:13
      No przecież ogłaszali że do lutego jest przerwa techniczna. Nie bronię, bo ogólnie jest burdel, ale o przerwie są wszędzie informacje.
    • best_bej Re: KSEF idzie na sukces 28.01.26, 11:22
      I pomyśleć, że wszytsko dla uszczelniania vatu zwiększenia wpływów budżetowych o 1,65 -1,8 mld zł smile przy czym na 2026 rok zaplanowano wpływy 340 mld, więc wychodzi jakieś 0,5 proc smile
      A biznes okoloksefowy pięknie kwitnie- szkolenia, systemy, co rusz widzę reklamy smile
      • alicia033 Re: KSEF idzie na sukces 28.01.26, 12:29
        best_bej napisała:

> I pomyśleć, że wszytsko dla uszczelniania vatu zwiększenia wpływów budżetowych o 1,65 -1,8 mld zł smile przy czym na 2026 rok zaplanowano wpływy 340 mld, więc wychodzi jakieś 0,5 proc smile

przy czym nic z tego nie będzie, bo to zostało już "uszczelnione" przez jpk_vat, ksef tu nic, poza tym, że w jpk trzeba będzie dorzucić nr faktury z ksef nie zmienia. Mechanizm przekrętów vatowskich jest zupełnie inny.
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: KSEF idzie na sukces 28.01.26, 13:11
          alicia033 napisała:

> przy czym nic z tego nie będzie, bo to zostało już "uszczelnione" przez jpk_vat
          > , ksef tu nic, poza tym, że w jpk trzeba będzie dorzucić nr faktury z ksef nie
          > zmienia. Mechanizm przekrętów vatowskich jest zupełnie inny.
          >

Zgadzam się, ten system niczego bardziej nie uszczelni. Do tego wprowadzany jest w dość żenujący sposób, chyba na zasadzie "byle szybciej, bo miał być w zeszłym roku". Świadczy o tym wszystko: dziwny z podatkowego punktu widzenia termin, bałagan informacyjny, a ta przerwa techniczna tuż przed wprowadzeniem to w ogóle jakiś cyrk. Mnie rozśmieszył do rozpuku e-mail z urzędu skarbowego, że zapraszają na konsultacje 23 i 31 stycznia 🤣. Nie, wcześniej nie zapraszali.
          • zosia_1 Re: KSEF idzie na sukces 28.01.26, 13:22
            Ja dostałam dzisiaj o 9:33 info ze skarbowego, ze zapraszają na szkolenia w dniach 28-30.01. Dodam tylko, że tu trwają ferie i mowę, więc ludzie mogą być na wyjeździe. A jeśli nie , to przecież nie rzuca się wszystkiego i leci na ostatnią chwilę na szkolenie
    • zosia_1 Re: KSEF idzie na sukces 28.01.26, 13:18
      Przecież zapowiadali, ze 2631.01 będzie przerwa techniczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka