Dodaj do ulubionych

Mam powod do narzekan. 💪

04.03.26, 11:35
Tylko glowne danie przy kolacji przynosi kelner. Po reszte, jak przystawki, zupy musisz dylac do bufetu. Sniadanie i lunch to rowniez bufet. Niby spoko ale moj stolik jest w innej sali. Dystans spory. I tak dylasz jak glupia po kazda pie.... 🙄 Po 6 rundce mialam dosyc. No i mogloby byc cieplej odrobine. Park zaliczony, las zaliczony. Basen zaliczony. Plusy wstawania o 4.00 😅 Macie jakis powod do narzekan? 😉
Obserwuj wątek
    • iwles Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 11:41

Jpdrlę.
      Serio, resztę urlopu spędzisz na forum? 😲
      • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 11:49
        Wszystko już przecież za te swoje 1500 euro zaliczyła. big_grin
        Teraz czeka niecierpliwie na koniec urlopu i spotkanie z psi, by się pochwalić, jaka to była grzeczna i jak ładnie wypełniła jego życzenia. Może dostanie od niego głask na odwal i 1500 euro się opłaciły.
      • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 11:50
        > Jpdrlę.
        > Serio, resztę urlopu spędzisz na forum? 😲

Czemu jej bronisz?
        Niech każdy spędza urlop jak chce.
        • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 11:55
          Nikt jej nie broni skończyć pod mostem.
          1500 euro za trzy dni, to przecież całkiem normalna forma urlopu dla asystentki pielęgniarskiej. Odpocznie za to na następne kilka lat jak diabli.
          • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:05
            Łatwo się odpalasz w wątkach finansowych.
            A to nawet nie jest wątek finansowy.
            • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:11
              piataziuta napisała:

> Łatwo się odpalasz w wątkach finansowych.
              > A to nawet nie jest wątek finansowy.

Ty się łatwo odpalasz w każdym wątku.
              A to jest kolejny wątek humorystyczny autorstwa anny, chyba już czwarty w tym tygodniu, a nie urlopowy.
              • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:15
                Słaba riposta.
                • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:16
                  Na twój słaby atak wystarczy.
            • wena-suela Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:54
              Słuszna uwaga.
        • iwles Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:07

Ja jej nie bronię, bo nie mam takiej możliwości.
          Ja się dziwię. I to mocno dziwię.
          • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:14
            Dziwisz się w każdym jej wątku - a tych jest dużo - i to już w pierwszych postach.
            Robi się to bardziej krindżowe od jej kreacji.

• snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:16
              Napij się melisy ziuta.
              • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:24
                > Napij się melisy ziuta.

Ale ja jestem spokojna.
                Na tyle, że nawet nie przyszłoby mi do głowy bić pianę, że ktoś, kto nie ma za dużo kasy wydał 1500euro na trzy dni urlopu i spędza ten czas na ematce.
                • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:31
                  Pianę to ty teraz bijesz.
                  A jak dla mnie to, anka może wydać nawet 15 tys.euro na trzy dni. Szkoda tylko, że takiej sumy nie posiada i nigdy w swoim życiu nie będzie posiadać. Chyba, że w formie długu. Ale jeżeli uważasz, że niespecjalnie mądrych i autodestruktywnych zachowań nie wolno tu komentować, bo może wyjdź z tego wątku, bo się jeszcze bardziej wkurzysz.
                  • po_godzinach_1 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:33
                    snakelilith napisała:

Szkoda tylko,
                    > że takiej sumy nie posiada i nigdy w swoim życiu nie będzie posiadać. Chyba, ż
                    > e w formie długu.

serio przeżywasz finanse obcej ci kobiety aż tak bardzo, że musisz o tym w kółko pisać?
                    • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:35
                      po_godzinach_1 napisała:

> serio przeżywasz finanse obcej ci kobiety aż tak bardzo, że musisz o tym w kółk
                      > o pisać?

Tak samo najwyraźniej, jak ty przeżywasz komentarze tego dotyczące.

• po_godzinach_1 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:49
                        snakelilith napisała:

> Tak samo najwyraźniej, jak ty przeżywasz komentarze tego dotyczące.

serio?

pisz, pisz, to co piszesz świadczy tylko o tobie, nie o annie
                        • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 13:13
                          po_godzinach_1 napisała:

> pisz, pisz, to co piszesz świadczy tylko o tobie, nie o annie

Oczywiście, że świadczy to o mnie. O moim rozsądnym podejściu do pieniądza. W odróżnieniu od trzydniowych wannabe "bogaczek" śpiących w pozostałym czasie nad wanną.
                  • marzenka12 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:35
                    Bez przesady, 15k to nie jest niespotykany majatek dla nielicznych szczesliwcow
                    • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:37
                      marzenka12 napisała:

> Bez przesady, 15k to nie jest niespotykany majatek dla nielicznych szczesliwcow

15 tys. euro w zachodnim kraju jako oszczędności, to jest wyjątkowo niska suma. Dla anny przy jej trybie życia nieosiągalna. Ona bierze chwilówki by kupić pizzę dla całego zespołu.
                      • marzenka12 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:39
                        A ty w to wierzysz🤣
            • iwles Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:41
              piataziuta napisała:

> Dziwisz się w każdym jej wątku.

Wolno mi. Tak jak tobie wolno dziwic się mojemu dziwieniu.

• glasscraft Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 11:47
      Ale przynajmniej masz dwa nowe dresiki.
      • nick_z_desperacji2 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 15:04
        Dwa dresiki na 2-3h spacerów polesie. Dwa nowe dresiki. Tak, to ma sens.
    • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 11:48
      Bez zdjęć się nie liczy!
    • angazetka Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 11:53
      Nie pojechałaś tam spacerować? No to spacerujesz po sześć dokładek i ci źle tongue_out
      • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 11:57
        No źle, bo miał być pełny wypas, winogrona podawane przez premium facetów prostu do ust.
        Ale na to musiałaby wydać nie 1500 euro, a 4500 za trzy dni. Ups.... Chyba podałam jej pomysł na następny urlop. big_grin
    • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 11:55
      No eh, a zdjęcia lasu?! Ja chcę las! Nie żarcie i pokój w kawałkach :p
      Jak sytuacja na basenie?

Do narzekania to bo ja wiem? Łeb mnie boli.
      Zaskoczyłam dziś lekarkę moim niskim ciśnieniem, aż myslala, że sprzęt zepsuty i poszła po inny:p
      • bezmiesny_jez Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:00
        Jak wylazła o 4 rano, to jeszcze ciemno było.
        • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:01
          No w sumie 😅
      • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:10
        Masz las.
        Nudziło mi się i pojechałam z Anną. ;p

• raczek47 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:03
      Podpowiem: zapewne istnieje możliwość zamówienia posiłku do pokoju, skoro standardy sali ci nie odpowiadają.
      Nie musisz już zaśmiecać forum narzekaniem.
      • nick_z_desperacji2 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 15:04
        I ja coś dorzucę: las, park i basen nie są jednorazowe. Można tam iść drugi raz.
        • katarrynka Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:43
          Ale Anna ma tylko dwa dresy, trochę siara ;/ przecież zobaczą ją dwa razy w tym samym! Trzeba jechać dokupić żeby w tym homosiowie jej nie wyśmiali!
    • marzenka12 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:19
      Serio pytasz? Polak ma najlepsze geny narzekactwa na swiecie! Ja mam duzo roboty i chcialabym biegac po gotowe jedzenie do bufetu.
    • gryzelda71 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:23
      Basen zaliczony? On cala dobe czynny?

• pursuedbyabear Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:28
        Widocznie w gejowskich burdelach (uwaga, szcza*my ze śmiechu) tak bywa 😀
        • marzenka12 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:32
          A co maja do tego gejowskie burdele?
          • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:33
            Oj, ktoś tu nie jest na bieżąco. big_grin
          • pursuedbyabear Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:33
            Zajrzyj do poprzedniego wątku. Tak Anna określiła miejsce, w którym przyszło jej spędzić Urlaub.
          • raczek47 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:34
            Wejdź w jej poprzedni wątek, dowiesz się.
            • marzenka12 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:17
              Chyba wyparowal, nigdzie nie znalazlam gejow w burdelu 😕
              • szpil1 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:35
                marzenka12 napisała:

> Chyba wyparowal, nigdzie nie znalazlam gejow w burdelu 😕

Jest, nic nie wyparowało.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,179824332,179824332,Pozdro_.html
                • marzenka12 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:41
                  O dzieki. Sensacji co prawda zero ale oburz nawet smieszny
                  • angazetka Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:57
                    Sensacji tam nie ma, fakt, raczej zdziwienie poziomem języka Anny.
      • qrka Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:13
        W tej bajce owszem.
        PS. Czekam na ciąg dalszy transmisji, bo to raczej nie koniec przygód wink
        • simonna Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:16
          Jeszcze się w niej nikt od pierwszego wejrzenia nie zakochał?
          • qrka Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:45
            Na razie to chyba tylko taksówkarz. No i nie wiem, ile czasu musi minąć, żeby się gej zakochał w kobiecie.
    • furiatka_wariatka Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:26
      Hm, na tym polega szwedzki stół? Idziesz z talerzem, i nakładasz sobie co tam chcesz. Nie rozumiem tylko dlaczego aż 6 razy z tym talerzem musiałaś biegać? Nie dało się tego załadować za jednym razem?
      • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:32
        Anna je raz na trzy dni, więc zapotrzebowanie kaloryczne przy jednym posiłku ma większe.
    • pursuedbyabear Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 12:27
      Cóż, jeśli już postanowiłaś wydać 1500 eur na 3 dni, to może można było na przykład opinie o hotelu poczytać przed rezerwacją?... Poza tym co to za problem, chodzić do bufetu przy śniadaniu?
      • andallthat_jazz Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 13:48
        Chodzi o odleglosc, nie o samo chodzenie. 🙄 Fajnie, gdyby rowniez w mojej sali mieli drugi bufet. Problem pierwszego swiata, ale kursy co chwile, zeby skompletowac, co chcesz dralujac przez dwie duze sale, zeby wejsc do sali z bufetem, lekko upierdliwe. 🙄 Tylko nie naleze do osob, ktore na jeden talerz wala kupe jedzenia. Jem partiami. Az nie poczuje, ze styka. Wiec tak, laze po jedna buleczke i jedno maslo. Nie lubie zostawiac jedzenia.
        • pleszkazlasu Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:06
          Nie ma tam czegoś takiego jaką taca? Wtedy od razu bierzesz bułeczkę, maslo, kawę i sok, problem z głowy.
          • qrka Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:14
            Może taca w opcji premium 1500 nie obowiązuje. Może taca jest na wyższym levelu.
        • iwles Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:22

Stoliki są przypisane do pokoju?
          Szczerze mówiąc, nie spotkałam się z czymś takim.
          • bezmiesny_jez Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:30
            Tak było w zakładowych domach wczasowych.
            • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 15:52
              Tak, pracowałam i kiedyś w takim policyjnym domu wczasowym i tam faktycznie tak było :p
              • memphis90 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:31
                I miało się stolik z obcymi osobami. Tak było w WDW nad morzem w 1994r.
    • andallthat_jazz Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 13:40
      Proszsz...
      • gryzelda71 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 13:58
        No dlatego ja nie wakacjuje w takich terminach Za zimno, za szaroburo. Jak juz to w ciepłe strony.
      • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:01
        zewnetrzny basen w marcu ? No way :p
        • andallthat_jazz Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:07
          Zewnetrzny i wewnetrzny. Mocno podgrzewany. O 7.00 bylam w wodzie. Ja uwielbiam.
          • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:11
            Ja do zewnętrznego bym nie weszła za chiny :p Bo potem musiałabym wyjść i tu miałabym problem :p
            • andallthat_jazz Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:22
              Przeplywasz z jednego na drugi. Mozesz wychodzic wewnatrz. 🙂
              • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 15:14
                A jak tak, to może, ale chyba raczej nie :p
          • glasscraft Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:19
            Jak zmarzluch nie jestem i zewnetrzne baseny lubie (zwlaszcza jak pada deszcz), to plywanie w mocno podgrzanym basenie przy 6 stopniach na zewnatrz to dla mnie nie jest "to". Chyba, zeby mial tunel to tego wewnetrznego i nie trzeba byloby z wody wychodzic tongue_out
          • kk345 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 16:02
            andallthat_jazz napisała:

> Zewnetrzny i wewnetrzny. Mocno podgrzewany. O 7.00 bylam w wodzie. Ja uwielbiam
            > .
            Według opinii z bookingu to "mocne podgrzanie" to 30 stopni...
            • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:06
              30 stopni w basenowej wodzie to bardzo dużo, zwłaszcza, gdy na zewnątrz jest 6.
              • pleszkazlasu Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:10
                Nie dla wszystkich. Ja baseny termalne uwielbiam, ale ciepła woda zaczyna się u mnie od 34 stopni. Na zewnątrz, jak najbardziej.
                • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:14
                  W moim wakacyjnym basenie za 4500 euro, woda miała z 17 stopni. :p
                  • alpepe Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:50
                    O kurna, to tak, jakby go wcale nie było. Ja to w ogóle Niemcami jestem rozczarowana, w basenach zimna woda. Najgorsza woda była po jakimś miesiącu upałów 40 stopni w basenie otwartym, temperatura plus 11 stopni. Poza małymi dziećmi nikt nie wchodził. Basen na Wuhlheide. Ale ja jestem team aquapark i plus 34 stopnie.
                    • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 19:54
                      alpepe napisała:

Najgorsza woda była po jakimś miesiącu upałów 40
                      > stopni w basenie otwartym, temperatura plus 11 stopni.

Z całą pewnością nie 11. big_grin Przy upałach temperatura w okolicach 26 stopni wydaje się już bardzo zimna. U mnie na pływalni są dwa baseny, jeden z wodą 26 stopi, a w drugim jest jakieś 2 stopnie mniej. W zależności do którego wejdę na początek wodę w tym 26 stopni odczuwam jako chłodną, albo ciepłą zupę.
                      We wrześniu kąpałam się w Morzu Północnym, woda miała 18 stopni, po kilku minutach miałam wrażenie, że odpadną mi z zimna ramiona. Temperatura powietrza też miała 18 stopni, jak wyszło się z wody, to było nagle bardzo ciepło.
                      A problem z niemieckimi basenami jest ten, że podgrzanie wody do 30 stopni kosztuje, a energia jest droga. Pobyt na takim basenie musiałby wtedy więcej kosztować, tak jak w tym hotelu u anny, bo tam nie ma oprócz tej ciepłej wody chyba niczego, co tłumaczy tą zawyżoną cenę. Te krokiety z mrożonki w każdym razie nie.
                      • alpepe Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 20:04
                        Z całą pewnością umiem czytać arabskie cyfry i byłam bardzo zdziwiona, że woda jakby z wodociągów. To nie było 25 czy 26 stopni. Przecież ja chodziłam na kąpieliska, na baseny otwarte, to nie tak jak u Anny, że to był pierwszy raz. A rozczarowanie było straszne. Brodzik dla małych dzieci cieszył się popularnością, bo woda była w nim cieplejsza. Na głównym basenie były pustki.
                        • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 20:18
                          alpepe napisała:

> Z całą pewnością umiem czytać arabskie cyfry i byłam bardzo zdziwiona, że woda
                          > jakby z wodociągów.

Z całym szacunkiem alpepe, ale totalnie zimna woda z kranu ma w zabudowanych terenach coś w okolicach 15 stopni. Latem bywa nawet wyższa. By woda w basenie latem ochłodziła się do 11 stopni, to trzeba wrzucić do niej lód, albo temperatura w nocy musiałaby spaść poniżej 10 stopni, co w naszym klimacie przy upałach się nie zdarza.
                          Jeszcze raz, woda w Morzu Północym ma latem na wybrzeżu zwykle jakieś 16-19 stopni i to się odczuwa przy włożeniu rozgrzanej nogi jako prawie lodowatą.
                          • alpepe Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 20:34
                            Wiesz, jaki mam problem? Że nie przewidziałam, że kiedyś zdjęcie z opisem temperatury wody może się stać dowodem. Wiem, że baseny kryte w Niemczech też mają relatywnie niskie temperatury, ale że w Polsce poza czasem szkolnym na takie baseny nie chodziłam, to nie mam porównania. Tu najbardziej mnie zszokowało, że w Badesee kawałek dalej była wyższa temperatura. Sądziłam, że woda powinna być po tak długiej fali upałów naprawdę cieplejsza. Jak się wchodziło, to było odczucie, jakby cię ktoś kroił nożem. Podobnie miałam raz nad morzem, w Dźwirzynie, też nikt się nie kąpał z wyjątkiem małych dzieci. Wtedy była jakaś wymiana wody z głębin, no, ale Bałtyk to Bałtyk, a nie stojąca woda w basenie.
                            Zresztą to stare czasy, obie córki już pełnoletnie, młodsza miała problem w szkolnym basenie, bo kurczaczek był chudziuteńki i nie miało jej co chronić przed zimną wodą.
                            • snakelilith Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 21:04
                              alpepe napisała:

> Wiesz, jaki mam problem? Że nie przewidziałam, że kiedyś zdjęcie z opisem tempe
                              > ratury wody może się stać dowodem.

Ja ci wierzę, że ty tą wodę odbierałaś jako bardzo zimną. Gdyby woda miała 21 stopni, co jest raczej bardziej prawdopodobne, to podczas upalnego dnia odebrałabyś ją jako bardzo zimną kranówę.
                              I tak, woda w stojącym Badesee po fali upałów może podnieść się nawet do 28 stopni, dlatego było tam cieplej.
                              A w Bałtyku woda latem na wybrzeżu ma też jakieś 17-18, w płytszych regionach często nawet 20-23 stopnie. Bywają nawet zatoki, gdzie podnosi się do 25. Co ciągle jest zimną wodą. Nawet wodę o temp. 35 -36 stopni pod prysznicem będziesz odbierać jako za chłodną.
                              I ponieważ jeżdżę regularnie nad zimne morze latem, to wiem, że przy 18 stopniach rzadko kto z turystów wchodzi do wody, bo woda jest dla większości pierońsko zimna. Ja wchodzę na maksymalnie 15 minut, ale nie na raz, a zwykle 3 razy po 5 minut. I trzeba naprawdę samozaparcia by do takiej wody wejść. Do kolan jest jeszcze w miarę ok, ale na udach i brzuchu zaczyna być krytycznie. wink Jak człowiek się jednak zanurzy po szyję, to przez chwilę nie może oddychać, ale organizm się przyzwyczaja i produkuje ogromne ilości energii. Po wyjściu jest niesamowicie ciepło, nawet jak temperatura powietrza ma też tylko 18 stopni.

• gryzelda71 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:15
                  A to basen termalny? Ten u Anny.
              • memphis90 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:35
                To nie jest bardzo dużo, to jest mało. Byłam w termalnym z 30stC w Bad Schandau i jak było 12st na zewnątrz, to w tym basenie zewn 30st się zwyczajnie marzło.
      • pleszkazlasu Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:08
        O ja, zapłakałabym się, gdybym musiała wydać 1500 euro na takie coś. Bo żebym chciała, to raczej wykluczone!
        Zimno i buro.
        Ale w sumie lasu nie widać, a las ratuje każdy urlop. Tyle że las to ja mam za darmo, więc dla mnie nie jest wart płacenia za niego.
        • gryzelda71 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:11
          No dokładnie. A nawet gdybym nie miala, to nie o tej porze roku. Nie lubie błocie.
          • alpepe Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:18
            Ja codziennie w lesie niedaleko mnie. Błota mało, choć las wydeptany kompletnie.
        • andallthat_jazz Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:20
          Las jest dookola. Duzo lasu. Ja teraz zrobilam spacerek po parku. Las byl grany rano. Teraz bede szla cos zjesc. Znow mala rundka. Sauna, basen. Kolacja. I pajciu. Jutro dluzsza wyprawa. Dzis schodzi jeszcze zmeczenie. Ale schodzi. Dawno nie czulam sie tak wyciszona. A ich wewnetrzne kosmetyki. Bajka. Chyba zamiast masazu sobie sprawie. Zeby powspominac w domu, bo zapachy obledne. Laze i wocham wlosy, skore... Dokadnie moje klimaty- cedr, mech, rozmaryn. Cos dymnego. Fajne, bardzo lesne.
      • nick_z_desperacji2 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 15:12
        O matulu, kwintesencja przełomu zimy i wiosny: wszystko mokre, suche i nadgniłe. Żeby zapłacić z e spacery po tym parku musiałabym na głowę upaść. Obracam głowę w bok i tuz za oknem ma magnolię z pąkami liści, o wiele bardziej wiosenną i przyjemną do patrzenia.
    • nowel1 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 13:49
      Żadnych powodów do narzekan. Obudziłam się o 8, wypiłam 2 kawy ucząc się niemieckiego, czytając ematkę i grając w tysiąca online. Potem fajny spacer z psiskiem nad Zurichsee, to jakieś 13 km. Śniadanie zrobiłam sobie sama, ale od blatu i lodówki do stołu mam blisko 😁 Dziś w planach jeszcze henna na włosy i brwi, nas obiad faszerowane bakłażany z wczoraj, więc luz. Pewnie trochę poszydełkuję. Chciałam uprasować koszule mężowi, ale jakoś mi się nie chce.
      • kura17 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:27
        czym faszerujesz bakłażany? wycinasz środek?
        • nowel1 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 15:02
          Najpierw je przecinam na pół, nacinam miąższ w kratkę, solę i smaruję oliwa. Do piekarnika na pół godziny. Potem ten miąższ łyżką wyjmuję i dodaję do farszu z mielonego mięsa z cebulą, czosnkiem, pomidorami. Podajeę z tzatziki.
          • kura17 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:08
            brzmi swietnie, na pewno wyprobuje! dziekuje smile
    • aankaa Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 13:51
      Sniadanie i lunch to rowniez bufet. Niby spoko ale moj stolik jest w innej sali. Dystans spory. I tak dylasz jak glupia po kazda pie....

nie ma za co
    • hanusinamama Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:29
      Czyli stolik masz podpięty pod numer pokoju?
      • elisabeth.nakatami Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:45
        To sie zdarza i jest w sumie bardzo wygodnym rozwiązaniem, zwlaszcza, jak położenie stolika człowiekowi odpowiada. Ja,tak miałam w,Watamu, stolik zaraz przy stoisku z owocami, nawet nie musiałam wstawac, tylko pan podawał mi do stolika, co tam chciałam.
        Ale wystarczy poprosić o zmianę, jak stolik nam,nie odpowiada. Mnie tez by sie nie chcialo latać przez dwie sale do bufetu.

A w kwestii narzekań, to mnie gryza takie mini mroweczki na basenie, a,jak nie gryza, to chodzą po mnie i,łaskoczą
        • glasscraft Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 16:02
          Poproszenie o zmiane wymagaloby ermmm.... poproszenia. Anna przezyla lat 50 prawie, ale nie wie jak to sie robi (vide watki "czy/jak" w duzych ilosciach).
    • kaki11 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 14:38
      Mogę ponarzekać na sztafetę choroby u dzieci?
      Jak szukasz powodu to zawsze się znajdzie big_grin, ale z tego się cieszyć na urlopie, to nie rozumiem.
    • szmytka1 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 15:02
      Mam powód do narzekan, zamówiłam tort. Ma być śmietankowo, malinowy z jakimś tam żelem porzeczkowym. I dziś byłam w tej cukierni z koleżanką, zmówiłam ciasto z tą ich malinową masą i mi nie smakowało. Narzekam!
    • sitniczek Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 15:49
      Mam. Boli mnie gardło, katar, kaszel i chyba w poniedziałek muszę wrócić do roboty..
    • palacinka2020 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 15:53
      Zmien stolik.
    • andallthat_jazz Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 16:01
      Deserek. Nie jadam czesto. I koniecznosc drzemki. Za chwile. Siedze na slonku, ktore wyszlo i mam ochote ozlocic i psi i przyjazne forumki. Serio nie widzialam jak mi bardzo bylo tego trzeba.
      • nick_z_desperacji2 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 16:04
        Wrzuć jeszcze zdjęcie papieru toaletowego, cykl się zamknie.
      • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 16:13
        Ładne toto w szklanym. Co to?
        • piataziuta Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:05
          Budyń.
          • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:15
            Niekoniecznie. Może być dowolny krem o "jasnym" smaku- waniliowy, cytrynowy czy coś:p robiłam kiedyś w pracy takie a'la galaretki na mleku kokosowym i też wyglądało na koniec podobnie :p
          • alpepe Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:52
            To może być też Griespudding, ciapaja z kaszy manny.
            • gatito_z_kato Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 21:53
              Ojej, przypomniało mi się, kiedyś w Aldiku była taka kaszka z rote gruetze, całkiem smaczna! W DE to pewnie na każdym rogu, ale u nas rzadko się widuje, jak już jest taka kaszka to strasznie słodka, a owoce też strasznie słodkie (a powinny być kwaśne).
        • andallthat_jazz Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 19:09
          Krem waniliowo-pistacjowy. A na wierzchu sos z owocow lesnych. Bardzo dobre bylo. Ogolnie kuchnie maja swietna. Chociaz sniadania lepsze w hotelach jadalam. Pieczywo super. Sery swietne. Wedliny mocno cienkie. Ale w sumie jest co wybierac. Za warzywa minus (ogorki i pomidory jakby lekko dogorywajace a byla 7.00 rano... Minus, ze nic na swiezo nie robione tylko w bemarach. Ratuja sie wyborem. Kolacje wypasione. Lunch bardzo ok (dzis dwie zupy, arrabiata, biale kielbaski, mase salat i dressingow, pieczywo, desery, owoce. Ciezko czegos nie moc wybrac.).
          • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 19:12
            "Krem waniliowo-pistacjowy. A na wierzchu sos z owocow lesnych. "

Jadalnym, lubię takie, zwłaszcza, kiedy nie ja robię:p
            • szarmszejk123 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 19:12
              Jadła bym*
          • iwles Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 19:15
            Czy te posiłki są w cenie pobytu czy dodatkowo płatne?
            • andallthat_jazz Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 19:53
              W cenie
          • marzenka12 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 19:19
            I te geje jedzą z bemarów? Dziwne, oni sa kapryśni spożywczo. Moze to takie geje jak w dowcipie "Tato, jestem gejem"
            • glasscraft Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 19:24
              Geje wyzarli ogorki!
    • qrka Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 17:17
      Piszesz, że masz powód do narzekań? No doprawdy niespotykana u ciebie to sytuacja wink
    • alexis1121 Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 18:14
      No i jakie dresy w końcu kupiłaś? Wstaw fotkę, pliz.
      • andallthat_jazz Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 20:05
        Nic nie nadzwyczajnego. Welurowe, szare, miekkie jak kaczuszka i wygodne, ale zaden szal cial. Jednak kolacje w dzinach mokasynkach sweterku i t-shircie. Wiem, w majtkach tez. Ale dresiku bym nie wlozyla... nawet pisza w folderach, ze smart casual prosza. Choc... roznie to wyglada...
        • aankaa Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 20:24
          kolacje w dzinach mokasynkach sweterku i t-shircie

własnym oczom nie wierzę - nie wzięłaś kombinezonu???
    • ga-ti Re: Mam powod do narzekan. 💪 04.03.26, 19:45
      Uwielbiam bufetowe posiłki. Tak sobie chodzę z talerzem i wybieram, po trochu wszystkiego, na co mam ochotę 😊 Nie biegam po każdą bułeczkę. Choć nie jeżdżę sama, więc często bierzemy wspólny talerzyk z pieczywem i masłem. Dodatkowy kurs po herbatę. A po śniadanku wytrawnym przychodzi czas na słodkie, kolejny kurs, kawka, ciasto, owoce. No kilka razy trzeba się przejść, ale i tak bardzo lubię.