Dodaj do ulubionych

Magda Gessler i ryż

25.03.26, 18:23
Czy to prawda, że Gesslerowa reklamuje ryż w torebkach? Reklamy nie widziałam, ale właśnie oglądam kanał Pierogi z Kimchi, który jest o gotowaniu ryżu. Wydaje mi się, że ryż umiem gotować, ale postanowiłam jeszcze obejrzeć, żeby zrewidować swoje umiejętności.

Na tym kanale babeczka mówi, że widziała reklamę, w której Magda Gessler reklamuje ryż w torebkach i ten ryż wrzuca do gorącej wody. No dla mnie to jest zbrodnia tak gotować ryż.

Czyżby już się pani Gessler tak bardzo paliło pod dudą, że musi reklamować ryż w torebkach, żeby przeżyć?
Obserwuj wątek
    • bezmiesny_jez Re: Magda Gessler i ryż 25.03.26, 19:09
      Skoro reklamuje colę to czemu nie ryż w torebkach?
    • marzenka12 Re: Magda Gessler i ryż 25.03.26, 19:33
      Co jest zbrodniczego w ryzu w torebkach?
      • heca007 Re: Magda Gessler i ryż 25.03.26, 19:38
        Zapewne chodzi o gotowanie plastiku.
      • feniks_z_popiolu Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 08:56
        Torebka.
        Czyli gotowany plastik
        • marzenka12 Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 09:52
          No straszne
          • zerlinda Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 14:57
            Tak
    • heca007 Re: Magda Gessler i ryż 25.03.26, 19:39
      www.instagram.com/reels/DTfdJnoCKgX/
      Reklamuje, kupca.
    • migafka357 Re: Magda Gessler i ryż 25.03.26, 21:56
      A dlaczego do gorącej wody to zbrodnia?
      • nieobiektywnie Re: Magda Gessler i ryż 25.03.26, 22:04
        Do zimnej też.
        • dracaria Re: Magda Gessler i ryż 25.03.26, 22:08
          nieobiektywnie napisała:

> Do zimnej też.

Nie lubisz ryżu, bo nie lubisz Chińczyków, czy o co chodzi? big_grin
    • dracaria Re: Magda Gessler i ryż 25.03.26, 22:00
      nieobiektywnie napisała:

> ten ryż wrzuca do gorącej wody. No dla mnie to jest zbrod
      > nia tak gotować ryż.

What? Co za różnica? big_grin
      • afro.ninja Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 07:55
        Moim zdaniem chodzi głównie mikroplastik.
        Ale ryz z woreczka jest gorszy w smaku, niz ugotowany w wodzie. No i ważna jest jakość ryżu, Azjaci chyba nie wiedzą, jakiej kiepskiej jakości ryż mamy w polskich sklepach. Viola z pierogów, to kupowala ryz do sushi w Polsce, bo tylko ten przypomnial azjatycki. Kiedys dawbi temu byl filmik jak przyjechała.do rodziców. No kto w Polsce kupuję ryz do sushi, zeby go jeść do obiadu? Ja lubię basmati, ale to co jest w dyskontach, a to co mozna kupić w necie, niebo, a ziemia. Wiec Polacy nie mają łatwego dostępu do ryżu, coś jak Japończycy do dobrego chleba. wink
        • heca007 Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 08:03
          Ja kupuję wink Tylko taki mam w domu.
        • dreg13 Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 08:07
          Dobry chleb to produkt szybko starzejący się i do Japonii to nie wiem, co by mogło dotrzeć. Dobry ryż dotrze do każdego zakątka Polski paczkomatem. Ale wiadomo - dużo ludzi kupuje w dyskontach, chociaz za tę samą cenę mogą mieć dużo lepszy produkt. Aczkolwiek i w dyskontach potrafią pojawiać się nieoczysiste produkty, np ostatnio suszone mango w Biedronce, które moi znajomi przywieźli mi z Tajlandii (dokładnie ten sam produkt, w tym samym opakowaniu).

Natomiast jeśli chodzi o gotowanie, to bardzo, bardzo, BARDZO dziękuję tej forumowiczce od ryżowaru. Nigdy nie jadłam tyle dobrze ugotowanego ryżu i kaszy, co teraz. Korzystam prawie codziennie.

• hanusinamama Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 09:19
          Ja. Mam w domu ryżożercę. Ale mam też jaśnimowy, basmati, brązowy i czerwony. jedna półka to słoiki z ryżem smile

• kurt.wallander Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 19:27
          afro.ninja napisała:

> No kto w Polsce kupuję ryz do sushi, zeby go jeść do obiadu?

Ja kupuję.

Ja lubię bas
          > mati, ale to co jest w dyskontach, a to co mozna kupić w necie, niebo, a ziemi
          > a.

A wszyscy kupują w dyskontach?

Wiec Polacy nie mają łatwego dostępu do ryżu, coś jak Japończycy do dobrego
          > chleba. wink

Tu sie zgodzę. Dobry ryż jest u nas po prostu drogi.
    • bmtm Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 08:54
      Dziwne, że osoba tak wyczulnona na chemię w jedzeniu propaguje mało zdrowe napoje gazowane.
      Córka p. Gessler rekalmowała pepsi o ile pamiętam. To już w ogóle kuriozum- znana z tego, że ma znaną matkę.
    • geez_louise Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 09:11
      To podrzućcie jakieś linki do dobrego ryżu, zawsze kupowałam byle co, bo myślałam że nie czuję różnicy, ale ostatnio ten ryż sklepowy jest tak paskudny, że nawet ja to czuję.

I chciałam kupić garnek do gotowania ryżu, ale ciągle trafiam na beznadziejne, np. z elementami aluminium.
      • hanusinamama Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 09:18
        Zamawiam ryż ale jak nie mam kupuje basmati w biedrze i jest bardzo dobry
        Garnek do ryżu robi pewnie robotę ale umiem też w zwykłym dobrze ugotować
      • heca007 Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 09:21
        Kupuję po prostu ryż do sushi. I używam ryżowaru. Mam malutki Yumasia panda. Na jakieś 3 miarki ryżu.
        • hanusinamama Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 10:41
          Ale ryż do suszi nie pasuje do wszystkiego. Ma charakterystyczne ziarno.
          Używam do sushi włąsnie czy do kanapek ryżowych albo mielę do kimchi (nie chce mi się kupowac osobno mąki do kimchi).
    • hanusinamama Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 09:17
      Ta baba jest niewiarygodna. W jednym programie krytykowała używanie mrożonek ( a to była koncówka zimy) ze niby takie sztuczne i niezdrowe....a reklamuje colę i ryż gotowany w platiku
    • kiszonababka Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 10:07
      A czy ktoś kupował ryż w biedrze w takim worku jutowym ? On jest w większej gramaturze ok 3 kg , chwilę patrzyłam na niego to był chyba jaśminowy . I teraz nie wiem czy tylko go inaczej pakują ? Możliwe że jest z logo Azja food .
      • afro.ninja Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 10:39
        Kupowałam, nadal słabej jakości, jednak o wiele lepszy, niz ten sprzedawany w woreczkach. Teraz kupuję wyłącznie w necie. Tez różnie można trafić.
        • hanusinamama Re: Magda Gessler i ryż 26.03.26, 10:40
          Biedronka ma dobry zwykły basmati. W 0,5kg opakowaniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka