kochamruskieileniwe 18.05.26, 14:44 na uzupełnienie kolekcji. Bombek choinkowych ,😈 W zeszłym roku był Dziadek do orzechów oraz Królewna Śnieżka. Kontynuuję kolekcje bajkowe. Właśnie zamówiłam. Ps. Trzymajcie mnie z daleka od sklepów z bombkami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 14:53 nie wiem, czy ne wytną, jak napiszę... poszukaj obiektywem google Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:00 szklany świat. Jest jeszcze sporo bajek - Reksio, Pippi, Sąsiedzi itp Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:09 sporo bajek szklanyswiat.org/pl/c/Bajkowe/134 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:52 Zamawiam Misie zakochane i z reflektorem ( koty mi potłukły 2, miałam jeszcze po prababce) Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:58 Dzięki Przyszły już do Ciebie? Bo trochę się obawiam jak w transporcie... Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 16:42 Nie. Zamówiłam dzisiaj. Mam dobre doświadczenia ze sklepami producentów bombek. Pakują pancerne. Gorzej jest z placem lub grupami facebookowymi. Tam bywa różnie (ale praktycznie tam nie kupuję) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: To jest ten czas 18.05.26, 14:52 O jezus jakie fajne te dwie z lewej. Ale ze szpiegiem z krainy Deszczowców to nie uchwycili szpiczastej brodki Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:20 uchwycili. dlaczego zdjęcie zostało wyciete? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: To jest ten czas 18.05.26, 14:53 O, Żwirkobombkorek i Muchomobombkorek. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 14:59 Mnie się jeszcze ten zestaw podoba. Ale cena zdecydowanie mniej (drobne 1100 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 16:04 To wyrób Komozji.. ceny są wysokie. Ale wykonanie świetne Plus narzut bombkami. W każdym razie, nie do domów, gdzie są koty i małe dzieci. Chyba, że to milionerów dom. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: To jest ten czas 18.05.26, 16:08 Dzieci małych nie mam ale dwa koty są. Niby się nie interesują (bo mają więcej choinek za oknem) ale wolałabym nie sprawdzać Podoba mi się bardzo łowiczanka, trzej królowie, Makowa Panienka, Krecik i Kaczaka Dziwaczka. Zresztą większość mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:02 O jaa, cudne!! Nie jestem choinkowa, ale u kogoś lubię 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:06 Myśle jeszcze o tych (nie mogę się zdecydować które). Bo Arlekina wybralam Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:07 pierwsza baletnica sie nie wkleiła Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:15 Przez Ciebie zbankrutuję. A jeszcze nie dotarłam do bajek tylko na ptaszkach się zatrzymałam Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:18 Nie zaglądaj do Bombkarni. Ani na pl. Emilii Plater (Warszawa) ani do ich sklepu internetowego. Ja Ci dobrze radzę! Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:24 ja naprawde jestem w potrzebie. Przez wiele , wiele lat nie kupowałam żadnych bo miałam "spadkowe" ale one zaczęły się wykruszać. I teraz jestem w kropce czy miec choinką tematyczną np. ptaki albo bajki czy wymieszaną Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:35 u mnie za tło robia okrągłe (głebiej wieszane, na zwenątrz - kształtki. A klipsami zapełniam puste dziury - swieczki (takie bombki) oraz ptaszki. Plus takie białe gwiazdki papierowe. Choinke mam absolutnie choinkową. Jak sie pokazały stylowe - owszem podobaly mi sie. Ale teraz kojarza mi sie z choinkami biurowo/korporacyjnymi (no tak mam, ale umiem docenić prywatne "stylowe" Im jestem starsza, tyb choinka bardziej urozmaicona. W zasadzie mogłabym juz z kształtek wybrac same bajki. Albo same ptaszki. Lub zwierzęta. Ale. Syn co roku dostaje wypasiona bombke. Od pewnego momentu sam wybierał. (trudno by wubierał jako niemowlę). I te bombki muszą być na choince. A sa rózne -od aniołka, przez kota po lokomotywę... Tak więc pozostaje nam ładowac wszystkie bombki Ps. Czasami myślę, ze gdyby choinka sie przewróciła i bobki by się zbiły - zapłakałabym sie... Odpowiedz Link Zgłoś
laluga Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:58 Weź wszystko. Choinka musi być kiczowata. Wtedy jest piękna i prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: To jest ten czas 18.05.26, 16:04 ale choinka nie jest aż tak duża P.s chyba zaczne jednak od ptaszków, a potem się zastanowię. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:27 Boże, błagam, przypomnij w listopadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:29 w listopadzie co ładniejszych juz nie będzie - będą mocno przebrane. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:40 Są zachwycające. Dzięki za ten wątek, mam co kupić na prezenty🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: To jest ten czas 18.05.26, 17:03 Właśnie, to jest znakomity pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: To jest ten czas 18.05.26, 15:50 jezuuu chce takie!!! gdzie to zabyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 16:06 Dałam link do sklepu... Niestety. Znam zbyt wiele sklepów. I postanowiłam w każdym roku zaglądać do maksymalnie dwóch. I tak mam na choince majątek. (Kolekcjonuję od wielu lat...) Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: To jest ten czas 19.05.26, 13:19 Ja mam w sumie stare stare. Mam te z reflektorami po brababci (było 5, zostały mi 3), mam muchomorki, sopeli i pajacyki. Malowane ręcznie inne ale tez takie z PRLu. U mnie na choince wiszą jeszcze rękodzieła dzieci (młodsza produkuje jeszcze) plus srebrne i złote ptaszki z piórami (którymi zachwyciła się młodsza tak ze babcia jej dała)...moja choinka to taka "wieś tanczy wieś spiewa" Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 19.05.26, 14:47 Stare też mam... swoje z dzieciństwa (babuszki) i jeszcze jakieś mojej mamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: To jest ten czas 18.05.26, 16:51 Śliczne! Ale niestety musiałam zrezygnować z bombek ze względu na ogon mojego psa Gdybym kupiła, musiałabym otwierać pudełeczko od czasu do czasu, wpatrywać się z zachwytem i zamykać. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: To jest ten czas 18.05.26, 16:54 Ależ świetne!! Pogooglam, może też coś sobie wynajdę! Fajnie, że wrzuciłaś Odpowiedz Link Zgłoś
drilka Re: To jest ten czas 18.05.26, 17:03 Są absolutnie zachwycające. I to są jedyne prezenty gwiazdkowe, o których mogłabym ewentualnie pomyśleć w maju. Reszta na początku grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: To jest ten czas 18.05.26, 17:49 moja mama miała imieniny na koniec listopada, więc bombki na prezent świąteczny kupowałam jej bardzo często od czasu, gdy handlowcy weszli z bombkami zaraz po 1 listopada. akurat te bajkowe zwierzątka czy karramba by do niej nie trafiły, ale arlekin czy baletnica to może nawet nawet. moja choinaka też jest klasyczna, czyli choinkowa, ubrana we wszystkie kolory i ozdoby jakie mamy kupione na przestrzeni ostatnich 25 lat małżeństwa. z tych tu zalinkowanych brałabym sąsiadów, baletnicę i może coś jeszcze, ogólnie to nie jest w moim stylu, cena stawia kropkę nad i żeby się nie podobało nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: To jest ten czas 18.05.26, 21:28 Ok... to jestem uboższa o 500 złotych... Trzej Królowie, Łowiczanka, Gęś przypinana, Sąsiedzi i Kaczka Dziwaczka Moim głównym problemem jest za mała choinka. Chyba że obok dostawię drugą Tylko wtedy będziemy siedzili w przedpokoju bo nikt się do pokoju nie zmieści Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 21:39 No cóż... ale dostawę masz za darmo🤣 Choinkę w końcu postawie (taką mam nadzieję) w innym pomieszczeniu. Wyższym, więc choinka będzie wyższa. Syn nie będzie jej ubierał dwa dni. Pewnie że trzy... Pocieszam się, że wspomagam spółdzielnię socjalną (org. w adresie coś tam znaczy...) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 18.05.26, 21:42 Dlatego prosiłam w poście startowym o trzymanie mnie z daleka od sklepów z bombkami. Nawet wobec dyscypliny, która sobie narzuciłam ( tylko dwa sklepy w roku). Jestem wstanie wydać każde pieniądze w takim sklepie (drugi to ogrodniczy...) Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: To jest ten czas 19.05.26, 13:31 To ja podobnie. Rzadko udaje mi się wyjść z ogrodniczego z niczym Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: To jest ten czas 19.05.26, 13:20 Moja ciotka ma 3 Klasyczna, mastelowa i trzecia co roku inna Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: To jest ten czas 19.05.26, 13:40 No i poszło (ptaszki) p.s. w sklepe muzycznym bombki-intrumentu kosztują ponad 100 pln jedna Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 19.05.26, 14:45 Dlatego kupuję w sklepach producentów... A i tak majątek wydaję 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: To jest ten czas 19.05.26, 14:54 Ja wczoraj do tych co pokazałam, zamówiłam żolnę i zimorodka na klipsów. No nie mogłam się opanować. 🤣 Ale dostawa mi wyszła bezpłatna😜 Jutro je odbieram. Zobaczę je na żywo( mam powiadomienie, że towar w drodze).. Na ten rok został Arlekin i baletnica (zgodnie z dyscypliną dwóch sklepów). Tylko nie mogę się zdecydować, która baletnica. Chyba jednak biała... Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: To jest ten czas 19.05.26, 15:06 To ja już jeden zaliczyłam Na jesieni jak zwykle Silverado. Zawsze z jakimś dzieckiem tam jadę, to już nasza tradycja, że przynajmniej jedno ze mną jedzie. A i od córki czasem coś dostaję albo mi dzieci przywożą z zagranicy (albo sama z Islandii ostatnio ). Odpowiedz Link Zgłoś