klaramara33 Re: Truskawki 2026 02.06.26, 08:39 My na targ nie mogliśmy ostatnio ale na ulicy w moim mieście małym podwarszawskim kupiłam wczoraj od plantatora starszego pana za 20 zł,a wpiątek sprzedawał za 28 zyli,. Wytargowałam trochę mniejszą kwotę zwłaszcza,że łubiankę kupowalam. Poznał mnie bo w poprzednim roku też kupowałam, miło se pogadaliśmy , dowiedziałam się co nieco jak na plantacji sobie radzi. Pośmiałam się bo pan żartobliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Truskawki 2026 02.06.26, 09:11 To teraz wszyskich zdziwię. Najsmaczniejsze truskawki jakie jadłam w tym roku były....z Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Truskawki 2026 02.06.26, 09:34 W sklepie w piątek widziałam po 27zł, pewnie w tym tygodniu będą już taniej, bo jest szczyt i wysyp. Ja nie kupuję, mam własne z ogródka, niewiele, ale wystarczy, żeby pojeść na świeżo, zwłaszcza, że dojrzewają stopniowo i zbieram je po trochu, rano i wieczorem. Upiekę też muffinki, czy raz ugotuję kompot. (Jedynie przetworów nie planuję w tym roku robić z truskawek.) Odpowiedz Link Zgłoś