jkl13 20.07.26, 00:22 Ja wiem, że ematka.nawet nie wie, że był mecz. Ba w ogóle nie zauważyła, że trwał mundial. Ale Hiszpania!!!!!!!! Po fatalnym i nudnym meczu, zasłużenie wygrała Hiszpania! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lajtova Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 00:34 Nudna była argentyna i ten jełop messi. Odpowiedz Link Zgłoś
vialascivia11 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 00:41 Hiszpania zasłużyła tym razem ale żal Messiego. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 07:32 Messi mógł się trochę postarać, jak chciał zakończyć karierę z tytułem mistrza świata. Ja się nawet zdziwiłam, dlaczego Messi nie gra w finale, bo na boisku praktycznie nie było go widać przez długi czas. Dziwny był ten mecz Odpowiedz Link Zgłoś
vialascivia11 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 22:33 Rzeczywiście dziwny. Messi starał się może ale czuł zbyt wielką presję. Potem stracili zawodnika. Mbappe słusznie królem strzelców. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 21.07.26, 09:51 vialascivia11 napisała: > Rzeczywiście dziwny. O Trumpie, gdy wpychał się nieproszony do świętującej drużyny? Delikatnie… Na szczęście współczesne możliwości pozwolą na usunięcie go z pamiątkowych zdjęć. > Messi starał się może ale czuł zbyt wielką presję. Messi nie miał z kim grać. Zbieranina Argentyńczyków ( bo nie drużyna) zajęta była kopaniem przeciwnika, a nie taktyką i grą w piłkę nożną. Niskie instynkty kopaczy przeważyły, furia i zemsta za ewidentną przewagę Hiszpanów zaćmiła im mózgi. Presję czuje każdy w podobnej sytuacji. Zawodnik z takim doświadczeniem i umiejętnościami powinien sobie z presją poradzić. >Potem stracili zawodnika. Biedni, stracili…Gdyby na początku meczu sędzia główny zareagował prawidłowo sypiąc żółte agresorom, to bardziej by się pilnowali i przypomnieli sobie po co wyszli na boisko. > Mbappe słusznie królem strzelców. To nie kategoria „ słusznie, niesłusznie”, to prosty wynik dodawania. Odpowiedz Link Zgłoś
vialascivia11 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 21.07.26, 10:08 Zgadzam się. Nic dodać, nic ująć. Choć mimo wszystko żal , bo Messi to fenomenalny piłkarz, inny od wszystkich i nie osiągnął na końcu tego, o czym marzył. A co do reszty zawodników.. zawodni i prymitywni na całej linii. Messi grał w finale, czując jeszcze zarzuty z poprzednich meczów na sobie. Oraz świadomość, że to jego ostatni finał mistrzostw. Dlatego płakał. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 21.07.26, 10:33 Ciężko było mi ten mecz oglądać także dlatego, że od lat jestem fanem Messiego Jednak tym razem kibicowałam Hiszpanii z biegiem meczu goręcej. Jakże byłoby pięknie w takiej bajce: Messi grający ten mecz po stronie Hiszpanii. Wynik 6:0 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 00:42 Straszny był ten mecz. Ale zwycięzca spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 00:43 jkl13 napisała: > Ja wiem, że ematka.nawet nie wie, że był mecz. Ba w ogóle nie zauważyła, że trw > ał mundial. Niestety zauważyła. Wszystkie możliwe strony, na których bywała, z guglem włącznie, zadręczały ją mundialem non stop. Hura! Koniec mundialu! Hiszpania może być. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 00:54 Mina Trumpa poklepywanego przez kapitana Hiszpanów bezcenna. Odpowiedz Link Zgłoś
vessss Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 00:56 Wbrew zwyczajom oglądałam z mężem, szczerze życzyłam Hiszpanii zwycięstwa, za tą arogancję i faule Argentyny i sprzyjającego im sędziego. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 01:02 ty może tego męża spytaj, komu sędzia sprzyjał. albo który mecz oglądalście chociaż ustal. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 01:00 No właśnie, ja oglądałam! Mój mąż był za Hiszpanią, mnie było wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 01:01 o, widzę że nie tylko ja się wynudziałam. ale faktycznie hiszpanom się bardziej chciało i w półfinale i w finale. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 01:03 Ja piłką nożną się wprawdzie nie interesuję, ale jak najbardziej oglądałam finał Mistrzostw Świata. To jak z choinką bożonarodzeniową u ateistów I bardzo cieszę się ze zwycięstwa Hiszpanii. Argentyna grała nieczysto, co było już widać wcześniej (np mecz Anglia - Argentyna). Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 07:40 Oglądałam na identycznej zasadzie, i bardzo mi żal bramkarza Argentyny, bo gdyby nie on, przegraliby chyba 0:10. Ostatni mecz widziałam chyba kilka lat temu i znawczyni ze mnie żadna, ale wczoraj patrzyłam z niedowierzaniem, jedna drużyna gra elegancką, techniczną piłkę, a druga kopie ją po kostkach, to ma być poziom finałowy? Odpowiedz Link Zgłoś
aurora20 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 06:26 W porownaniu z wczorajszym meczem Anglia Francja, gdzie byl show -padlo 10 goli, to dzisiejszy final byl zalosny. Dobrze ze Hiszpania wygrala, bo Argentyna to porazka i do tej pory sie zastanawiam, jak to sie stalo ze wygrala z Anglia Wspolczuje tym, co zaplacili tysiace $ za bilet, zeby ogladac mecz na zywo. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 07:55 Anglia miala sporo kontuzjowanych zawodnikow plus Argentina przeciez grala skandlicznie jesli chodzi o ilosc agresji fizycznej w stosunku do druzyny przeciwnej. Skandalem byl takze brak reakcji FIFA na ich zachowanie. Przeciez kilku jej zawodnikow okladalo piesciami hiszpanskich zawodnikow zaraz gdy po zakonczeniu meczu. Grupa arogantow i agresorow ktorej sie wydawalo ze wygrana im sie nalezy a w calosci polegali na Messi. Messi gral slabo i polegli. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 09:02 nad czym się zastanawiasz, argentyna po prostu strzeliła dwa piękne gole w ostatnich zdaje się 10 minutach +czas doliczony. no tak to się w piłce robi, niemcy lubią strzelić w 89 minucie, a argentyna najwyraźniej w czasie doliczonym. w tym meczu ta strategia sie nie sprawdziła, i tyle. no ale jak się nie strzela to sie nie wygrywa, o czym przekonała się i anglia i ostatecznie, argentyna też. jedynymi pokrzywdzonymi byli tu egpicjanie, bo im mecz po prostu ukradziono. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 07:11 Ematka oglądała. Mecz był straszny, faule, nieczysta gra, właściwie zero emocji dla kibica. Jednak kibicowałam Hiszpanii i dobrze, że wygrali strzelając w końcu gola, a nie dzięki karnym. Wczoraj grali zdecydowanie lepiej niż Argentyna, która przez cały mecz nie oddała nawet jednego strzału na bramkę. Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 07:22 Eh... Madonna - Don't Cry For Me Argentina (Official Video) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 07:34 Nie oglądałam, ale cieszę się, że padł tylko jeden gol, bo by mi pies nie wariował od rakiet i fajerwerków. I dobrze, że ten gol padł pod koniec dogrywki, a nie w karniakach. Nie oglądałam, ale sprawdzałam już w dogrywce, czy jest gol. Nie doczekałam, padłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 07:41 Oglądałam dla towarzystwa. Jak już wynudziłam się niemożebnie i uznałam, że więcej nie dam rady, odpaliłam gierkę na komórce. I wtedy padł gol. Obejrzałam to na powtórce. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 08:02 Wolę siatkówkę. eurosport.tvn24.pl/siatkowka/mistrzostwa-europy-siatkarzy-do-lat-18.-reprezentacja-polski-ze-zlotym-medalem.-w-finale-pokonala-francje_sto23320830/story.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 09:37 Oglądałam, zawsze oglądam. Znawczynią nie jestem, ale mistrzostwa Europy i świata oglądam odkąd miałam 6 lat, tata był kibicem, a wcześniej zapalonym kopaczem 😉 Dla mnie to pewnego rodzaju święto, wydarzenie historyczne. Nie wszystkie mecze oglądam, ale wiele. Taki sentyment. Zresztą wszelkie olimpiady też lubię oglądać, choć sportowiec ze mnie żałosny. Brawo dla Hiszpanów! Pięknie się cieszyli i świętowali. Smutek i zaduma Messiego przejmujące, wszak to jego ostatnie mistrzostwa, mówcie co chcecie, ale to facet legenda. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 10:19 Widziałam, oczywiscie hitem był mecz w sobote, padło chyba ze 12 bramek, finał był nudnawy, chociaz przewaga Hiszpanii byla az niewiarygodna i jednak Argentyna to agresja i dzicz, nie mam zielonego pojecia jak mozna bylo im kibicowac? Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 10:34 super, że Hiszpania wygrała mundial, ale trochę szkoda, że już po wszystkim. ja tam bardzo lubię oglądać piłę, a już na takich imprezach... tylko mnie wkurza strasznie trumpizacja tego mundialu. no nie mogę tego znieść. ale poza tym, rewelacja. pięknie grali, pięknie. z całego serca życzę moim wnukom żeby doczekali takich występów białoczerwonych. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 11:56 > tylko mnie wkurza strasznie trumpizacja tego mundialu. no nie mogę tego znieść. Guuupek sam się wpycha i gwiazdorzy. Gdzie diabeł nie może... Trump już tam jest. Puchar już zaanektował i przy kiblu sobie postawi. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Hiszpania!!!!!!!!!! 20.07.26, 11:32 Mecz pięknie technicznie grającej drużyny Hiszpanii z agresywną zbieraniną z Argentyny. Tego bez irytacji nie dało się oglądać. Paskudne, brutalne faule na Hiszpanach i zamknięte na nie oczy sędziego głównego. Dobrze, że się spamiętał w końcu i wywalił z boiska argentyńskiego agresora. Trochę zrównoważył swoje błędy, chociaż pozostawił ogólne wrażenie braku kwalifikacji do tak ważnej funkcji. Argentyna nie grała piłki nożnej tylko bezładną kopaninę częściej w przeciwnika, niż w piłkę. Messi’ego de facto nie było. Porażka wstydliwa we wszystkich wymiarach! Brawo Hiszpania❤️👍 Odpowiedz Link Zgłoś