Dodaj do ulubionych

Ewa Woydyłło- upadek autorytetu

04.08.26, 19:36
www.pudelek.pl/na-idze-swiatek-sie-nie-zatrzymala-woydyllo-ordynarnie-ubliza-arynie-sabalence-dmucha-sobie-te-gebe-no-bialorusinka-ruska-baba-7314720892139584a
W sieci właśnie wybuchła burza w sprawie skandalicznego wywiadu Ewy Woydyłło i jej wypowiedzi o Idze Świątek i Arynie Sabalenko. Swego czasu zrobiła dużo dobrego dla współuzależnionych, ale ostatnio rzeczywiście niektóre jej wypowiedzi bywały niepokojące. Tym razem jednak grubo przesadziła i chyba rzeczywiście czasem trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, cytując klasyka.
Obserwuj wątek
    • asiairma Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 19:39
      Albo wiek i jakieś zmiany z nim związane, albo tak uwierzyła w swój autorytet, że puściły hamulce.
    • lajtova Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 19:41
      To stare babsko już od wielu mnie wku...ało swoim pie...niem.
      • engine8t Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:03
        lajtova napisała:

> To stare babsko już od wielu mnie wku...ało swoim pie...niem.
        >

Czyzby sie zle wyrazala o Narodzie Wybranym?
    • krwawy.lolo Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 19:47
      Wołłejko znam, Wojdyłło nie.
      • asiairma Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 19:53
        krwawy.lolo napisał:

> Wołłejko znam, Wojdyłło nie.

Czesia?
        • krwawy.lolo Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:00
          Czesia. Arystokratę sceny.
    • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 19:48
      Paskudna wypowiedź.
    • pade Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 19:54
      Widziałam fragmenty wywiadu na fb. Uważam, że woda sodowa za mocno uderzyła do główki. Zdecydowanie za mocno.
      I to nie pierwszy raz, kiedy publicznie mówi głupoty.
    • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 19:57
      Autorytet upadł jakieś kilkanaście lat temu. Przez lata szurała po dnie, a teraz znalazła dogodne miejsce na przewiercenie się i pukanie w dno od spodu.
      • szare_kolory Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 10:26
        Zgadzam się.
    • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 19:59
      Może wiek i autorytet uderzył do głowy. Obrzydliwa infantylizacja.
      • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:10
        Tenis to ciężka praca od dzieciństwa, prywatnie można w złości myśleć różne paskudne rzeczy, ale publicznie mówić nie wypada. Może początki demencji? Tekst o dmuchaniu gęby żenujący. Może powie coś o mężczyznach? Starsze kobiety często nienawidzą młodych kobiet.
        • borsuczyca.klusek Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:38
          Mnie się skojarzyła może nie tyle demencja co często wspominane przez Triss, w kontekście wiekowych ludzi -"rozchamowanie starcze".
          • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:57
            Dobre.
          • wapaha Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 08:22
            borsuczyca.klusek napisała:

> Mnie się skojarzyła może nie tyle demencja co często wspominane przez Triss, w
            > kontekście wiekowych ludzi -"rozchamowanie starcze".
            >

to rozhamowanie to jest efekt demencji niestety, często też jest to jeden z głównych objawów zmian w mózgu ( cz.czołowo-skroniowa) uncertain
            warto obserwować bacznie seniora, u którego obserwujemy takie słowne folgowanie sobie
    • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:17
      A ja bardzo lubie sluchac Ewe Wojdyllo, to ze powiedziala kilka niepoprawnych politycznie rzeczy nie przekresla jej dorobku. 87 letnia pani poszla na nagranie podcastu, nie do audycji na zywo, z podcasterem jest na ty, poplotkowala jak przy kawie. Ten mądrala powinien byl to wyciac no ale wolal kumpele wsadzic na minę dla zasiegow
      • pepsi.only Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:25

Doleciały do mnie zaledwie echa tej skandalicznej wypowiedzi. Ale celowo nie weszłam, nie doczytałam całości, by nie robić temu zasięgów.
        Bo tak, masz rację, mądrala, ja też uważam, że wsadził ją na minę, i wykorzystał tę wypowiedź dla zasięgów...
        • pade Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:33
          Tiaa, biedaczka. Ona jest psychologiem i pracowała chyba z ludźmi? Nie pisała tylko książek. To powinna znać na wylot wszystkie mechanizmy psychologiczne. Poza tym na okrągło u kogoś siedzi, wręcz wyłazi z lodówki, więc nie jest to jej pierwszy raz, żeby nie wiedziała na co się pisze.
          Ona się po prostu zachłystuje wręcz swoją "mądrością" i wyszło szydło z worka. Pokazała swój cień.
          Sorry, wyjątkowo tej pani nie cenię.
          • awf-33 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:18
            pade napisała:

> Tiaa, biedaczka. Ona jest psychologiem i pracowała chyba z ludźmi? Nie pisała t
            > ylko książek. To powinna znać na wylot wszystkie mechanizmy psychologiczne. Poz
            > a tym na okrągło u kogoś siedzi, wręcz wyłazi z lodówki, więc nie jest to jej p

Sama nie zabiega o to. Ludzie ją zapraszają. Dobijają się do niej, nawet za pośrednictwem jej córki próbują złapać kontakt. Bo chcą się lansować. Zasięgi przysłaniają im oczy.

• nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:29
              I przystawiają jej pistolet do głowy, więc biedna, nie może odmówić.
        • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:14
          Gdyby tego nie powiedziała, to nie byłoby sprawy. Raczej nie wiedział powodu ukrywać jej chamskich tekstów.
          • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:24
            nick_z_desperacji2 napisała:

> Gdyby tego nie powiedziała, to nie byłoby sprawy. Raczej nie wiedział powodu uk
            > rywać jej chamskich tekstów.

No i szkoda, że nie widział powodu, bo jako gospodarz audycji jest też odpowiedzialny za to, co przekaże ostatecznie - to nie była audycja na żywo.
            • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:30
              Wręcz przeciwnie, bardzo dobrze, że to puścił. Pani się kreuje na ekspertkę od wszystkiego, gada wszędzie, gdzie tylko zechcą wpuścić (i pewnie zapłacić). To mówiący ponosi odpowiedzialność za to, co mówi, a nie wszyscy wokół.
              • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:09
                Redaktor audycji nie jest wszystkimi wokół.
      • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:27
        Ocenianie czyjegoś wyglądu i mówienie o kimś "głupiutka", to jest niepoprawność polityczna? Woydyłło miała duże możliwości dzięki mężom, na jej miejscu oceny zachowałabym dla siebie. A ja mogę powiedzieć publicznie, że jest głupią, pomarszczoną starą babą narcyzką, której odbiło?
        • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:34
          tak, powiedzenia "głupiutka i przestraszona" jest co najwyżej niepoprawne politycznie i tyle. A w wieku 87 lat można już wygladać jak się chce i mowić co się chce.
          • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:38
            A w wieku lat 20 nie można wyglądać jak się chce? Dlaczego nie powie tak do faceta "głupiutki i przestraszony" ? Rodzina powinna jej ukrócić wywiady, bo baba odlatuje.
            • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:41
              figa_z_makiem99 napisała:

> A w wieku lat 20 nie można wyglądać jak się chce?

Nie można. Musisz sie wpisac w normy społeczne żeby znaleźć męża, zdać egzamin, zdobyć prace, nie podpaść teściowej, szefowi, nie być zgwałconą w parku itd

Dlaczego nie powie tak do fac
              > eta "głupiutki i przestraszony" ?

Może mówi

Rodzina powinna jej ukrócić wywiady, bo baba
              > odlatuje.

tobie powinni odciąc internet?
              • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:57
                Nie masz argumentów trollu.
                • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:01

> Nie masz argumentów trollu.

Ten jest doprawdy rozstrzygajacy kwestię korelacji miedzy wiekiem a wolnością wyborów
          • galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:40
            >A w wieku 87 lat można już wygladać jak się chce i mowić co się chce.

Wyglądać tak, mówić tylko jeśli się mówi do lustra. Jeśli się gada do mikrofonu i jeszcze podpiera autorytetem, to wypadałoby trochę lepiej dobierać słowa. No i jeszcze bardziej wypadałoby umieć przeprosić za palniętą głupotę, ale nie każdy umie.
            • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:42
              galaxyhitchhiker napisała:

> >A w wieku 87 lat można już wygladać jak się chce i mowić co się chce.
              >
              > Wyglądać tak, mówić tylko jeśli się mówi do lustra. Jeśli się gada do mikrofonu
              > i jeszcze podpiera autorytetem, to wypadałoby trochę lepiej dobierać słowa. No
              > i jeszcze bardziej wypadałoby umieć przeprosić za palniętą głupotę, ale nie ka
              > żdy umie.

No właśnie można jak widac, kariery jej to nie złamie big_grin
              • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:00
                Zapamiętają ją jako idiotkę. Miałam okazję obejrzeć Sławę z bliska i słyszałam jak mówi do asystenta "chcę, żeby mnie dobrze zapamiętali, nie mogę opowiadać głupot" wink
                • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:02
                  Na pewno bedzie sie od tego w grobie przewracała
                  • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:08
                    Twój nick jest tak infantylny, jak komentarze.
                    • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:12

> Twój nick jest tak infantylny, jak komentarze.

Twoj nic mowi ile warte sa twoje teksty
          • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:36
            I obrażać innych?
      • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:31
        Wystarczy porównać ją do Sławy Przybylskiej, Sława też w podobnym wieku i nie pozwala sobie na takie teksty, ma klasę.
      • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 09:14
        Chyba nie rozumiesz znaczenia "niepoprawny policztynie". Sprawdz sobie co to znaczy marzenko
    • awf-33 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:27
      Ona ma 87 i może już mieć coś nie tak z postrzeganiem. Natomiast ten co to wypuścił, zrobił to całkowicie z premedytacją. Dla zasięgów. Żeby się klikało i mówiło. Obrzydliwe. Nikt nie będzie miał, ile dobrego zrobiła, tylko zapamięta te wypowiedzi.
      Tych wszystkich podcasterow powinno się odciąć od internetu. Ciekawe czym by się mogli wykazać.
      • en10 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:31
        awf-33 napisała:

> Ona ma 87 i może już mieć coś nie tak z postrzeganiem.

Nie, nie może. Za dużo w mediach hejtu, tandety, promowania patologii. Zwłaszcza od psychologa oczekuję wyważenia i nie podgrzewania narracji. Autorytet (jeśli byl) to dziś upadł - nawet nie za treść, a za skandaliczną formę.
        • awf-33 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:21
          en10 napisała:

> awf-33 napisała:
          >
          > > Ona ma 87 i może już mieć coś nie tak z postrzeganiem.
          >
          > Nie, nie może.

Nie może zachorować? Mieć początków demencji? Choroby degeneracyjnej itp? Aha…nie mam pytań.
          Że też Ci nie wstyd pisać takich rzeczy.

A Bruce Willis miał prawo zachorować? Czy też nie?
          • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:31
            Więc mamy zbiorowo udawać, że bardzo mądre rzeczy opowiadała? Może ją (choć po jej reakcji wątpię), albo kogoś, kto umie do niej dotrzeć w końcu otrzeźwi i wytłumaczy pani, że czas na lans w mediach minął.
            • bene_gesserit Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 06:47

> jej reakcji wątpię), albo kogoś, kto umie do niej dotrzeć w końcu otrzeźwi i wy
              > tłumaczy pani, że czas na lans w mediach minął.

Niesamowita ilość ageizmu w tym wątku.

W wieku ematkowym to piłowanie gałęzi, na której się siedzi. Pomijając kwestie etyczne takiej postawy, to zwyczajnie głupie.
              • cosinuss Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:05
                No mnie też ten ageizm uderzył. Gdyby miała 50 lat nie padłyby słowa o płatach skroniowych. Miłe Panie, większość z nas będzie stara i powie coś, co będzie nieprofesjonalne/niestosowne itp a czasem zapewne zrobi to w szerokim gronie i nie z powodu zanikania płatów. To piłowanie gałęzi.
                • borsuczyca.klusek Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:16
                  Ludzie zwyczajnie usiłują racjonalnie wytłumaczyć aż tak rażąco niestosowną i nieprofesjonalną wypowiedź.
                • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:17
                  I takie gadanie jakby ludzie w każdym wieku (a moim zdaniem przodują ci w przedziale 30-50), w tym my sami, nie mówili czasem czegoś, co jest nieprofesjonalne, niestosowne, skandaliczne.
                  Z tym że czytałam wpisy na FB i w porównaniu z nimi tu na mateczce mamy wersal.
                  • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:35
                    Moze to kwestia postrzegania...ale ja chamskie zachowanie widzę jednak głownie w grupie 60+.
                    W zyciu nie zostałam zwyzywana przez niewychowanego nastolatka czy jakiegoś chamskiego 30latka. Za to mocno niewybredne słowa sułyszałam od kilku pań 60+. Bo raczyłam skorzystać z przysługujego mi pierwszenstwa w przychodni jak byłam w ciązy. I to takiej już mocno zaawansowanej.
                    Jakis czas temu koleżanki ojciec skomentował kogoś na FB takim słownictwem ze mnie zatkało. Napisąłam do niej ze pewnie ktos mu sie na konto włamał, robi ferment. Okazało się, ze nikt się nie włamał. Jej ojciec to pisał. Sposób obrażania i słowa jakie użył nie mieszczą mi się w głowie.
                  • pade Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:12
                    nangaparbat3 napisała:

> I takie gadanie jakby ludzie w każdym wieku (a moim zdaniem przodują ci w przed
                    > ziale 30-50), w tym my sami, nie mówili czasem czegoś, co jest nieprofesjonaln
                    > e, niestosowne, skandaliczne.
                    > Z tym że czytałam wpisy na FB i w porównaniu z nimi tu na mateczce mamy wersal.
                    >
                    >

Zawód zobowiązuje tę panią do etyki, której zasady złamała. I nie potrafi przeprosić, wycofać się, tylko brnie.
                    • bi_scotti Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 17:54
                      pade napisała:

> Zawód zobowiązuje tę panią do etyki, której zasady złamała. I nie potrafi przep
                      > rosić, wycofać się, tylko brnie.

Nie kazdy z wiekiem staje sie wise like Yoda. A szkoda, eh ... Life.
              • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:29
                Akurat do tej sytuacji tekst "rozchamowanie starcze" pasuje bardzo nie jest ageizmem.
                Ta Pani własnie coś takiego przedstawiła. I nie, nie każdy na starość staje się chamem i tak każdy się zestarzeje (chyba ze umrze w młodym wieku.
                Moim zdaniem to jest połączenie właśnie tego zjawiska oraz przekonania, że się jest ekspertem w kazdej dziedzinie....a ona jest ekspertem ale w leczeniu uzależnień.
              • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:41
                Moment, moment. Wieku to używają głównie obrońcy. Bo pani już stara, mogła nie wiedzieć, co mówi, a podli dziennikarze ją wykorzystali. A prawda jest taka, że wyszło z niej zwykłe chamidło.
                • ania_z_zielonymii Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:04
                  Nie jestem żadnym obrońcą tej pani i nie wiem jakie miała poglądy 30 lat temu, ale czy to całe „rozhamowanie starcze”, o którym piszecie to nie jest starzenie się mózgu i jakiegoś rodzaju zaburzenia postrzegania rzeczywistości? To samo miał niestety Jerzy Stuhr w ostatnich latach życia. Również udzielił paru kontrowersyjnych wywiadów i był przekonany o swojej racji. Potem jego syn tłumaczył, że był to ewidentnie efekt choroby i starości, a nie prawdziwe poglądy ojca.
                  • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:44
                    No dobra, tylko trzeba się zdecydować. Bo obrońcy nie chcieliby ageizmu, ale z drugiej strony, to pani nie można się czepiać, bo jest stara i inni to wykorzystują. Albo rybki, albo akwarium.
          • en10 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 07:11
            Błagam, ja nie o tym, że nie może zachorować. Piszę o tym, że nie akceptuję takiego sposobu wypowiadania się o ludziach przez osoby publiczne, które są postrzegane jako autorytety. Wypowiedzi w mediach to nie przepychanki na forum emama...
            Jeśli Pani Woydyłło jest chora, to nie czas na wywiady
            • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:06
              Jak jest chora to moze nie potrafi ocenic wladnego stanu umyslowego?
      • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:40
        Nie wiedziałam, że to nie było na żywo. Ona mogła nawet się nie zorientować, że wywiad już się zaczął.
        Nie jestem wielbicielką pani Woydyłło, ale napisała i powiedziała wiele mądrych rzeczy, to przekreślanie jej teraz w całości jest okropne. Popełniła bardzo poważny błąd, głupio się tłumaczy, ale przekreślanie jej dorobku zuboży nas wszystkich.
        • pade Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:54
          Ona się nie tłumaczy tylko podtrzymuje to, co powiedziała.
          Psycholog nie ma prawa oceniać, przyklejać komuś łatek. Woydyłło robi krecią robotę terapeutom.
          • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:59
            Jesli Samsonowi nie udalo sie przekreslic zawodu psychologa to i po jakims niszowym wywiadzie Wojdylly bedzie mial sie dobrze
          • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:38
            Ja się właśnie zastanawiam, jak to jest z osobami publicznymi, oczywiście niebędącymi klientami konkretnego psychologa. Czy granica przebiega w tym samym miejscu co w wypadku osób niezarabiających na tym, że są - w ten czy inny sposób, z tego czy innego powodu - obiektem powszechnego zainteresowania, obserwacji i także krytyki.
            Ale oczywiście tego co pani Woydyłło powiedziała nie da się obronić, tu masz rację. Ani pana, który to puścił - poniżając jedną osobę, kompromitując drugą. Bardzo teraz zdziwiony, że ludzie mają do niego pretensje. Kabotyn.
            • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:42
              Moment, moment. To ona obraziła, ona się skompromitowała i ona idzie w zaparte. Dopóki nie jest ubezwłasnowolniona, to za to, co gada odpowiedzialność ponosi ona.
              • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:45
                Kanał jak najbardziej odpowiada za tresci które publikuje
                • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:01
                  Kanał opublikował wywiad z panią W., nie p.gafię, czy sceny przemocy. Że pani W. w wywiedzie udowodniła, że jej peron z dworcem odjechał? Jej problem. Na tej samej zasadzie można wymagać, żeby media pominęły wypowiedź J.K.M o "miękkiej p.fili" bo przecież on już stary, a nadawca mógł wyciąć. Mógł, ale nie musiał i nie po to płaci za wywiad, żeby potem go nie publikować.
                  • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:36
                    Nie wiem z czym ty dyskutujesz. Medium ponosi odpowiedzialnosc za publikowane tresci. Tak jest w wymiarze prawnym i jesli chodzi o konsekwencje biznesowe. Pan podcaster albo dostal pismo od prawnikow albo przestraszyl sie ze mu odejdzie publika. On ma wiecej do stracenia niz Wojdyllo
                    • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:57
                      marzenka12 napisała:

>. On ma wiecej do stracenia niz Wojdyllo
                      Zdecydowanie, bo co do niej mało kto, kto jej ostatnio słucha/czytał, ma jeszcze jakieś wątpliwości.
                      • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 23:09
                        Nie zaprasza sie gosci za którymi nie ida wyswietlenia, a ona jest dosc mocno eksploatowana. Podcast Ohme - kolejne rozmowy 41k wyswietlen, 28k, 39k, rozmowa z Ewa Wojdyllo ponad 370k. Ludzie ja lubia sluchac a YT nie jest wyprasowany na lewa strone, wiec jej slowa wsrod tamtej publiki nie zrobia takiego "omojboze" jak tutaj.
                    • enaw11 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:42
                      Czyli Pani ujawniła swoje prawdziwe poglądy a jutuber nie powinien tego ujawniać tylko zamieść pod dywan ? W imię czego ?
                      • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 16:37
                        A ktos pisze w tej odnodze o zamiataniu?
                        • enaw11 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 17:53
                          Wycięcie jej wypowiedzi to właśnie zamiatanie. Pani jest chamska i nie ma co tego kryć. Może zawsze taka była tylko się dobrze maskowała.
                          • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 18:01
                            enaw11 napisała:

> Wycięcie jej wypowiedzi to właśnie zamiatanie. Pani jest chamska i nie ma co te
                            > go kryć. Może zawsze taka była tylko się dobrze maskowała.

Ale tu jest mowa o tym, ze kanał/gazeta/tv ponosi odpowiedzislnosc za to co za swoim pośrednictwem wypuszcza w swiat. Sporo filmow z YT musialo zostac usunietych, bo gość albo kogos obrazil, albo wypowiadal zbyt kontrowersyjne tresci
        • kachaa17 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:56
          Tego wywiadu nie będę słuchać ale widziałam już jakieś wywiady z nią i nie mogłam uwierzyć, że to mówi terapeuta. Nie pamiętam już co to było ale pamiętam, że byłam rozczarowana bo czytałam kiedyś jej książki i można powiedzieć, że jakoś też brałam sobie do serca to co pisała.
      • lauren6 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:53
        > Ona ma 87 i może już mieć coś nie tak z postrzeganiem. Natomiast ten co to wypuścił, zrobił to całkowicie z premedytacją. Dla zasięgów. Żeby się klikało i mówiło.

W pełni zgoda.

Trzeba brać poprawkę na wiek tej kobiety i co za tym idzie zmiany neurodegeneracyjne mózgu. Winny jest ten, kto ten wywiad wypuścił w takim kształcie i kręci na tym zasięgi.

Zamiast załamywać ręce nad "upadkiem autorytetu" polecam chwilę się zastanowić. Nie wymagajcie od kobiety w okolicach 90-tki ogaru i taktu na poziomie osoby o połowę młodszej.
        • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 09:23
          Trzeba brać poprawkę na to, że ona dawno przestała się dokształcać w dziedzinie, w któej kreauje się na ekspertkę co jest bardzo szkodliwe. Do tego wypowiada się w kwestiach psychoterapii....a nigdy nie była psychoterapeutką. Jest (była) terapeutą uzależenień.
          Od bardzo dawna ma taką manierę wypowiadania się w kazdym temacie. Czy to ADHD (wyśmiała), leczenia farmakologicznego dzieci z problemami psychicznymi (uznała za niepotrzebne) czy przepracowania traum....tyle, że ona się tymi rzeczami nie zajmowała nigdy zawodowo.
          • helka.na.zakrecie Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 10:04
            Dokładnie.
            Wypowiadała bardzo szkodliwe treści bardzo zdecydowanym i przekonującym tonem. Tak naprawdę nie znając się na tym.
            Np. to traumie, że po co grzebać się w przeszłości... O odcięciu od tego.

• pade Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:09
              helka.na.zakrecie napisała:

> Dokładnie.
              > Wypowiadała bardzo szkodliwe treści bardzo zdecydowanym i przekonującym tonem.
              > Tak naprawdę nie znając się na tym.
              > Np. to traumie, że po co grzebać się w przeszłości... O odcięciu od tego.
              >
              >
              Też to pamiętam. Bardzo szkodliwe treści. Dlatego ta pani nigdy nie była dla mnie autorytetem.
              • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:14
                Moze być w swojej działce.
                • pade Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:20
                  Napisałam wyraźnie: dla mnie nie jest. A komuś innemu nie bronię przecież traktować jej jak autorytet.
                • helka.na.zakrecie Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 14:58
                  Terapeuty uzależnień?
                  Rozumiem, że to praca nad zatrzymaniem uzależnienia - czyli behawioralna.
                  Ale potem przydałoby się trochę głębi i rozumienia, co chce uśmierzyć, z jakiego powodu sięgam po alko. Np z powodu traum..
                  Więc nie, nie jest autorytet. Bardzo spłyca
                  • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 15:37
                    Ja się z tobą zgadzam
                  • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 17:35
                    Dokładnie. Jestem uczulona na pijaków, ale jeśli ktoś podjął pracę, udało mu się przestać pić, to moim zdaniem warto mu pomóc. Nie musi to być rodzina, bo rozumiem, że osoby, którym zatruwał życie chcą się trzymać z daleka, ale terapeuta powinien pomóc dojść do źródła picia. I jeśli np. jest to przemoc w rodzinie pochodzenia, a psycholog to lekceważy, bo traumy to wymysły, to jest duże prawdopodobieństwo, że przyczyni się do powrotu do chlania.
          • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:45
            Mnie rowaliło stwierdzenie, że dorosły człowiek ma kryzys przez 20 minut. To dokładnie ten sam poziom, co mówienie o depresji, że wystarczy przestać się smucić i sama przejdzie, albo że pracowici ludzie nie mają czasu na depresję. Dokładnie ten sam, a w sporcie dochodzą jeszcze kwestie czysto fizyczne. Zawodnik ma naturalny spadek formy, zaczyna się tym denerwować, bo trenuje całych sił, a forma nie rośnie, z nerwów gorzej się regeneruje, nie może się skupić i koło się zamyka.
          • princy-mincy Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 20:43
            Dokładnie tak. Środowisko psychologów od dawna odcina się od jej wypowiedzi, które często są bardzo szkodliwe.
      • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 09:16
        Ona chodzi po róznych miejscach i opowiada kocopoły od lat.
        Głupoty gada o leczeniu farmakologicznym dzieci z problemami psychicznymi, o pracy z traumą, wyśmiewa ADHD.
        Broniła Samsona jak wiadomo było juz co robił.
    • galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:28
      Ten wywiad to robota Sidora, który od dawna jeździ po sztabie Igi. Już go kiedyś ojciec Igi gasił: "Co żeście obaj osiągnęli, prawie nic, zajmijcie się swoimi ogonkami. G….. wiesz jeden z drugim w nogach śpisz". Ciekawe czemu teraz postanowił obgadać to akurat z Woydyłło, czyżby ludzie lepiej znający się na temacie nie chcieli z nim rozmawiać?

A Woydyłło brnie dalej, wywiad usunięty, przeprosiny od nadawcy poszły, a ta w komentarzu dla TVN24 leci: "Ktoś mi zarzuca pogardę. Niestety, znam dobrze język polski. No i niech mi ktokolwiek pokaże jedno słowo, jedno zdanie w tym wywiadzie, które by świadczyło o pogardzie" - cytuje ją portal dziennika. "Że użyłam zdrobnienia głupiutka i wystraszona? To wyraża troskę. Tak, ta dziewczyna troszkę straciła panowanie nad sobą. I to nie jest pogardliwe. Jakby ktoś się nią nie martwił, to by powiedział: nie umie grać. A ja tak nie mówię. Ja mówię bardzo miłymi słowami"

No, lejdis, pamiętajcie, jak ktoś wam mówi, że jesteście głupiutkie, to na pewno z troski.
      • pade Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:34
        No. Zadufana w sobie pańciauncertain
      • vessss Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:37
        O tak, mówmy tak do ludzi, na pewno ich poczucie wartości wzrośnie i to pomoże na problemy.
      • bi_scotti Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 23:49

> No, lejdis, pamiętajcie, jak ktoś wam mówi, że jesteście głupiutkie, to na pewno z troski.

Bingo!
        Wyglada na to, ze gdy sie juz rozlalo, to o EW nalezaloby sie czule zatroszczyc albowiem jej wypowiedz pokazala jak ona sama jest glupiutka & nawet byc moze przestraszona ... who knows tongue_out Przerost troski nad trescia, eh uncertain
        But thanks for the great summary: gdybym kiedykolwiek uslyszala/przeczytala, zem "glupiutka" bede wiedziec na 100%, ze to taka czula troska w moja strone big_grin Unforgettable wink Cheers.
      • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 09:24
        Tu ładnie pokazane, ze jak chcesz ośmieszyć kobietę to nazywasz ją "głupiutką" (Iga) albo "chłopem" (sabalenka). A sorry wypindrzonym chłopem...
    • pepsi.only Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:39
      .
      • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:48
        Szkoda, mogli przyciac jeden fragment bo reszta była bardzo ciekawa
    • furiatka_wariatka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 20:56
      Myślę, że powiedziała na głos to co wiele osób po cichu myśli. Nie powinna była tego mówić, to było strasznie nieprofesjonalne. Po prostu jedna z tych rzeczy, których się na głos nie mówi, bo nie wypada.
      • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:05
        Ona jest zafiksowana na wykształceniu u ludzi, tak jak jej pokolenie, jest też fanką tenisa sama gra więc ją odpala w tych tematach a że płat czołowy już nie domaga to jest rozhamowana częste u ludzi w jej wieku.
        Ja ją cenie za inne treści i fakt że walczy z tym dziwnym środowiskiem myśliwych, ma na głowie min ich prawników.
        • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:21
          Jeśli jest tak zafiksowana na wykształceniu, to dlaczego mając możliwość nauki w USA podjęła ją akurat na ichniejszej szkole gotowania na gazie?
          • alicia033 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:52

> Jeśli jest tak zafiksowana na wykształceniu, to dlaczego mając możliwość nauki
            > w USA podjęła ją akurat na ichniejszej szkole gotowania na gazie?

Ze względów finansowych.
            Ona studiowała tam, gdzie wykładał Osiatyński i z tego powodu dostała zniżkę na czesne. I nie, to nie była "szkoła gotowania na gazie".
      • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:07
        Można nie lubić Białorusi i Łukaszenki, też nie lubię. Serio myślisz, że Iga jest głupiutka, a Sabalenka ma napompowaną gębę? Ja nie i całe szczęście, bo musiałabym tak oceniać też siebie. Na Pudelku można też przeczytać, że Sabalenka jest nieurodziwa i męska. Dziwisz się, że młode dziewczyny się operują i ostrzykują? Kiedyś omawiali tutaj Igę w sukni i komentowali, że ma ramiona faceta, bo ma mięśnie.Trenowałabyś jak ona i wystąpiła przed całym światem?
        • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:15
          Iga to powinna moim zdaniem zrobić coming out bo inaczej te chłopy z redakcji sportowych i inni prymitywni przypie...cze oraz oświecone staruszki psycholożki nie zrozumieją czemu się nie pindrzy nie stroi nie podkreśla kobiecości będą jej do robić z tego zarzut.
          • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:19
            Wlasnie. Powinny sie z Sabalenką ujawnic
          • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:21
            Kogo to obchodzi? Jak podkreśli kobiecość, też powiedzą, że jest głupia.
          • galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:25
            Nie wiem czy głupsze jest wchodzenie do łóżka komuś, kto tego nie chce, powielanie durnot, że jak się nie maluje, to homo, czy twierdzenie, że pindrzenie i strojenie podkreślają kobiecość.

A my się czepiamy Woydyłły...
            • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:30
              A co ci chodzi, opisałam co się wokól niej dzieje dostawała od redakcji sportowych na konferencjach pytania o makijaż i kobiece stylizacje a nie jest heteroseksualna.
              • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:32
                A homoseksualna kobieta nie może być kobieca?
                • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:34

> A homoseksualna kobieta nie może być kobieca?

Moze ale ta akurat nie jest
                  • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:38
                    Myślę, że Iga ma już tyle pieniędzy, że ma gdzieś co o jej wyglądzie myśli random.
                    • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:44
                      Możliwe, że tak jest ale jej nerwowe wywiady sugerują, że coś ją gniecie
                      • galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:48
                        >jej nerwowe wywiady sugerują, że coś ją gniecie

Pewnie to, że musi na tych konferencjach odsiedzieć swoje wysłuchując pytań, które nigdy nie powinny paść. Też by mnie gniotło jakbym musiała dyplomatycznie owijać w bawełnę to, co naprawdę chciałabym w takim momencie powiedzieć.
                        • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:51
                          No wiec jakby sie ujawniła z tą tajemnca poliszynela to może by miała już spokój. Na razie to jest jak Piasek przed 2021
                          • galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:05
                            Wiesz, że zmuszanie ludzi do coming outu to przemoc?

W ogóle włażenie z butami w cudzą seksualność, spekulowanie na temat tak intymnych spraw jest paskudne. Nie idź tą drogą, nie zniżaj się do poziomu "baba bez bolca".
                            • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:15
                              Nie myl zmuszania ze stwierdzeniem faktu nt funkcjonowania swiata. W wielkomiejskiej lewicujacej i trzymajacej w ryzach poprawnosc polityczna bańce wizja nieeleganckiego niewchodzenia z butami moze jeszcze sie uchowac, przynajmniej w przestrzeni oficjalnej, ale w swiecie sportu Iga jest bez szans.
                              • galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:19
                                > Nie myl zmuszania ze stwierdzeniem faktu nt funkcjonowania swiata.

Nie tłumacz zmuszania funkcjonowaniem świata.
                            • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:29
                              W wypowiedzi dla tvn którą zacytowałaś Woydyłło zabrzmiała jak rozczarowany kibic tenisa w wykonaniu Igi, napewno ma rozhamowanie starcze, nie powinna tego mówić publicznie.
                              Rozczarowani kibice wygladają też tak, współczuje wszystkim.
                              www.youtube.com/watch?v=7IaELDsIGDQ

• galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:45
                >A co ci chodzi,

O to, że skoro ktoś nie opowiada publicznie o swoim życiu prywatnym, to należy to uszanować, a nie wymuszać jakieś deklaracje. I o to, że to nie strój i makijaż świadczą o orientacji. I o to, żeby nie powielać tych idiotycznych mizoginistycznych pie...tów, że kobiecość jest wtedy jak się kobieta wypacykuje. Generalnie o to, żeby nie powielać narracji tych, jak sama piszesz, chłopów z redakcji sportowych i innych prymitywnych przypie...czy oraz oświeconych staruszek psycholożek.

Kurde, Iga dzisiaj dobrze zaczęła turniej, zaserwowała kolejnego bajgla, a tu zamiast gratulacji leci "mogłaby wytłumaczyć czemu się nie maluje".
                • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:49
                  A jak grała Norwegia to wszyscy Hallandowi zaglądali w życie prywatne i komentowali fryzurę, obsmiali gumki do włosów i dyskusyjna urodę. I nie była to Wojdyłło!
                  • galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:54
                    A co ma do tego Haaland?
                    • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:57
                      to, że ludzi interesuje życie prywatne sławnych osób, omawiają ich wygląd, dziwią się jak coś odstaje od średniej i to jest coś z czym trzeba się mierzyć, niezależnie od płci i dyscypliny
                      • galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:10
                        Trzeba się mierzyć, bo zawsze się znajdzie jakiś prymityw, który uważa, że sławni ludzie nie mają prawa do prywatności i koniecznie trzeba rozkminiać ich intymne sprawy na forum publicznym.
                        • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:17

> Trzeba się mierzyć, bo zawsze się znajdzie jakiś prymityw, który uważa, że sław
                          > ni ludzie nie mają prawa do prywatności i koniecznie trzeba rozkminiać ich inty
                          > mne sprawy na forum publicznym.

No właśnie.
                          • galaxyhitchhiker Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:20
                            >No właśnie.

Ładna samokrytyka. Szanuję smile
                            • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:26

> >No właśnie.
                              >
                              > Ładna samokrytyka. Szanuję smile

Tak, jestem forumowym prymitywem, ktory plotkuje o zyciu znanych i slawnych. To takie wstydliwe 🙄
                      • bi_scotti Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 23:58
                        marzenka12 napisała:

> ludzi interesuje życie prywatne sławnych osób,

Bardzo okreslony typ ludzi! No, no, nie wszystkich ludzi interesuje prywatne (!!!) zycie slawnych tenisistek, slawnych aktorow czy slawnych mountain climbers etc., definitely NO! Sure, ci ktorzy nie maja wlasnego, more-or-less interesting life, zagladaja w garnki i pod lozka slawnych osob, ale again - to bardzo specyficzny typ ludzi. Troche shame zeby sie z takimi identyfikowac uncertain Cheers.
                        • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 05:44
                          bi_scotti napisała:

> marzenka12 napisała:
                          >
                          > > ludzi interesuje życie prywatne sławnych osób,
                          >
                          > Bardzo okreslony typ ludzi! No, no, nie wszystkich ludzi interesuje prywatne (!
                          > !!) zycie slawnych tenisistek, slawnych aktorow czy slawnych mountain climbers
                          > etc., definitely NO! Sure, ci ktorzy nie maja wlasnego, more-or-less interestin
                          > g life, zagladaja w garnki i pod lozka slawnych osob, ale again - to bardzo spe
                          > cyficzny typ ludzi. Troche shame zeby sie z takimi identyfikowac uncertain Cheers.
                          >

Okreslony czy nie, z popularności gazetek plotkarskich i milionow wyswietlen rolek Andziaksow, Lilmasti i innych tego typu tworow wynika, ze tego typu ludzi jest sporo.
                          • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 09:20
                            Napisałabym ci marzenka "nie mierz innych swoją miarą"...ale nie rozumiesz sformułowania "poprawny politycznie" wiec nie sądzę abyś to skumała
                            • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 17:47
                              Podoba mi się wasza wrazliwosc, dlatego przychodze odchamiac sie na to forum, jedyne miejsce w internecie gdzie Krolikowski jest oceniany za grę sktorską, Chodakowska za treningi, Smaszcz za kołczing, Pyza .. tfu.. Cichopek za dziennikarstwo, Bozenka z Klanu za tance, Rzeźniczak za gre w pilkę. To mila odmiana od tego zepsutego swiata ludzi interesujacych sie cudzymi zdradami, zwiazkami, ciazami itp.
                              • angazetka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 18:17
                                Jednakowoż na forum nikt nie stawia publicznie diagnoz z pozycji autorytetu.
                                • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 18:24
                                  angazetka napisała:

> Jednakowoż na forum nikt nie stawia publicznie diagnoz z pozycji autorytetu.
                                  >

ona tez tego nie robiła
                                  • angazetka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 18:34
                                    Pozwolę sobie mieć inne zdanie.
                                    • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 18:36
                                      angazetka napisała:

> Pozwolę sobie mieć inne zdanie.
                                      >

Ja ci nie zabraniam. Niemniej to w sumie bez znaczenia, oburzenie wyzej dotyczylo interesowania sie prywatnym zyciem znanych i slawnych a nie wypowiadania sie w roli autorytetu
                          • ferra Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 14:11
                            Zgodnie ze słynnym: „Wielkie umysły dyskutują o ideach. Przeciętne umysły – o wydarzeniach. Małe umysły – o ludziach”.
                        • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 09:19
                          Brawo Bi.
                  • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:01
                    A pisali czy jest męski czy niemęski? Chciał pokazać żonę, to pokazał. Macrona chociaż pokazuje żonę, podejrzewają o gejostwo, dlatego, że jest chuda i stara, bo nie zrobiła liftingu. A ponoć starzenie się "z godnością" jest premiowane. Sablewska na przykład kiedyś mówiła w wywiadzie, że poprawia się, bo uważa, że wyglądała jak małpa.
            • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:31
              No nie? Czym jest mityczna "kobiecość"? Kobieta nieumalowana to już nie kobieta? Albo w spodniach? I pieprzenie, że jedna jest kobieca, a druga nie. Albo podział na prawdziwe i nieprawdziwe kobiety. I czy można nosić długie włosy po 50tce, bo z tyłu liceum a z przodu muzeum?
              • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:37
                Mi to piszesz, idź napisz do Woydyłło to ona chodzi po podcastach i w co drugim zachęca do przełamywania stereotypów i budowania empatii wobec osób, które różnią się do większosci.
                • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:37
                  * od większości.
            • kandyzowana3x Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 07:48
              Myślę, że to dokładnie ten sam poziom umysłowy. Jednak od psychologa i terapeuty chyba powinno wymagać się więcej niż od przypadkowych pan z internetu ( magla). Jak zawsze się sprawdza, że takie wygłaszane teorie więcej mówią o mówiącym niż o tym , o którym mówi. Skąd wogole komuś w głowie się roi, że może coś o kimś wiedzieć na podstawie oglądnięcie kilku męczy tenisowych i wywiadów nie mam zielonego pojęcia. A jeśli wydaje się tak "ekspertce" to już wogole brak słów.
              • bene_gesserit Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:21
                kandyzowana3x napisała:

> Skąd wogole komuś w głowie się roi, że może coś o k
                > imś wiedzieć na podstawie oglądnięcie kilku męczy tenisowych i wywiadów nie ma
                > m zielonego pojęcia. A jeśli wydaje się tak "ekspertce" to już wogole brak słów
                > .

O, wiele ematek akurat tu nie ma czystego sumienia. Mnóstwo specjalistek od cudzego żucia komentuje to z upodobaniem i zła wola życie nieznajomych, najczęściej kobiet.
                • bi_scotti Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 14:46
                  bene_gesserit napisała:

> Mnóstwo specjalistek od cud
                  > zego żucia
                  komentuje to z upodobaniem i zła wola życie nieznajomych, najczęściej kobiet.
                  >

Ale to tylko w watkach kulinarnych tongue_out Sorry, couldn't resist wink Cheers.
        • furiatka_wariatka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 08:00
          Serio tak myślę.
          Iga żyje w bance, cały jej team na niej zeruje, taka Daria drugiej takiej roboty już nie znajdzie, więc wyżyluje ją do końca. Nie ma w zasadzie życia poza tenisem i swoim teamem. Większą cześć dzieciństwa i cała młodość poświęciła tenisowi, kiedy więc miała czas,żeby dojrzeć emocjonalnie?
          A Sabalenka wg mnie to trans, stąd pewnie te napompowane usta,sztuczny biust, i tak, jest pupilka Łukaszenki. Jedyne z czym się nie zgodzę, że to ruska baba, bo wg mnie to ruski chłop.
          Dlatego uważam, że wszystko co powiedziała jest prawda, są to rzeczy, które ludzie myślą, pewnie nawet rozmawiają o tym w rozmowach między sobą, po prostu nie wypadało tego mówic na głos w tym wywiadze, tak mogła sobie powiedzieć w prywatnej rozmowie z psiasią.
          I wina też osoby, która to upublicznila, myślę, że z pełną premedytacją.
          • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 08:13
            Co trzeba mieć w głowie, żeby patrząc na kogoś mówić, że to trans? Bo ma mięśnie? No musi mieć, żeby dać radę fizycznie na korcie. Nie ma w niej nic z transa wg mnie. To tak jak B. Macrone musiała się sądzić i wygrała, bo ktoś powiedział, że jest facetem. Ciekawe co twoi znajomi mówią o tobie? Nie , nie wszyscy mają takie z*banie w głowie.
          • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 08:26
            A potem młode dziewczyny chcą wstrzykiwać botoks w łydki i przerabiają twarze w wieku 20 lat, bo ktoś opowiada takie głupoty. OJP
          • kandyzowana3x Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 08:35
            I powtórzę, to co ludzie myślą i mówią świadczy jedynie o nich, nie o tych, o których mówią.
          • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:52
            Ale wiesz, że tenisiści przechodzą kontrole antydopingowe i sprawdzane są m.in. poziomy hormonów? Więc nawet gdyby Sabalenka była trans, to fizjologicznie musiałaby spełniać normy dla kobiet? Pomijając już, że po ulicach latają stada kobiet ze zrobionymi ustami i biustem i jakoś nikomu nie przychodzi do głowy, że transkobiety.
      • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:13
        Sama mam w ubraniach męski vibe, bo czasem ktoś myśli, że jestem drobną kobietką i może mnie potraktować jak mało asertywną idiotkę. Nauczyłam się być chamska i działa. Ludzie tak robią tylko w stosunku do kobiet.
      • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:20
        Ta córka właściciela zakładu pogrzebowego, zrobiła operacje, bo uważała, że wygląda jak szczur. Robi teraz nową. Chore prawda? Ale jeśli psycholog mówi o cudzej twarzy "gęba"?
      • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 09:18
        POwiedziała to jako ekspert . To ze ty myslisz o ludziach per "głupiutka" to juz twój problem.
      • helka.na.zakrecie Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 10:09
        U niej- profesjonalistki- nie chodzi, że " nie wypada". Nieetyczne jest oceniac/ stawiać diagnozy bez bezpośredniego kontaktu z osobą.
        To jest nadużycie.
        • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 10:31
          A tak po ludzku. Mowienie przez dojrzałą kobietę o innej dorosłej per "dziewczynka" i "głupiutka" jest zwyczajnie chamskie. Taki dziaders w wersji damskiej
    • engine8t Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:02
      Znaczy sie jak ktos chwali tego kogo ty uwazasz ze nalzy chwalic to to jest autorytet a jak nie to autorytet takiej osoby upada? A gdzie lezy prawda to juz nie ma znaczenia - najwazniejszy obecnie jest SMS (Sad Mediow Spolecznosciowych).
    • natalia.nat Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:24
      Nigdy nie rozumiałam jej fenomenu. Książki też do mnie nie przemówiły.
      • eva_evka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 22:38
        Do mnie również.
        Słuchałam też jakiegoś podcastu z nią i bardzo lekko podchodziła do rozwodów, na zasadzie: nie.podoba nam się, to zmieniamy.
        • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 12:57
          Czyli jej się 7 lat z pijącym alkoholikiem podobało. Tylko trochę dziwne, że innym rozwody wypomina.
    • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 04.08.26, 21:28
      Swoją drogą "ma 87 lat, może mówić i robić wszystko", a potem zdziwienie, że starzy ludzie terroryzują wszystkich wokół, od rodziny po ludzi w kolejce. No przecież mogą być apodyktycznymi chamami, w końcu są starzy 🙄
    • mandre_polo Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:07
      Hipokryzja jest oburzenie osób które używają języka agresji i nienawiści. Podwójne standardy mają się dobrze
      • mandre_polo Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 13:09
        Póki nie obraża się ludzi można mieć swoje zdanie nawet jeśli się z nim nie zgadza
      • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 14:21
        "Język pogardy i nienawiści" brzmi zupełnie jak "starzenie się z godnością", można stosować jako argument z d...py. Każdy czasem bywa złośliwy, agresywny i nieprzyjemny, taka już ludzka natura. Problemem jest to, że ludzie przenoszą to do wypowiedzi publicznych, wymieniając kogoś z imienia i nazwiska ubliżają mu, że wygląda jak wygląda w niewybrednych słowach i nawet z tym kimś nigdy nie rozmawiając, mogą go pogardliwie ocenić. Jeszcze rozumiałabym emocje w dyskusji, ale nawet wtedy nie atakuje się wyglądu. Szokujące, że robi to psycholog i autorytet w mediach. Nie ma to nic wspólnego z ageizmem.
        • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 14:40
          To tłumaczenie Wojdyłło jest hitem ona zdaje się uważa że w miłych słowach powiedziała że Iga źle gra.
          • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 14:45
            Jak się woła Szczęsny ku**wo szm**to albo głupiutka Igo Świątek to chodzi o złą gre.
          • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 15:05
            Umysł już jej szwankuje. Dziewczynę, która dźwiga psychicznie i fizycznie światowe mecze, publicznie ocenia pani, która przez całe życie przesiedziała za biurkiem. Prywatnie niech ocenia ile wlezie. Sportowcy też mają lepsze i gorsze okresy. Zawsze publicznie w ten sposób oceniają kobiety, że głupiutkie są i brzydko wyglądają.
            • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 16:58
              Nie deprecjonuj pracy tej pani, bo od jej „siedzenia za biurkiem” nieraz zależało czyjeś życie, w sensie „przeżycie”. To jednak więcej niż wygrany mecz, nawet najbardziej światowy.
              • angazetka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 17:41
                Co jej nie usprawiedliwia i nie sprawia, że może mówić, co chce.
                • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 19:09
                  angazetka napisała:

> Co jej nie usprawiedliwia i nie sprawia, że może mówić, co chce.
                  >

Oczywiście.
                  Podobno przeprosiła, ale to strasznie słabe po tych dwóch poprzednich wypowiedziach.
              • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 17:42
                Bez przesady w drugą stronę. Psychologów terapeutów jest wielu, tenisistów z topu kilku. Druga kwestia, jak sportowiec ma na**ne we łbie, to ma, jak psycholog uwierzy we własną doskonałość i zaczyna znać się na wszystkim, to szkodzi. Po trzecie, figa ma rację, sportowców się nie określa "głupiutkimi" czy za "za mało męskimi". Wychodzi na to, że pani psycholog niczym nie różni się od klasycznych pustaków: kobieta ma się malować i być ładna, a jak się nie maluje, to pewnie lesba.
                • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 19:24
                  Nicku z desperacji! Wypowiedź na temat Igi i Sabalenki jest nie do obronienia i ja w ogóle z tym nie dyskutuje. Natomiast pisanie o Ewie Woydyłło „pani, która całe życie przesiedziała za biurkiem” nie ma sensu, mące zamierzeniu Figi być obraźliwe, deprecjonuje jej wieloletnią niezmiernie pożyteczną pracę. Piszesz, że psychologów jest wielu - owszem, ale Ewa Woydyłło jest wyjątkowa i piszę to z pełnym przekonaniem, choć często nie zgadzam się z nią, a nawet jej nie lubię. Nie rozumiem, czemu powiedziała co powiedziała, teraz mi chodzi po głowie, że kawa z Sidorem była z koniakiem. Ale nie może być tak, że pojedyncza niedopuszczalna wypowiedź przekreśla wszystkie wcześniejsze dokonania człowieka.
              • bi_scotti Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 17:59
                nangaparbat3 napisała:

> Nie deprecjonuj pracy tej pani, bo od jej „siedzenia za biurkiem” nieraz zależa
                > ło czyjeś życie, w sensie „przeżycie”. To jednak więcej niż wygrany mecz, nawet
                > najbardziej światowy.
                >

Ale to sama troche dopisujesz to the story - tego typu interpretations mozna ciagnac w kazda strone: dla iluz young girls IS jest/stala sie/bedzie role model zmieniajac/wzbogacajac/ksztaltujac a kto wie, moze i ratujac ich zycie ... who knows, who knows ...
                Teza, ktora stawiasz, ze "dzieki tej pani" etc. jest swoista demagogia & de facto jest nie do dowiedzenia, nie do policzenia, nie do udowodnienia - the same vice-versa. A szacunek nalezy sie kazdemu, rowniez tennis player z jakimis tam problems ... lub bez problems! Cheers.
                • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 19:36
                  No już bez przesady. Ktoś kto przyczynił się do rozwijania w Polsce, jeszcze wówczas PRL, terapii uzależnień, wykonał wspaniałą, ważną robotę i mówienie o nim, że „siedział za biurkiem” jest delikatnie mówiąc niestosowne.
                  Pani Woydyłło powiedziała o tenisistkach coś niedopuszczalnego, to nie ulega wątpliwości, może nawet niewybaczalnego. Ale przekreślanie jej jako osoby, psycholożki, negowanie całego dorobku - jaki w tym sens?
                  Szczerze? Bardzo lubię Igę i nie lubię pani Woydyłło. Ale tak jak nie zgadzam się, by po źle zagranym meczu wieszczyć upadek Igi, tak nie ma mojej zgody na lekceważenie i postponowanie dorobku pani Woydyllo. Mogę być na nią wyściela, że powiedziała co powiedziała, ale nie przestanę być wdzięczna za to, co zdziałała.
                  • bi_scotti Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 23:56
                    nangaparbat3 napisała:

> No już bez przesady. Ktoś kto przyczynił się do rozwijania w Polsce, jeszcze wó
                    > wczas PRL, terapii uzależnień, wykonał wspaniałą, ważną robotę i mówienie o nim
                    > , że „siedział za biurkiem” jest delikatnie mówiąc niestosowne.

Well, bardzo okreslonej terapii, ktora ma multum minusow & bardzo wysoki procent nawrotow, a przede wszystkim swoista urawnilowke, brak indywidualnego podejscia do kazdego z kregu, wiec to nie jest tak as you are implying above, ze ona ilus tam osobom uratowala zycie. Maybe yes, maybe not. Poza tym tak praktycznie rzecz ujmujac to ona jak najbardziej "siedziala za biurkiem" - nothing wrong with that - taka sobie wybrala kariere & fajnie, ze jest jakis procent society sklonny bronic jej dorobku. Good for her. A ze przy okazji wykazala sie publicznie totalnym brakiem profesjonalizmu tudziez zwyczajnym, old-fashion chamstwem no to coz ... happens. Problem glownie w tym, ze nie umie uczciwie (!!!) take responsibility za swoje slowa ani porzadnie przeprosc. Ten sie nie myli, kto nic nie robi - najlepszym z nas zdarzy sie chlapnac something embarrassing, no ale gdy sie tak zdarzy to ... nie ma innego wyjscia - trzeba wziac na klate, zalozyc wlosienice, isc do Canossy. How else? I o to tu chodzi. I dopoki EW tego nie zrobi, jakikolwiek dorobek zawodowy nie bylby na jej koncie, przestal sie liczyc w mgnieniu oka, exactly because she keeps behaving NOT professionally! Life.
                    • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 10:51
                      Współczesna polszczyzna ma na to bardzo dosadne określenie: zaorać. Mnie do orki nie przekonasz, jestem za stara, za słaba i za leniwa.
              • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 21:45
                Skoro ona może deprecjonować cudzą? To każdy może.
                • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 22:01
                  Swoją drogą wartościowanie człowieka na zasadzie "ten jest ważny, nie można go deprecjonować, a ten jest mniej ważny, więc można go porażać" samo w sobie jest chore. Idąc tym tokiem rozumowania po sprzątaczkach i kasjerkach do woli może jeździć nawet sekretarka w gminie, po sekretarce wójt itd.
                  • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 19:44

> Swoją drogą wartościowanie człowieka na zasadzie "ten jest ważny, nie można go
                    > deprecjonować, a ten jest mniej ważny, więc można go porażać" samo w sobie jest
                    > chore. Idąc tym tokiem rozumowania po sprzątaczkach i kasjerkach do woli może
                    > jeździć nawet sekretarka w gminie, po sekretarce wójt itd.

Czyś Ty zwariowała? Ja się sprzeciwiam deprecjonowaniu pracy i dorobku Woydyłło. Tyle i tylko tyle.
                    • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 20:25
                      Wartościujesz. I przypisujesz jej cudowne moce, bo psycholog to nie chirurg, że zrobił operację i naprawił.
                • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 19:38

> Skoro ona może deprecjonować cudzą? To każdy może.

Tak, przeczytałam dzisiaj, że jak komuś dziecko sypie piasek na koc, a rodzic to ignoruje, należy na tego rodzica sypnąć piaskiem.
              • helka.na.zakrecie Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 23:17
                nangaparbat3 napisała:

> Nie deprecjonuj pracy tej pani, bo od jej „siedzenia za biurkiem” nieraz zależa
                > ło czyjeś życie, w sensie „przeżycie”. To jednak więcej niż wygrany mecz, nawet
                > najbardziej światowy.

Nie, to nie zależy od tej pani. A od czyjejś decyzji.
                Zdarza się, że ludzie obstawienie najlepszymi psychoterapeutami i psychiatrami też popełniają samobójstwa.
                Terapeuta nie jest omnipotenentny
                >
                • mandre_polo Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 11:02
                  > Terapeuta nie jest omnipotenentny
                  > >

Ma swoje strachy własne na dodatek musi się pilnować by nie okazywać niechęci pacjentowi nie tylko powodu problemow z którymi przychodzi ale też jego wyglądu zewnętrznego, cech charakteru. Zaskakujące?
                • nangaparbat3 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 19:41
                  Oczywiście że nie jest omnipotentny. Ale bywa, że się udaje.
                  • helka.na.zakrecie Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 23:38
                    Udaje się, kiedy pacjent ma motywację.
                    • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 01:00
                      Zwłaszcza w terapii uzależnień.
                    • mandre_polo Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 07:27

> Udaje się, kiedy pacjent ma motywację.

Pacjent chce pomocy i przychodzi na spotkania ale bywa trudny np pilnuje by nie otworzyć szufladki dla niego niewygodnej. Często są to lata spotkań a dopiero na końcu pacjent przestaje opierać się i ujawnia albo pozwala dotrzeć do blokady
        • mandre_polo Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 14:50
          Robert Rutkowski o tym pisze zaś tylko politykom wybacza się chamstwo
    • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 18:27
      No proszę, doczekalismy sie

www.pudelek.pl/ewa-woydyllo-w-koncu-przeprasza-ige-swiatek-i-wszystkich-urazonych-dzisiaj-to-ja-jestem-glupiutka-7315223753414656a
      • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 20:01
        Mi to od początku zabrzmiało jak wypowiedź kibica a nie psychologa, natomiast prawdą jest że ona w przestrzeni publicznej jest dla wszystkich psychologiem.
        • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 20:13
          Inna sprawa że jeśli chodzi o wypowiedzi na temat sportowców to moim zdaniem nic nie przebije Morawieckiego który się cieszył że Kubica połamał się w wypadku.
        • szare_kolory Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 09:25
          Ale wypowiedź kibica albo psychologa, udzielona w mediach, przez osobę - bądź co bądź - znaną szerokiej publiczności, w której ocenia sportsmenkę z osiągnięciami, jako głupiutką - no przecież musiała się ponieść, prawda? Teraz są przeprosiny skierowane między innymi do tych, którzy poczuli się urażeni.
      • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 21:59
        Dobrze się zachowała. Ale ten tekst "Nie lubię mężczyzn grających w damskiego tenisa z kobietami. A ona jest po prostu facetem" o Sabalence jest obrzydliwy. Gdyby Sabalenka rzeczywiście była mężczyzną po korekcie płci, ale ona jest kobietą.
        • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 22:03
          Ale nie dość umalowaną i ma umięśnione nogi, a powinna być wypindrzona i z nogami Barbie 🙄
          • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 22:06
            A nie, przepraszam, Sabalenka jest zdaje się zrobiona za bardzo. Ciężko się wstrzelić w widełki kobiecości wg pani profesor
          • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 05.08.26, 22:20
            Nie śledzę tenisa, ale pamiętam Serenę Williams, ona też była bardzo umięśniona i jakoś nikt kiedyś nie odważył się publicznie nazwać jej chłopem. A dziś można nazwać kobietę chłopem, bo komuś się nie podoba i przylgnie, potem trzeba wytaczać procesy. Chore.
            • hanusinamama Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 08:24
              Gdzie Sabalence do Sereny. Kurcze Pani Woydyłło chyba ma wdrukowane w głowie, ze kobieta musi być drobna i jak najchudsza.
              • figa_z_makiem99 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 09:35
                Pewnie tak, ale jak widać żona Macrona jest chuda i ma dzieci, a też twierdzą, że jest chłopem. Dawniej można było kogoś zniszczyć ujawniając jego homoseksualną orientację seksualną, a dziś powiedzieć o kobiecie, że jest chłopem i część ludzi uwierzy. Zdarzyło mi się usłyszeć o sobie, żena pewno jestem lesbijką, bo nie wpisuję się cudzy kanon kobiecego zachowania i wyglądu wink
              • gryzelda71 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 09:35
                No taka jak ona....
      • maslova Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 08:46
        Woydyłło tłumaczyła, że naiwnie zakładała, iż zastrzeżenie na początku rozmowy - że występuje nie w roli psychologa, ale jako kibic tenisa - zostanie potraktowane dosłownie.

Naiwnie wydawało mi się, że jeśli na początku rozmowy zastrzegłam, że przychodzę do programu nie jako psycholog, a po prostu jako kibic tenisa, to tak też będą odbierane moje wypowiedzi. Gdybym wygłosiła swoje opinie przy herbacie w gronie znajomych, to pewnie nikt nawet nie zauważyłby niczego niestosownego.

Naprawdę? Czyli pani Woydyłło posiadająca wiedzę psychologiczną nie widzi nic niewłaściwego w słowach, które wypowiedziała, wg niej problemem jest fakt, w jakich okolicznościach się to stało... Moim zdaniem pogrążyła się jeszcze bardziej. No i jestem ciekawa jej grona znajomych. Na ile znam moich znajomych, gdyby podczas rozmowy padły z czyichś ust takie określenia, na pewno spotkałyby się z negatywną reakcją pozostałych osób.
        • mandre_polo Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 11:11
          Zależy jacy i z jakim doświadczeniem. Środowisko jest bardzo podzielone bo zaostrzenie przepisów odsiewa i porządkuje uprawnienia. Od dawna już mówi się żeby pacjent sprawdzał jakie specjalista ma wykształcenie
    • aagnes Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 08:52
      Moim zdaniem wypowiedź o pani Idze Świątek nie przekreśla kilkudziesięciu lat pracy i dorobku pani psycholog. Nie jestem wyznawczynia tej tenisistki, skladam sobie w duchu gratulacje, ze nigdy w watkach jej dotyczacych nie napisalam tego co wiem i uwazam na jej temat, bo teraz wyraznie widze, ze juz chyba siedzialabym w wiezieniu.
      w sieci sa znacznie gorsze wypowiedzi roznych osób o innych a tutaj wyglada na jakis wiernopoddańczy kult jednostki. co najmniej dziwne.
      • gryzelda71 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 09:34
        Fatalny dobór słów, fatalna mowa ciała w trakcie ich wypowiadania, fatalne wypowiedzi o Białorusince też. Az.
        mnie zmroziło.
        Jakos nie znajduje nic na usprawiedliwienie, zwłaszcza po pierwsze próbie wyjaśnień, że to troska....
      • mandre_polo Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 11:16
        Tak jak nie przekreśla dorobku Samsona
      • bi_scotti Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 18:08
        aagnes napisał:

> Nie jestem wyznawczynia tej tenisistki,

Mozna byc "wyznawczynia tenisistki"? Seriously? How does this work?
        Cytujac klasyka "dziiiiiiiiwny jest ten swiat" surprised tongue_out Cheers.
      • angazetka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 18:14
        Nic nie zrozumiałaś. Każdy może sobie uważać o dowolnym sportowcu, co mu się podoba. Jednak psycholożka, która wydaje kategoryczne osądy na czyjś temat na podstawie obrazu tego kogoś z mediów, jest osobą skrajnie nieprofesjonalną. W dodatku przecież o Sabalence były to wypowiedzi znacząco wykraczające poza zakres kompetencji pani Woydyłło (i też na podstawie obrazków z tv).
      • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 18:16
        aagnes napisał:

skladam
        > sobie w duchu gratulacje, ze nigdy w watkach jej dotyczacych nie napisalam tego
        > co wiem i uwazam na jej temat, bo teraz wyraznie widze, ze juz chyba siedziala
        > bym w wiezieniu.

A co wiesz? Ja jestem ciekawa!
        • aagnes Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 20:41
          juz sie rozpedziłam pisac, jeszcze mi życie miłe, tutaj panuje jakiś kult, jeszcze czegos takiego nie widzialam
          • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 21:28
            One tylko udaja takie odwazne, calkiem jak Świątek
          • angazetka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 23:14
            Jaki kult? Jakie życie miłe? Ochloń.
            • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 07:30
              Ona stosuje hiperbole, powinnaś to zauwazyc, podobno pracujesz z tekstami. W tym watku jest cala masa wyolbrzymień
    • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 17:46
      A tu inna analiza przypadku. Iga bedzie najbardzej rozpracowana psychologicznie gwiazdą i to całkiem za darmo

www.facebook.com/share/p/1Bos7ykEV7/
      • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 17:57
        " u kobiet narcystycznych może trigerwac ataki szału i agresji" to zdanie pasuje bardziej do Woydyłło niż Igi Świątek
        • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 18:15
          Nie wiem, znam ja tylko z paru podcastów, miala jakies publiczne napady zlosci?
          • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 18:17
            A w ogole czy to prawda, to co o Swiatek jest napisane? Ze mam ją porzuciła i wysyła jej gratulacje mailami? Jeśli tak to masakra, współczuje
          • kamkaklamka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 18:18
            Ja widzę tę złość już od jakiegoś czasu prawdopodobnie straciła kontrole, nie idzie tak jakby chciała.
            • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 18:45
              W sensie? Ona jeszcze prowadzi praktyke i ma pacjentow?
              • helka.na.zakrecie Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 06.08.26, 23:45
                To byłoby bardzo nieodpowiedzialne.
    • aagnes Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 08:27
      Całą historię niezle podsumowała Manuela Gretkowska na fb.
      • marzenka12 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 08:45
        Jeszcze nie zdazyla przeprosic Gonciarza za pomowienie o gwałty i pedofilie a juz obrazila Gessler i Wojtyllo. Biedna kobieta
        • angazetka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 10:40
          Przepraszanie Gonciarza big_grin
        • angazetka Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 10:41
          BTW czy dwa błędy w zapisie czyjegoś nazwiska to przypadkiem nie jest obraza?
    • nick_z_desperacji2 Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 17:14
      Obrońców Woydyłło, której "jako fance tenisa się wyrwało" chciałabym poinformować, że w 2015 dostała za podobną jazdę oficjalne upomnienie PTP (wyrok Sądu Koleżeńskiego).
      O ile Ziemkiewicza nie trawię organicznie, o tyle jak widać pani Woydyłło ma problemy z etyką zawodu od dawna.
    • miaumia Re: Ewa Woydyłło- upadek autorytetu 07.08.26, 18:05
      Pani Jewa chyba jest zaangażowana politycznie.
      Ośmieszenie Igi, która przestała wybiegać z flagą Ukrainy po haniebnym komentarzu porównującym pojedynek do Wołynia.
      Natomiast Aryna- wiadomo, bo to Białorusinka i nie ta oś państw biznesu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka