Dodaj do ulubionych

A bucket list?

17.08.26, 17:31
Tylko błagam, nie piszcie o podróżach, to takie oklepane.
Obserwuj wątek
    • m_incubo Re: A bucket list? 17.08.26, 17:38
      To sama zacznij od czegoś nieoklepanego.
      • swiezynka77 Re: A bucket list? 17.08.26, 17:51
        Nauczyć się windsurfingu
    • mocca26 Re: A bucket list? 17.08.26, 17:52
      ale takie przyziemne z gatunku plany do zrealizowania czy bardziej ze sfery marzeń?
      • swiezynka77 Re: A bucket list? 17.08.26, 17:58
        Różne mogą być
        • mocca26 Re: A bucket list? 17.08.26, 21:12
          to z tych przyziemnych to muszę w końcu ogarnąć oświetlenie w domu (a konkretnie "opakowanie" bo rozmieszczenie jest ok). I pstryczki elektryczki

z tych bardziej marzeniowych to współpraca ścisła i bezpośrenia z moim guru, co być może się kiedyś zdarzy, bo sie dowiedziałm przypadkiem, że bardzo mnie ceni.

I nie wiem co jeszcze... pewnie coś jest ale nie pamiętam (pomijam konkretne plany na coś, które realizuję stosownie do kalendarza)
          • swiezynka77 Re: A bucket list? 18.08.26, 08:31
            mocca26 napisała:

> z tych bardziej marzeniowych to współpraca ścisła i bezpośrenia z moim guru, co
            > być może się kiedyś zdarzy, bo sie dowiedziałm przypadkiem, że bardzo mnie cen
            >
            No to działaj w tym kierunku!
            • mocca26 Re: A bucket list? 18.08.26, 13:25
              Na tyle działam, że, jak powiedział, jest moim fanem big_grin Tyle, że trudniej to ogarnąć, bo pracujemy w innych krajach. Na razie muszę się zadowolić tym, że że ON kontaktuje się że mną z pominięciem ścieżek zawodowych, bezpośrednio.

P.s. ale nie ukrywam, że to ogromna przyjemność usłyszeć takie słowa o sobie od kogoś kogo bardzo szanujesz, najbardziej w branży.
          • bywalec.hoteli Re: A bucket list? 18.08.26, 17:12
            mocca26 napisała:

> to z tych przyziemnych to muszę w końcu ogarnąć oświetlenie w domu (a konkretni
            > e "opakowanie" bo rozmieszczenie jest ok). I pstryczki elektryczki

Czyli domek już jest, ale wiszą żarówki na oprawkach i nie ma lamp?
            No cóż, częsty przypadek 🙂 życzę powodzenia w ogarnięciu oświetlenia

Który to już rok na oprawkach?
            • mocca26 Re: A bucket list? 18.08.26, 17:17
              Tak. "Domek" jest big_grin
              • bywalec.hoteli Re: A bucket list? 18.08.26, 18:03
                Spoko, ja 3 lata pod oprawkami żyłem
                A Ty ile?
                • mocca26 Re: A bucket list? 18.08.26, 18:29
                  Nigdy, bywalcuhotel big_grin
                • qrka Re: A bucket list? 22.08.26, 08:35
                  Właśnie mi uświadomiliście, że status gołej żarówki w kibelku osiągnął pełnoletniość. Ale też nikt siedząc tam głowy wysoko nie zadziera 😂
                  • partytura2026 Re: A bucket list? 22.08.26, 08:54
                    A to ja po 5 latach zdążyłam już zmienić dwa żyrandole nad stołem w jadalni.

A ponieważ zaczyna za mną chodzić zmiana stylu, to szykuje się kolejna zmiana.
                    Najdłużej - chyba z pół roku, wybierałam lampę do garderoby. A tak, to poszło gładko.

Nadal niestety nie mam lampy stojącej, ale to z uwagi na to, że wymyśliłam sobie konkretną, o konkretnych wymiarach i kształcie i jeszcze takiej nie wyprodukowano.
                    • mocca26 Re: A bucket list? 22.08.26, 09:05
                      A ja utknęłam między pewną funkcją lampy a wyglądem. Jak już znajdę to rozwiązanie techniczne to wizualnie średnio mi się podoba.

Po remoncie mam mieszkanie nie tyle idealne co zbliżające się do idealnego, więc nie zdejmuję starych lamp dopóki nie znajdę własnie idealnych
                      • partytura2026 Re: A bucket list? 22.08.26, 09:15
                        Wiatrak? Ciężko o coś niekiczowatego i w odpowiednim rozmiarze. Mi lampa w sypialni (wiatrak) nadała kierunek reszcie. I tak z glamour przeszłam w kolonializm. Na zmianę czeka komoda, ale powiedzmy że ta jest bardziej hampton niż glamour i może wystarczy ją przemalować 😁
                        • mocca26 Re: A bucket list? 22.08.26, 09:27
                          Nie. Regulowana wysokość tzw żyrandola (chcę mieć możliwość ściągnięcia go sobie niżej/nisko) plus to, żeby nie bylo widać żarówki czyli wkręcana od góry
                          • partytura2026 Re: A bucket list? 22.08.26, 09:32
                            Aaa! Takie jak w latach 80’ ? Teraz wracają.
                            • mocca26 Re: A bucket list? 22.08.26, 09:36
                              Nie wiem czy takie jak w latach 80. , nie pamiętam - ale jeżeli wracają to dobrze, może niedługo będzie większy wybór.
    • marzenka12 Re: A bucket list? 17.08.26, 17:56
      Chcialabym syreningować ale troche sie wstydzę
      • asiairma Re: A bucket list? 17.08.26, 18:02
        marzenka12 napisała:

> Chcialabym syreningować ale troche sie wstydzę

Musiałam sprawdzić co to, bo nie byłam pewna, czy nie ma literówki i nie chodzi o swingowanie smile
        Fajne!
        • marzenka12 Re: A bucket list? 17.08.26, 18:19
          Swingowac tym bardziej bym sie wstydzila!
    • berdebul Re: A bucket list? 17.08.26, 20:03
      Zrobienie dyplomu w Royal School of Needlework.
    • andaba Re: A bucket list? 17.08.26, 20:47
      Kiedyś się chciałam nauczyć robić frywolitki, ale już mi sie nie chce. Uczyć, bo umieć bym chciała. Kuzynka męża robi przecudne i bardzo chce mnie nauczyć, ale mi się po prostu nie chce już.
    • jkl13 Re: A bucket list? 17.08.26, 21:40
      To już nawet nie można mieć podróżniczych marzeń? I co z tego, że oklepane? Gorsze są przez to? Nawet w marzeniach musi być jakaś hierarchia?
      • swiezynka77 Re: A bucket list? 18.08.26, 08:28
        Mieć można ale pisać w tym wątku nie można. Jak chcesz to Załóż swój smile
        • homohominilupus Re: A bucket list? 18.08.26, 13:03
          A właśnie ze można.

Chciałabym objechać Norwegię. Finladię. Pojechać na Islandię. Zobaczyć zorzę
          Mało oryginalna jestem
          • swiezynka77 Re: A bucket list? 18.08.26, 20:15
            Islandia jest wspaniała więc wybaczam 🌌
    • asia_i_p1 Re: A bucket list? 17.08.26, 21:49
      Namalować akwarelę na konkurs Fineness Festiwal.
      Wziąć udział w urban sketchingu w Pradze, Szkocji, Florencji (no sorry, będzie oklepane big_grin).
      Spędzić cały dzien w zoo wrocławskim ze szkicownikiem.
      Spędzić tydzień podczas przelotu ptaków na Mokrej Przełęczy.
      • asia_i_p1 Re: A bucket list? 17.08.26, 21:53
        O, i jeszcze nauczyć się ściegu koptyjskiego i sama sobie zrobić szkicownik.
        Nauczyć się wreszcie szyć, bo na razie jest to chyba rekord co do najbardziej przeinwestowanego hobby ever - nie przyznam się, za ile mąż mi kupił maszynę big_grin.
        Jak już się nauczę szyć, uszyć sobie idealną torbę na przybory plastyczne.
        • swiezynka77 Re: A bucket list? 18.08.26, 08:29
          Robótki ręczne są cudowne. Mam nadzieję że kiedyś będę w stanie do nich wrócić
    • alexis1121 Re: A bucket list? 18.08.26, 11:49
      Doktorat, habilitacja i profesura. Zaczynam lada moment 🤪
      • marzenka12 Re: A bucket list? 18.08.26, 11:52
        A ja wyskoczylam z plywaniem z ogonem, teraz to dopiero wstyd 😞
        • swiezynka77 Re: A bucket list? 18.08.26, 12:07
          bez przesady z tym wstydem, pływanie z monopłetwą jest bardzo trudne i to niezłe wyzwanie sportowe. znałam kiedyś klub młodzieżowy który to trenował i miał sukcesy.
        • alexis1121 Re: A bucket list? 18.08.26, 12:35
          Trzymam kciuki za twoje syrenkowanie 😅❤️ Ja nie mam żadnego konkretnego hobby i trochę mi wstyd.
      • pani.asma Re: A bucket list? 22.08.26, 10:17
        Jessu profesor dentysta co to takiego ?
    • lajtova Re: A bucket list? 18.08.26, 12:16
      Chciałabym skończyć Zelda Breath of the Wild i Zelda Tears of the Kingdom na Switchu 2.
    • eagle.eagle Re: A bucket list? 18.08.26, 12:45
      Ciągle i jak najdłużej być taką jaką jestem teraz
      z partnerem.
    • mayaalex Re: A bucket list? 18.08.26, 13:37
      Ja mam glownie podroznicze, jakos niewiele innych rzeczy mnie kreci - a z takich niezupelnie wyjazdowych to chcialabym kiedys pomieszkac przynajmniej przez kilka miesiecy (tak, zeby troche wsiaknac w lokalne klimaty) w centrum Florencji (“mieszkalam” podczas kursow jezykowych ale za kazdym razem tylko 3 tygodnie), na Manhattanie (gdzies wysoko i z widokiem) i gdzies nad morzem (tez z widokiem oczywiscie).
    • majenkirr Re: A bucket list? 18.08.26, 14:49
      Schudnąć!😎
    • novembre Re: A bucket list? 18.08.26, 17:53
      Na te jesien:
      1. Nie zwariowac.
      2. Zresetowac mozg, poukladac puzzle. Wejsc w pourlopowa rutyne.
      3. Znalezc prace.
      Chwilowo jestem przemeczona i wydrenowana, czekam, az sie stabilnie ochlodzi, zeby wejsc w spokojny jesienny rytm.
      • swiezynka77 Re: A bucket list? 19.08.26, 11:23
        po twoim nicku wydawałoby się, że lubisz jesień smile
    • partytura2026 Re: A bucket list? 18.08.26, 18:38
      - nauczyć się płynnie włoskiego
      - kupić dom we Włoszech na południowym zachodzie,
      - zaliczyć kilka miejsc na świecie
      - kupić pewien konkretny wymarzony model auta
    • kaki11 Re: A bucket list? 20.08.26, 12:40
      1. Dokończyć kompletowanie korony Europy. Chociaż nie wiem, czy się liczy, to trochę jednak podróżnicze.
      2. Sprezentować mężowi stary motocykl do renowacji, bo widzę jak go to cieszy.
      3. Skoczyć ponownie ze spadochronem.
    • aga_sama Re: A bucket list? 20.08.26, 17:32
      1. zachodnie wybrzeże USA
      2. nauczyć się piec i gotować na poziomie pro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka