Dodaj do ulubionych

Dolly Parton ... goodbye ...

25.08.26, 20:23
A dopiero co w jakims watku wspominalysmy "Jolene", eh ... Peace.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 20:34
      Chyba była nie mniej popularna niż Panjezus.
      Smutna wiadomość.
    • mayaalex Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 20:34
      RIP Dolly
    • snakelilith Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 20:43
      Wczoraj czytałam coś o niej i jej problemach zdrowotnych, życzyłam jej dużo zdrowia, a dziś taka smutna wiadomość. Moja absolutna idolka. I Will Always Love You, Dolly.....

• mysiulek08 Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 21:32
      ochhh ...
    • konsta-is-me Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 21:53
      Jakaś epoka sie kończy...😕
      • al_sahra Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:08
        konsta-is-me napisała:

> Jakaś epoka sie kończy...😕

Kończy się, bo gwiazdy muzyczne, które pojawiły się w latach 60. i wczesnych 70. (a to był okres szczególnej eksplozji talentów) starzeją się i odchodzą.
        • tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 13:59
          al_sahra napisała:

> Kończy się, bo gwiazdy muzyczne, które pojawiły się w latach 60. i wczesnych 70
          > . (a to był okres szczególnej eksplozji talentów) starzeją się i odchodzą.
          >
          No tak, ale Trump też się starzeje a wręcz na żywca rozpada i jakoś kurczę ci fajni umierają przed nim.
          • bi_scotti Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 15:56
            tania.dorada napisał(a):

> No tak, ale Trump też się starzeje a wręcz na żywca rozpada i jakoś kurczę ci f
            > ajni umierają przed nim.

Przyznam z pewnym zawstydzeniem, ze mysl mialam podobna, eh ... Z dwojga 80latkow dlaczego akurat DP and nie DT? So hard to wait ...
            Anyway, po Dolly zostaje duuuuuzo dobra na swiecie & na tym nalezy sie skupic smile Peace.
          • al_sahra Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 10:28
            tania.dorada napisał(a):

> No tak, ale Trump też się starzeje a wręcz na żywca rozpada

Ja mam jednak wrażenie, że te niezliczone filmiki na YouTube (innych SM nie oglądam), analizujące każdy szczegół rozkładu Trumpa to takie lewicowe wishful thinking.
            • tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 12:46
              Część z pewnością, ale umówmy się, zdrowy, sprawny człowiek nie zasypia w pracy przed kamerami.
            • bi_scotti Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 16:18
              al_sahra napisała:

> Ja mam jednak wrażenie, że te niezliczone filmiki na YouTube (innych SM nie ogl
              > ądam), analizujące każdy szczegół rozkładu Trumpa to takie lewicowe wishful thinking.
              >

Putin tez mial byc umierajacy, eh uncertain Jak mawiali nasi przodkowie "zlego diabli nie wezma" - we have to be patient albowiem ponoc each dog has its day 🤞 Paciência e perseverança! Cheers.
              • al_sahra Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 16:37
                bi_scotti napisała:

> Paciência e perseverança!

Widziałaś nowy show Larrego Davida, produkowany przez Obamów? Na koniec ostatniego odcinka Barack wygłosił kilka słów otuchy mniej więcej w tym duchu. Ale łatwiej nawoływać do cierpliwości, niż ją w sobie znaleźć.

I tak z Dolly przeszliśmy na politykę. Ale to wszystko przez Tanią Doradę.
                  • bi_scotti Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 16:50
                    Dodam jeszcze tak calkiem na powaznie, ze gdy z jakiejs okazji wspominam/wspomina sie RW, to wciaz mam poczucie broken heart, z DP moze byc podobnie, eh ... Peace.
                  • tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 29.08.26, 01:42
                    ❤️
                • tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 29.08.26, 01:41
                  al_sahra napisała:

> I tak z Dolly przeszliśmy na politykę. Ale to wszystko przez Tanią Doradę.
                  >
                  Przprszm ale ja tylko głośno napisałam to co inni i tak głośno piszą 🤷‍♀️ poza tym nie wiem czy to co uprawia Don the con można nazwać polityką.
          • srubokretka Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 18:52
            Apropos rozkladania sie. Trump nie dorzucil modernie miliona i nie dal sobie niczego wstrzyknac w pierwszym rzucie, i nie dostal choroby autoimunologicznej.
            • bi_scotti Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 22:42
              srubokretka napisał:

> Apropos rozkladania sie. Trump nie dorzucil modernie miliona i nie dal sobie ni
              > czego wstrzyknac w pierwszym rzucie, i nie dostal choroby autoimunologicznej.

For the record:
              Trump and his wife, Melania Trump, quietly received their initial COVID-19 vaccines at the White House in January 2021 before leaving office. He confirmed receiving a booster shot in December 2021 during an event in Dallas. He received an updated COVID-19 booster and a flu shot during a routine health exam at Walter Reed National Military Medical Center in October 2025.
              Biorac pod uwage, ze pierwsze Covid vaccines were distributed from mid-December 2020, bycie zaszczepionym w styczniu 2021 wciaz raczej podpada pod "pierwszy rzut" big_grin Cheers.
              • tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 29.08.26, 01:45
                Cos jak nieodżałowana Triss, która z jednej strony była przeciwko szczepionkom na COVID, z drugiej znajdywała jakieś luki w systemie żeby dostać szczepionki poza kolejką 😅
    • philippa_p Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 21:53
      Niedawno ogladalam Stalowe magnolie z nia i Julia Roberts.
      Czlowiekowi sie wydaje, ze oni (znani i lubiani, cenieni aktorzy, muzycy, pisarze itp) sa niesmiertelni, taka strusia strategia... a potem nagle sad Ech
    • al_sahra Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:00
      Miała więcej niż talent - niezapomnianą osobowość. I umiała się śmiać sama z siebie.

“Trzeba wydać masę pieniędzy, żeby wyglądać tak tandetnie”.
      • zaspasniegowa Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 17:45
        I miała niesamowicie bystry umysł.
        • llllllolllllipop Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 20:36
          Prawda.
      • la_felicja Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 18:36
        O, tak.
        W innym przekładzie - "To kosztuje bardzo drogo, żeby wyglądać tak tanio"
        • krwawy.lolo Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 18:40
          Kosztuje drogo?
          • la_felicja Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 18:59
            Rzeczywiście, niezbyt zgrabne określenie.
            • krwawy.lolo Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 19:31
              Może jest taki mem z Wilhelmim w roli Dyzmy, kiedy z wyprostowanym palcem wskazującym mówi "no!".
              Kojarzysz? wink
    • llllllolllllipop Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:04
      Smutne bardzo...
      R.I.P. Dolly (*)
    • boggi_dan Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:09
      Szkoda. Dolly Parton - Jolene (Live at Rock & Roll Hall of Fame 2022)

youtu.be/i19-1xc71Y8?si=EZjMQiuALKe4wA0Y
    • srubokretka Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:15
      oh nie. Za wczesnie. Dwa lata wybieram sie do Dollywood.
    • aurora20 Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 03:22
      rip
    • szafireczek Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 13:49
      R.I.P Oprócz talentu, miała też osobowość i charakter. Prowadziła też nietuzinkową działalność charytatywną, m.in. miliony dzieciaków na świecie otrzymały od niej książki do nauki!
    • tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 15:14
      Tymczasem na Atlantyku uformowała się tropikalna depresja, jeśli rozwinie się w następny nazwany huragan - a imiona są wybierane na laaata wstecz - będzie miał na imię Dolly.
    • aqua48 Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 20:19
      Ech.. biorą najlepszych..
    • babsee Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 08:17
      Wczoraj dla uczczenia pamięci obejrzałam kultowe "Stalowe magnolie"-ależ ona miała kibić!
      • llllllolllllipop Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 10:51
        Była bardzo zgrabna i piękna także w aurze.
        Cudowny człowiek legenda, a przy tym bardzo otwarta i nie wyniosła, stworzyła mnóstwo dobra wokół.
        Może też obejrzę, na razie posłuchałam piosenek.
        • malgosiagosia Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 17:37
          llllllolllllipop napisała:

> Była bardzo zgrabna i piękna także w aurze.
          > Cudowny człowiek legenda, a przy tym bardzo otwarta i nie wyniosła, stworzyła m
          > nóstwo dobra wokół.
          > Może też obejrzę, na razie posłuchałam piosenek.

Byla czwartym dzieckiem wśród dwanaściorga dzieci. Urodziła się w jednoizbowej chacie, bez prądu i wody.
          Jakie mozna z tego wyciganac wnioski?
          • llllllolllllipop Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 20:35
            Takie, że nie są ważne warunki, a samosterowność i wysoką motywacja odzewnętrzna, nie zrażanie się trudnościami, wytrzymałość, dystans do wszystkiego, do siebie, jak i wrażliwość i elastyczność, wyobraźnia, empatia, jasna wizja swojej ścieżki, zorganizowanie, moc odśrodkowa.
            • malgosiagosia Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 20:53
              llllllolllllipop napisała:

> Takie, że nie są ważne warunki, a samosterowność i wysoką motywacja odzewnętrzn
              > a, nie zrażanie się trudnościami, wytrzymałość, dystans do wszystkiego, do sieb
              > ie, jak i wrażliwość i elastyczność, wyobraźnia, empatia, jasna wizja swojej śc
              > ieżki, zorganizowanie, moc odśrodkowa.

Dolly nie tłumaczyła swoich niepowodzeń biedą, trudnym dzieciństwem czy warunkami, w jakich dorastała.Nie wybieramy zawsze tego, co dostajemy od życia. Ale w dużej mierze wybieramy, co z tym zrobimy.
              I właśnie to, moim zdaniem, powinno pozostać jednym z najważniejszych przesłań po Dolly Parton dla następnych pokoleń.
      • la_felicja Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 18:35
        Jak ona to ładnie śpiewa - dokładnie tak, jak to powinno być zaśpiewane, jak piosenka o rozstaniu.

Whitney Houston zrobiła z tego utworu triumfalny hymn o miłości, która wszystko zwycięża, zupełnie jakby nie rozumiała tekstu zwrotek
        W Anglii swego czasu był to jeden z najpopularniejszych utworów na pierwszy taniec na weselu - takie anglojęzyczne "Windą do nieba"
        • tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 29.08.26, 01:49
          Dolly się bardzo entuzjastycznie wypowiadała o wersji Whithey.
          • malgosiagosia Re: Dolly Parton ... goodbye ... 29.08.26, 19:53
            tania.dorada napisał(a):

> Dolly się bardzo entuzjastycznie wypowiadała o wersji Whithey.

Gdy śpiewa Whitney, mam ciary na plecach, a gdy Dolly, serce szybciej mi bije.
          • la_felicja Re: Dolly Parton ... goodbye ... 30.08.26, 12:14
            Bo to była babka z klasą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka