llllllolllllipop Re: Polski wyglad 26.08.26, 12:50 To typowy Polak - w oczach Groka. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:22 z tym dolkiem na brodzie przesada, ale oglnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:12 Dałyście zdjęcie Michała Tuska bez jego pozwolenia? To tak można? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 13:05 Tez sie zdarzaja ale 90% to typ srodziemnomorski Odpowiedz Link Zgłoś
baenzai Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:00 Czemu wpis ze zdjęciem Daniego Olmo został usunięty? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:14 Tan Dani ma wygląd typowego Polaka? U nas na osiedlu takich nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
baenzai Re: Polski wyglad 27.08.26, 16:50 Na pewno bardziej przypomina typowego Krzyśka niż typowego Alvaro Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polski wyglad 26.08.26, 14:01 Szeroko rozstawione kosci policzkowe u kobiet. Krepa dosc specyficzna budowa facetow Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:28 Nie poznaję, chyba że mówią po polsku. Mnie też nie poznają Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:44 A ja poznaję, po prostu mam większy przegląd ludzi miesięcznie, niż niektórzy z was przez rok i to są fakty, nie ma co się obruszać.Tak jak botanik potrafi rozpoznać gatunki roślin, ja tak mam z ludźmi.Oczywiście nie zawsze trafię ale często jednak tak. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:46 Nie by bardziej zdziwiło, gdybyś po latach w turystyce nie rozpoznawała :p Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:54 szarmszejk123 napisał(a): > Nie by bardziej zdziwiło, gdybyś po latach w turystyce nie rozpoznawała :p Też mam za sobą lata w turystyce (15 dokładnie). Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:02 Jak tak dokladniej policzylam to ja nawet 17 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:05 Ja w turystyce 15, ale ludzi w innych pracach pracach też widywałam setkami, bo pracowałam również jako bibliotekarka i kadrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:04 chatgris01 napisała: > Też mam za sobą lata w turystyce (15 dokładnie). Ale to moze zalezy od diversity klientow, ktorych obslugujesz/obslugiwalas. W pewnym momencie zaczyna sie jednak rozpoznawac rozne drobne details charakterystyczne dla roznych nacji: body language, facial expressions, pronunciation (jesli to nie jest czyjs L1), preferowany sposob ubierania etc. Of course, nigdy to nie jest 100% dopoki ktos nie potwierdzi ale kazdy z nas jest "jakis" i "skads" - one way or the other te roots sie najczesciej ujawniaja ... sooner or later. Co ja akurat uwazam za super cool Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:07 Bez pudła rozpoznawałam tylko amerykańskie emerytki No ale przecież nie po twarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:14 chatgris01 napisała: > Bez pudła rozpoznawałam tylko amerykańskie emerytki > No ale przecież nie po twarzach. > 1:0 dla Ciebie Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:46 Abstrahując od jednoznacznych rasistowskich odlotów w tym wątku, po jaką cholerę zastanawiać się, skąd dany człowiek pochodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:12 krwawy.lolo napisał: > Abstrahując od jednoznacznych rasistowskich odlotów w tym wątku, po jaką choler > ę zastanawiać się, skąd dany człowiek pochodzi? Bo kazdy ma swoje story a stories bywaja fascynujace. Np. Indians wyrzuceni z Tanzania & Uganda, wychowani w UK, zyjacy obok mnie, ich rodzice jeszcze z Gujarat - amazing stories ... a wszystko w koncu "widac i slychac" na twarzach, gdy mowia. Albo przyjaciele Starego Bi_scotta: South-African-Chinese-Canadians Stories and more stories & znow "wszystko widac i slychac" gdy taki czlowiek siedzi obok Ciebie. Po taka cholere Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:16 Przecież nie o tym wątek. A już na pewno nie spora część wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:21 krwawy.lolo napisał: > Przecież nie o tym wątek. A już na pewno nie spora część wpisów. Well, watek o rozpoznawaniu Polakow ... i nie tylko Ty pytasz po co rozpoznawac, ja Ci odpowiadam. I tak sobie watek rosnie. Jak to watek - here, there, everywhere, anywhere ... A ze czesc wpisow rasistowskich? Nawet w watkach kulinarnych czy kulturalnych takie sie trafiaja - to nie jest kwestia watku tylko potrzeb/ideas/skojarzen okreslonych nicks, eh Can we stop that? I don't think so Life. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:25 Czy mozesz zacytowac chociaz jeden rasistowski tekst z tego watku? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:49 azalee napisała: > Czy mozesz zacytowac chociaz jeden rasistowski tekst z tego watku? Ja się czasem zastanawiam, czy zalegalizowanie marihuany w De nie było przypadkiem katastrofą dla tego faceta, bo niczym się nie interesuje, nic go nie obchodzi, siedzi tylko w oparach zgniłego nonsensu i wszystko co nie pasuje do tęczowej urawniłowki nazywa rasizmem, albo od razu by to "zniknął", jak w wątku o Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:58 Nie sadze zeby marihuana dzialala az tak depresyjnie. Dziwi mnie dlaczego lolo odczuwa potrzebe w kazdym praktycznie watku zaznaczyc ze nie wie o czym mowa i go to nie interesuje. Oraz czasem dorzucic mansplaining jak to nie powinnysmy sie wypowiadac na dany temat. Naprawde, bywalec wiecej wnosi na to forum niz on. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:59 Ale on nie był taki zawsze, bardzo mu się ostatnio pogorszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:04 Ja kojarze jedynie takie jego teksty, nie trafilam chyba nigdy na ciekawy wpis w jego wykonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:06 Nie twierdzę, że był jakiś arcyciekawy wcześniej, ale nie przypie.dalał się aż tak do wszystkiego, nie był aż takim skostniałym sztywniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:05 azalee napisała: > Nie sadze zeby marihuana dzialala az tak depresyjnie. Ja nie odbieram jego postawy jako depresyjnej. To taka plakatywna demonstracja pogardy dla przaśnych ludzkich motywów i wdoopiemania wszystkiego co innym może być ważne, co on uważa nie wiadomo dlaczego, za wyższy stan świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
baenzai Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:30 krwawy.lolo napisał: > Abstrahując od jednoznacznych rasistowskich odlotów w tym wątku, po jaką choler > ę zastanawiać się, skąd dany człowiek pochodzi? Lepiej nie jedź do USA, bo tam możesz zostać zapytany o pochodzenie przez totalnego randoma w totalnie randomowej sytuacji (np. podczas zakupu karmy dla kota). Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:50 Umię odróżnić mniej więcej slowianina od włocha i od azjaty ;P. Przy czym odröżniam chinczyka od koreańczyka i od japończyka. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:28 Wydaje mi się że Polacy mówią ciszej, zachowują się mniej ekspansywnie i są bardziej zamknięci w sobie. Nie znaczy, że niemili, nieuczynni - nic podobnego, nawet przeciwnie, są zawsze bardzo pomocni i (panowie) rycerscy, np. jeśli chodzi o pomoc kobiecie z bagażem, wózkiem, dzieckiem itp., przepuszczanie w drzwiach też trzyma się u nas mocno. Dzieci nie siedzą w baseballówkach przy jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:51 Potwierdzone, nie wyglądam na polkę:p przed chwilą usiadła obok mnie na ławce polka i myśląc, że jej nie rozumiem zaczęła nawijać przez telefon z-chyba- facetem o bardzo intymnych sprawach;p Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:59 Polki wyróżniają sie często sztucznymi paznokciami, rzęsami, brwiami, ustami i włosami. Mężczyźni zazwyczaj sąopaleni na raka. A karki to juz wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:02 Ach! A na plaży słowian poznasz po nakryciu głowy. W sensie dużo dorosłych nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:47 No jak są łysi to muszą nosić Ja noszę bo mi zssłania twarz bo nie chcę mieć plam a one łatwo mi się robią. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Polski wyglad 26.08.26, 19:45 trina45 napisała: > Czy mozecie co oznacza tzw polski wyglad czyli , ze poznajecie rodakow za grani > ca ?Po czym?Ja musze przyznac ze juz nie poznaje. Po tym ze maja odprasowane na kancik ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:45 Dziś mijałam się w sklepie na Sardynii z grupą ośmiu Polaków. Gdyby się nie odezwali to bym ich nie poznała. Niczym się nie różnili od innych klientów. Torbę na zakupy mieli z lokalnego sklepu, wielorazową. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:53 Płaskie głowy to wg mnie problem odchodzący w niebyt. Kiedyś (i to całkiem niedawno) trzymano niemowlęta długo w pozycji leżącej. Potem, kiedy już udało im sie usiąść to najpierw niemożebnie sie śliniły bo nie potrafiły przełykać śliny na siedząco. No i te czaszki... U kobiet nie widać bo mają gęste i dłuższe włosy. Do mnie się 23 lata temu przypierdzieliła jakaś sprzedawczyni w cukierni. Upał, czekałam na matkę w samochodzie. Byłam z 4 miesiączną córką. Więc poszłam do cukierni uściąść przy ciastku i herbacie. Córkę wzięłam na ramię jak do odbijania. A tu babsko do mnie, że tak się niemowlęcia nie trzyma! Trzeba na płasko! Bo w tym wieku dziecko mózg ma... płynny no cóż... prawdopodobnie dlatego stała za ladą a nie była pediatrą Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:55 O lol, tego jeszcze nie słyszałam! 😅😅😅 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:46 "Płaskie głowy to wg mnie problem odchodzący w niebyt. Kiedyś (i to całkiem niedawno) trzymano niemowlęta długo w pozycji leżącej." "Polskie" głowy to genetyka. Podobnie jak bardziej płaskie niż u np. nordyków twarze. Domieszka genów azjatyckich. Nie tylko Polaków niewłaściwe kładziono w niemowlęctwie, nie wszyscy z płaskimi głowami byli trzymani na wznak, nie wszystkim trzymanym na wznak głowa się spłaszczyła. Prawidłowe pielęgnowanie niemowlęcia pomaga uzyskać nieco lepszy kształt, ale gena nie wydłubiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:52 Dokladnie tak, genetyka. Poza tym, dawniej dzieci rzeczywiscie kladzono na wznak, ale lezaly czesto w miekkich poduchach, nie kladzono niemowlat na plaskim materacu jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Polski wyglad 27.08.26, 14:30 Juz 40 lat temu mnie uczyli , ze dziecko na brzuszku sie kladzie zeby nie bylo plaskiej glowki....moje dziecko ponad 30 lat temu zbieralo komplementy od obcych babek ze ma ksztaltna glowke Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Polski wyglad 27.08.26, 14:58 trina45 napisała: > Juz 40 lat temu mnie uczyli , ze dziecko na brzuszku sie kladzie zeby nie bylo > plaskiej glowki....moje dziecko ponad 30 lat temu zbieralo komplementy od obcyc > h babek ze ma ksztaltna glowke Bardzo dobrze że uczyli kładzenia dzieci na brzuchu, na plecach, na boczku i jeszcze innych mądrych rzeczy uczyli. Zdrowe nie tylko na główkę. Trzymanie dziecka w różnych pozycjach pozwala ukształtować się główce optymalnie, bez zniekształceń, co nie znaczy że jak ktoś ma mieć czaszkę płaską z tyłu i ściętą na czole jak część Azjatów to niemowlęctwo spędzone na brzuchu czy w pionie zmieni to. Moje dziecię nienawidziło leżenia na brzuchu, na boczku jako tako, a najchętniej spało na plecach z głową zwróconą w lewo. Poza tym przez jakiś czas miało krzywicę. Już w wieku roku miała jedną najpięknięjszych, najkształtniejszych główek jakie widziałam i tak jej zostało. Nieprawidłowości w niemowlęctwie które powinny uczynić z jej czaszki coś pomiędzy kostką Rubika a piramidą Cheopsa spłynęły jak po kaczce. Ma głowę identyczną jak jej ojciec czyli idealną. Bogu dzięki nie po mnie ten element urody odziedziczyła Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Polski wyglad 27.08.26, 15:05 Roznych rzeczy uczono mlode matki 40 lat temu. Gratuluje komplementow, ale to raczej nie od kladzenia na brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta-leniwa Re: Polski wyglad 27.08.26, 15:06 heca007 napisała: > Płaskie głowy to wg mnie problem odchodzący w niebyt. Kiedyś (i to całkiem nied > awno) trzymano niemowlęta długo w pozycji leżącej. Potem, kiedy już udało im si > e usiąść to najpierw niemożebnie sie śliniły bo nie potrafiły przełykać śliny n > a siedząco. No i te czaszki... U kobiet nie widać bo mają gęste i dłuższe włosy > . Do mnie się 23 lata temu przypierdzieliła jakaś sprzedawczyni w cukierni. Upa > ł, czekałam na matkę w samochodzie. Byłam z 4 miesiączną córką. Więc poszłam do > cukierni uściąść przy ciastku i herbacie. Córkę wzięłam na ramię jak do odbija > nia. A tu babsko do mnie, że tak się niemowlęcia nie trzyma! Trzeba na płasko! > Bo w tym wieku dziecko mózg ma... płynny no cóż... prawdopodobnie dlat > ego stała za ladą a nie była pediatrą O matulu, co za glupoty piszesz🤦 To jest sprawa genów. Może też powinnaś stanąć za kasą. Odpowiedz Link Zgłoś