Dodaj do ulubionych

A kto chce odwołania ministra Sikorskiego?

15.09.26, 12:57
Że bufon, megaloman i niewyparzony język - całkowite przeciwieństwo dyplomaty - ma Sikorski - to wiedziałem od dawna. Ale że teraz będzie wciągał nas w licytację z rosją na zasadzie: kto kogo szybciej zniszczy, to już moim zdaniem kompromituje tego człowieka do reszty.
Jestem za natychmiastowym odwołaniem Sikorskiego ze stanowiska ministra spraw zagranicznych. Ten człowiek szkodzi Polsce i nie wiadomo do końca kogo reprezentuje. USA/MI6/a może ruskich?
Okropny typ.
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:01
      A kogo byś powołał na to stanowisko?
      Jesteś ten jeden decyzyjny bóg - kogo?
      • mizantropka65 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:10
        A mało to imbecyli i oszołomów w pisich szeregach spełniających co do joty oczekiwania bywalca?
      • bywalec.hoteli Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:13
        Może jakiegoś prawdziwego dyplomaty?
        A może na przykład profesor Legutko? Warto wspomnieć, że zna on kilka języków obcych, w tym angielski, francuski, niemiecki, włoski oraz klasyczne: łacinę i grekę.
        • angazetka Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:14
          Tak, greka starożytna jest wspaniałym językiem współczesnej dyplomacji.
        • asia.sthm Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:27
          Ten wujek?

Czym się zasłużył twoim zdaniem?
        • mava12 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:47
          >A może na przykład profesor Legutko?

no... nie spodziewałam się, że jesteś pisiorem
          To może od razu wawrzyka? ubogaci nam kraj a nie, ze wszędzie tylko "Ukraińcy i Ukraińcy"
          • angazetka Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:56
            Jakim cudem się nie spodziewałaś?
            • mava12 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:59
              >Jakim cudem się nie spodziewałaś?

bo nie śledzę jakos nagminnie, czasem tylko wpadam na wypowiedź.
          • abasia0 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 16:07
            Tak, Wawrzyk jest idealny. Teraz istagramowo uczy przyrządzać jajecznicę 🤦‍♀️niestety serio to jest
    • kropkaa Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:02
      To wszystko przez brak inteligencji lotniczej.
    • angazetka Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:02
      Nie jestem jego fanką, ale w sprawie Ukrainy popieram w 100%.
    • clara.veritas Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:12
      Sam fakt, że krytykuje go łykajacy jak gęs kluski proputinowską propagandę William, świadczy o tym, ze jest to b.dobry minister na wlaściwym miejscu 🤷‍♀️
    • piataziuta Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:37
      A kto jest za odwołaniem bywalca z forum?
    • asia_i_p Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:42
      Nie przepadałam za gościem zanim zaczął tę kadencję jako minister, ale nabrałam szacunku. Najbardziej mi zaimponował, jak po wpadce Dudy w sprawie Ukrainy (już nawet nie pamiętam jakiej, coś chlapnął dwuznacznego w ONZ i wszyscy się rzucili) uciął wszelkie dyskusje, oświadczając, że prezydent Polski (z naciskiem na Polski) chyba nie musi udowadniać, jakie jest jego podejście do wojny w Ukrainie. To był nagły i zupełnie niespodziewany powiew normalności i klasy - że na zewnątrz niezależnie od sporów politycznych wewnętrznych wciąż jeszcze potrafimy pokazać wspólny front.
      • bywalec.hoteli [...] 15.09.26, 15:54
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mava12 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:44
      >Jestem za natychmiastowym odwołaniem Sikorskiego ze stanowiska ministra spraw zagranicznych

a ja nie.
      Nie jest miękkiszonem, włażącym w dudę pomarańczowemu.
    • berber_rock Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:46
      NIKT
    • husky_cat Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 13:54
      A ja nie, to najlepszy minister spraw zagranicznych jakiego Polska miała.
      A ty bywalec zajmij się tym co potrafisz najlepiej, czyli pisaniem o cudzych nieruchomościach i zazdrością tym, którzy je posiadają. Polityka, to cóż, nie na twoją główkę
      • asia-loi Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 15:56
        husky_cat napisała:

> A ja nie, to najlepszy minister spraw zagranicznych jakiego Polska miała. >

Też tak uważam. I uważam też że Sikorski doskonale nadaje się na premiera i prezydenta. Może kiedyś zostanie premierem lub prezydentem. To jest polityk światowej klasy tak, jak Tusk.
        A nie to co Kaczyński, którego nikt w świecie nie zna (Lecha zresztą też). Kaczyński tylko w Polsce coś znaczy, dzięki swoim intrygom i hakom na innych. W świecie nie znaczy nic. Prawie z nikim się nie spotykał i mało kto go zna z zagranicznych polityków/premierów/prezydentów.
        W świecie bardziej znani są jego podwładni, bo to oni jeździli po świecie i spotykali się z przywódcami innych krajów.
        • dyzurny_troll_forum Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 16:22
          asia-loi napisała:

> Może kiedyś zostanie premierem lub prezydentem.

A byc może nawet papieżem!

> To jest polityk światowej klasy tak, jak Tusk.

Zgodzę się, że tej samej klasy co Tusk. Produkt światowych elit do zarządzania Polską.

Ale z chęcią poczytam na czym polega to "światowa klasa" tych dwóch zawodników.
          • husky_cat Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 17:13
            Sikorski byłby swietnym premierem czy prezydentem. Ech te "elity". Tak tylko przypominam, że nigdy w historii ochlokracja nie skończyła się dobrze
          • pursuedbyabear Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 17:15
            Może wreszcie sam pójdź w politykę i sprawdź, kto będzie chciał na ciebie głosować?
            A nie, sorry, przecież siedzisz na emigracji...
          • lauren6 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 16.09.26, 14:33
            > Produkt światowych elit do zarządzania Polską.

Ty lepiej zmień produkt, który bierzesz
    • sukazgodzin Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 15:30
      Bywalec tym wątkiem próbuje zakryć swój poprzedni czyli: czy uprowadzona, torturowana i zgwałcona kobieta rzeczywiście została uprowadzona, torturowana czy zgwałcona? Czy może tylko tak gada, żeby podbić swoją karierę?
      • bywalec.hoteli [...] 15.09.26, 15:55
    • po_godzinach_1 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 16:06
      Jak to kto?
      Wyborcy PiS, i to nie wszyscy tylko ci głupsi
    • sukazgodzin Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 17:16
      Ja, brudne buty zawsze da się wytrzeć w inną wycieraczkę.
    • asia-loi Moderacja wyrzuciła dużo postów 15.09.26, 18:39
      w tym wątku, w tym moje, które nie łamały regulaminu ani nietykiety.😬
      Szkoda mojego czasu na pisanie tu. 🤨
      • figa_z_makiem99 Re: Moderacja wyrzuciła dużo postów 15.09.26, 18:45
        Wczoraj poleciały moje posty o kobietach 50 letnich i też nie łamały netykiety, a wcześniej o peerelowskim dzieciństwie. Za to sranie i wulgaryzmy zostały. Zatrudnili kogoś kto traktuje forum, jak prywatne sympatie i antypatie. Właśnie odpisywałam tobie i już nie mogłam.
        • asia-loi Re: Moderacja wyrzuciła dużo postów 15.09.26, 18:49
          A ja odpisywałam taniaradzie i już nie mogłam wysłać, a było wtedy ponad 104 posty.
          Za chwilę patrzę, a tu większości postów nie ma.
          Jak to ma tak być, to ja tu pisać nie będę, choć jestem tu od wielu lat.
          Szkoda mojego czasu.
          • pursuedbyabear Re: Moderacja wyrzuciła dużo postów 15.09.26, 19:03
            Naprawdę, nie szkoda, że pewne posty zostały usunięte.
            Posty pełne agresji i jawnie antyukraińskie treści powinny wylatywać.
    • angazetka Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 18:40
      Co tu zaszło? 2/3 wpisów wycięte?
    • mocca26 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 18:45
      Zawsze zachwycam się harmonią i spójnością wyborców PisKonfy, na wszystkich poziomach
    • terazkasia Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 18:47
      Ja smile
    • ginger.ale Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 20:54
      Na pewno Rosjanie.
    • tilmen1 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 21:33
      Prace Sikorskiego jako dyplomaty nalezy ocenic bardzo wysoko, nie boi się, jest inteligentny, blyskotliwy, raz tak odpowiedział delegacji rosyjskiej ze pisał o nim cały świat. Jednak to tylko dyplomata, i chocby nie wiem jak był dobry, to nie wygra za nas wojny z Rosją. Wiadomo, ze taka osoba bedzie miec licznych wrogów, którym nie podoba sie że sobie radzi. Ty bywalec jak cos napiszesz czasem, to szkoda gadac.
      • figa_z_makiem99 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 15.09.26, 22:14
        Łubudubu łubudubu, niech nam żyje prezes naszego klubu....
    • angazetka Re: Moderacja wyrzuciła dużo postów 15.09.26, 21:52
      Wolność słowa obejmuje też ponoszenie konsekwencji za słowa.
      • dyzurny_troll_forum [...] 15.09.26, 21:55
    • pursuedbyabear Re: Moderacja wyrzuciła dużo postów 15.09.26, 22:30
      Nie trzeba kochać, wystarczy nie nakręcać hejtu, chłopcze ze zmywaczka.
    • dyzurny_troll_forum Re: Moderacja wyrzuciła dużo postów 16.09.26, 00:01
      tania.dorada napisał(a):

> Naprawdę powstrzymanie się od powielania publicznie ordynarnej kremlowskiej pro
      > pagandy jest równoznaczne z ustawową miłością?

Jaką kremlowską propagandę powielam?
      • tania.dorada Re: Moderacja wyrzuciła dużo postów 16.09.26, 13:05
        dyzurny_troll_forum napisał:

> tania.dorada napisał(a):
        >
        > > Naprawdę powstrzymanie się od powielania publicznie ordynarnej kremlowski
        > ej pro
        > > pagandy jest równoznaczne z ustawową miłością?
        >
        > Jaką kremlowską propagandę powielam?
        >
        >
        Że gdyby tylko Ukraina chciala to wojna by sie skonczyla no ale najwyrazniej nie chce 🤷‍♀️
    • jasnoklarowna Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 16.09.26, 10:05
      Moze bufon, osobiście go nie znam to nie potrafię ocenić.
      Ale kompetencji mu nie mozna odmówić.
      Niewyparzona gębą? Dla mnie to cięty język i umiejętność ripostowania a nie pokornego nadstawiania drugiego policzka.
      Nie boi się odpysknąć jak wie że ma rację. I to należy docenic.
      Trochę szkoda ze nie startował na prezydenta bo moze mialby szansna pewno nie wlazilby w dudę wiadomym osobom, a zdecydowany prezydent na ciężkie czasy przedwojnia by sie przydał.
      Tyle w temacie.
      • buldog2 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 16.09.26, 22:29
        Nawet nie chce mi się z tym polemizować.
    • trzecia.strona111 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 17.09.26, 04:30
      Sikorski jest najlepszym ministrem spraw zagranicznych w historii Polski. Na dzisiejsze czasy nie ma lepszego ministra.
      • buldog2 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 17.09.26, 08:33
        W całej historii Polski przeszłej i przyszłej.

Czuję się tak jak cztery lata temu, kiedy całe forum zakrzyczało mnie, że na Ukrainie nie ma korupcji.
        • figa_z_makiem99 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 17.09.26, 09:26
          Tak i jak w czasie pandemii, kiedy twierdzili, że szmaty na twarzy na ulicy są super ( bo normalne maseczki kosztowały 100 zł) i zmuszanie do piątej szczepionki też, bez zrobienia testu za 200 zł ze swojej kieszeni nie można było wyjechać do pracy. I nagle wszystko magicznie zniknęło, bo ich Putin uleczył.
          • malgosiagosia Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 17.09.26, 17:47
            figa_z_makiem99 napisała:

I nagle wszystko magicznie zniknęło, bo ich Putin uleczył.

_
            To dlatego kasowaliscie nasze wpisy o tym , ze Ukraincy sie nie szczepia. To ze jestes wulgarna (to apropos w jaki sposob uzywasz naszego jezyka) zydowka, antypolska, antykatolicka to juz wszycy wiedzieli, ale ze Ukrainka, to pierwszy raz widze. Twoja antypolska dzialnosc na tym forum jest przeze mnie doceniona. - by śrubokrętka
        • margit49 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 17.09.26, 09:37
          buldog2 napisał:

> Czuję się tak jak cztery lata temu, kiedy całe forum zakrzyczało mnie, że na Uk
          > rainie nie ma korupcji.
          >
          A ktoś przeczy o korupcji w UA?
          Na forum był temat poruszany, podawano namiary na organizacje, które przekazują pomoc bezpośrednio potrzebującym
          Ale to nie jedyne państwo - jest korupcja w naszym kraju, jest i w USA, że o Rosji to już nie wspomnę.
          Jest i w Palestynie, której pomocy i wsparcia nikt nie kwestionuje

Jeśli chodzi o UA - ta wojna to nie tylko walka o terytorium, ale o uniezależnienie od Rosji - by uniknąć przekształcenia w państwo zależne na wzór Białorusi
          I to właśnie jest w naszym interesie. Niech Ukraina pozostanie strefą buforową
          • figa_z_makiem99 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 17.09.26, 09:43
            W twoim interesie jest, żeby wojna na Ukrainie się skończyła i przestali windować ceny, bo za chwilę będziesz miał stosunek pensji do wydatków, tak jak na Ukrainie. Korupcję już mamy w Polsce. I za chwilę pensja minimalna zrówna się z pensjami w klasie średniej, zostaną bajecznie bogaci i zależna biedota.
          • buldog2 Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 17.09.26, 14:42
            Tak jak tu napisałem, w 2022 całe forum nakrzyczało na mnie, że powtarzam ruską propagandę i że na Ukrainie nie ma korupcji. Mogę dać odnośnik, jeśli administracja nie usunęła dowodów nieomylności forum.
      • malgosiagosia Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 18.09.26, 16:15
        trzecia.strona111 napisała:

> Sikorski jest najlepszym ministrem spraw zagranicznych w historii Polski. Na dz
        > isiejsze czasy nie ma lepszego ministra.

Bo nauczyl sie mowic po angielsku? big_grin
        Toż to kolejny działkowiec. Nie wie co mowi. Jest dla Polski bardzo niebezpieczny.

• bywalec.hoteli Re: A kto chce odwołania ministra Sikorskiego? 18.09.26, 15:48
      Tu jest jedna wypowiedź jak nieodpowiedzialny i po prostu niemądry jest Sikorski:

m.facebook.com/100071078117919/videos/polscy-politycy-s%C4%85-niepowa%C5%BCni-w-trudnych-czasachhabowski-polityka-rosja-wojna/1097970452803179/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka