magwoj4 08.12.04, 13:12 bede matka chrzestna w swieta i zupelnie nie mam pojecia jaki prezent kupuje sie na chrzciny!Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: matka chrzestna 08.12.04, 21:49 Coś wyjątkowego ale nieprzydatnego - srebrna łyżeczka z wygrawerowaną datą chrztu, specjalna srebrna jakby tarcza z datą chrztu (ja osobiście mam kilka takich rzeczy po sobie i dla dziecka i nie wiem co z tym robić, bo niby cenne ale nie do użycia) coś religijnego - Biblia z obrazkami, obrazek z Aniołem Stóżem lub Maryją z Dzieciątkiem do powieszenia na ścianę coś praktycznego - ciuszki dla maluszka, coś zabawnego - grzechotki, grające pluszaki, mata edukacyjna itp. Najlepiej zapytaj mamę dziecka, co by się jej przydało. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: matka chrzestna 09.12.04, 00:28 dwa razy bylam matka chrzestna. zawsze kupowalam kompletny stroj do chrztu - taka jest u nas tradycja ( to samo to byl niezly wydatek ). dodatkowo kupowalam ikonke - obrazek zlocony, czy posrebrzany. popytaj w sklepach z dewocjonaliami. moj synek tez taki dostal - sa naprawde piekne. Odpowiedz Link Zgłoś