maria_rosa 04.01.05, 13:02 Walnąć się w łeb nic nie daje.Mam juz 39,2 i niczym nie mogę jej zmniejszyć. Podratujcie , bo mnie dosłownie rozsadza. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda1711 Re: czym zbić gorączkę? 04.01.05, 13:05 A cojuż brałaś? Może spróbuj polopiryną?Albo Ibupromem-wg mnie szybko działa.Jeżeli gorączka rzeczywiscie nie chcę w ogóle spaść to weź pyralginę, najlepiej w czopku. Odpowiedz Link Zgłoś
graszka25 Re: czym zbić gorączkę? 04.01.05, 13:06 może spróbuj upsarin c jeśli nie karmisz albo eferalgan. jeśli karmisz to najlepiej panadol extra. ale przy tak wysokiej gorączce radziłabym wizytę u lekarza. przede wszyustkim dużo pij. rób sobie zimne okłady na całe nogi. to pomaga zbić gorączkę. pozwodzenia, zyczę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: czym zbić gorączkę? 04.01.05, 13:06 O własnie!!!Ważne też jest to czy karmisz?????! Odpowiedz Link Zgłoś
maria_rosa Re: czym zbić gorączkę? 04.01.05, 13:21 Nie karmię już.Brałam czopek z pyralgina.Nie zadziałało.Zwykła pyralgina też nie. Dzięki serdeczne, Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Coldrex 04.01.05, 13:48 Hei, Przetestowalam na sobie. Raz mialam 40 st goraczki, trzeslam sie z zimna, nie mialam na nic sily. Wzielam 2 Coldrexy, bo dopiero nastepnego dnia mogl do mnie przyjsc lekarz... A na drugi dzien 36,7 st. Teraz jak mam wysoka goraczke, to pedze po Coldrex... Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: czym zbić gorączkę? 04.01.05, 13:06 zimny okład na czoło i do wanny letniej natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: czym zbić gorączkę? 04.01.05, 13:25 na mnie działa dziecięcy Ibufen w syropie. tylko nie powinno się go na pusty żołądek brać. Albo zwykły Ibuprom max. Na paracetamol i pochodne mam uczulenie Odpowiedz Link Zgłoś
anetadr Re: czym zbić gorączkę? 04.01.05, 13:27 Maria_Rosa! Zdaje się, że złapało nas to samo. Też miałam 39,2 i niczym nie mogłam zbić tej gorączki. Tak mnie trzymało bite 2 doby, prawie zaczęłam chodzić po ścianach. Poszłam do lekarza, lekarka nic nie stwierdziła, bo poza ta gorączka nie ma innych objawów. Dostałam antybiotyk. Nie wiem czy to on mi pomógł, bo dzisiaj się już lepiej czuje i gorączka wreszcie troche spadła. POzdrawiam i życzę zdrowia. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
maria_rosa Re: czym zbić gorączkę? 04.01.05, 14:09 Spada mi już.Zaaplikowałam jeszcze jeden czopeczek)) Oby do 16.00 i do domu. pozdrowionka, Odpowiedz Link Zgłoś