Dodaj do ulubionych

A JA MAM DOŁA

21.02.05, 22:02
Adaś dostał takiej alergii..znowu..Cała skóra na twarzyce w rankach..sączy
się krew tworzą się strupy i nic nie pomaga..jutro jedziemy do lekarza, bo
chociaż prosiłam aby nas dzisiaj przyjęła..to kolejka oczekujących..
Tyłek też cały odparzony, a nie jadł nic nowego. Zreszta on je tylko
marchewkę, ziemniaki, pietruszki i królika i indyka..i mleko Sojowe..
Mały wkurzony, widać ze go boli, a mi smutno bo nie mogę mu pomóc..Do tego
jutro znów pewnie wykupimy pół apteki - a kasy brak..Dół!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • anija84 Re: A JA MAM DOŁA 21.02.05, 22:27
      Aniu trzymaj się. W dużej mierze to od Ciebie zależy jak Adaś to zniesie. Wiem,
      że łatwo mi mówić. Mimo, że Kuba również jest alergikiem to jego wysypka
      ogranicza się do policzków (mam nadziję, że nie rozejdzie się na większy obszar
      ciała). Jednak po części wiem co przeżywa maleństwo, bo kilka nocy z tego
      powodu mieliś także zarwanych.Cóż mogę? Trzymać za Ciebie kciuki abyś wytrwała,
      nie denerwowała się tak i pozytywnie myślała. A Maluszka ucałuj.
    • fabi1 Re: A JA MAM DOŁA 21.02.05, 22:34
      Wiem coś o tym.Współczuje,bardzo.Ja mam taki dół od jakiegoś miesiąca,wszystko
      było spoko,aż tu nagle bach!!!!!Biedny ten twój synuś,takie maleństwosadCzęsto
      zadaje sobie takie pytanie dlaczego to spotkało właśnie moją dzidzie?
      mam nadzieje,że wasza lekarka coś pomoże.W sumie ja wyjątkowo dziś w dobrym
      nastroju,ponieważ chyba znaleźliśmy odpowiedniego lekarza,czego i Tobie życzę.
      Choć jutro czeka nas pobranie wymazu z gardła i noska,oby to nie bolało.Moja
      Patrycja jest dzielna,ale ile można znieść.Pozdrawiam pa pa
      • aniutka009 Re: A JA MAM DOŁA 22.02.05, 09:32
        Dziś mam wizyte o 16 więc napiszę jak wróce co ijak..Mały mnie dziś budził w
        nocy i padam...
        Teraz spi zmęczony tą nocką, a twarz wygląda coraz gorzej - mam nadzieję że mu
        żadne blizny nie zostaną na przyszłość - Tyłek wygląda już lepiej - zużyłam pół
        Alantanu smile
        Ja mam nadal doła - bo mam straszne odrosty smile A wogóle jak u was z "byciem
        kobietą" (u mnie ogranicza się to do szybko nałożonego pudru, włosów spiętych w
        kitkę..ubrania zmieniam 3 razy dziennie bo mały ulewa strasznie..więc zostaja
        dresy, bo szkoda brudzić jakieś ładne ubranka. Tylko co drugi weekend staram
        się łądnie umalować, ubrac wysokie obcasy - jak idę na zajęcia..ale i tak czuję
        się mało kobieca..
        Jak tylko moj mąż pojedzie do pracy i wyśle mi pierwsze pieniązki - to idę do
        fryzjera i na solarium..moze wtedy mi się humorek poprawi..
        • anija84 Re: A JA MAM DOŁA 22.02.05, 14:07
          Ja juz nie pamiętam kiedy miałam ładny makijaż na twarzy. Tak samo jak ty Aniu
          ograniczam się do pudru i mascary. Włosy dzień w dzień tak samo czyli kita.
          Pomimo, że jestem cały czas w domu to dla siebie czasu niestety nie mam. My
          mieszkamy z rodzicami, więc rodzinka wyszła z założenia, że mogę posprzątać,
          ugotować obiad, zrobić pranie poprasować i zająć się dzieckiem. Zastanawiam się
          co oni zrobią jak wrócę na studia?
    • dagaaa82 Re: A JA MAM DOŁA 22.02.05, 10:24
      Nie zazdroszczę, znam to dobrze.
      Moja córcia też miała takie "rany" tyle że na karku. Lekarka stwierdziła
      atopowe zapalenie skóry (częsta przypadłość alergików).
      Kąpiele w płynie Balneum Hermal, oczywiście leki , i smarowanie maścią
      cholesterolową z witaminą A ( jest rewelacyjna, tania, robiona na receptę).
      Tyle , że maść stosuje się zapobiegawczo zanim jeszcze wystąpią krwiste ranki.
      Po prostu zastępuje ona nam balsam do ciała.
      Aha maść ta jest bez dodatku hydrokortizonu więc nie odbarwia skóry.
      Najgorsze jest to patrzenie na dziecko, które cierpisad
      Na odparzenie pupy polecam oprócz Alantanu Sudocrem i mycie pupy szrym mydłem
      (ja przy odparzeniu nie stosuje chusteczek). Częste wietrzenie pupy też
      przynosi dobre efekty.
      Jeszcze jedno : jezeli karmicie dzieciaczki słoiczkami to zauważcie ,że
      niestety wiele z nich np. zupka jarzynowa od 5 miesiaca ma w swoim składzie
      oprócz marchewki, pietruszki , ziemniaczka - sok z białych winogron a on tez
      moze uczulić.
      Pozdrawiam
      Mama alergiczeksmile
      • aniutka009 Re: A JA MAM DOŁA 22.02.05, 21:01
        Wrócilismy od lekarza- znowu nowe maści..Ale pewnie pomogą, ta lekarka już z
        wielu zapaleń skóry Adasia wyciągnęła..
        Alantan pomaga, do tego Linomag i jakiś cholernie drogi lek-maść - 30 zł za
        maleńką tubkę..Ale chyba już widzę poprawę..
        Oby było lepiej..
        A ja zasiadam do nauki - tyle do wkucia...Cięzko to idzie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka