illka1 27.04.05, 13:13 Co sądzicie o tych dziewczęcych imionach? podobają się Wam? z czym się kojarzą: Aurelia, Letycja,Helena,Justyna, Lena ? Dziękuję za opinie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twinmama76 Re: Moje imiona 27.04.05, 13:20 Ważne czy TOBIE sie podobają. Ale jeśli chcesz znać moje zdanie to Aurelia i Letycja wydają mi się za bardzo wydumane, natomiast podobają mi się Justyna i Helena (bardziej Helena). Lena to zdrobnienie od Heleny, a ja za zdrobnieniami nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
justimic Re: Moje imiona 27.04.05, 13:25 .............. Justyna............. to tak jak ja, więc może być............ Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Moje imiona 27.04.05, 14:34 Wydaje mi sie, ze jest tez samodzielne imie Lena. Tak bedzie miala na imie moja corka Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 oczywiście jest imię Lena :-) 27.04.05, 14:47 Ale pierwotnie było to własnie zdrobnienie od Heleny. Jest jeszcze pare takich zdrobnień- dzis samodzielnych imion np. Miła, Mila, Nela. Ja jakos wolę te starsze, dłuższe wersje (np. Dobromiła, Kornelia, czy Helena własnie). Odpowiedz Link Zgłoś
p_swiat Re: Moje imiona 27.04.05, 22:58 Lena i Helena podobają mi się co do reszty tak sobie. Lena Jest to skrócona forma imion Helena i Magdalena. Występuje także jako imię samodzielne. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Moje imiona 27.04.05, 14:23 jak na mój gust to Aurelia i Letycja zbyt wydumane i kojarza mi się z bohaterkami brazylijskiej telenoweli(brrrrr). Pozostałe po prostu mi się nie bardzo podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaestery Re: Moje imiona 27.04.05, 14:25 aurelia-nie podoba mi sie ,kojarzy mi sie z jakas przyglupia panienka letycja znaczy zdaje sie radosc?..ladnie,tylko jak zdrabniac? helena-bardzo popularne,przygotuj sie ze pol podworka moze byc helenek justyna-twarde imie Lena-najladniejsze z calego zestawu Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ka Re: Moje imiona 27.04.05, 14:30 moja corcia ma na drugie imie Aurelia mnie sie ono bardzo podoba Lena zreszta tez. za to Justyna i Helena sa takie oklepane o Letycji nie mam zdania, Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Moje imiona 27.04.05, 14:40 aurelia kojarzy mi się z bohaterką książek musierowicz, więc bardzo pozytywnie letycja - rzymskie? nie wiem. w każdym razie arystokratyczne helena - odrobinę anachroniczne, ale ładne. justyna - neutralne, nie budzi skojarzen negatywnych. miłe. jedna z moich mądrych koleżanek ma tak na imię. lubię ją my toczyliśmy boje teoretyczne o to, czy jeśli mielibyśmy córeczkę, to czy dalibyśmy jej na imię Eugenia czy nie. upierałam się że tak. niemąż dostaje dreszczy na Gienię, a dla mnie to najładniejsze imię świata - ocena subiektywna, bo wiąże się z osobą bardzo mi bliską. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Moje imiona 27.04.05, 14:40 Letycja mi się bardzo nie podoba Helena - ładnie ale troszkę staroświecko Aurelia - ok ale mi się źle kojarzy (znam jedną!) Lena - bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Moje imiona 27.04.05, 14:40 Mnie się podoba z całego zestawu najbardziej Lena. A co do Heleny, to muszę przyznać, że nie znam żadnej małej dziewczynki o tym imieniu, a też ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
jolenkam Re: Moje imiona 27.04.05, 14:54 Osobiście uważam,że najładniejsze imię z tego zestawu to Lena,a to dlatego, że tak nazywa sie Moje Słoneczko,hłe,hłe. Odpowiedz Link Zgłoś
aari LENA 27.04.05, 14:56 Lena jest cudne ... nawet myślałam,żeby dać tak na imię córci, która ma sieurodzić ... ale chyba jednak będzie Hania Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: LENA 27.04.05, 15:17 Gdybym planowała trzecią córę to też by była Hania, ale nie planuję Odpowiedz Link Zgłoś
sonnja1 Re: Moje imiona 27.04.05, 15:58 Ja przepraszam z gory ale mi sie kojarzy tak: Aurelia z aureola nad glowa, Letycja z lisciem (nie wiem czemu) no i Justyna- kiedys kolega zartownis przerobil na Biustyna... ale Lenka- super pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Moje imiona 27.04.05, 16:09 kazde imie jest piekne z tym jedynie nie podoba mi sie zdrobnienie do Aureli - Aurelka. czesto dzieci tez wolaja Aureolka Najbardziej podoba mi sie Helena. A to dlatego ze mam piekną, mądrą i sympatyczną koleżanke Helene. K Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re: Moje imiona 27.04.05, 19:34 Lena mi się podoba. Myślałam, że jak dam na imię córce Magdalena (tak też zrobiłam) to będę ją zdrabniać właśnie Lena. Nie przyjęło się, pomimo, że uparcie ją tak nazywałam. Nie potrwało to jednak długo... Odpowiedz Link Zgłoś
janet3 Re: Moje imiona 27.04.05, 20:58 Lena to ładne imie i kojarzy mi się z delikatną miłą dziewczynką a pozostałe imiona jak dla mnie odpadają Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Moje imiona 27.04.05, 21:23 lena zdecydowanie najlepiej mi przypadla. letycja - 1-sze skojarzenie telenowela brazylijska ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Moje imiona 27.04.05, 22:54 Mi tez najbardziej przypadlo do gustu Lena slicznie chociaż Helena tez moglobybyc ale pozostałe odpadaja Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Moje imiona 27.04.05, 22:57 Z tego zestawu - Letycja i Aurelia. A w ogóle to ja wybrałam kiedyś imię Daria. Ale nie miałam komu go nadać - mam Oskara... Odpowiedz Link Zgłoś