Dodaj do ulubionych

referent ds. administracyjnych-pomózcie

18.05.05, 11:29
czy jest tu ktoś kto pracuje na takim stanowisku?
prosze napiszcie jakie obowiazki się wykonuje w takiej pracy, to bardzo wazne.
dziekuje z góry
Obserwuj wątek
    • tygrysiaczek2 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 11:40
      Pewnie wszystko co jest związen z administracją. Też mnie to interesuje, bo
      chętnie bym pracowała na tym stanowisku.
      • gryzelda90 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 12:49
        Pracowałam na tym stanowisku przed urlopem wychowawczym. Od września wracam na
        to samo. Obowiązki takie same jak na innych stanowiskach obsługi
        biurowej:pisanie na maszynie, obsługa komputera, fax,prowadzenie ksiązek wyjść,
        listy obecności, karty czasu pracy, czasami księgi inwentaryzacyjne, i jeszcze
        co siE dyrekcji zamarzy...
    • babka71 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 11:48
      - poczta to podstawa listy, noszenie, wysyłanie itp..sama zobaczysz
      - faktury- Vaty sraty trzeba tego pilnować
      - liczenie przejazdów szefostwa paliwo tyle i tyle minus przebieg itp..
      szybko się nauczysz żadna filozofia
      - zakupy dla biura: papier , mydło,"powidło", woda, itd...(spinacze, tonery,
      zeszyty, papier biurowy wszystko co potrzeba aby biuro, firma dobrze
      funkcjonowała....
      mało rozwijająca praca ale można się przyzwyczaić
      pozdrawiam
      pozdrawiam
    • meessi Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 11:54
      Dokładnie jak wyżej. Ludzie Ci będą skladać sami zamówienia (pracownicy) i
      prawdopodobnie ktoś po kim to przejmujesz albo osoba z która będziesz pracować
      powie Ci co się zamawia i od kogo, gdzie się kupuje. Teraz takie czasy ze
      wszystko przywożą.
    • lawia Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 12:30
      to zależy w jakiej firmiesmile
      Ja i pół mojej firmy ma stanowisko referenta ds. administracyjno - biurowych. Firma jest podzielona na działy i zależy do jakiego działu się trafi takie obowiązki się wykonuje.
      Ja pracuję w Dziale Kontroli Jakości usług i zajmuję się głównie skargami i reklamacjami w dziale finansowym zajmują się fakturami itp. w dziale pracowniczym urlopy, nadgodziny itd, itd....
      • maja45 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 13:57
        To taka dumna nazwa sekretarki.
        Zatem zajmuje się obsługa biura( księga wejsć i wyjśc,
        korespondencja,telefony,umawianie interesantów,spotkan szefa,parzenie kawusi
        itd)
        M.
        • mamakochana Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 15:03
          Ja pracowałam jako asystentka dyrektora finansowego ale moja ukochana kadrowa
          za nic w świecie nie chiała mi tego wpisac do umowy i byłam referentem
          (szczerze mówiąc jakoś nigdy nie przywiązywałam wagi do nazwy stanowiska). To o
          czym piszecie, u nas w firmie robiła sekretarka. Ja jako referent zajmowałam
          się kontem bankowym, przelewami (wystawianiem i ustawianiem terminów płatności
          w zależności od kasy na koncie), lokatami, pilnowaniem obiegu faktur (były
          oddziały i tzeba było nad tym zapanować> Poza tym robiłąm zestawienia dla dyra
          (dane z programu księgowego), zużycie tego czy tamtego. Coś w tym stylu. Myślę
          że ddużo zalezy od specyfiki firmy. Sam referent nie wiele mówi.
    • zuzinek1 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 22:23
      Tak na prawde to nazwa stanowiska nie ma żadnego znaczenia, ja byłam
      samodzielnym referentem ds. adm a teraz jestem specjalistą i rózni sie to
      jedynie wyższa pensja. Obowiazki sa te same - wiekszosc z nich byla wymieniona
      poprzednio u mnie dochodzi jeszcze przygotowywanie umow, opieka na goscmi z
      zagranicy, organziacja roznego rodzaju imprez oraz czasem pisanie grantow
      (praca na uczelni). Taki czlowiek od wszystkiego. W sumie praca troche nudna i
      malo rozwijajca ale z punktu widzenia posiadania dziecka wygodna - nigdy nie
      zostaje dluzej, nie ma duzo stresu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka