zolinka6 18.05.05, 11:29 czy jest tu ktoś kto pracuje na takim stanowisku? prosze napiszcie jakie obowiazki się wykonuje w takiej pracy, to bardzo wazne. dziekuje z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysiaczek2 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 11:40 Pewnie wszystko co jest związen z administracją. Też mnie to interesuje, bo chętnie bym pracowała na tym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda90 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 12:49 Pracowałam na tym stanowisku przed urlopem wychowawczym. Od września wracam na to samo. Obowiązki takie same jak na innych stanowiskach obsługi biurowej:pisanie na maszynie, obsługa komputera, fax,prowadzenie ksiązek wyjść, listy obecności, karty czasu pracy, czasami księgi inwentaryzacyjne, i jeszcze co siE dyrekcji zamarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 11:48 - poczta to podstawa listy, noszenie, wysyłanie itp..sama zobaczysz - faktury- Vaty sraty trzeba tego pilnować - liczenie przejazdów szefostwa paliwo tyle i tyle minus przebieg itp.. szybko się nauczysz żadna filozofia - zakupy dla biura: papier , mydło,"powidło", woda, itd...(spinacze, tonery, zeszyty, papier biurowy wszystko co potrzeba aby biuro, firma dobrze funkcjonowała.... mało rozwijająca praca ale można się przyzwyczaić pozdrawiam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meessi Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 11:54 Dokładnie jak wyżej. Ludzie Ci będą skladać sami zamówienia (pracownicy) i prawdopodobnie ktoś po kim to przejmujesz albo osoba z która będziesz pracować powie Ci co się zamawia i od kogo, gdzie się kupuje. Teraz takie czasy ze wszystko przywożą. Odpowiedz Link Zgłoś
lawia Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 12:30 to zależy w jakiej firmie Ja i pół mojej firmy ma stanowisko referenta ds. administracyjno - biurowych. Firma jest podzielona na działy i zależy do jakiego działu się trafi takie obowiązki się wykonuje. Ja pracuję w Dziale Kontroli Jakości usług i zajmuję się głównie skargami i reklamacjami w dziale finansowym zajmują się fakturami itp. w dziale pracowniczym urlopy, nadgodziny itd, itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 13:57 To taka dumna nazwa sekretarki. Zatem zajmuje się obsługa biura( księga wejsć i wyjśc, korespondencja,telefony,umawianie interesantów,spotkan szefa,parzenie kawusi itd) M. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakochana Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 15:03 Ja pracowałam jako asystentka dyrektora finansowego ale moja ukochana kadrowa za nic w świecie nie chiała mi tego wpisac do umowy i byłam referentem (szczerze mówiąc jakoś nigdy nie przywiązywałam wagi do nazwy stanowiska). To o czym piszecie, u nas w firmie robiła sekretarka. Ja jako referent zajmowałam się kontem bankowym, przelewami (wystawianiem i ustawianiem terminów płatności w zależności od kasy na koncie), lokatami, pilnowaniem obiegu faktur (były oddziały i tzeba było nad tym zapanować> Poza tym robiłąm zestawienia dla dyra (dane z programu księgowego), zużycie tego czy tamtego. Coś w tym stylu. Myślę że ddużo zalezy od specyfiki firmy. Sam referent nie wiele mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinek1 Re: referent ds. administracyjnych-pomózcie 18.05.05, 22:23 Tak na prawde to nazwa stanowiska nie ma żadnego znaczenia, ja byłam samodzielnym referentem ds. adm a teraz jestem specjalistą i rózni sie to jedynie wyższa pensja. Obowiazki sa te same - wiekszosc z nich byla wymieniona poprzednio u mnie dochodzi jeszcze przygotowywanie umow, opieka na goscmi z zagranicy, organziacja roznego rodzaju imprez oraz czasem pisanie grantow (praca na uczelni). Taki czlowiek od wszystkiego. W sumie praca troche nudna i malo rozwijajca ale z punktu widzenia posiadania dziecka wygodna - nigdy nie zostaje dluzej, nie ma duzo stresu. Odpowiedz Link Zgłoś