ledzeppelin3 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 12:55 Ani latem, ani zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 12:55 latem??? jak opalona buźka nigdy w zyciu po co?? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 pytam bo 22.08.05, 13:01 widziałam tu i ówdzie pare "gwiazd" wytapetowanych w upał niemiłosiernie i się zastanawiam czy im fajnie, po co one to nakładają? Ja nawet się wybalsamowac nie mogę jak jest ciepło bo czuję się jakaś tłusta, a co dopiero podkład. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: pytam bo 22.08.05, 13:37 Ufff, myslalam ze tylko ja mam jakies takie schizy ze mi latem pod balsamem za goraco! Chcialam sie nawet zapytac na "urodzie", ale przestraszylam sie linczu A podkladu nie uzywam, ani latem ani zima, ale to pewnie po czesci z lenistwa i po czesci dlatego ze nie umiem dobrego koloru dobrac Odpowiedz Link Zgłoś
gochna13 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:02 Po co? Żeby skóra nie mogła oddychać? Żeby pot spływał z twarzy razem z podkładem? Żeby dziecko przytulało się do nasmarowanej mazidłem buzi mamusi? Podkład w czasie upałów to okrucieństwo dla własnej twarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:29 A ja uzywam przez caly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:32 latem tez?????? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:32 18lipcowa1 napisała: > latem tez?????? w te upały? Nie spływa wam z twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:36 Tylko na wieczoprne tzw.większe wyjscia.Ostatnio zrezygnowałam bo okazało się,że podkład jest jaśniejszy od cery i wyglądałam jak w masce.W ciągu dnia nigdy.Zwykły krem mi przeszkadza w upały. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadawid1 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:42 wogóle nie używam podkładu Odpowiedz Link Zgłoś
aada100 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:47 18lipcowa1 napisała: > 18lipcowa1 napisała: > > > latem tez?????? > > > w te upały? Nie spływa wam z twarzy? Jak masz dobrej firmy nie ma prawa spływać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:27 aada100 napisała: > 18lipcowa1 napisała: > > > 18lipcowa1 napisała: > > > > > latem tez?????? > > > > > > w te upały? Nie spływa wam z twarzy? > > Jak masz dobrej firmy nie ma prawa spływać!!! no nie żartuj. Podkład do podkład. Maź na twarzy a latem to męka dla skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:39 serio i puder i podkład w kremie?? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:41 tak nakładam delikatnie podkład jak gdzies wychodze Odpowiedz Link Zgłoś
karina1974 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:43 czasem w zimie Odpowiedz Link Zgłoś
janet3 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 13:55 Jeśli jestem opalona nie nakładam pudru w przeciwnym przypadku tak.Jeszcze nigdy nie spływał mi puder z twarzy bo uzywam dobrych kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:28 janet3 napisała: > Jeśli jestem opalona nie nakładam pudru w przeciwnym przypadku tak.Jeszcze > nigdy nie spływał mi puder z twarzy bo uzywam dobrych kosmetyków. no tak ale latem? nie pocisz się Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 gwiazdy z tapetą.... 22.08.05, 14:33 Widziałam dziś w sklepie, na ulicy parę dziewczyn "upodkładowanych". Ja nie wiem czy one miały zamiar wyglądać lepiej ale im nie wyszło. Maź na twarzy, tłusta, klejąca, błyszcząca a na dworzu upał.Jak tak można? Przecież to wcale urody nie daje... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: gwiazdy z tapetą.... 22.08.05, 14:38 ja naprawde nakładam podkładu bardzo mało więc nic mi nie spływa... ale po ulicach chodzi pełno lasek tak wytapetowanych że az strach! łącznie z pełnym makijażem oczu w kolorach tęczy i pół kilem tuszu na rzęsach + różowa szmina! to juz dla mnie przesada... ale ja nie wyobrażam sobie nie musnąc sie czymś delikatnie - poprostu nie mam na tyle łądnej cery... Odpowiedz Link Zgłoś
janet3 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:53 18lipcowa1 napisała: > janet3 napisała: > > > Jeśli jestem opalona nie nakładam pudru w przeciwnym przypadku tak.Jeszcz > e > > nigdy nie spływał mi puder z twarzy bo uzywam dobrych kosmetyków. > > > no tak ale latem? nie pocisz się No jasne że się pocę ale nigdy nie zauwazyłam żeby puder spływał mi z twarzy.Ja go nie czuję bo jest bardzo delikatny i nie przeszkadza mi tak samo jak balsam do ciała.Mój puder dopasowuje się do cery i ani go widać ani czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:18 Nie używam. Za gorąco na podkład, poza tym opalona buzia najładniej wyglada tylko lekko nawilzona (moim zdaniem). Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:20 ja nie mam opalonej buzi bo nie mam sie gdzie oplać , mam cienie pod oczami które musze zamaskowac , tez coś czasem wyskoczy więc tez trzeba przykryć... gdybym miła super cere to bym nie używała... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:39 Mi sie buzia opala po prostu na dworze (mialam ja juz taka w czerwcu). Super cery nie mam, mam za to mase piegow. Ale nie maskuje - bo nie czuje takiej potrzeby. Zreszta słonce dorbze wplywa na jakies wypryski na buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka_23 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 23.08.05, 08:58 e_r_i_n napisała: Zreszta słonce dorbze wplywa na jakies wypryski na buzi. Hmmm, a to ciekawe! To, że chwilowo są mniej widoczne nie znaczy że dobrze wpływa - wręcz przeciwnie. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:23 Jeszcze nie upadłam na głowę. Sporadycznie wieczorem jeśli idę gdzieś gdzie jest klimatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:28 Maluję się bo co najmniej 9 godzin siedzę w mrożnym klimacie biura, gdzie klima chodzi na full, potem dwie minuty do auta - klima, potem dom - zmyc makijaż )) A bez podkładu czuję się ... naga ) Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:39 ja uzywam bo zazwyczaj mam spotkania i raczej musze sie prezentowac bardzo dobrze- mam pianke elizabeth arden i nigdy nie splywa. jest tez ultra lekka wersja -emulsja wyrownujaca koloryt skory od YSL ktorej uzywam jak jest upal. na to nakladam puder w kamieniu rozswietlajacy chanel. I nie splywa. jezeli chodzi o pielegnacje latem pod makijaz zeby uniknac blyszczenia i pocenia mam taki zestaw nakladam na umyta skore: a) clarifying lotion Clinique ( numer 2) b) estee lauder Idealist ( to emulsja matujaca i wygladzajaca pod krem) c) chanel rozswietlajacy krem a dla tych bardziej blyszczacych sie buziek to polecam - extra lancome w kolorze zielonym emulsja matujaca ( nie pamietam nazwy ale ma zielony jasny kolor ). swietnie chlodzi i matuje. w weekendy w ogole sie nie maluje chyba ze na wieczor i raczaj paraduje w grubej warstwie jakiegos smakowitego kremu , maseczkach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 jezuuuu 22.08.05, 14:41 headonshoulders napisała: > ja uzywam bo zazwyczaj mam spotkania i raczej musze sie prezentowac bardzo dobr > ze- > > mam pianke elizabeth arden i nigdy nie splywa. > jest tez ultra lekka wersja -emulsja wyrownujaca koloryt skory od YSL ktorej uz > ywam jak jest upal. na > to nakladam puder w kamieniu rozswietlajacy chanel. I nie splywa. > > jezeli chodzi o pielegnacje latem pod makijaz zeby uniknac blyszczenia i poceni > a mam taki zestaw > nakladam na umyta skore: > > a) clarifying lotion Clinique ( numer 2) > b) estee lauder Idealist ( to emulsja matujaca i wygladzajaca pod krem) > c) chanel rozswietlajacy krem a dla tych bardziej blyszczacych sie buziek to po > lecam - extra lancome w > kolorze zielonym emulsja matujaca ( nie pamietam nazwy ale ma zielony jasny kol > or ). swietnie chlodzi > i matuje. > > w weekendy w ogole sie nie maluje chyba ze na wieczor i raczaj paraduje w grube > j warstwie jakiegos > smakowitego kremu , maseczkach itp. > emulsja, krem pod krem, a potem coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: jezuuuu 22.08.05, 14:45 eh?? clarifying lotion to jest rzecz jak tonik ale silniejsza - bo czysci i matuje. idealist to jest emulsja pod krem. plus krem. i masz gwarancje na caly dzien ze nie bedziesz sie blyszczec tylko cera bedzie wygladac gladziutko i rozswietlona. krem pod oczy tez mam chlodzacy dzieki za przypomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 Re: jezuuuu 22.08.05, 14:59 headonshoulders napisała: > eh?? > > clarifying lotion to jest rzecz jak tonik ale silniejsza - bo czysci i matuje. > idealist to jest emulsja pod krem. > plus krem. > i masz gwarancje na caly dzien ze nie bedziesz sie blyszczec tylko cera bedzie > wygladac gladziutko i > rozswietlona. > > > krem pod oczy tez mam chlodzacy dzieki za przypomnienie jakoś do mnie nie przemiawia to nakładanie kremów pod krem czy jakoś tak... > Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: jezuuuu 22.08.05, 15:12 tez kiedys mi wystarczal byle jaki krem i w ogole mi sie wydawalo ze jakies inwestycje w kosmetyki pielegnujace sa bez sensu zwlaszcza jak sie jest tak mlodym, zawsze wolalam kupic nowy blyszczyk, cien lub ciuch. Ale sprobowalam i teraz juz wiem ze dopoki mam mozliwosci to bede te rzeczy stosowac. Jeszcze raz bo nie skumalas - to nie krem na krem tylko tonik na to emulsja i na to krem. Dopoki nie sprobujesz to pewnie sie nie przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 Re: jezuuuu 22.08.05, 15:14 headonshoulders napisała: > tez kiedys mi wystarczal byle jaki krem i w ogole mi sie wydawalo ze jakies inw > estycje w kosmetyki > pielegnujace sa bez sensu zwlaszcza jak sie jest tak mlodym, zawsze wolalam kup > ic nowy blyszczyk, > cien lub ciuch. > Ale sprobowalam i teraz juz wiem ze dopoki mam mozliwosci to bede te rzeczy sto > sowac. > Jeszcze raz bo nie skumalas - to nie krem na krem tylko tonik na to emulsja i n > a to krem. Dopoki nie > sprobujesz to pewnie sie nie przekonasz póki co mi nie potrzeba. zwykły krem i ceglasty róż z drobinkami złota na policzki to jest to co wystarcza mi latem. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: jezuuuu 22.08.05, 19:21 nie no mnie tez nie potrzeba jestem w twoim wieku zdaje sie. Tylko ze zawsze moze byc lepiej - nie tylko w kwestii ubioru makijazu ale takze pielegnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zumaminka Używam bo muszę 22.08.05, 17:29 Ja używam bo moja skóra w ciąży, bez podkładu przypomina skórę nastolatki, tzn pełno wyprysków i czerwonych plamek.Niestety opalić się nie mogę bo Po pierwsze primo-nie ma słońca po drugie primona solarkę nie mogę po trzecie primoczęsto dostaję uczulenia na słońce Używam jak gdzies wychodzę lekkiego podkładu,który ujednolica kolor skóry i sprawia,że moja twarz wygląda ładnie.Maluję sie tak aby dopiero z dość bliska było widać,ze coś tam mam. Wierz mi Lipcowa z miłą chęcią olałabym nakładanie fluidu ale wtedy mogłabyś mnie spotkac i napisac wątek pt"Dlaczego kobiety w ciąży wyglądają brzydko ?"))Z dwojga złego wolę się troszkę podmalować. Odpowiedz Link Zgłoś
zumaminka I jeszcze jedno... 22.08.05, 17:31 Jak jest taki piekielny upał, to siedzę w ciemnej piwnicy. Tam chłodno i mogę sobie bez podkładu siedzieć bo nikt nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 14:46 zima jak jest silny mroz (pekajace naczynka) oraz wielkie wyjscia. Nie maluje sie prawie wcale - nieraz musne tuszem rzesy. Nie lubei sie malowac, nie umiem i niemam potrzeby. Cerę zawsze miałam ładną: gładka, rzadko blada (solarium), rzadnych wypryskow. No teraz z wiekiem jest troche zmarszczek mimicznych, nieraz troche podkrazone oczy (syn nei daje sie wyspac), ale nie na tyle zebym musiala tuszowac. Pracuje w sekretariacie i o wyglad musze dbac Odpowiedz Link Zgłoś
semijo Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 15:18 Ja nie używam, bo szkoda mi czasu i skóry. Ale nie wiem o co wam chodzi z tym spływaniem.? Po pierwsze, nie każdy się intensywnie poci. Mam kumpulę, której przy byle wyższej temperaturze pot leci z czoła, a mi na przykład w ogóle. Po drugie, kosmetyki z wyższej półki nie mają prawa spłynąć. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 15:24 semijo napisała: > Ja nie używam, bo szkoda mi czasu i skóry. Ale nie wiem o co wam chodzi z tym > spływaniem.? Po pierwsze, nie każdy się intensywnie poci. Mam kumpulę, której > przy byle wyższej temperaturze pot leci z czoła, a mi na przykład w ogóle. Po > drugie, kosmetyki z wyższej półki nie mają prawa spłynąć. Ja też nie pocę się litrami, ale wybacz, w upale 30 stopniowym to i Christian Dior jak nie spłynie, to przynajmniej okropnie wygląda...o zapchanych porach nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
semijo Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 15:46 18lipcowa1 napisała: >> Ja też nie pocę się litrami, ale wybacz, w upale 30 stopniowym to i Christian > Dior jak nie spłynie, to przynajmniej okropnie wygląda...o zapchanych porach > nie wspomnę Zapchane pory może i owszem, ale wybacz znam wiele osób co używają podkład przez cały rok i nic im nie spływa i nie wyglądają okropnie, Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: a ja nie na temat, Lipcowa to naprawdę Ty? 22.08.05, 15:20 a co za jedynka do d...y Ci się przykleiła co? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa1 Re: a ja nie na temat, Lipcowa to naprawdę Ty? 22.08.05, 15:26 niutaki napisała: > a co za jedynka do d...y Ci się przykleiła co? To naprawdę ja. Mój stały nick 18lipiec został dawno temu zbanowany. Mój 2 nick- 18lipcowa zlikwidowałam sama. Parę dni temu wkurzylam się i usunęłam go i postanowiłam na forum się nie udzielać. Jednak następnego juz dnia nie wytrzymałam i ...sama wiesz. Powstał następny ale przecież nie tak różny tylko jak najbardziej podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: a ja nie na temat, Lipcowa to naprawdę Ty? 22.08.05, 15:32 acha, bo już myślałam, że jakaś podróba Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: a ja nie na temat, Lipcowa to naprawdę Ty? 22.08.05, 15:51 nic mi nie splywa Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 17:20 uzywa - kiedy sie maluje a maluje sie do pracy nie maluje sie weekendowo, zakupowo, basenowo, gospodarczo, wycieczkowo itd. nie przypominam sobie zeby mi sie twarz pocila a uzywam lekkich, nawilzajacych podkladow te, o ktorych piszesz - tapeta na twarzy - pewnie niezaleznie od temperatury tak by wygladaly dobrego makijazu nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka_23 Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 19:16 Używam bo muszę. Aby ujednolicić koloryt skóry i zatuszować wypryski i te sprawy. Niestety nie każdy może się pochwalić nieskazitelną cerą, ja mam fatalną więc podkład to podstawa. Oczywiście wszystko w rozsądnych ilościach, w czasie gorących letnich dni tym bardziej delikatnie. A-ha, nic absolutnie nie spływa, nie zdarzyło mi się nawet w największe upały. Bez podkładu nie ruszam się z domu!!! Jeśli natomiast miałabym piękną cerę to na pewno bym nie używała. Odpowiedz Link Zgłoś
janet3 A tak swoja drogą...... 22.08.05, 21:21 jeszcze nigdy nie widziałam laski której spływałby puder z buzi ciekawe jak to wygląda.Może te gwiazdy które widujesz kupują pudry o konsystencji pasty do butów)Zapchane pory......przecież te dobre najnowsze pudry nie zapychają a wręcz pielegnują skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
olliwkaa Re: Używacie podkładów latem, w upały????? 22.08.05, 21:22 Tak, uzywam zawsze, nawet w upaly. Jednak bardzo delikatnie i bardzo lekkiego i nic mi nie splywa. Nawet nie widac, ze w ogole mam podklad. Oprocz podkladu obowiazkowo rzesy i koniec. Bez tych dwoch czuje sie jak nieubrana. Aga Odpowiedz Link Zgłoś