mama_mai_p Re: Gwiazdkowe prezenty :) 30.09.05, 07:51 Znowu za szybko kliknelam. Maja obudzila sie dzisiaj o 2.00 na butle, wypila i smacznie zasnela, a ja kotlowalam sie w lozku przez nastepna godzinke, myslac o Bozym Narodzeniu i prezentach (pora raczej malo odpowiednia). Zastanawialam sie co w tym roku dostane od mojej tesciowej. Jakie prezenty otrzymujecie od tesciowych?? Moja od trzech lat niezmiennie daje mi coś do kuchni - stolnice - mlynek na pieprz lub kawe - ksiazke kucharska z potrawami chinskimi, nie bylo by w tym nic zlego, bo bardzo lubie potrawy chinskie, gdyby nie fakt ze wlasciwie to nic z tej ksiazki nie moge ugotowac, ze wzgledu na brak dostepnych produktow m- typy trawa cukrowa A moze przesadzam Zobaczymy jak bedzie w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: Gwiazdkowe prezenty :) 30.09.05, 07:59 My z teściami mamy umowę, że prezenty kupujemy tylko dla dzieci. Tak, że odpada mi problem co kupić dla teściów. Ale za to mój brat ma urodziny w Wigilię więc muszę się nagłowić nad podwójnym prezentem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_mai_p Re: Gwiazdkowe prezenty :) 30.09.05, 08:13 Ja nie mam takiej umowu ze wzgledu na tescia, chlopina ma i imieniny i urodziny w tym dniu . Szkoda by mi go bylo, a glupio tak w tym dniu nic nie dac i tesciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: Gwiazdkowe prezenty :) 30.09.05, 08:34 My w tym roku umówilismy sie tak z moimi rodzicami i siostrą,że prezenty tylko dla dzieci,u tesciów też chcielismy żeby tak było ale jakoś tylko my jesteśmy do tego chętni. Ja od teściów dostaję np.koszulę nocną,sweterek,tusz do rzęs-same takie takie"super konkretne"rzeczy.Już wolałabym chyba dostać tak jak ty coś do kuchni a nie 5 koszul nocnych których i tak nie zakładam bo są paskudne. Ja mam za to problem z prezentem dla męża-nigdy nie wiem co mu podarować,a do tego w Wigilię ma jeszcze imieniny. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona-mama-majki Re: Gwiazdkowe prezenty :) 30.09.05, 08:35 u mnie do najdziwniejszych prezentów od teściowej mogę zaliczyć: - mydelniczkę - małe ręczniczki - ciuchy ze swojej szafy ( jej nie potrzebne a mi się na pewno przydadzą ) Raz - na urodziny wprawdzie dostałam komplet bardzo seksownej bielizny Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 Re: Gwiazdkowe prezenty :) 30.09.05, 14:17 lubię dostawać kosmetyki, i tak ustalam ze swoją mamą i bratową. Od ,,teściowej,, dostaję pieniądze-jestem zadowolona, bo mogę kupić coś wg własnego uznania. Natomiast porażką były prezenty od mojej byłej teś. UUUFFFFF Odpowiedz Link Zgłoś
sledziowa Re: Gwiazdkowe prezenty :) 30.09.05, 09:20 A moja teściowa chyba zorientowała się że jej prezenty zazwyczaj nie do konca trafiają w mój gust. Dlatego zazwyczaj dostaję pieniądze,za które kupuję coś co mi odpowiada. A najbardziej się cieszę, że ja Jej potrafię kupić odpowiedni prezent. To co Jej kupię zazwyczaj nosi lub używa. Więc to chyba znaczy że robię trafione prezenty Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Gwiazdkowe prezenty :) 30.09.05, 11:44 My święta spędzamy u moich rodziców. W tym roku mieliśmy zamiar jechać do teściów ponieważ moi rodzice wyjeżdżają, ale się rozmyśliliśmy. Tak więc ani my nie kupujemy prezentów teściom ani oni nam. Trochę mnie to dziwi(odbiegając od tematu), że kiedy jedziemy do nich średnio dwa razy w roku nasze dzieci też nic nie dostają. No może z wyjątkiem Natalki, której babcia daje znoszone ubranka po wnuczce swojej koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: Gwiazdkowe prezenty :) 30.09.05, 12:26 Jakie rezenty od teściowych - dobre pytanie. W ubiegłym roku teściowa dała synusiowi pozłacany breloczek, naszej córce a swojej wnuczce nawet fajnego pieska ( maskotkę ), niestety ja i mój syn ( nie jest jej wnuczkiem ) zostaliśmy pominięci. Trochę to było przykre, aż się pożaliłam do swojego partnera. Ale on stwierdził że czepiam się i że nic się nie stało. A wystarczyłby naprawdę maleńki drobiazg. A ja głupia spędziłam niemalże godzinę nad wybraniem dla niej perfum. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia191 Re: Gwiazdkowe prezenty :) 01.10.05, 00:18 Ja też nie dostaję prezentów od teściowej.Czasem z jakiejś okazji daje pieniądze ale zaznacza,że to dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_grzes Re: Gwiazdkowe prezenty :) 05.10.05, 18:36 z prezentem dla meza nie mialam nigdy problemu, spelniam jego wszystkie marzenia od dziecinstwa-byl juz podswietlany globus,maly telewizorek z radiem.mam jeszcze do wreczenia kilka,by go uszczesliwic.moja mam jest osoba wielkiego serca i malych wymagan,wszystko ja zadowala.tesciowa juz dawno zapowiedziala,zeby jej dawac tylko geriavit na zatrzymanie czasu,wiec i w tym roku nie musze sie glowic co jej dac.mojemu syneczkowi kupimy jakas zabawke edukacyjna.z dwoma chrzesniakami tez nie mam problemow-10zl i czekolada i sa przeszczesliwi a na wiecej nie pozwalaja ich mamy,bo nie chca zobowiazan w druga strone i szanuje to.mamy tylko problem z mala kuzynka meza,bo wszystko ma i jak do tej pory zawsze zle trafialismy.jest jeszcze noja siostrzenica klaudusia,latwo ja uszczesliwic-od cioci to tylko bajki,bo ciocia najlepiej je wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
justimic Re: Gwiazdkowe prezenty :) 10.10.05, 15:45 my z teściami mamy umowę, że Im kupujemy coś wspólnego np: alkohol, słodycze itp. albo coś do domu a oni nam coś pożytecznego np: sweterki, ulubione kosmetyki albo też coś do domu; jeśli chodzi o dzieci to szwagierka mówi co chce nam a my jej, więc nie ma zadnego problemu, tak samo jak z teściami z którymi ustalamy co kupią naszej Oli i kuzynce Oli-Oliwii (ich druga wnuczka); moi rodzice przeważnie dają nam pieniążki albo wybieram coś z moją mamą i dla siebie i dla męża, a dla Oli kupujemy sami i przekazujemy mamie w tajemnicy przed małą; mamie kupuję to co chce; Werniemu (mojemu chrześniakowi) staram się na każdą okazję kupować to czego nie ma i co jest odpowiednie do jego wieku i mam nadzieję, że zarówno on, jak też jego rodzice są zadowoleni; Odpowiedz Link Zgłoś
asia_grzes Re: Gwiazdkowe prezenty :) 10.10.05, 20:56 bywam tu wraz z chrzestna mego synka więc logiczne,ze nie moglam napisac co dostanie jej corka.a moj werni rzeczywiscie zawsze dostaje fajne i trafione prezenty Odpowiedz Link Zgłoś
justimic Re: Gwiazdkowe prezenty :) 10.10.05, 22:57 mimo, iż powiedziałam co dostanie od nas na roczek? ... powiedziałam, bo po prostu nie chciałam, by się powtórzyło... przesyłam buziaczki dla mojego szkrabka i pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś