czajkax2 02.11.05, 13:49 chciałam was zapytac o plusy i minust posiadania tego łącza w Telekomunikacji. Prosze napiszcie mi wszystko co waszymn zdaniem przemawia na korzysc,jak i przeciw. czy jest szybkie?jakie opłaty? itp itd. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lajlah Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 16:15 Jak dla mnie żadnych wad, chodzi szybko, bez zarzutu, raz miałam przerwę półgodzinną w ciągu 1,5 roku użytkowania. Co do opłat, może rzeczywiście ciut wyższe niż u innych, ale wolę płacić więcej ale nie mieć kłopotów. Ale zależy od opcji, najtańsza jest chyba od 59zł plus vat, ale nie wiem napewno. pozdrawiam czajeczko Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 17:31 Wad neostrady nie znam.Jest szybka(128kb/s),do użytku domowego wystarczy.Nie było awarii,w razie wątpliwości zawsze mogę liczyć na fachową pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 17:35 Wada... cena. W kablówkach bywa taniej, ale czy lepiej... nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 17:37 dziękuje tym nielicznym,które się wypowiedziały jeszcze mam pytanie,czy są jakies opłaty dodatkowe przy zakładaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 17:43 U mnie sie zrywa kilkanascie razy dziennie, w infoliniowej pomocy technicznej oczywiscie nie wiedza dlaczego, znam juz na pamiec wszystkie bledy wyskakujace przy zerwaniu polaczenia (najbardziej "lubie" ten, ktory kaze mi sprawdzac, czy nie mam wiadomosci na automatycznej sekretarce , chociaz i ten, kiedy raptem okazuje sie, ze "nie mam" sterownikow do modemu jest niezly). Poza tym nasza neostrada nie dziala wtedy, kiedy ktos rozmawia przez telefon stacjonarny Odpowiedz Link Zgłoś
marzennak Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 18:06 Mam to samo: rwie się co chwila. Z rozrzewnieniem wspominam czasy, gdy miałam internet z kablówki:chodził bez zarzutu i taniej. Odradzam neostradę. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia Re: do posiadaczek neostrady w TP 03.11.05, 15:37 i ja tez, ja tez. zrywa sie co chwile, chociaz bywaja okresy ze grzecznie chodzi, tylko ze jak cos musze zrobic i potrzebuje sprawnego netu, to najczesciej wlasnie chodzi jak mu sie podoba - zwalnia albo sie rwie. ja najbardziej lubie komunikat ktory karze mi czekac az dioda migac przestanie, chociaz dioda nie miga Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 20:21 Jest bez zarzutu, przy zakładaniu zero opłat bo w promocji, teraz też jest za 1 zł przez pół roku. Szybka, kosztuje mnie 59 zł m-nie. Trzeba tylko uważać na terminy w umowie, bo jak się na czas nie zadeklaruje kontynuacji bądź nie to sami narzucają automatycznie w cenach mocno nie promocyjnych(( Odpowiedz Link Zgłoś
goniag33 Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 21:09 Ja też mam neostradę (opcja 128),jak dla mnie jest zbyt wolna.Miałam wcześniej szybszą opcję,ale po paru dziwnych perypetiach z biurem obsługi klienta i telepunktem skończyło się na 128.Dużym plusem neostrady jest bezpłatna telefoniczna pomoc techniczna,panowie pomogli mi szybko i fachowo. Przychylam się do wypowiedzi be.em o terminach.Trzeba ich pilnować,bo można potem słono zapłacić! Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 21:41 mamy już długo, kiedyś wywalało z netu, ale od dawna już jest dobrze (odpukać) czasami byłam taka wściekła, że wrzeszczałam na konsultanta, uprzedzając grzecznie, że wiem że to nie jego wina ale mam dosyć! i muszę pokrzyczeć najgorsze było przejście z ISDN na neostradę, miało być 'bezbolesne' a tu miesiąc mija a netu nie ma! i każdy zdziwiony jak dzwoniłam, ech... u nas niestety nie ma konkurencji, ani kablówki Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: do posiadaczek neostrady w TP 03.11.05, 09:12 Dziweczyny, nie wiem jak u Was , ale mnie poinformowali sms, że zbliża sietermin wygaśniecai umowy i jeśli nie chcępłacićwięcej to powinnam przedłużyć (aneks do umowy), lub żłożyć pisemną rezygnację z ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 21:52 mialam neostrade, przez rok, kiedy mieszkałam w inym miescie. Koszmar. Co chwile cos sie z nia dzialo (serwis techniczny oceniam na -10) Drogo i wolno. Moja siostra ma i co chwile jej cos nie dziala (a ma opcje 1MB). Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: do posiadaczek neostrady w TP 02.11.05, 22:23 Czyli ilu użytkowników,tyle opinii.... Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: do posiadaczek neostrady w TP 03.11.05, 11:41 Nie narzekam. Jedynym problemem oprócz ceny są ograniczenia w ściąganiu danych. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: do posiadaczek neostrady w TP 03.11.05, 12:24 Pracuje w TP.SA stąd też mam neostrade i jestem bardzooooooooo zadowolona !!! Teraz jest nowa promocja - przez pół roku płacisz tylko 1 zł.Umowa na 2 lata Internet z telewizji kablowej jest dużo gorszy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
balba_77 Re: do posiadaczek neostrady w TP 04.11.05, 10:40 ja mam chello i nie narzekam wszystko działa bez zarzutu już od samego początku. jedyny kłopot mieliśmy kiedy pierdyknął piorun bliziutko i spaliło nam modem ((( (swoją drogą dobrze że tylko modem) ale serwisant przybył następnego dnia rano, wymienił go i było po sprawie (żadnych dodatkowych kosztów). Przesył danych bardzo szybki pobór też i co ważne ZERO limitów )) Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: do posiadaczek neostrady w TP 03.11.05, 15:46 Żadnych wad, a miesięczny limit na ściąganie danych jest tak duży, że nie zdąrzysz go wykorzystać w ciągu miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: do posiadaczek neostrady w TP 04.11.05, 00:03 u mnie generalnie działa nieźle, ale jak była kiedyś awaria, to myślałam, ze zjem modem ze złości. Każdy konsultant na infolinii mówił co innego, jeden, ze problem jest u mnie, drugi ze problem u nich, trzeci szedł w zaparte, ze problem u mnie, 3 razy składałam reklamację i dwa razy umawiali mi montera do domu twierdząc, ze jest niezbędny (uwaga - na montera czekasz ok 2 tygodni choćbyś się skichała, przez ten czas nie masz netu i już. Po drugie, jeżleli monter przyjdzie i stwierdzi, ze problem był z winy oprogramowania a nie linii, to bulisz za nieuzasadnione wezwanie około 4 stów, o czym nawet nie zająknie się konsultant wciskający ci wizytę montera.) Kiedy zapieniona (bo pracowałam w domu w necie i juz tydzien byłam na przymusowym urlopie, który nic nie obchodził mojego pracodawcę) zadzwoniłam po raz kolejny, inny konsultant w ciągu 5 minut zdiagnozował problem a w ciągu pół godziny uruchomił mi neostradę, przy czym problem okazał się być po ich stronie i nie wymagał wizyty montera u mnie tylko restartu portu u nich. ALE - okazało się, ze nie bardzo mogę odwołać reklamację! Bo monter jest już umówiony i panią nie obchodzi, że awaria została już usunięta, monter ma zarezerwowany cały miesiąc i nie można odwoływać wizyt. (a za niuzasadnioną wizytę - 4 stówy...). Dzwoniłam 3 razy, zeby się upewnić, ze reklamacja została cofnięta i nie grozi mi wizyta montera. I słusznie zrobiłam, bo pierwsze dwa razy okazało się, ze jednak nie anulowali reklamacji i byli niezmiernie zdziwieni i niemiło zaskoczeni, ze awaria jest usunięta i zrobił to ich konsultant. Zastanawiam się,czy ten uczynny chłopak, który mi usunął awarię nie wyleciał za to z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś