Dodaj do ulubionych

mata wodna Aquadoodle

05.12.05, 09:12
czy któraś z Was zna, widziała u kogoś i może ocenić w praktyce, jej
używalność, zalety, wady?
Czytałam o niej i nieco znam teoretycznie, ale może podzielicie się swoimi
spostrzeżeniami. dzięki smile)
Obserwuj wątek
    • sledziowa Re: mata wodna Aquadoodle 05.12.05, 11:32
      Ja kupiłam ją w zeszłym roku mojej córecce. Miała wtedy ponad rok i szkoliła
      swoje pierwsze rysunki. Do dziś na niej rysuje ale już o wiele rzadziej, może
      dlatego że tam ma tylko do wyboru jeden kolor a prawdziwymi kredkami/pisakami
      może rysować kolorowe bazgrołki. Zaletą jak dla mnie było to, że rysowała wodą,
      więc nawet jak jej przyszedł pomysł by pomalować coś na meblach to malowała
      wodą. Wadą była cena... nie wiem ile teraz ta mata kosztuje, ale ja za nią
      zapłaciłam ponad 100 zł a uważam, że jak na taką zabawkę jest to cena stanowczo
      wygórowana
      • kejtka1 Re: mata wodna Aquadoodle 05.12.05, 12:34
        My kupiliśmy Jasiowi taką matę na 3-cie urodziny. Rysuje na niej od czasu do
        czasu ale co tam jest dobrego, dookoła są literki i cyferki które po
        pomalowaniu stają się widoczne i już zauważyłam, że Jaś rozpoznaje niektóre z
        nich.
        Co do ceny to kupiliśmy ją w sklepie internetowym za 39 zł.+ koszty wysyłki,
        natomiast na allegro widziałam za 32,50. W sklepie taka mata kosztuje ok 130 zł.

Mamy "domowe"
        Jaś i Natalka
    • bbb21 cena w sklepie 39 zł, na allegro 44 zł, sklep 05.12.05, 15:30
      internetowy 39 zł + wysyłka;
      dzięki.
    • sledziowa Re: mata wodna Aquadoodle 05.12.05, 15:56
      Za te pieniądze bym się skusiła
      • bbb21 Re: mata wodna Aquadoodle 05.12.05, 16:08
        a nie sądzisz , że lepszy może okazać się znikopis? choć ta mata kusi mnie
    • sledziowa Re: mata wodna Aquadoodle 05.12.05, 16:56
      Szczerze to nie wiem jak działa ten znikopis, więc nie mogę niestety Ci doradzić
    • sledziowa Re: mata wodna Aquadoodle 05.12.05, 17:01
      Już wiem co masz na myśli: www.biedronka.pl/str/2/i/279.php
      Pewnie to...
      Też fajna sprawa, nawet moja ponad dwuletnia córeczka ostatnio tym się
      zachwycała, tylko nie wiem ile lat ma Twoje dziecko, dla mnie w zeszłym roku
      przy zakupie maty zadecydował bardziej bezpieczny pisak który jest grupszy a
      ten od tej tablicy jest cieńszy i bałam się że córeczka może nim sobie zrobić
      krzywdę np w niebezpieczeństwie mogły być oczka (nie wiem czy słusznie się
      bałam, ale takie wtedy miałam obawy)
      • kejtka1 Re: mata wodna Aquadoodle 05.12.05, 18:29
        U nas był już "przerabiany" znikopis i niestety ale długo nie pobył. Jasio zbyt
        mocno dociskał pisak i zostawały ślady, które nie znikały a także powyginała
        się ta powierzchnia po której się pisze. Bardziej zadowolona jestem z maty.
        Może te firmowe znikopisy są bardziej trwałe.

Mamy "domowe"
        Jaś i Natalka
      • bbb21 mata 05.12.05, 19:42
        synek ma 17 mies.

Dzięki dziewczyny,
    • kejtka1 ja znalazłam za 32,50 05.12.05, 18:31
      www.allegro.pl/show_item.php?item=75319068
    • sledziowa Re: mata wodna Aquadoodle 05.12.05, 21:17
      Jeszcze jedno mi się przypomniało, w poradach jak tą matę użytkować jest
      wiadomość, że nie wolno jej prać, a moja córeczka nową matę usmarowała czymś
      tłustym. Zaryzykowałam i samą wodą i czystą gąbęczką ją sprałam. Wysuszenie jej
      trwało bardzo długo, ale nic się nie stało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka