moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 20:33 za wczesnie kto ma małą łazienkę? jak sobie poradziłyście z urządzeniem takiego pomieszczenia tak, zeby nie rezygnować z wanny, umywalki zeby zostalo miejsce na pralke i przechowywanie roznych rzeczy, a nie ciasno zeby bylo i kolory? jakie kolory preferujecie w lazience? a moze macie linki do jakichs ciekawych rozwiazan albo programików? pliz jestem przed remontem i wymyslam, wymyslam, wymyslam ... Odpowiedz Link Zgłoś
ola31121982 Re: mała łazienka 03.01.06, 21:07 a musi byc wanna?ja mam malutka łazienkę w bloku i myślę fajnie to wszytko wyglada,ale jest prysznic,no i troche gorzej z przechowywaniem rzeczy.jest pralka i zlew z szafeczka.kolory pomarańćz i turkus - to dobre połączenie.moge Ci przesłąć zdjęcie na gazetowy.pa Odpowiedz Link Zgłoś
migotka2000 Re: mała łazienka 03.01.06, 23:30 Moja ma 4,5 metra ale ma okno - hurra! Jeszcze pamiętam nazwy i marki wszystkiego, ale co ja sie nie nakombinowałam z tą łazienką. Prawie wszystko zrobił mój tata, więc mogłam wymyślać do woli. Wanna prostokątna 155 cm z poszerzonym miejscem na branie prysznica na stojąco - Laguna z Koła, do tego oczywiście będzie parawan wannowy - jeszcze nie kupiliśmy. Nad pralką marmurowy blat z umywalką podblatową. Co prawda koszt blatu spory, ale walory funkcjonalne nie do pokonania. Dodatkowo parapet i zwieńczenie mechanizmu spłukującego też z marmuru. Pod zlewem - oczywiście szafka. Kupiłam specjalną baterię do umywalki - Oras Vega - ze "słuchawką" "Bidetta". Polecam - nie tylko do celów "bidetowych", ale i do wiadra można łatwiej wodę wlać. Toaleta podwieszna ze spłuczką Geberit - dużo mniej miejsca niż standartowy kompakt. Kolory - jasne beże, Cersanit Cersania geometryczny "grecki" szlaczek na zwieńczeniu kafli, wokół okna, wanny i pod umywalką. Minął rok, nadal mi się wszystko podoba i wdzięczna jestem tacie dozgonnie z to, że poradził nam ten marmur na blat. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: mała łazienka 04.01.06, 00:42 > Toaleta podwieszna ze spłuczką Geberit - dużo mniej miejsca niż standartowy > kompakt. > > Kolory - jasne beże, Cersanit Cersania geometryczny "grecki" szlaczek na > zwieńczeniu kafli, wokół okna, wanny i pod umywalką. Geberit podtynkowy i greckie szlaczki, antyczno-nowoczesna łazienka w beżowym kolorze i penwo jeszce w wielkiej płycie, a fuuuuuuuuuu.... Odpowiedz Link Zgłoś
migotka2000 do magdalenamk 05.01.06, 19:04 Mama cię nie uczyła, że o gustach się nie dyskutuje? a fuuuuuu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: mała łazienka 04.01.06, 00:39 o, ja bym zrobiła coś innego niz reszta mieszkania i zarazem bardzo odważnego. Taki ukryty mocny akcent, na który nie można sobie pozwolić w innych pomieszczeniach. Totalna czerwień albo biel z czernią (szachownica), Andy Warhol ( to chyba jedyne miejsce gdzie op art się nadaje), kibelek Starcka o ile będziesz go widziała z perspektywy. To chyba jedyne miejsce gdzie można zaszalec w małym mieszkaniu, bo w tym miejscu się nie mieszka. ...może jakieś malarstwo iluzoryczne, tyle, ze to drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 20:44 fajne forum, dzieki oglądam, ale moze ktos jeszcze coś podrzuci - będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: mała łazienka 04.01.06, 00:45 moofka nie oglądaj tego co na forum, bo nie warto, same kicze, zazwyczaj antyczne łażnie w pigułce m3, za płycinowymi drzwiami plus okucia w chromie, to tak jak osiedle dworków jednorodzinnych, na działkach 800m2 o dużych oknach, bo muszą spełaniać przepisy budowlane.... Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 Re: mała łazienka 03.01.06, 21:02 Pralkę wstawiłam do kuchni, wanna mała narożna i niezbyt duża umywalka. A kolory jasne i wesołe. Wygląda super, wesoło i przytulnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 21:26 pralkę nie bardzo chciałbym wstawiać do kuchni, lubie kiedy otwiera sie od gory, a taka nie pasuje do zabudowy kibelek mam osobno, więc łazienka moze byc tylko do prania i mycia a jak z polkami? co myslicie o takich budowanych okafelkowanych? fajne to, czy lepiej meble po prostu zwykłe łazienkowe? na tym forum, ktore poleciły mi dziewczyny widziałam takie "stoliki" całe okaflowane łącznie z mogami pod umywalki, sprawdza sie to? czy lepsza klasyczna szafka? sama kurde nie wiem podobają mi się takie "ekologiczne" - beże, piasek, drewno rewelacyjnie to wygląda w takich okazałych pokojach kąpielowych z wanną pośrodku, ale w klitce 2 na 2 chyba nie bardzo? zaintrygował mnie ten turkus z pomarańczą, było by mi bardzo miło, gdybyś olu przesłała mi to zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: mała łazienka 03.01.06, 21:32 ja mam tez osobno Wc, rozmiary "blokowe" i poprzedni własciciele rozwiązali to genialnie (!!!) : poniewaz WC było długie, to przesuneli kibelek do przodu lekko, a za kibelkiem zbudowali podest, na tym podescie stoi pralka. Przy remoncie odtworzyłam ten pomysł, podest jest obudowany kafelkami, pralka stoi na nim, przed nim jest kibelek. Tyle, że pralka otwiera się normalnie, nie od góry. Moge Ci foty wysłac na priv, jesli chcesz. dzieki temu cała lazienka do dyspozyji, wanna, umywalka, komódka mieszcza sie bez problemu i jest jeszcze sporo miejsca, żeby sie obrócić Kolory - błękitne kafelki matowe (!), dzeiki czemu nie widac kropelek i nei trzeba co dzień myć. Polecam naprawde nie- błyszczace kafelki. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 21:46 kalina, te matowe kafelki, pomysł super, nie pomyślałam o tym nie jestem zajadłym czyścicielem kafli, na pewno )) a zdjęcia chcę bardzo, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p moofka 03.01.06, 21:48 jutro zrobie i wysle, obiecuję. A jeszcze dodam: podwieszany sufit mam i halogenki, kafelki do samego sufitu. A ten mat kafelków błogosławie codziennie)) ile mniej roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: moofka 03.01.06, 21:51 dzięki czekać będę a co u Was pełni funkcję zbieracza prania brudnego? kosze, skrzynie, plastikowe pojemniki? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p hehehe, to jest cała historia;))) 03.01.06, 21:58 na brudy mialam wiklinowy kosz z Ikea, który po pewnym czasie dokonał zywota i trzeba bylo zmienic. Akurat w promocji w Leclercu byl kosz plastikowy, jasnoszar, z pokrywka. Pasował super, kupiłam. Po czym wyjechalismy na miesiąc na działke, hehehe... W tymze koszu zostawiłam jakies wilgotne brudy (a kosz szczelny) i po miesiacu mielismy 2 piękne grzyby, wuhodowane na skarpetkach córy)) Fotę najwiekszego grzyba tez Ci prześlę, fajny jest)) Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: moofka 04.01.06, 08:18 Ja zrobiłam szafki na wymiar Mam duży kosz, kilka szafek na drobiazgi, większe szafki i szyfladki, blat i osadzoną w nim umywalkę Roca, podtynkowy wc, i wielkie (jak na blokowe warunki) lustro)))) z solidnym oświetleniem))) Wreszcie widzę swoją twarz podczas malowania Kafelki dość nietypowe bo duże, matowe. Pralka wsunięta pod blat. Kabina prysznicowa (zażywać kąpieli i tak nie mozemy) w miejscu wc. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Kalina??? 04.01.06, 08:15 Wcisnęłaś tą pralkę za wc??? Pamiętam, jak mi kiedyś szlag trafił pralkę (jakaś drobna awaria) a ja utknęłam z nią i kibelkiem. No i powiedz mi, jak samamu wyciągnąc ją zza tego wuceta??? A ja mam w tym miejscu kabinę z brodzikiem 100cm. Zupełnie przebudowałam łazienkę Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p chcialam połączyc łazienke i Wc 04.01.06, 13:04 ale w tych blokach to jest jakos tak zbudowane, że sa to zbrojone "klatki" i bardzo ciężko byłoby je rozwalać, żeby połączyć - zrezygnowałam. Wiesz, problemik ze wstawieniem tam pralki byl, bo ciężka jednak jest, natomiast w razie awarii...trzeba bedzie zdjąc ja z podestu. Tak czy siak, wole sie raz na 5-10 lat pomęczyc ze zdejmowaniem pralki i wkladaniem z powrotem, niz co dzień obijac sie o nią w łazience)) Mam foty, wysylam zaraz do moofki. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: chcialam połączyc łazienke i Wc 04.01.06, 13:35 Ja wurzuciłam wannę, mam blat i pod nim pralkę ale tą płytką. Drzwiczki ma otwierane o 180st, system się sprawdził i działa) Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p ale ja lubię się moczyć w wannie 04.01.06, 13:45 zostawienie wanny na miejscu bylo wiec priorytetem. Ale wyszlo ok - duzo miejsca w lazience (jak na blokową łazienkę), kibelek z pralką. Na poczatku mialam tylko lęki, że mi pralka spadnie na kibel Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: ale ja lubię się moczyć w wannie 04.01.06, 13:48 A nie bałaś się, że Ci na głowę spadnie??? tak podczas....nie powiem, czego??? ))) My i tak nie kąpiemy się w wannie, mamy rodzinne rogowacenie okołomieszkowe, po każdej kąpieli było drapanko i pieczenie raka oj te blokowe "łazienki".... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p ;))) 04.01.06, 13:52 nie siadałam na kibel, jak pralka wirowała)) Stałam przez pierwsze pół roku i pilnowalam, żeby nie spadla. Ale okazało sie, że jest stabilna i nie ma sie czego bac, na szczęście. W ogóle to marzy lam o narożnej, sporej wannie, zielonje w dodatku, ale na wymiary blokowych łazienek takich wanien nie prodkuja...chyba, żeby z umywalki zrezygnować, a to tez bez sensu...No nic, jest i tak nieźle a ja czekam, kiedy bezie nas stac na dom, hehehe, wtedy chce narozną, zielona wanne z hydromasażem)) Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: ;))) 04.01.06, 14:09 A ja patrząc na swoją łazienkę (poprzednia była zdecydowanie większa) stwierdziłam, że zamienię ją na...saunę. A kąpać się i biegać...w wiadomo jakim celu, będę do sąsiada. Sąsiad trafił mi się "niełazienkowy", sauny nie ma. A też marzyła mi się taka malutka, 2x2m. Nie narzekajmy jednak...Pamiętam jedno z oglądanych mieszkań. Tam też wucet był osobno, a jakże. Żeby na nim siąść trzeba było mieć otwarte drzwi. Poza tym albo otwierało się drzwi do wuceta albo do mieszkania, jedne blokowały drugie))Na moje pytanie "gdzie jest wanna, umywalka" pani pokazała mi...zasłonkę i wolnostojącą wannę w...kuchni. Do dziś mam ten widok przed oczami))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p niektóre mieszkania w bloku to w ogóle tragedia:( 04.01.06, 14:18 pracowałam swego czasu w nieruchomościach i co sie naogladałam, to moje...Ale akurat te bloki na "moim" osiedlu sa całkiem nieźle zaprojektowane, kiedys gdzies czytałam, że architektem byla kobieta - to by wiele tlumaczyło A te mieszkanka po 36 metrów, amfilala, ciemna kuchnia - czesto sie na Ochocie spotyka, tragedia...nawet jak człowiek ma pieniadze, to nie bardzo jest tam co i jak przebudowac Ja w dodatku wywalilam ściane miedzy jednym z pokoi i kuchnia, jest wiecej przestrzeni. Ale juz drugiej sciany sie nie dalo - dałonby sie, gdyby zamiawiac jakies horrendalnie drogi ekspertyzy itd. na tym własnie upadl projekt połączenia łazienki i wc Ale pomyśl - kiedys ludzie mieli jeden kibelek na piętro, nie bylo bieżącej wody i tez zyli... Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 14:50 Kalina, Ty mi mów konkretnie, którą ścianę wyrzuciłaś. Przecież mamy takie same mieszkania)) Taki sam rozkład (chyba). Wyrzuciłaś ścianę między średnim a kuchnią, czy między dużym a kuchnią? O tym, że bloki projektowała kobieta, usłyszałam przy kolejnym narzekaniu na grzejnik wiszący na samym środku kuchni(( Ja jestem teraz na etapie szukania czegoś do 140t. w metrażu nie mniejszym niż 35m. Same perełki))))Amfilada i ciemna kuchnia to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 15:20 hehe, 3 pokoi jest kilka rozkładów - ja mam 2 stronne, ale duzy pokój (z balkonem) na inna strone, niz reszta mieszkania. Kuchnia byla miedzy 2 mniejszymi, a rozwalilam sciane miedzy kuchnią a najmniejszym, zostal najwiekszy z balkonem (sypialnia) i sredni dla Kindziory, a z najmniejszego, kuchi i przedpokoju zrobil sie całkiem niezly saloonik)) Grzejnik z kuchni wywalilam, z łazienki tez. Przez połączenie kuchni z pokojem est ciepło od tego kaloryfera w pokoju, jeszcze teraz, jak ocieplili, to jest wrecz goraco. A do 140 tys...współczuje, ciężko chyba. A znasz na osiedlu takie fajne mieszkanka, 2 pokoje, 43 czy 47 metrów? Moja mama ma, jednostronne, bardzo ładne, rozkladowe, może cena by byla w miare zblizona do tych 140 tys? Jak szukasz w drozszych rejonah (wieksz ceny za metr) to tylko ciemna kuchnia i amfilada, niestety. Ursus nienajgorszy i dojazd coraz lepszy tam jest, Tarchomin...może tam? Ale chyba nie Ty się przeprowadzasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 15:42 Dla mnie najważniejsza jest cena, nie ma bata, na Mokotowie nie kupię) Ja, podobnie jak Ty, jeśli już d..ruszę to do domku) Brat kupuje a i ja podglądam, a nuż... A co do mieszkania, mamy taki sam rozkład) Witaj w klubie Ja chłopcom oddałam własnie te dwa pokoje przy kuchni. Zostawili mi balkon na otarcie łez) A na naszym osiedlu jest tylko kilka typów mieszkań, reszta szła poprzez powielanie))) Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 15:56 nad nami jest strych...27 metrów, z oknem. I tak sie przymierzamy, że jakby kiedyś drugie dziecko, to albo sie do domku wyniesiemy, albo ten stryszek...Podobno ktos w bloku obok ma zaadaptowany strych, musze sie dowiedziec, kto i zapytac o szczególy. Ja bym kominek chciala..ale sie rozmarzyłam)) Najtańszy jest Ursus, Włochy, Wrzeciono, Praga (konkretne rejony), Tarchomin, Białołęka...Może tam? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 16:01 Brat kapryśny...mieszka w Śródmieściu i marzy mu się Chmielna))) Ale on jednak patrzy na Wolę, Ochotę... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 17:35 a widzialam kiedys na Chmielnej fajne mieszkanko - spore, widne, 1-sze pietro, ładnie wykończone, cena - 3 mln)) Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 17:39 Taka okazja a Ty nic nie mówiłaś??? Oj, nieżyczliwa z Ciebie koleżanka) Ceny potrafią zawrócić w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: mała łazienka 03.01.06, 21:38 Mi maż zaprojektował i wykonał , a łazienka malutka jest. Mam wielkie lustro na szerokość sciany i niemal pod sufit- powiększa optycznie, wannę nieco mniejszą niz standart, pod lustrem rodzaj dużego parapetu w którym zainstalowana jest umywalka , małą pralkę. Kolory zielono - morskie. I bardzo lubie tą swoją malutką łazienkę . Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 21:44 ten parapet - to fajne jest w kafelkach? a pod spodem masz półki czy nic całkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: mała łazienka 04.01.06, 15:37 okafelkowany, z jenej strony dochodzi do niego wanna - do pionowej ścianki , z drugiej jest dojscie do umywalki. Pod umywalką schwek na proszki i jeszcze kosz z brudną bielizną spokojnie włazi. Nad całością wielkie lustro . Wyglada fajowo no i jest gdzie umieścić wszelkie szampony i inne, nawet na nim wycieram po kapieli i przewijam dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: mała łazienka 03.01.06, 21:42 Zamiast wanny mamy dosc spora kabine (nie lubimy dlugiego moczenia sie w wannie). Wedlug mnie najlepszym rozwiazaniem jest narozna umywalka, ktora jednoczesnie pelni funkcje polki na kosmetyki, poniewaz obdarzona jest niezwykla pojemnym blacikiem. Ale nie oszukujmy sie, dwie osoby w lazience to juz tlok (chyba ze jedna jest w kabinie ). Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 21:50 narozna umywalka? a jak zagospodarować pod nią? coś jest czy nic zupełnie? szkoda miejsca chyba zeby tak pusto zostawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: mała łazienka 03.01.06, 21:59 Kafelki matowe - tak, do sufitu, po mojemu - niekoniecznie. Ja mam błękitno- lazurkowo, bo tak mi się dobrze relaksuje, ale takie beże, jak piszesz, są ładne. Mam wannę, połkę na całą długość łazienki z kafelek, pralkę fajną niedużą, otwieraną z gory. No i lustro duże. Ale w ogóle ta moja łazienka to nie jest taka znowu mała. Ale też nie wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: mała łazienka 03.01.06, 22:26 Przepraszam, że nie na temat, ale męczy mnie pewna sprawa,jak rozwiązujecie problem rozwieszania prania w przypadku gdy nie macie wanny tylko sam prysznic? Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: mała łazienka 04.01.06, 08:08 Ja mam wanne, a mimo to prania w łazience nie wieszam Wieszam na rozkładanej suszarce, zima rozkładam ją w pokoju, a latem wynoszę na balkon.Przeważnie pranie robię wieczorem, wiec w nocy pranie w pokoju ( nie gościnnym)mi nie przeszkadza, a rano już jest suche, wiec suszarka znika z pola widzenia. Pozdrawiam, magda Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: mała łazienka 04.01.06, 08:20 Pranie wieszam na balkonie a dosuszam w nocy na stojaku. Do rana wszystko wysycha. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: mała łazienka 04.01.06, 14:20 mam wanne al prania w łazience nie wieszam - suszy sie na rozstawianej w sypialni suszarce, w dodatku ładnie przez to pachnie w całym mieszkaniu. A latem czesto na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: mała łazienka 04.01.06, 14:51 Oj, często mąz wchodząc do mieszkania pyta "co tak ładnie pachnie". Pranie))) i płyny do płukania. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p hehehe!!! 04.01.06, 15:22 nooo... Global bialy albo Lenor lawendowy)) I odswiezacza powietrza nie trzeba kupowac) Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: mała łazienka 04.01.06, 19:47 Pod umywalka stoi duzy kosz na brudna bielizne, ale w sklepie proponowali calkiem zgrabna szafeczke. Niestety cena byla mniej 'zgrabna' . Odpowiedz Link Zgłoś
karina1974 Re: mała łazienka 03.01.06, 23:14 Ja mam mikroskopijną łazienkę: 1,7m/1,7m nie mam wanny a prysznic, mały kibelek, umywalkę z szafką, wąską pralkę otwieraną górą (żeby zaoszczędzić miejsca, plastikowy kosz i szafkę na kosmetyki , no i duuuże lustro Kafelki białe i oliwkowe (2 rzędy oliwkowych, pasek dekoracyjny, 3 rzędy białych, pasek i 2 rzędy oliwkowych - jasne kolory powiekszają optycznie) A z praniem w zimie chodzę do suszarni. Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: mała łazienka 04.01.06, 09:01 ej Moofka, ty piszesz o DUŻEJ łazience, małą to mam ja i zapewiam cię, że ani pralka, ani wanna sie w niej nie zmieszczą To hmm pomieszczenie ma 1,5 na 1,5 metra i mieści sie tam wyłacznie narozna kabina 80, WC kompakt (na podwieszany kibel trzeba by wybudować ściankę, czyli uszczknąć cenne centymetry), umywalka na szafce, a nad nią duże lustro. Aby nie zajmowac przestrzeni zamiast wiszących półek mam zrobione wnęki w ścianie (jest tylko szklana półeczka pod lustrem). Między miskę klozetową a kabinę mam wciśnięty biały, plastikowy kosz na brudy, bo tylko taki był prostokątny i dał się wcisnąć Jeszcze zdanie na temat matowych kafli - może i nie widac tak kropli wody, ale mycie ich jest prawdziwa katorgą (przynajmniej tych, które 4 lata temu zamontował mój brat). Ja mam kafelki półmat, tzn. na błyszczącej powierzchni są malutkie matowe kropeczki. Kafle są białe i tę fakturę widać dopiero z bliska. W dodatku kafelki są pod sufit, bo na tak małej powierzchni ścian linie łamane i zróżnicowanie klorów wprowadziłyby zbyt duzy bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: mała łazienka 04.01.06, 09:31 Ja akurat mam dużą łazienkę z oddzielnym pomieszczeniem na pralkę, prysznic i półki. Ale nie o tym. W łazience rzadziej robi się remont niż w normalnych pokojach. Jak już położysz kafelki i terakotę to nie będziesz ich skuwać co rok bo Ci się kolor znudzi. najlepiej kup białe kafelki na ściany , ale nie kładź ich do samego sufitu (koło prysznica niech tylko bedą wyżej)Tam gdzie nie ma kafelek pomaluj scianę na jakis kolor, który akurat aktualnie Ci się widzi. Jak się znudzi to przemalujesz ścianę, zmienisz parę dodatków i łazienka, jak nowa. Jeżeli położysz na ściany kafelki turkusowe, to uwierz mi, po roku będziesz miała ich serdecznie dosyc, ale nic z nimi nie zrobisz. Ja mam łazienkę w fakelkach na wysokość 1/3 ściany, a reszte pomalowane na oliwkę. Łazienka jest cudna. Jak oliwka mi się znudzi to przemaluję na bordo . Na podłodze biało-czarna terakota. wanna, kibelek, umywalka - w kolorze pergamonu. Odpowiedz Link Zgłoś
ola31121982 turkus z pomarańczą 04.01.06, 14:51 podaje link,tam beda zdjecia tylko aby wejsc na ta strone musisz podac hasło ola3112 voila.pl/lu0i4 trochę słąbo wyszły,ale moze cos tam dojrzysz płytki koniecznie matowe-przynajmniej święty spokój z czyszczeniem ja mam tylko kłopot z przechowywaniem brudnych rzeczy,bo nie mam miejsca na kosz,wrzucam do pralki po prostu w rzeczywistosci naprawde ładnie wyglada pozdrowienia i udanych pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: turkus z pomarańczą 04.01.06, 15:08 Mam w "ulubionych" taką stronkę, może się Ci się też przyda, specjalnie dla małych łazienek.porady.kolo.com.pl/aranzacja-swiezy-optymizm-co-rano.html Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczkowamama Re: mała łazienka 04.01.06, 16:37 W małej łazience niezastapione są duże lustra. Rozświetlaja i powiększają optycznie. Ja mam na 3 scianach, oprócz wejściowej. Lustra na wymiar od szklarza na calą szreokość ściany. Zaczynają się na wys. ok 120 cm do wys. ok. 180 cm. Cena luster powrównywalna z tańszą glazurą. Na obrzeża luster mozna nakleic tasmą, która imitują srebrną ramkę. Nad i pod - jasna glazura. Akcent kolorystyczny - kolorowa fuga. Ponadto istnieją składane suszarki do bielizny do zainstalowania nad kabiną. Pralkę ładowana od góry proponuję zainstalować w kuchni. Znajomi mówią, że mamy dużą łazienkę, a w rzeczywistości metraż naszej jest mniejszy. Pozdrawim, misiaczkowamama Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczkowamama Re: mała łazienka 04.01.06, 16:52 Dodatkowo polecam głębszy brodzik w kabinie. W razie czego mozna zrobić ręczne pranie lub wykapać dziecko jak w wanience. misiaczkowamama Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: mała łazienka 04.01.06, 17:49 dziewczyn dzieki dzieki dzieki za odzew i za zdjecia - naprawde super, kalinko rozwianie z pralka super, a szczegolnie mnie zachwyciła ta urokliwa komodka w lazience, dosc nieoczekiwane zestawienie a u oli bardzo spodobały mi sie luksfery i jeszcze ten blat umywalkowy edorki, wprawdzie nie widzialam, ale sobie wyobrazam kalno, mamy dosc podobne te lazienki, rozwazam wanne narozna, bo tez za nic nie zrezygnowalabym z moczeni, uwielbiam od czasu do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p moofka 04.01.06, 20:45 komódka promocyjna z Ikea, z braku laku...ale przytulnie z nią jest. I pojemna! Zrób zdjęcia, jak skonczysz i wyslij, pochwal sie koniecznie)) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: moofka 04.01.06, 20:51 ale pasuje super duzo fajniejsza niz plastiki łazienkowe takie cieplo daje a ja pochwale sie obowiazkowo, tylko jeszcze troszke to chyba potrwa, narazie robimy projekt i kosztorys wstepny, potem kupujemy i moze z wiosną ruszymy, juz mi skora cierpnie na mysl o rozgrzebanej chacie jak znajde jakies fajne stronki to tez podrzuce ale widze ze siła nas tu - posiadaczek klitek łazenkowych )) Odpowiedz Link Zgłoś