Dodaj do ulubionych

mała łazienka

03.01.06, 20:30
Obserwuj wątek
    • moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 20:33
      za wczesnie smile

kto ma małą łazienkę? jak sobie poradziłyście z urządzeniem takiego
      pomieszczenia
      tak, zeby nie rezygnować z wanny, umywalki
      zeby zostalo miejsce na pralke i przechowywanie roznych rzeczy, a nie ciasno
      zeby bylo
      i kolory? jakie kolory preferujecie w lazience?
      a moze macie linki do jakichs ciekawych rozwiazan albo programików? pliz
      jestem przed remontem i wymyslam, wymyslam, wymyslam ... smile
      • penelina Re: mała łazienka 03.01.06, 20:34
        A na tym forum byłaś ?
      • ola31121982 Re: mała łazienka 03.01.06, 21:07
        a musi byc wanna?ja mam malutka łazienkę w bloku i myślę fajnie to wszytko
        wyglada,ale jest prysznic,no i troche gorzej z przechowywaniem rzeczy.jest
        pralka i zlew z szafeczka.kolory pomarańćz i turkus - to dobre połączenie.moge
        Ci przesłąć zdjęcie na gazetowy.pa
      • migotka2000 Re: mała łazienka 03.01.06, 23:30
        Moja ma 4,5 metra ale ma okno - hurra! Jeszcze pamiętam nazwy i marki
        wszystkiego, ale co ja sie nie nakombinowałam z tą łazienką. Prawie wszystko
        zrobił mój tata, więc mogłam wymyślać do woli.

Wanna prostokątna 155 cm z poszerzonym miejscem na branie prysznica na stojąco -
        Laguna z Koła, do tego oczywiście będzie parawan wannowy - jeszcze nie
        kupiliśmy.

Nad pralką marmurowy blat z umywalką podblatową. Co prawda koszt blatu spory,
        ale walory funkcjonalne nie do pokonania. Dodatkowo parapet i zwieńczenie
        mechanizmu spłukującego też z marmuru. Pod zlewem - oczywiście szafka.

Kupiłam specjalną baterię do umywalki - Oras Vega - ze "słuchawką" "Bidetta".
        Polecam - nie tylko do celów "bidetowych", ale i do wiadra można łatwiej wodę
        wlać.

Toaleta podwieszna ze spłuczką Geberit - dużo mniej miejsca niż standartowy
        kompakt.

Kolory - jasne beże, Cersanit Cersania geometryczny "grecki" szlaczek na
        zwieńczeniu kafli, wokół okna, wanny i pod umywalką.

Minął rok, nadal mi się wszystko podoba i wdzięczna jestem tacie dozgonnie z
        to, że poradził nam ten marmur na blat.
        • magdalenamk Re: mała łazienka 04.01.06, 00:42
          > Toaleta podwieszna ze spłuczką Geberit - dużo mniej miejsca niż standartowy
          > kompakt.
          >
          > Kolory - jasne beże, Cersanit Cersania geometryczny "grecki" szlaczek na
          > zwieńczeniu kafli, wokół okna, wanny i pod umywalką.

Geberit podtynkowy i greckie szlaczki, antyczno-nowoczesna łazienka w beżowym
          kolorze i penwo jeszce w wielkiej płycie, a fuuuuuuuuuu....
          • migotka2000 do magdalenamk 05.01.06, 19:04
            Mama cię nie uczyła, że o gustach się nie dyskutuje?

a fuuuuuu!!!!
      • magdalenamk Re: mała łazienka 04.01.06, 00:39
        o, ja bym zrobiła coś innego niz reszta mieszkania i zarazem bardzo odważnego.
        Taki ukryty mocny akcent, na który nie można sobie pozwolić w innych
        pomieszczeniach. Totalna czerwień albo biel z czernią (szachownica), Andy
        Warhol ( to chyba jedyne miejsce gdzie op art się nadaje), kibelek Starcka o
        ile będziesz go widziała z perspektywy. To chyba jedyne miejsce gdzie można
        zaszalec w małym mieszkaniu, bo w tym miejscu się nie mieszka.
        ...może jakieś malarstwo iluzoryczne, tyle, ze to drogie.
    • bea.bea Re: mała łazienka 03.01.06, 20:34
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35
    • moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 20:44
      fajne forum, dzieki smile
      oglądam,
      ale moze ktos jeszcze coś podrzuci - będę wdzięczna
      • magdalenamk Re: mała łazienka 04.01.06, 00:45
        moofka nie oglądaj tego co na forum, bo nie warto, same kicze, zazwyczaj
        antyczne łażnie w pigułce m3, za płycinowymi drzwiami plus okucia w chromie, to
        tak jak osiedle dworków jednorodzinnych, na działkach 800m2 o dużych oknach, bo
        muszą spełaniać przepisy budowlane....
    • deotyma11 Re: mała łazienka 03.01.06, 21:02
      Pralkę wstawiłam do kuchni, wanna mała narożna i niezbyt duża umywalka. A
      kolory jasne i wesołe. Wygląda super, wesoło i przytulnie.
      • moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 21:26
        pralkę nie bardzo chciałbym wstawiać do kuchni, lubie kiedy otwiera sie od
        gory, a taka nie pasuje do zabudowy

kibelek mam osobno, więc łazienka moze byc tylko do prania i mycia smile
        a jak z polkami? co myslicie o takich budowanych okafelkowanych? fajne to, czy
        lepiej meble po prostu zwykłe łazienkowe?
        na tym forum, ktore poleciły mi dziewczyny widziałam takie "stoliki" całe
        okaflowane łącznie z mogami pod umywalki, sprawdza sie to? czy lepsza klasyczna
        szafka?
        sama kurde nie wiem
        podobają mi się takie "ekologiczne" - beże, piasek, drewno
        rewelacyjnie to wygląda w takich okazałych pokojach kąpielowych z wanną
        pośrodku, ale w klitce 2 na 2 chyba nie bardzo? wink
        zaintrygował mnie ten turkus z pomarańczą, było by mi bardzo miło, gdybyś olu
        przesłała mi to zdjęcie wink
        • kalina_p Re: mała łazienka 03.01.06, 21:32
          ja mam tez osobno Wc, rozmiary "blokowe" i poprzedni własciciele rozwiązali to
          genialnie (!!!) : poniewaz WC było długie, to przesuneli kibelek do przodu
          lekko, a za kibelkiem zbudowali podest, na tym podescie stoi pralka. Przy
          remoncie odtworzyłam ten pomysł, podest jest obudowany kafelkami, pralka stoi
          na nim, przed nim jest kibelek. Tyle, że pralka otwiera się normalnie, nie od
          góry. Moge Ci foty wysłac na priv, jesli chcesz.
          dzieki temu cała lazienka do dyspozyji, wanna, umywalka, komódka mieszcza sie
          bez problemu i jest jeszcze sporo miejsca, żeby sie obrócićwink
          Kolory - błękitne kafelki matowe (!), dzeiki czemu nie widac kropelek i nei
          trzeba co dzień myć. Polecam naprawde nie- błyszczace kafelki.
          • moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 21:46
            kalina, te matowe kafelki, pomysł super, nie pomyślałam o tym
            nie jestem zajadłym czyścicielem kafli, na pewno smile))
            a zdjęcia chcę bardzo, bardzo smile
            • kalina_p moofka 03.01.06, 21:48
              jutro zrobie i wysle, obiecuję.
              A jeszcze dodam:
              podwieszany sufit mam i halogenki, kafelki do samego sufitu.
              A ten mat kafelków błogosławie codzienniewink)) ile mniej roboty!!!
              • moofka Re: moofka 03.01.06, 21:51
                dzięki smile
                czekać będę

a co u Was pełni funkcję zbieracza prania brudnego?
                kosze, skrzynie, plastikowe pojemniki?
                • kalina_p hehehe, to jest cała historia;))) 03.01.06, 21:58
                  na brudy mialam wiklinowy kosz z Ikea, który po pewnym czasie dokonał zywota i
                  trzeba bylo zmienic. Akurat w promocji w Leclercu byl kosz plastikowy,
                  jasnoszar, z pokrywka. Pasował super, kupiłam.
                  Po czym wyjechalismy na miesiąc na działke, hehehe...
                  W tymze koszu zostawiłam jakies wilgotne brudy (a kosz szczelny) i po miesiacu
                  mielismy 2 piękne grzyby, wuhodowane na skarpetkach córywink))
                  Fotę najwiekszego grzyba tez Ci prześlę, fajny jestwink))
                • cruella Re: moofka 04.01.06, 08:18
                  Ja zrobiłam szafki na wymiar smile Mam duży kosz, kilka szafek na drobiazgi,
                  większe szafki i szyfladki, blat i osadzoną w nim umywalkę Roca, podtynkowy wc,
                  i wielkie (jak na blokowe warunki) lustrosmile)))) z solidnym oświetleniemsmile)))
                  Wreszcie widzę swoją twarz podczas malowaniasmile

Kafelki dość nietypowe bo duże, matowe.

Pralka wsunięta pod blat.

Kabina prysznicowa (zażywać kąpieli i tak nie mozemysad) w miejscu wc.
          • cruella Kalina??? 04.01.06, 08:15
            Wcisnęłaś tą pralkę za wc??? Pamiętam, jak mi kiedyś szlag trafił pralkę (jakaś
            drobna awaria) a ja utknęłam z nią i kibelkiem. No i powiedz mi, jak samamu
            wyciągnąc ją zza tego wuceta???

A ja mam w tym miejscu kabinę z brodzikiem 100cm. Zupełnie przebudowałam łazienkęsmile
            • kalina_p chcialam połączyc łazienke i Wc 04.01.06, 13:04
              ale w tych blokach to jest jakos tak zbudowane, że sa to zbrojone "klatki" i
              bardzo ciężko byłoby je rozwalać, żeby połączyć - zrezygnowałam.
              Wiesz, problemik ze wstawieniem tam pralki byl, bo ciężka jednak jest,
              natomiast w razie awarii...trzeba bedzie zdjąc ja z podestu. Tak czy siak, wole
              sie raz na 5-10 lat pomęczyc ze zdejmowaniem pralki i wkladaniem z powrotem,
              niz co dzień obijac sie o nią w łaziencewink))
              Mam foty, wysylam zaraz do moofki.
              • cruella Re: chcialam połączyc łazienke i Wc 04.01.06, 13:35
                Ja wurzuciłam wannę, mam blat i pod nim pralkę ale tą płytką. Drzwiczki ma
                otwierane o 180st, system się sprawdził i działasmile)
                • kalina_p ale ja lubię się moczyć w wannie 04.01.06, 13:45
                  zostawienie wanny na miejscu bylo wiec priorytetem.
                  Ale wyszlo ok - duzo miejsca w lazience (jak na blokową łazienkę), kibelek z
                  pralką. Na poczatku mialam tylko lęki, że mi pralka spadnie na kibelwink
                  • cruella Re: ale ja lubię się moczyć w wannie 04.01.06, 13:48
                    A nie bałaś się, że Ci na głowę spadnie??? tak podczas....nie powiem, czego??? smile)))

My i tak nie kąpiemy się w wannie, mamy rodzinne rogowacenie okołomieszkowe, po
                    każdej kąpieli było drapanko i pieczenie rakasmile

oj te blokowe "łazienki"....
                    • kalina_p ;))) 04.01.06, 13:52
                      nie siadałam na kibel, jak pralka wirowaławink))
                      Stałam przez pierwsze pół roku i pilnowalam, żeby nie spadla. Ale okazało sie,
                      że jest stabilna i nie ma sie czego bac, na szczęście.

W ogóle to marzy lam o narożnej, sporej wannie, zielonje w dodatku, ale na
                      wymiary blokowych łazienek takich wanien nie prodkuja...chyba, żeby z umywalki
                      zrezygnować, a to tez bez sensu...No nic, jest i tak nieźle a ja czekam, kiedy
                      bezie nas stac na dom, hehehe, wtedy chce narozną, zielona wanne z
                      hydromasażemsmile))
                      • cruella Re: ;))) 04.01.06, 14:09
                        A ja patrząc na swoją łazienkę (poprzednia była zdecydowanie większa)
                        stwierdziłam, że zamienię ją na...saunę. A kąpać się i biegać...w wiadomo jakim
                        celu, będę do sąsiada.
                        Sąsiad trafił mi się "niełazienkowy", sauny nie ma.
                        A też marzyła mi się taka malutka, 2x2m.

Nie narzekajmy jednak...Pamiętam jedno z oglądanych mieszkań. Tam też wucet był
                        osobno, a jakże. Żeby na nim siąść trzeba było mieć otwarte drzwi. Poza tym albo
                        otwierało się drzwi do wuceta albo do mieszkania, jedne blokowały drugiesmile))Na
                        moje pytanie "gdzie jest wanna, umywalka" pani pokazała mi...zasłonkę i
                        wolnostojącą wannę w...kuchni.

Do dziś mam ten widok przed oczamismile)))))
                        • kalina_p niektóre mieszkania w bloku to w ogóle tragedia:( 04.01.06, 14:18
                          pracowałam swego czasu w nieruchomościach i co sie naogladałam, to moje...Ale
                          akurat te bloki na "moim" osiedlu sa całkiem nieźle zaprojektowane, kiedys
                          gdzies czytałam, że architektem byla kobieta - to by wiele tlumaczyłowink A te
                          mieszkanka po 36 metrów, amfilala, ciemna kuchnia - czesto sie na Ochocie
                          spotyka, tragedia...nawet jak człowiek ma pieniadze, to nie bardzo jest tam co
                          i jak przebudowacsad
                          Ja w dodatku wywalilam ściane miedzy jednym z pokoi i kuchnia, jest wiecej
                          przestrzeni. Ale juz drugiej sciany sie nie dalo - dałonby sie, gdyby zamiawiac
                          jakies horrendalnie drogi ekspertyzy itd. na tym własnie upadl projekt
                          połączenia łazienki i wcsad
                          Ale pomyśl - kiedys ludzie mieli jeden kibelek na piętro, nie bylo bieżącej
                          wody i tez zyli...
                          • cruella Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 14:50
                            Kalina,
                            Ty mi mów konkretnie, którą ścianę wyrzuciłaśsmile. Przecież mamy takie same
                            mieszkaniasmile)) Taki sam rozkład (chyba). Wyrzuciłaś ścianę między średnim a
                            kuchnią, czy między dużym a kuchnią?

O tym, że bloki projektowała kobieta, usłyszałam przy kolejnym narzekaniu na
                            grzejnik wiszący na samym środku kuchnisad((

Ja jestem teraz na etapie szukania czegoś do 140t. w metrażu nie mniejszym niż
                            35m. Same perełkismile))))Amfilada i ciemna kuchnia to norma.
                            • kalina_p Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 15:20
                              hehe, 3 pokoi jest kilka rozkładów - ja mam 2 stronne, ale duzy pokój (z
                              balkonem) na inna strone, niz reszta mieszkania. Kuchnia byla miedzy 2
                              mniejszymi, a rozwalilam sciane miedzy kuchnią a najmniejszym, zostal
                              najwiekszy z balkonem (sypialnia) i sredni dla Kindziory, a z najmniejszego,
                              kuchi i przedpokoju zrobil sie całkiem niezly saloonikwink))
                              Grzejnik z kuchni wywalilam, z łazienki tez. Przez połączenie kuchni z pokojem
                              est ciepło od tego kaloryfera w pokoju, jeszcze teraz, jak ocieplili, to jest
                              wrecz goraco.

A do 140 tys...współczuje, ciężko chyba. A znasz na osiedlu takie fajne
                              mieszkanka, 2 pokoje, 43 czy 47 metrów? Moja mama ma, jednostronne, bardzo
                              ładne, rozkladowe, może cena by byla w miare zblizona do tych 140 tys?
                              Jak szukasz w drozszych rejonah (wieksz ceny za metr) to tylko ciemna kuchnia i
                              amfilada, niestety.
                              Ursus nienajgorszy i dojazd coraz lepszy tam jest, Tarchomin...może tam? Ale
                              chyba nie Ty się przeprowadzasz???
                              • cruella Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 15:42
                                Dla mnie najważniejsza jest cena, nie ma bata, na Mokotowie nie kupięsmile) Ja,
                                podobnie jak Ty, jeśli już d..ruszę to do domkusmile) Brat kupuje a i ja podglądam,
                                a nuż...

A co do mieszkania, mamy taki sam rozkładsmile) Witaj w klubiesmile Ja chłopcom
                                oddałam własnie te dwa pokoje przy kuchni. Zostawili mi balkon na otarcie łezsmile)
                                A na naszym osiedlu jest tylko kilka typów mieszkań, reszta szła poprzez
                                powielaniesmile)))
                                • kalina_p Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 15:56
                                  nad nami jest strych...27 metrów, z oknem. I tak sie przymierzamy, że jakby
                                  kiedyś drugie dziecko, to albo sie do domku wyniesiemy, albo ten
                                  stryszek...Podobno ktos w bloku obok ma zaadaptowany strych, musze sie
                                  dowiedziec, kto i zapytac o szczególy. Ja bym kominek chciala..ale sie
                                  rozmarzyłamwink))

Najtańszy jest Ursus, Włochy, Wrzeciono, Praga (konkretne rejony), Tarchomin,
                                  Białołęka...Może tam?
                                  • cruella Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 16:01
                                    Brat kapryśny...mieszka w Śródmieściu i marzy mu się Chmielnasmile)))
                                    Ale on jednak patrzy na Wolę, Ochotę...
                                    • kalina_p Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 17:35
                                      a widzialam kiedys na Chmielnej fajne mieszkanko - spore, widne, 1-sze pietro,
                                      ładnie wykończone, cena - 3 mlnwink))
                                      • cruella Re: niektóre mieszkania w bloku to w ogóle traged 04.01.06, 17:39
                                        Taka okazja a Ty nic nie mówiłaś??? Oj, nieżyczliwa z Ciebie koleżankasmile)
                                        Ceny potrafią zawrócić w głowie.
    • edorka1 Re: mała łazienka 03.01.06, 21:38
      Mi maż zaprojektował i wykonał smile, a łazienka malutka jest. Mam wielkie lustro na szerokość sciany i niemal pod sufit- powiększa optycznie, wannę nieco mniejszą niz standart, pod lustrem rodzaj dużego parapetu w którym zainstalowana jest umywalka , małą pralkę. Kolory zielono - morskie. I bardzo lubie tą swoją malutką łazienkę smile.
      • moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 21:44
        ten parapet - to fajne
        jest w kafelkach? a pod spodem masz półki czy nic całkiem?
        • edorka1 Re: mała łazienka 04.01.06, 15:37
          okafelkowany, z jenej strony dochodzi do niego wanna - do pionowej ścianki , z drugiej jest dojscie do umywalki. Pod umywalką schwek na proszki i jeszcze kosz z brudną bielizną spokojnie włazi. Nad całością wielkie lustro . Wyglada fajowo no i jest gdzie umieścić wszelkie szampony i inne, nawet na nim wycieram po kapieli i przewijam dzieci smile.
    • kontaminacja Re: mała łazienka 03.01.06, 21:42
      Zamiast wanny mamy dosc spora kabine (nie lubimy dlugiego moczenia sie w wannie). Wedlug mnie najlepszym rozwiazaniem jest narozna umywalka, ktora jednoczesnie pelni funkcje polki na kosmetyki, poniewaz obdarzona jest niezwykla pojemnym blacikiem. Ale nie oszukujmy sie, dwie osoby w lazience to juz tlok (chyba ze jedna jest w kabinie smile).
      • moofka Re: mała łazienka 03.01.06, 21:50
        narozna umywalka?
        a jak zagospodarować pod nią?
        coś jest czy nic zupełnie?
        szkoda miejsca chyba zeby tak pusto zostawiać?
        • anulka.p Re: mała łazienka 03.01.06, 21:59
          Kafelki matowe - tak, do sufitu, po mojemu - niekoniecznie. Ja mam błękitno-
          lazurkowo, bo tak mi się dobrze relaksuje, ale takie beże, jak piszesz, są
          ładne. Mam wannę, połkę na całą długość łazienki z kafelek, pralkę fajną
          niedużą, otwieraną z gory. No i lustro duże.
          Ale w ogóle ta moja łazienka to nie jest taka znowu małasmile. Ale też nie
          wielkasmile.
          • kurova Re: mała łazienka 03.01.06, 22:26
            Przepraszam, że nie na temat, ale męczy mnie pewna sprawa,jak rozwiązujecie
            problem rozwieszania prania w przypadku gdy nie macie wanny tylko sam prysznic?
            • e_madziq Re: mała łazienka 04.01.06, 08:08
              Ja mam wanne, a mimo to prania w łazience nie wieszam smile
              Wieszam na rozkładanej suszarce, zima rozkładam ją w pokoju, a latem wynoszę na
              balkon.Przeważnie pranie robię wieczorem, wiec w nocy pranie w pokoju ( nie
              gościnnym)mi nie przeszkadza, a rano już jest suche, wiec suszarka znika z pola
              widzenia.
              Pozdrawiam, magda
            • cruella Re: mała łazienka 04.01.06, 08:20
              Pranie wieszam na balkonie a dosuszam w nocy na stojaku. Do rana wszystko wysycha.
            • kalina_p Re: mała łazienka 04.01.06, 14:20
              mam wanne al prania w łazience nie wieszam - suszy sie na rozstawianej w
              sypialni suszarce, w dodatku ładnie przez to pachnie w całym mieszkaniu. A
              latem czesto na balkonie.
              • cruella Re: mała łazienka 04.01.06, 14:51
                Oj, często mąz wchodząc do mieszkania pyta "co tak ładnie pachnie".
                Praniesmile))) i płyny do płukania.
                • kalina_p hehehe!!! 04.01.06, 15:22
                  nooo...
                  Global bialy albo Lenor lawendowywink)) I odswiezacza powietrza nie trzeba
                  kupowacwink)
        • kontaminacja Re: mała łazienka 04.01.06, 19:47
          Pod umywalka stoi duzy kosz na brudna bielizne, ale w sklepie proponowali calkiem zgrabna szafeczke. Niestety cena byla mniej 'zgrabna' smile.
    • karina1974 Re: mała łazienka 03.01.06, 23:14
      Ja mam mikroskopijną łazienkę: 1,7m/1,7m wink
      nie mam wanny a prysznic, mały kibelek, umywalkę z szafką, wąską pralkę
      otwieraną górą (żeby zaoszczędzić miejsca, plastikowy kosz i szafkę na
      kosmetyki smile, no i duuuże lustro smile
      Kafelki białe i oliwkowe (2 rzędy oliwkowych, pasek dekoracyjny, 3 rzędy
      białych, pasek i 2 rzędy oliwkowych - jasne kolory powiekszają optycznie)
      A z praniem w zimie chodzę do suszarni.
    • twinmama76 Re: mała łazienka 04.01.06, 09:01
      ej Moofka, ty piszesz o DUŻEJ łazience, małą to mam ja i zapewiam cię, że ani
      pralka, ani wanna sie w niej nie zmieszczą smile
      To hmm pomieszczenie ma 1,5 na 1,5 metra i mieści sie tam wyłacznie narozna
      kabina 80, WC kompakt (na podwieszany kibel trzeba by wybudować ściankę, czyli
      uszczknąć cenne centymetryuncertain), umywalka na szafce, a nad nią duże lustro.
      Aby nie zajmowac przestrzeni zamiast wiszących półek mam zrobione wnęki w
      ścianie (jest tylko szklana półeczka pod lustrem). Między miskę klozetową a
      kabinę mam wciśnięty biały, plastikowy kosz na brudy, bo tylko taki był
      prostokątny i dał się wcisnąć uncertain
      Jeszcze zdanie na temat matowych kafli - może i nie widac tak kropli wody, ale
      mycie ich jest prawdziwa katorgą (przynajmniej tych, które 4 lata temu
      zamontował mój brat).
      Ja mam kafelki półmat, tzn. na błyszczącej powierzchni są malutkie matowe
      kropeczki. Kafle są białe i tę fakturę widać dopiero z bliska.
      W dodatku kafelki są pod sufit, bo na tak małej powierzchni ścian linie łamane
      i zróżnicowanie klorów wprowadziłyby zbyt duzy bałagan.
    • michalina7 Re: mała łazienka 04.01.06, 09:31
      Ja akurat mam dużą łazienkę z oddzielnym pomieszczeniem na pralkę, prysznic i
      półki. Ale nie o tym. W łazience rzadziej robi się remont niż w normalnych
      pokojach. Jak już położysz kafelki i terakotę to nie będziesz ich skuwać co rok
      bo Ci się kolor znudzi. najlepiej kup białe kafelki na ściany , ale nie kładź
      ich do samego sufitu (koło prysznica niech tylko bedą wyżej)Tam gdzie nie ma
      kafelek pomaluj scianę na jakis kolor, który akurat aktualnie Ci się widzi. Jak
      się znudzi to przemalujesz ścianę, zmienisz parę dodatków i łazienka, jak nowa.
      Jeżeli położysz na ściany kafelki turkusowe, to uwierz mi, po roku będziesz
      miała ich serdecznie dosyc, ale nic z nimi nie zrobisz. Ja mam łazienkę w
      fakelkach na wysokość 1/3 ściany, a reszte pomalowane na oliwkę. Łazienka jest
      cudna. Jak oliwka mi się znudzi to przemaluję na bordo smile. Na podłodze
      biało-czarna terakota. wanna, kibelek, umywalka - w kolorze pergamonu.
      • ola31121982 turkus z pomarańczą 04.01.06, 14:51
        podaje link,tam beda zdjecia tylko aby wejsc na ta strone musisz podac hasło
        ola3112

voila.pl/lu0i4
        trochę słąbo wyszły,ale moze cos tam dojrzysz
        płytki koniecznie matowe-przynajmniej święty spokój z czyszczeniem
        ja mam tylko kłopot z przechowywaniem brudnych rzeczy,bo nie mam miejsca na
        kosz,wrzucam do pralki po prostu
        w rzeczywistosci naprawde ładnie wyglada
        pozdrowienia i udanych pomysłów
        • kurova Re: turkus z pomarańczą 04.01.06, 15:08
          Mam w "ulubionych" taką stronkę, może się Ci się też przyda, specjalnie dla
          małych łazienek.porady.kolo.com.pl/aranzacja-swiezy-optymizm-co-rano.html
    • misiaczkowamama Re: mała łazienka 04.01.06, 16:37
      W małej łazience niezastapione są duże lustra. Rozświetlaja i powiększają
      optycznie. Ja mam na 3 scianach, oprócz wejściowej. Lustra na wymiar od szklarza
      na calą szreokość ściany. Zaczynają się na wys. ok 120 cm do wys. ok. 180 cm.
      Cena luster powrównywalna z tańszą glazurą. Na obrzeża luster mozna nakleic
      tasmą, która imitują srebrną ramkę. Nad i pod - jasna glazura. Akcent
      kolorystyczny - kolorowa fuga. Ponadto istnieją składane suszarki do bielizny do
      zainstalowania nad kabiną. Pralkę ładowana od góry proponuję zainstalować w
      kuchni. Znajomi mówią, że mamy dużą łazienkę, a w rzeczywistości metraż naszej
      jest mniejszy.
      Pozdrawim, misiaczkowamama
      • misiaczkowamama Re: mała łazienka 04.01.06, 16:52
        Dodatkowo polecam głębszy brodzik w kabinie. W razie czego mozna zrobić ręczne
        pranie lub wykapać dziecko jak w wanience.
        misiaczkowamama
    • moofka Re: mała łazienka 04.01.06, 17:49
      dziewczyn dzieki dzieki dzieki za odzew smile
      i za zdjecia - naprawde super, kalinko rozwianie z pralka super, a szczegolnie
      mnie zachwyciła ta urokliwa komodka w lazience, dosc nieoczekiwane
      zestawienie smile
      a u oli bardzo spodobały mi sie luksfery
      i jeszcze ten blat umywalkowy edorki, wprawdzie nie widzialam, ale sobie
      wyobrazam smile
      kalno, mamy dosc podobne te lazienki, rozwazam wanne narozna, bo tez za nic nie
      zrezygnowalabym z moczeni, uwielbiam od czasu do czasu
      • kalina_p moofka 04.01.06, 20:45
        komódka promocyjna z Ikea, z braku laku...ale przytulnie z nią jest. I pojemna!
        Zrób zdjęcia, jak skonczysz i wyslij, pochwal sie konieczniesmile))
        • moofka Re: moofka 04.01.06, 20:51
          ale pasuje super
          duzo fajniejsza niz plastiki łazienkowe smile
          takie cieplo daje
          a ja pochwale sie obowiazkowo, tylko jeszcze troszke to chyba potrwa, narazie
          robimy projekt i kosztorys wstepny, potem kupujemy i moze z wiosną ruszymy,
          juz mi skora cierpnie na mysl o rozgrzebanej chacie
          jak znajde jakies fajne stronki to tez podrzuce
          ale widze ze siła nas tu - posiadaczek klitek łazenkowych smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka